fbpx

גרנולה ללא גלוטן

Comments : 5 Posted in : טבעוני, מתכונים, מתכונים נוספים on by : שי ללא גלוטן תגיות: , , , , , , ,

גרנולה ללא גלוטן

מאז ימי הצליאק העליזים,  הנסיכה שלי לא מצאה גרנולה שהיא ממש אוהבת. כזאת שמערבבים עם כוס יוגורט, מוסיפים פירות טריים וכל ביס עושה חשק לעוד. כל ביס הוא שילוב נפלא של קרנצ’יות מהגרנולה ומנגד רעננות של הפירות הטריים.
על הקטע הבריאותי אין מה לדבר. למרות מה שנהוג לחשוב לא כל גרנולה היא בריאה. לא חסרות “גרנולות” שהן יותר שוקולד ,סוכר ואפילו חומרים משמרים ממאכל בעל ערך תזונתי גבוה.
אז קופצים דקה לחנות הטבע הקרובה (הטריות היא שם המשחק), חוזרים למטבח ויאללה מכינים גרנולה ביתית.

יש בעיה אחת עם הגרנולה הביתית. אחרי שטועמים אותה אי אפשר לחזור ולקנות גרנולה תעשייתית. היא כל כך עשירה בפירות יבשים, עשירה בטעמים, כל ביס הוא חגיגה לפה ואין צורך להתחיל ולחפש איזה שקד מסכן או קשיו שהלך לאיבוד כשמדובר בגרנולה הקנויה.

אז איך מכינים את הפלא הזה שהוא שילוב נדיר של טעם ובריאות? עם הרבה דברים בריאים….
נחלק את חומרי הגלם לשתיים, יבשיים ורטובים. כל עוד אנחנו שומרים על היחס בניהם, ניתן לשחק עם המרכיבים לפי הטעם, האהבה וכן גם הקלוריות.

קצת מידע על כל הדברים הנפלאים שיש בגרנולה:

יבשיים:

  •  אגוזי ברזיל קצוצים.
    אגוז ברזיל עשיר מאוד מגנזיום, ויטמין B , חלבונים, פחמימות ובעיקר סלניום (סלניום הוא מינרל קורט חשוב בגוף האדם ולפי ה- FDA  עוזר במניעת מחלות לב).לצערי, האגוז עשיר  גם שומנים.

  •  אגוזי מקדימה.
    עץ אגוז זה מקורו באוסטרליה . כמו רוב האגוזים גם הוא עשיר בשומנים, אבל צריכתו בכמות קטנה מאוד מומלצת. אגוז מקדימה עשיר בסיבים תזונתיים, ויטמין B, חומצה פולית , מגנזיום וברזל.

  •  קשיו
    קודם כל הטעם. אין כמו קשיו!!!  חוץ מהמחיר המכובד שלהם הם עשירים באבץ, אשלגן, זרחן, מגנזיום ,סידן וברזל (6.7 מ”ג ל-100 גרם).

  •  שקדים שבורים.
    עשיר בסידן, אשלגן, ויטמין –Bוכמו כולם טעים להפליא.

  •  גרעיני חמניות.
    בעלי ערך תזונתי נפלא למשחק כדורגל במיוחד אם מכבי נותנת בראש (והשנה טפו טפו טפו היא נותנת!!!). עשירים מאוד בויטמין B

  •  גרעיני דלעת – האמת? בעיקר טעימים.

  • פיסטוק חלבי.
    הטעם, הטעם ושוב הטעם. הפיסטוק עשיר בסיבים תזונתיים ובחומצות שומן חיוניות, אבל בעיקר בקלוריות.

  •  פיצפוצי קינואה.
    לקינואה יש יתרונות תזונתיים רבים, יש בה יותר ברזל מאשר בגרגרים אחרים, תכולת הסיבים התזונתיים שלה גבוהה וויטמינים ומינרלים (סידן, אשלגן, אבץ, ויטמין E, ויטמין B6, חומצה פולית ותיאמין). מה תכל`ס נשאר מזה אחרי עיבוד תעשייתי? מקווה שהרוב.

רטובים:

  • סילאן – אם משתמשים בסילאן חשוב מאוד שיהיה סילאן ללא תוספת סוכר או צבעי מאכל.
  • אגבה – אגבה הוא צמח הגדל במקסיקו ומכיל מיץ מתוק והחלק החשוב בו הוא שממנו מפיקים את הטקילה, אבל לצערי הפעם אלכוהול הוא לא נושא המתכון…
  • סירופ האגבה ידוע בשל יתרונותיו – עשיר במינרלים וסיבים טבעיים, מסייע בשימור המזון, הוא בעל מדד גליקמי נמוך המאפשר למזון להתפרק באיטיות במערכת העיכול ולעלות את רמת הסוכר בדם בצורה מתונה (אין לי מושג האם הוא מתאים לגבי חולי סכרת הנמצאים תחת השגחה רפואית).בנוסף  יש הטוענים כי אגבה תורמת למניעת מחלות לב וכלי דם.

* אפשר לשחק עם המרכיבים הרטובים לפי הטעם אבל בסופו של יום יש לשמור על היחס של כוס  אחת של מרכיבים רטובים מול שלוש כוסות של פירות יבשים וארבע כוסות של אורז/קינואה. חשוב לזכור שהיבשים צריכים לקבל מספיק נוזלים אבל אסור להם לשחות בתוך הנוזלים.

גרנולה ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
15-20 מנות 15 דקות
זמן בישול
40 דקות
מנות זמן הכנה
15-20 מנות 15 דקות
זמן בישול
40 דקות
גרנולה ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
15-20 מנות 15 דקות
זמן בישול
40 דקות
מנות זמן הכנה
15-20 מנות 15 דקות
זמן בישול
40 דקות
מרכיבים
רטובים
  • 0.25 כוס שמן אפשר חצי כוס ואז לא מוסיפים מים. יותר טעים יותר קלוריות...
  • 0.25 כוס מים
  • 0.5 כוס סילאן אפשר להמיר לסירופ אגבה
יבשים
מנות: מנות
הוראות
  1. מחממים את התנור לחום נמוך (150 מעלות). אפשר בחום גבוה יותר וכך נקצר את הזמן, אבל גם נפגע בערכים התזונתיים של המרכיבים.
  2. בשתי קערות נפרדות מערבבים את הרטובים והיבשים(הקינמון עם היבשים, כמובן).
  3. שופכים את הקערה עם הרטובים לקערה עם היבשים, מערבבים טוב ורואים שיש מספיק נוזלים (שאין יבשים שנשארו יבשים) ומצד שני שאין יותר מידי נוזלים.
  4. נייר אפייה, תבנית מרובעת, לשפוך הכל , לשטח בגובה אחיד ולתנור ל 45-50 דקות. מידי פעם צריך לערבב בזהירות.
  5. מצננים את הגרנולה ואפשר להוסיף מרכיב "חי" (צימוקים/אוכמניות/חמוציות) על מנת לשבור את הקרנצ`יות ולתת מרקם שונה בפה.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

5s COMMENTS

5 thoughts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גרנולה ללא גלוטן

Posted in : טבעוני, מתכונים, מתכונים נוספים on by : שי ללא גלוטן תגיות: , , , , , , ,

גרנולה ללא גלוטן

מאז ימי הצליאק העליזים,  הנסיכה שלי לא מצאה גרנולה שהיא ממש אוהבת. כזאת שמערבבים עם כוס יוגורט, מוסיפים פירות טריים וכל ביס עושה חשק לעוד. כל ביס הוא שילוב נפלא של קרנצ’יות מהגרנולה ומנגד רעננות של הפירות הטריים.
על הקטע הבריאותי אין מה לדבר. למרות מה שנהוג לחשוב לא כל גרנולה היא בריאה. לא חסרות “גרנולות” שהן יותר שוקולד ,סוכר ואפילו חומרים משמרים ממאכל בעל ערך תזונתי גבוה.
אז קופצים דקה לחנות הטבע הקרובה (הטריות היא שם המשחק), חוזרים למטבח ויאללה מכינים גרנולה ביתית.

יש בעיה אחת עם הגרנולה הביתית. אחרי שטועמים אותה אי אפשר לחזור ולקנות גרנולה תעשייתית. היא כל כך עשירה בפירות יבשים, עשירה בטעמים, כל ביס הוא חגיגה לפה ואין צורך להתחיל ולחפש איזה שקד מסכן או קשיו שהלך לאיבוד כשמדובר בגרנולה הקנויה.

אז איך מכינים את הפלא הזה שהוא שילוב נדיר של טעם ובריאות? עם הרבה דברים בריאים….
נחלק את חומרי הגלם לשתיים, יבשיים ורטובים. כל עוד אנחנו שומרים על היחס בניהם, ניתן לשחק עם המרכיבים לפי הטעם, האהבה וכן גם הקלוריות.

קצת מידע על כל הדברים הנפלאים שיש בגרנולה:

יבשיים:

  •  אגוזי ברזיל קצוצים.
    אגוז ברזיל עשיר מאוד מגנזיום, ויטמין B , חלבונים, פחמימות ובעיקר סלניום (סלניום הוא מינרל קורט חשוב בגוף האדם ולפי ה- FDA  עוזר במניעת מחלות לב).לצערי, האגוז עשיר  גם שומנים.

