fbpx

פלאפל ללא גלוטן

Comments : 8 Posted in : טבעוני, מתכונים נוספים on by : שי ללא גלוטן תגיות: , , , ,

פלאפל ללא גלוטן

כל כך קל ופשוט ומנגד כל כך טעים, עם שמן טרי וטוב זה אפילו בריא. בכלל בתור אחד שמבשל הרבה ולא מעט ארוחות גורמה, לפעמים האוכל הפשוט ביותר, הבסיסי ביותר הוא גם הטעים ביותר ובאופן אישי אני חושב שפלאפל הוא אחד מאותם מאכלים.

 

פלאפל ללא גלוטן
Print Recipe
טחינה המנה לא תהיה מושלמת ללא טחינה (וסלט טרי למען האמת...). לאחרונה ובזכות הנסיכה שלי, גיליתי טחינה חדשה. באופן אישי אחת מהיותר טובות שטעמתי. עשירה מאוד בטעמים, עשירה בברזל ושונה מכל טחינה אחרת שהכרתי עד היום. הטחינה היא טחינה "אמארה" עשויה מזרעי שומשום אתיופי, אורגני, מלא, אשר הונבטו. סוג השומשום ותהליך הכנתה מנפקים כמות גדולה יותר של סידן - כ-1000 מ"ג ל-100 גרם טחינה (פי 10 יותר ממוצרי חלב ופי 4 יותר מכל טחינה אחרת) וכמות מינרלים גדולה ביותר. בקליפת זרעי השומשום מצוי מרכיב בשם חומצה אוקסלית, אשר מעכבת את ספיחת הסידן. תהליך ההנבטה, מפרק את החומצה האוקסלית ומאפשר את הספיחה המלאה של הסידן ושאר המינרלים אל תאי גופנו. אני אוהב את הטחינה עם הרבה שום, הרבה לימון, פטרוזיליה שחתוכה גס מאוד ומלח כמובן. במקרה של הטחינה הזאת, בשל טעמה המופלא, אני ממליץ לשים פחות שום ולימון על מנת ליהנות מהטעם הייחודי של הטחינה הזאת. לכל החגיגה הזאת חייבים, אבל חייבים להוסיף סלט מירקות טריים. כזה ששוחה בשמן זית איכות, כזה שהאדום הבוהק של העגבנייה שובה את ענייך, כזה שמשדר בריאות ומעל הכל מרחף הניחוח המושלם(כן כן לא פחות ממושלם!) של לימון טרי. לימון שהרגע נקטף מהעץ.
מנות זמן הכנה
25-30 כדורים 1 שעה
זמן בישול זמן המתנה
25 דקות 2 שעות
מנות זמן הכנה
25-30 כדורים 1 שעה
זמן בישול זמן המתנה
25 דקות 2 שעות
פלאפל ללא גלוטן
Print Recipe
טחינה המנה לא תהיה מושלמת ללא טחינה (וסלט טרי למען האמת...). לאחרונה ובזכות הנסיכה שלי, גיליתי טחינה חדשה. באופן אישי אחת מהיותר טובות שטעמתי. עשירה מאוד בטעמים, עשירה בברזל ושונה מכל טחינה אחרת שהכרתי עד היום. הטחינה היא טחינה "אמארה" עשויה מזרעי שומשום אתיופי, אורגני, מלא, אשר הונבטו. סוג השומשום ותהליך הכנתה מנפקים כמות גדולה יותר של סידן - כ-1000 מ"ג ל-100 גרם טחינה (פי 10 יותר ממוצרי חלב ופי 4 יותר מכל טחינה אחרת) וכמות מינרלים גדולה ביותר. בקליפת זרעי השומשום מצוי מרכיב בשם חומצה אוקסלית, אשר מעכבת את ספיחת הסידן. תהליך ההנבטה, מפרק את החומצה האוקסלית ומאפשר את הספיחה המלאה של הסידן ושאר המינרלים אל תאי גופנו. אני אוהב את הטחינה עם הרבה שום, הרבה לימון, פטרוזיליה שחתוכה גס מאוד ומלח כמובן. במקרה של הטחינה הזאת, בשל טעמה המופלא, אני ממליץ לשים פחות שום ולימון על מנת ליהנות מהטעם הייחודי של הטחינה הזאת. לכל החגיגה הזאת חייבים, אבל חייבים להוסיף סלט מירקות טריים. כזה ששוחה בשמן זית איכות, כזה שהאדום הבוהק של העגבנייה שובה את ענייך, כזה שמשדר בריאות ומעל הכל מרחף הניחוח המושלם(כן כן לא פחות ממושלם!) של לימון טרי. לימון שהרגע נקטף מהעץ.
מנות זמן הכנה
25-30 כדורים 1 שעה
זמן בישול זמן המתנה
25 דקות 2 שעות
מנות זמן הכנה
25-30 כדורים 1 שעה
זמן בישול זמן המתנה
25 דקות 2 שעות
מרכיבים
מנות: כדורים
הוראות
  1. במעבד מזון שמים בהתחלה את הבצל, שום ופטרוזיליה אחרי כמה סיבובים מוסיפים את החומוס. הבצל והשום אמורים להיות קצוצים דק מאוד החומוס מעט גס (דגש על מעט).
  2. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים הכל ביחד ביד.
  3. יש להניח את התערובת לפחות לשעה במקרר על מנת שכל הטעמים יספגו.
  4. מרתיחים שמן עמוק ואז מנמיכים את האש (אש גבוהה תשרוף את כדורי הפלאפל מבחוץ והם לא היו מוכנים מבפנים) ובעזרת שתי כפות מכניסים את כדורי הפלאפל לסיר.
  5. פיתה (ללא גלוטן - מיותר לציין), סלט, טחינה ולחגיגה!
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

8s COMMENTS

8 thoughts

  • רותי
    אוקטובר 30, 2015 at 1:02 pm

    אפשר להשתמש בחומוס של סנפרוסט? כלומר מוכן ומוקפא?

    • נובמבר 5, 2015 at 6:35 pm

      היי,
      לא. המוכנים עוברים תהליך של עיקור כלומר חימום בחום מאוד גבוה שזה מעיין בישול.
      בנוסף לפעמים יש בהם נוזלים ולכן הם מתפוררים בטיגון.
      שי

  • אוסקר חיימוביץ
    נובמבר 16, 2015 at 7:13 pm

    הכנתי בדיוק לפי ההנחיות. אך לא נוצרים כדורים. ואחרי שהנחתי על השמן, מתפורר לחלוטין. רעיון כלשהו איפה פספסתי?

    • נובמבר 17, 2015 at 5:46 pm

      היי,
      כנראה כמות גדולה מידי של נוזלים.
      התפוררות הכדורים בטיגון זה בדרך כלל בגלל נוזלים (מים) שבאים במגע עם השמן הרותח ויצרים בועות אוויר שמפוצצות את הכדור..

  • ינואר 4, 2016 at 7:56 am

    הםא מבשלים את החומוס לאחר השריה וכמה זמן

    • ינואר 13, 2016 at 8:01 am

      היי.
      לא ממש לא מבשלים.
      בישול החומוס יכניס לו מים וזה יגרום לכדורי הפלאפל להתפרק בטיגון.

  • יעלה
    אוגוסט 23, 2016 at 3:31 pm

    מה לגבי אפייה במקום טיגון? אפשרי??

    • אוגוסט 26, 2016 at 8:34 am

      היי,
      בהחלט.
      כמובן שהם יצאו מעט יבשים יותר ונאבד את טעמו של השמן (שלצערנו הרב שמן זה דבר טעים….), אבל בהחלט אפשרי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

פלאפל ללא גלוטן

Posted in : טבעוני, מתכונים נוספים on by : שי ללא גלוטן תגיות: , , , ,

פלאפל ללא גלוטן

כל כך קל ופשוט ומנגד כל כך טעים, עם שמן טרי וטוב זה אפילו בריא. בכלל בתור אחד שמבשל הרבה ולא מעט ארוחות גורמה, לפעמים האוכל הפשוט ביותר, הבסיסי ביותר הוא גם הטעים ביותר ובאופן אישי אני חושב שפלאפל הוא אחד מאותם מאכלים.

 

פלאפל ללא גלוטן
Print Recipe
טחינה המנה לא תהיה מושלמת ללא טחינה (וסלט טרי למען האמת...). לאחרונה ובזכות הנסיכה שלי, גיליתי טחינה חדשה. באופן אישי אחת מהיותר טובות שטעמתי. עשירה מאוד בטעמים, עשירה בברזל ושונה מכל טחינה אחרת שהכרתי עד היום. הטחינה היא טחינה "אמארה" עשויה מזרעי שומשום אתיופי, אורגני, מלא, אשר הונבטו. סוג השומשום ותהליך הכנתה מנפקים כמות גדולה יותר של סידן - כ-1000 מ"ג ל-100 גרם טחינה (פי 10 יותר ממוצרי חלב ופי 4 יותר מכל טחינה אחרת) וכמות מינרלים גדולה ביותר. בקליפת זרעי השומשום מצוי מרכיב בשם חומצה אוקסלית, אשר מעכבת את ספיחת הסידן. תהליך ההנבטה, מפרק את החומצה האוקסלית ומאפשר את הספיחה המלאה של הסידן ושאר המינרלים אל תאי גופנו. אני אוהב את הטחינה עם הרבה שום, הרבה לימון, פטרוזיליה שחתוכה גס מאוד ומלח כמובן. במקרה של הטחינה הזאת, בשל טעמה המופלא, אני ממליץ לשים פחות שום ולימון על מנת ליהנות מהטעם הייחודי של הטחינה הזאת. לכל החגיגה הזאת חייבים, אבל חייבים להוסיף סלט מירקות טריים. כזה ששוחה בשמן זית איכות, כזה שהאדום הבוהק של העגבנייה שובה את ענייך, כזה שמשדר בריאות ומעל הכל מרחף הניחוח המושלם(כן כן לא פחות ממושלם!) של לימון טרי. לימון שהרגע נקטף מהעץ.
מנות זמן הכנה
25-30 כדורים 1 שעה
זמן בישול זמן המתנה
25 דקות 2 שעות
מנות זמן הכנה
25-30 כדורים 1 שעה
זמן בישול זמן המתנה
25 דקות 2 שעות
פלאפל ללא גלוטן
Print Recipe
טחינה המנה לא תהיה מושלמת ללא טחינה (וסלט טרי למען האמת...). לאחרונה ובזכות הנסיכה שלי, גיליתי טחינה חדשה. באופן אישי אחת מהיותר טובות שטעמתי. עשירה מאוד בטעמים, עשירה בברזל ושונה מכל טחינה אחרת שהכרתי עד היום. הטחינה היא טחינה "אמארה" עשויה מזרעי שומשום אתיופי, אורגני, מלא, אשר הונבטו. סוג השומשום ותהליך הכנתה מנפקים כמות גדולה יותר של סידן - כ-1000 מ"ג ל-100 גרם טחינה (פי 10 יותר ממוצרי חלב ופי 4 יותר מכל טחינה אחרת) וכמות מינרלים גדולה ביותר. בקליפת זרעי השומשום מצוי מרכיב בשם חומצה אוקסלית, אשר מעכבת את ספיחת הסידן. תהליך ההנבטה, מפרק את החומצה האוקסלית ומאפשר את הספיחה המלאה של הסידן ושאר המינרלים אל תאי גופנו. אני אוהב את הטחינה עם הרבה שום, הרבה לימון, פטרוזיליה שחתוכה גס מאוד ומלח כמובן. במקרה של הטחינה הזאת, בשל טעמה המופלא, אני ממליץ לשים פחות שום ולימון על מנת ליהנות מהטעם הייחודי של הטחינה הזאת. לכל החגיגה הזאת חייבים, אבל חייבים להוסיף סלט מירקות טריים. כזה ששוחה בשמן זית איכות, כזה שהאדום הבוהק של העגבנייה שובה את ענייך, כזה שמשדר בריאות ומעל הכל מרחף הניחוח המושלם(כן כן לא פחות ממושלם!) של לימון טרי. לימון שהרגע נקטף מהעץ.
מנות זמן הכנה
25-30 כדורים 1 שעה
זמן בישול זמן המתנה
25 דקות 2 שעות
מנות זמן הכנה
25-30 כדורים 1 שעה
זמן בישול זמן המתנה
25 דקות 2 שעות
מרכיבים
מנות: כדורים
הוראות
  1. במעבד מזון שמים בהתחלה את הבצל, שום ופטרוזיליה אחרי כמה סיבובים מוסיפים את החומוס. הבצל והשום אמורים להיות קצוצים דק מאוד החומוס מעט גס (דגש על מעט).
  2. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים הכל ביחד ביד.
  3. יש להניח את התערובת לפחות לשעה במקרר על מנת שכל הטעמים יספגו.
  4. מרתיחים שמן עמוק ואז מנמיכים את האש (אש גבוהה תשרוף את כדורי הפלאפל מבחוץ והם לא היו מוכנים מבפנים) ובעזרת שתי כפות מכניסים את כדורי הפלאפל לסיר.
  5. פיתה (ללא גלוטן - מיותר לציין), סלט, טחינה ולחגיגה!
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.