פלאפל ללא גלוטן
2014-11-08- רמת קושי:קל
- Add to favorites
פלאפל ללא גלוטן
כל כך קל ופשוט ומנגד כל כך טעים, עם שמן טרי וטוב זה אפילו בריא. בכלל בתור אחד שמבשל הרבה ולא מעט ארוחות גורמה, לפעמים האוכל הפשוט ביותר, הבסיסי ביותר הוא גם הטעים ביותר ובאופן אישי אני חושב שפלאפל הוא אחד מאותם מאכלים.
טחינה
המנה לא תהיה מושלמת ללא טחינה (וסלט טרי למען האמת...).
לאחרונה ובזכות הנסיכה שלי, גיליתי טחינה חדשה. באופן אישי אחת מהיותר טובות שטעמתי.
עשירה מאוד בטעמים, עשירה בברזל ושונה מכל טחינה אחרת שהכרתי עד היום.
הטחינה היא טחינה "אמארה" עשויה מזרעי שומשום אתיופי, אורגני, מלא, אשר הונבטו.
סוג השומשום ותהליך הכנתה מנפקים כמות גדולה יותר של סידן - כ-1000 מ"ג ל-100 גרם טחינה (פי 10 יותר ממוצרי חלב ופי 4 יותר מכל טחינה אחרת) וכמות מינרלים גדולה ביותר.
בקליפת זרעי השומשום מצוי מרכיב בשם חומצה אוקסלית, אשר מעכבת את ספיחת הסידן. תהליך ההנבטה, מפרק את החומצה האוקסלית ומאפשר את הספיחה המלאה של הסידן ושאר המינרלים אל תאי גופנו.
אני אוהב את הטחינה עם הרבה שום, הרבה לימון, פטרוזיליה שחתוכה גס מאוד ומלח כמובן. במקרה של הטחינה הזאת, בשל טעמה המופלא, אני ממליץ לשים פחות שום ולימון על מנת ליהנות מהטעם הייחודי של הטחינה הזאת.
לכל החגיגה הזאת חייבים, אבל חייבים להוסיף סלט מירקות טריים. כזה ששוחה בשמן זית איכות, כזה שהאדום הבוהק של העגבנייה שובה את ענייך, כזה שמשדר בריאות ומעל הכל מרחף הניחוח המושלם(כן כן לא פחות ממושלם!) של לימון טרי. לימון שהרגע נקטף מהעץ.
מנות | זמן הכנה |
25-30 כדורים | 1 שעה |
זמן בישול | זמן המתנה |
25 דקות | 2 שעות |
|
|
טחינה
המנה לא תהיה מושלמת ללא טחינה (וסלט טרי למען האמת...).
לאחרונה ובזכות הנסיכה שלי, גיליתי טחינה חדשה. באופן אישי אחת מהיותר טובות שטעמתי.
עשירה מאוד בטעמים, עשירה בברזל ושונה מכל טחינה אחרת שהכרתי עד היום.
הטחינה היא טחינה "אמארה" עשויה מזרעי שומשום אתיופי, אורגני, מלא, אשר הונבטו.
סוג השומשום ותהליך הכנתה מנפקים כמות גדולה יותר של סידן - כ-1000 מ"ג ל-100 גרם טחינה (פי 10 יותר ממוצרי חלב ופי 4 יותר מכל טחינה אחרת) וכמות מינרלים גדולה ביותר.
בקליפת זרעי השומשום מצוי מרכיב בשם חומצה אוקסלית, אשר מעכבת את ספיחת הסידן. תהליך ההנבטה, מפרק את החומצה האוקסלית ומאפשר את הספיחה המלאה של הסידן ושאר המינרלים אל תאי גופנו.
אני אוהב את הטחינה עם הרבה שום, הרבה לימון, פטרוזיליה שחתוכה גס מאוד ומלח כמובן. במקרה של הטחינה הזאת, בשל טעמה המופלא, אני ממליץ לשים פחות שום ולימון על מנת ליהנות מהטעם הייחודי של הטחינה הזאת.
לכל החגיגה הזאת חייבים, אבל חייבים להוסיף סלט מירקות טריים. כזה ששוחה בשמן זית איכות, כזה שהאדום הבוהק של העגבנייה שובה את ענייך, כזה שמשדר בריאות ומעל הכל מרחף הניחוח המושלם(כן כן לא פחות ממושלם!) של לימון טרי. לימון שהרגע נקטף מהעץ.
|
מרכיבים
- 0.5 ק"ג גרגירי חומוס יש להשרות לילה במים
- 1 יחידה בצל
- צרור פטרוזיליה
- 2 כפות תערובת זעתר
- פלפל חריף לפי הטעם
- 1 כפית מלח
- 2-4 שיני שום
- 1 כף סודה לשתייה
- 1 כפית כמון fמובן שעדיף טרי.
- מעט מים אם העיסה יבשה צריך להוסיף מעט מים.
מנות: כדורים
הוראות
- במעבד מזון שמים בהתחלה את הבצל, שום ופטרוזיליה אחרי כמה סיבובים מוסיפים את החומוס. הבצל והשום אמורים להיות קצוצים דק מאוד החומוס מעט גס (דגש על מעט).
- מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים הכל ביחד ביד.
- יש להניח את התערובת לפחות לשעה במקרר על מנת שכל הטעמים יספגו.
- מרתיחים שמן עמוק ואז מנמיכים את האש (אש גבוהה תשרוף את כדורי הפלאפל מבחוץ והם לא היו מוכנים מבפנים) ובעזרת שתי כפות מכניסים את כדורי הפלאפל לסיר.
- פיתה (ללא גלוטן - מיותר לציין), סלט, טחינה ולחגיגה!
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
תגובות (8)
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(2 / 5)
2 People rated this recipe
Related Recipes:
פלאפל ללא גלוטן
2014-11-08- רמת קושי:קל
- Add to favorites
פלאפל ללא גלוטן
כל כך קל ופשוט ומנגד כל כך טעים, עם שמן טרי וטוב זה אפילו בריא. בכלל בתור אחד שמבשל הרבה ולא מעט ארוחות גורמה, לפעמים האוכל הפשוט ביותר, הבסיסי ביותר הוא גם הטעים ביותר ובאופן אישי אני חושב שפלאפל הוא אחד מאותם מאכלים.
טחינה
המנה לא תהיה מושלמת ללא טחינה (וסלט טרי למען האמת...).
לאחרונה ובזכות הנסיכה שלי, גיליתי טחינה חדשה. באופן אישי אחת מהיותר טובות שטעמתי.
עשירה מאוד בטעמים, עשירה בברזל ושונה מכל טחינה אחרת שהכרתי עד היום.
הטחינה היא טחינה "אמארה" עשויה מזרעי שומשום אתיופי, אורגני, מלא, אשר הונבטו.
סוג השומשום ותהליך הכנתה מנפקים כמות גדולה יותר של סידן - כ-1000 מ"ג ל-100 גרם טחינה (פי 10 יותר ממוצרי חלב ופי 4 יותר מכל טחינה אחרת) וכמות מינרלים גדולה ביותר.
בקליפת זרעי השומשום מצוי מרכיב בשם חומצה אוקסלית, אשר מעכבת את ספיחת הסידן. תהליך ההנבטה, מפרק את החומצה האוקסלית ומאפשר את הספיחה המלאה של הסידן ושאר המינרלים אל תאי גופנו.
אני אוהב את הטחינה עם הרבה שום, הרבה לימון, פטרוזיליה שחתוכה גס מאוד ומלח כמובן. במקרה של הטחינה הזאת, בשל טעמה המופלא, אני ממליץ לשים פחות שום ולימון על מנת ליהנות מהטעם הייחודי של הטחינה הזאת.
לכל החגיגה הזאת חייבים, אבל חייבים להוסיף סלט מירקות טריים. כזה ששוחה בשמן זית איכות, כזה שהאדום הבוהק של העגבנייה שובה את ענייך, כזה שמשדר בריאות ומעל הכל מרחף הניחוח המושלם(כן כן לא פחות ממושלם!) של לימון טרי. לימון שהרגע נקטף מהעץ.
מנות | זמן הכנה |
25-30 כדורים | 1 שעה |
זמן בישול | זמן המתנה |
25 דקות | 2 שעות |
|
|
טחינה
המנה לא תהיה מושלמת ללא טחינה (וסלט טרי למען האמת...).
לאחרונה ובזכות הנסיכה שלי, גיליתי טחינה חדשה. באופן אישי אחת מהיותר טובות שטעמתי.
עשירה מאוד בטעמים, עשירה בברזל ושונה מכל טחינה אחרת שהכרתי עד היום.
הטחינה היא טחינה "אמארה" עשויה מזרעי שומשום אתיופי, אורגני, מלא, אשר הונבטו.
סוג השומשום ותהליך הכנתה מנפקים כמות גדולה יותר של סידן - כ-1000 מ"ג ל-100 גרם טחינה (פי 10 יותר ממוצרי חלב ופי 4 יותר מכל טחינה אחרת) וכמות מינרלים גדולה ביותר.
בקליפת זרעי השומשום מצוי מרכיב בשם חומצה אוקסלית, אשר מעכבת את ספיחת הסידן. תהליך ההנבטה, מפרק את החומצה האוקסלית ומאפשר את הספיחה המלאה של הסידן ושאר המינרלים אל תאי גופנו.
אני אוהב את הטחינה עם הרבה שום, הרבה לימון, פטרוזיליה שחתוכה גס מאוד ומלח כמובן. במקרה של הטחינה הזאת, בשל טעמה המופלא, אני ממליץ לשים פחות שום ולימון על מנת ליהנות מהטעם הייחודי של הטחינה הזאת.
לכל החגיגה הזאת חייבים, אבל חייבים להוסיף סלט מירקות טריים. כזה ששוחה בשמן זית איכות, כזה שהאדום הבוהק של העגבנייה שובה את ענייך, כזה שמשדר בריאות ומעל הכל מרחף הניחוח המושלם(כן כן לא פחות ממושלם!) של לימון טרי. לימון שהרגע נקטף מהעץ.
|
מרכיבים
- 0.5 ק"ג גרגירי חומוס יש להשרות לילה במים
- 1 יחידה בצל
- צרור פטרוזיליה
- 2 כפות תערובת זעתר
- פלפל חריף לפי הטעם
- 1 כפית מלח
- 2-4 שיני שום
- 1 כף סודה לשתייה
- 1 כפית כמון fמובן שעדיף טרי.
- מעט מים אם העיסה יבשה צריך להוסיף מעט מים.
מנות: כדורים
הוראות
- במעבד מזון שמים בהתחלה את הבצל, שום ופטרוזיליה אחרי כמה סיבובים מוסיפים את החומוס. הבצל והשום אמורים להיות קצוצים דק מאוד החומוס מעט גס (דגש על מעט).
- מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים הכל ביחד ביד.
- יש להניח את התערובת לפחות לשעה במקרר על מנת שכל הטעמים יספגו.
- מרתיחים שמן עמוק ואז מנמיכים את האש (אש גבוהה תשרוף את כדורי הפלאפל מבחוץ והם לא היו מוכנים מבפנים) ובעזרת שתי כפות מכניסים את כדורי הפלאפל לסיר.
- פיתה (ללא גלוטן - מיותר לציין), סלט, טחינה ולחגיגה!
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
posted by רותי on 30/10/2015
אפשר להשתמש בחומוס של סנפרוסט? כלומר מוכן ומוקפא?
posted by שי ללא גלוטן on 05/11/2015
היי,
לא. המוכנים עוברים תהליך של עיקור כלומר חימום בחום מאוד גבוה שזה מעיין בישול.
בנוסף לפעמים יש בהם נוזלים ולכן הם מתפוררים בטיגון.
שי
posted by אוסקר חיימוביץ on 16/11/2015
הכנתי בדיוק לפי ההנחיות. אך לא נוצרים כדורים. ואחרי שהנחתי על השמן, מתפורר לחלוטין. רעיון כלשהו איפה פספסתי?
posted by שי ללא גלוטן on 17/11/2015
היי,
כנראה כמות גדולה מידי של נוזלים.
התפוררות הכדורים בטיגון זה בדרך כלל בגלל נוזלים (מים) שבאים במגע עם השמן הרותח ויצרים בועות אוויר שמפוצצות את הכדור..
posted by טלו on 04/01/2016
הםא מבשלים את החומוס לאחר השריה וכמה זמן
posted by שי ללא גלוטן on 13/01/2016
היי.
לא ממש לא מבשלים.
בישול החומוס יכניס לו מים וזה יגרום לכדורי הפלאפל להתפרק בטיגון.
posted by יעלה on 23/08/2016
מה לגבי אפייה במקום טיגון? אפשרי??
posted by שי ללא גלוטן on 26/08/2016
היי,
בהחלט.
כמובן שהם יצאו מעט יבשים יותר ונאבד את טעמו של השמן (שלצערנו הרב שמן זה דבר טעים….), אבל בהחלט אפשרי.