  •  אגוזי מקדימה.
    עץ אגוז זה מקורו באוסטרליה . כמו רוב האגוזים גם הוא עשיר בשומנים, אבל צריכתו בכמות קטנה מאוד מומלצת. אגוז מקדימה עשיר בסיבים תזונתיים, ויטמין B, חומצה פולית , מגנזיום וברזל.

  •  קשיו
    קודם כל הטעם. אין כמו קשיו!!!  חוץ מהמחיר המכובד שלהם הם עשירים באבץ, אשלגן, זרחן, מגנזיום ,סידן וברזל (6.7 מ”ג ל-100 גרם).

  •  שקדים שבורים.
    עשיר בסידן, אשלגן, ויטמין –Bוכמו כולם טעים להפליא.

  •  גרעיני חמניות.
    בעלי ערך תזונתי נפלא למשחק כדורגל במיוחד אם מכבי נותנת בראש (והשנה טפו טפו טפו היא נותנת!!!). עשירים מאוד בויטמין B

  •  גרעיני דלעת – האמת? בעיקר טעימים.

  • פיסטוק חלבי.
    הטעם, הטעם ושוב הטעם. הפיסטוק עשיר בסיבים תזונתיים ובחומצות שומן חיוניות, אבל בעיקר בקלוריות.

  •  פיצפוצי קינואה.
    לקינואה יש יתרונות תזונתיים רבים, יש בה יותר ברזל מאשר בגרגרים אחרים, תכולת הסיבים התזונתיים שלה גבוהה וויטמינים ומינרלים (סידן, אשלגן, אבץ, ויטמין E, ויטמין B6, חומצה פולית ותיאמין). מה תכל`ס נשאר מזה אחרי עיבוד תעשייתי? מקווה שהרוב.

רטובים:

  • סילאן – אם משתמשים בסילאן חשוב מאוד שיהיה סילאן ללא תוספת סוכר או צבעי מאכל.
  • אגבה – אגבה הוא צמח הגדל במקסיקו ומכיל מיץ מתוק והחלק החשוב בו הוא שממנו מפיקים את הטקילה, אבל לצערי הפעם אלכוהול הוא לא נושא המתכון…
  • סירופ האגבה ידוע בשל יתרונותיו – עשיר במינרלים וסיבים טבעיים, מסייע בשימור המזון, הוא בעל מדד גליקמי נמוך המאפשר למזון להתפרק באיטיות במערכת העיכול ולעלות את רמת הסוכר בדם בצורה מתונה (אין לי מושג האם הוא מתאים לגבי חולי סכרת הנמצאים תחת השגחה רפואית).בנוסף  יש הטוענים כי אגבה תורמת למניעת מחלות לב וכלי דם.

* אפשר לשחק עם המרכיבים הרטובים לפי הטעם אבל בסופו של יום יש לשמור על היחס של כוס  אחת של מרכיבים רטובים מול שלוש כוסות של פירות יבשים וארבע כוסות של אורז/קינואה. חשוב לזכור שהיבשים צריכים לקבל מספיק נוזלים אבל אסור להם לשחות בתוך הנוזלים.

גרנולה ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
15-20 מנות 15 דקות
זמן בישול
40 דקות
מנות זמן הכנה
15-20 מנות 15 דקות
זמן בישול
40 דקות
גרנולה ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
15-20 מנות 15 דקות
זמן בישול
40 דקות
מנות זמן הכנה
15-20 מנות 15 דקות
זמן בישול
40 דקות
מרכיבים
רטובים
  • 0.25 כוס שמן אפשר חצי כוס ואז לא מוסיפים מים. יותר טעים יותר קלוריות...
  • 0.25 כוס מים
  • 0.5 כוס סילאן אפשר להמיר לסירופ אגבה
יבשים
מנות: מנות
הוראות
  1. מחממים את התנור לחום נמוך (150 מעלות). אפשר בחום גבוה יותר וכך נקצר את הזמן, אבל גם נפגע בערכים התזונתיים של המרכיבים.
  2. בשתי קערות נפרדות מערבבים את הרטובים והיבשים(הקינמון עם היבשים, כמובן).
  3. שופכים את הקערה עם הרטובים לקערה עם היבשים, מערבבים טוב ורואים שיש מספיק נוזלים (שאין יבשים שנשארו יבשים) ומצד שני שאין יותר מידי נוזלים.
  4. נייר אפייה, תבנית מרובעת, לשפוך הכל , לשטח בגובה אחיד ולתנור ל 45-50 דקות. מידי פעם צריך לערבב בזהירות.
  5. מצננים את הגרנולה ואפשר להוסיף מרכיב "חי" (צימוקים/אוכמניות/חמוציות) על מנת לשבור את הקרנצ`יות ולתת מרקם שונה בפה.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *