באגט ללא גלוטן
2014-11-06- רמת קושי:בנוני
- Add to favorites
מרכיבים
קמח - אופציה 1
- 2.5 כוסות קמח רב תכליתי - שי של הטבע
קמח - אופציה 2
- 1 כוס קמח דוחן
- 1 כוס קמח טפיוקה
- 1/2 כוס קמח אורז מלא
- 1 כף קסנטן גאם 8 גר'
- 1 כף סיבים תזונתיים 10 גר'
מנות: באגטים בנוניים
הוראות
- במיקסר עם וו לישה שמים את כל היבשים כולל הביצה וללא המלח. מפעילים את המיקסר במהירות נמוכה ומוסיפים בהדרגה את רוב המים(לא את כל כמות המים).
- מוסיפים את המלח ושמן הזית ואם יש צורך עוד מים.
- לאחר קבלת בצק גמיש ונוח לעבודה(5-6 לישה), מתפיחים את הבצק כ-שעה וחצי או עד הכפלת נפחו.
- לאחר התפחה, מחלקים את הבצק לשלושה כדורים שווים(כ-300 גר' כל אחד). בעזרת מערוך פותחים כל כדור לצורת מלבן באורך 15*35 ס"מ. מקפלים חלק אחד של המלבן למרכז המלבן ואת חלקו השני על החלק הראשון. במילים אחרות עכשיו יהיה לנו מלבן שכבר קיבל צורת נקניק באורך של 35 ס"מ ורוחב של 5 ס"מ. מגלגלים ומהדקים את המלבן לצורת נקניק/באגט מושלמת ומניחים בתבנית הבאט להתפחה נוספת של כ 40 דקות (אפשר ואף רצוי להתחיל ולחמם את התנור, 200 מעלות, בשלב ההתפחה השניה). * שימוש בתבנית ייעודית לבאטים עם חורים בתחתית תתרום רבות להצלחת הבאגט.
- אופים כ- 25-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. * מומלץ לשים סיר קטן או מכיל מתכת כלשהו עם כוס, כוס וחצי מים בתנור ליצירת אדים.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
תגובות (3)
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
Related Recipes:
באגט ללא גלוטן
2014-11-06- רמת קושי:בנוני
- Add to favorites
באגט ללא גלוטן
הבצק הוא אחד מאבני היסוד של המטבח הצרפתי ולא סתם הביא לנו המטבח הזה כמה סוגי בצקים שמחד מתוחכמים בטעמם ומאידך פשוטים בהכנתם. לצד בצק העלים, הבצק הרבוך ובצק הפריך שאינם דורשים מיומנות רבה בהכנתם אבל ללא ספק דורשים המון, המון סבלנות בהכנתם, נמצא הבאגט הצרפתי המופלא שהוא קל ומהיר מאוד להכנה.
שי ללא גלוטן
מרכיבים
קמח – אופציה 1
2.5 כוסות
קמח רב תכליתי – שי של הטבע
קמח – אופציה 2
1 כוס
קמח דוחן
1 כוס
קמח טפיוקה
1/2 כוס
קמח אורז מלא
1 כף
קסנטן גאם 8 גר'
1 כף
סיבים תזונתיים 10 גר'
מנות: באגטים בנוניים
הוראות
-
במיקסר עם וו לישה שמים את כל היבשים כולל הביצה וללא המלח.
מפעילים את המיקסר במהירות נמוכה ומוסיפים בהדרגה את רוב המים(לא את כל כמות המים). -
מוסיפים את המלח ושמן הזית ואם יש צורך עוד מים.
-
לאחר קבלת בצק גמיש ונוח לעבודה(5-6 לישה), מתפיחים את הבצק כ-שעה וחצי או עד הכפלת נפחו.
-
לאחר התפחה, מחלקים את הבצק לשלושה כדורים שווים(כ-300 גר' כל אחד).
בעזרת מערוך פותחים כל כדור לצורת מלבן באורך 15*35 ס"מ.
מקפלים חלק אחד של המלבן למרכז המלבן ואת חלקו השני על החלק הראשון. במילים אחרות עכשיו יהיה לנו מלבן שכבר קיבל צורת נקניק באורך של 35 ס"מ ורוחב של 5 ס"מ.
מגלגלים ומהדקים את המלבן לצורת נקניק/באגט מושלמת ומניחים בתבנית הבאט להתפחה נוספת של כ 40 דקות (אפשר ואף רצוי להתחיל ולחמם את התנור, 200 מעלות, בשלב ההתפחה השניה).
* שימוש בתבנית ייעודית לבאטים עם חורים בתחתית תתרום רבות להצלחת הבאגט.
-
אופים כ- 25-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.
* מומלץ לשים סיר קטן או מכיל מתכת כלשהו עם כוס, כוס וחצי מים בתנור ליצירת אדים.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
posted by דובוק ילנה on 16/07/2017
היי שי,
יש הבדל בין קמח טפיוקה ועמילן טפיוקה?
posted by שי ללא גלוטן on 31/08/2017
היי,
לא. מדובר בעמילן בשניהם.
posted by מירה on 10/05/2018
איפה מוצאים תבניות לבגט עם חורים