לחמניות פלאפל ללא גלוטן וסלט
2014-10-31- רמת קושי:בנוני
- Add to favorites
לחמניות פלאפל ללא גלוטן וסלט
עוד דוגמא לזה שהחיסרון הופך ליתרון.
רק בזכות הרגישות לגלוטן נחשפנו למגוון אדיר של קמחים וכמובן של טעמים.
קמח חומוס, קמח טף, קמח דוחן, קמח קינואה, קמח דורה, קמח תורמוס, הם רק חלק מעשרות! כן כן, עשרות סוגי קמחים ללא גלוטן הקיימים היום בשוק.
קמח חומוס ללא גלוטן חזק מאוד בטעמים שלו לטוב ולרע. אם נשים את הכמות הנכונה ולא נאפה אותו יתר על המידה, זה בהחלט יהיה לטוב, אם נפספס מגלה את הרע (נקבל מאפה מר).
לחמניות ביס עם קמח חומוס, יגרמו לנו להרגיש כאילו אנחנו אוכלים פלאפל. עם קצת סלט וטחינה החגיגה תהיה מושלמת.
כמובן שניתן להכין את הלחמניות מתערובת מכונה מסדרת "שי של הטבע" – תערובת קמח לבצק דק. אופציה שניה היא לערבב את הקמחים באופן עצמאי.
שי ללא גלוטן
מרכיבים
קמח - אופציה 1
- 750 גרם קמח בצק דק - שי של הטבע שקית וחצי
קמח - אופציה 2
- 175 גרם קמח חומוס 1 כוס
- 125 גרם קמח דוחן 1 כוס
- 100 גרם קמח דורה לבנה 3/4 כוס
- 125 גרם קמח אורז מלא 3/4 כוס
- 125 גרם עמילן טפיוקה 3/4 כוס
- 100 גרם עמילן תפו"א 3/4 כוס
- 1 כף קסנטאן גאם
יתר הרכיבים
- 1 כף שמרים יבשים - 10 גרם או 30 גרם טריים
- 2 כפות דבש
- 1 כפית גדושה מלח
- 1/4 כוס שמן זית
- 600 מ"ל מים 2.5 כוסות
- 1 חלמון להברשה
- מעט שומשום/קצח
מנות: יחידות
הוראות
- במיקסר עם וו לישה לערבב, במהירות נמוכה, את כל הקמחים ביחד (קבוצה 1 או קבוצה 2) + שמרים + דבש.
- להוסיף בהדרגה את המים.
- להוסיף את המלח.
- להוסיף שמן.
- להמשיך וללוש עוד כ-5-6 דקות את קבלת בצק אחיד ומעט דביק. חשוב שהבצק יהיה אחיד בשל ריבוי הקמחים.
- לחלק את הבצק לכדורים של 80 גר', לגלגל את הבצק היטב ע"מ שלא יפתח באפייה. רצוי להתפיח בתוך תבנית קאפקייקס. אם אין ניתן לעשות כדורים ולהניח בתבנית רגילה.
- להתפיח במקום חמים, 30 מעלות, כ- 40 דקות או הכפלת הנפח.
- לחמם תנור לחום של 230 מעלות.
- להבריש חלמון בעזרת מברשת. ניתן לפרז שומשום או קצח למי שהוא.
- להכניס לתנור ל-10-12 דקות.
- להוציא ולצנן היטב על רשת צינון.
- לחתוך את לחמניית הביס ל-2 , לשים מעט סלט, טחינה ולהנות מכל ביס.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
Related Recipes:
לחמניות פלאפל ללא גלוטן וסלט
2014-10-31- רמת קושי:בנוני
- Add to favorites
לחמניות פלאפל ללא גלוטן וסלט
עוד דוגמא לזה שהחיסרון הופך ליתרון.
רק בזכות הרגישות לגלוטן נחשפנו למגוון אדיר של קמחים וכמובן של טעמים.
קמח חומוס, קמח טף, קמח דוחן, קמח קינואה, קמח דורה, קמח תורמוס, הם רק חלק מעשרות! כן כן, עשרות סוגי קמחים ללא גלוטן הקיימים היום בשוק.
קמח חומוס ללא גלוטן חזק מאוד בטעמים שלו לטוב ולרע. אם נשים את הכמות הנכונה ולא נאפה אותו יתר על המידה, זה בהחלט יהיה לטוב, אם נפספס מגלה את הרע (נקבל מאפה מר).
לחמניות ביס עם קמח חומוס, יגרמו לנו להרגיש כאילו אנחנו אוכלים פלאפל. עם קצת סלט וטחינה החגיגה תהיה מושלמת.
כמובן שניתן להכין את הלחמניות מתערובת מכונה מסדרת "שי של הטבע" – תערובת קמח לבצק דק. אופציה שניה היא לערבב את הקמחים באופן עצמאי.
שי ללא גלוטן
מרכיבים
קמח - אופציה 1
- 750 גרם קמח בצק דק - שי של הטבע שקית וחצי
קמח - אופציה 2
- 175 גרם קמח חומוס 1 כוס
- 125 גרם קמח דוחן 1 כוס
- 100 גרם קמח דורה לבנה 3/4 כוס
- 125 גרם קמח אורז מלא 3/4 כוס
- 125 גרם עמילן טפיוקה 3/4 כוס
- 100 גרם עמילן תפו"א 3/4 כוס
- 1 כף קסנטאן גאם
יתר הרכיבים
- 1 כף שמרים יבשים - 10 גרם או 30 גרם טריים
- 2 כפות דבש
- 1 כפית גדושה מלח
- 1/4 כוס שמן זית
- 600 מ"ל מים 2.5 כוסות
- 1 חלמון להברשה
- מעט שומשום/קצח
מנות: יחידות
הוראות
- במיקסר עם וו לישה לערבב, במהירות נמוכה, את כל הקמחים ביחד (קבוצה 1 או קבוצה 2) + שמרים + דבש.
- להוסיף בהדרגה את המים.
- להוסיף את המלח.
- להוסיף שמן.
- להמשיך וללוש עוד כ-5-6 דקות את קבלת בצק אחיד ומעט דביק. חשוב שהבצק יהיה אחיד בשל ריבוי הקמחים.
- לחלק את הבצק לכדורים של 80 גר', לגלגל את הבצק היטב ע"מ שלא יפתח באפייה. רצוי להתפיח בתוך תבנית קאפקייקס. אם אין ניתן לעשות כדורים ולהניח בתבנית רגילה.
- להתפיח במקום חמים, 30 מעלות, כ- 40 דקות או הכפלת הנפח.
- לחמם תנור לחום של 230 מעלות.
- להבריש חלמון בעזרת מברשת. ניתן לפרז שומשום או קצח למי שהוא.
- להכניס לתנור ל-10-12 דקות.
- להוציא ולצנן היטב על רשת צינון.
- לחתוך את לחמניית הביס ל-2 , לשים מעט סלט, טחינה ולהנות מכל ביס.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe