6 נובמבר, 2014
באגט ללא גלוטן

מרכיבים
קמח - אופציה 1
- 2.5 כוסות קמח רב תכליתי - שי של הטבע
קמח - אופציה 2
- 1 כוס קמח דוחן
- 1 כוס קמח טפיוקה
- 1/2 כוס קמח אורז מלא
- 1 כף קסנטן גאם 8 גר'
- 1 כף סיבים תזונתיים 10 גר'
מנות: באגטים בנוניים
הוראות
- במיקסר עם וו לישה שמים את כל היבשים כולל הביצה וללא המלח. מפעילים את המיקסר במהירות נמוכה ומוסיפים בהדרגה את רוב המים(לא את כל כמות המים).
- מוסיפים את המלח ושמן הזית ואם יש צורך עוד מים.
- לאחר קבלת בצק גמיש ונוח לעבודה(5-6 לישה), מתפיחים את הבצק כ-שעה וחצי או עד הכפלת נפחו.
- לאחר התפחה, מחלקים את הבצק לשלושה כדורים שווים(כ-300 גר' כל אחד). בעזרת מערוך פותחים כל כדור לצורת מלבן באורך 15*35 ס"מ. מקפלים חלק אחד של המלבן למרכז המלבן ואת חלקו השני על החלק הראשון. במילים אחרות עכשיו יהיה לנו מלבן שכבר קיבל צורת נקניק באורך של 35 ס"מ ורוחב של 5 ס"מ. מגלגלים ומהדקים את המלבן לצורת נקניק/באגט מושלמת ומניחים בתבנית הבאט להתפחה נוספת של כ 40 דקות (אפשר ואף רצוי להתחיל ולחמם את התנור, 200 מעלות, בשלב ההתפחה השניה). * שימוש בתבנית ייעודית לבאטים עם חורים בתחתית תתרום רבות להצלחת הבאגט.
- אופים כ- 25-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. * מומלץ לשים סיר קטן או מכיל מתכת כלשהו עם כוס, כוס וחצי מים בתנור ליצירת אדים.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
3 thoughts
היי שי,
יש הבדל בין קמח טפיוקה ועמילן טפיוקה?
היי,
לא. מדובר בעמילן בשניהם.
איפה מוצאים תבניות לבגט עם חורים