לחמניות פלאפל ללא גלוטן וסלט

2014-10-31
  • Prep Time : 0m
  • Cook Time : 0m
  • Ready In : 0m

לחמניות פלאפל ללא גלוטן וסלט

עוד דוגמא לזה שהחיסרון הופך ליתרון.
רק בזכות הרגישות לגלוטן נחשפנו למגוון אדיר של קמחים וכמובן של טעמים.
קמח חומוס, קמח טף, קמח דוחן, קמח קינואה, קמח דורה, קמח תורמוס, הם רק חלק מעשרות! כן כן, עשרות סוגי קמחים ללא גלוטן הקיימים היום בשוק.
קמח חומוס ללא גלוטן חזק מאוד בטעמים שלו לטוב ולרע. אם נשים את הכמות הנכונה ולא נאפה אותו יתר על המידה, זה בהחלט יהיה לטוב, אם נפספס מגלה את הרע (נקבל מאפה מר).
לחמניות ביס עם קמח חומוס, יגרמו לנו להרגיש כאילו אנחנו אוכלים פלאפל. עם קצת סלט וטחינה החגיגה תהיה מושלמת.
כמובן שניתן להכין את הלחמניות מתערובת מכונה מסדרת “שי של הטבע” – תערובת קמח לבצק דק. אופציה שניה היא לערבב את הקמחים באופן עצמאי.

שי ללא גלוטן

לחמניות פלאפל וסלט
Print Recipe
מנות זמן הכנה
15 יחידות 45 דקות
זמן בישול זמן המתנה
12 דקות 90 דקות
מנות זמן הכנה
15 יחידות 45 דקות
זמן בישול זמן המתנה
12 דקות 90 דקות
לחמניות פלאפל וסלט
Print Recipe
מנות זמן הכנה
15 יחידות 45 דקות
זמן בישול זמן המתנה
12 דקות 90 דקות
מנות זמן הכנה
15 יחידות 45 דקות
זמן בישול זמן המתנה
12 דקות 90 דקות
מרכיבים
קמח - אופציה 1
קמח - אופציה 2
יתר הרכיבים
מנות: יחידות
הוראות
  1. במיקסר עם וו לישה לערבב, במהירות נמוכה, את כל הקמחים ביחד (קבוצה 1 או קבוצה 2) + שמרים + דבש.
  2. להוסיף בהדרגה את המים.
  3. להוסיף את המלח.
  4. להוסיף שמן.
  5. להמשיך וללוש עוד כ-5-6 דקות את קבלת בצק אחיד ומעט דביק. חשוב שהבצק יהיה אחיד בשל ריבוי הקמחים.
  6. לחלק את הבצק לכדורים של 80 גר', לגלגל את הבצק היטב ע"מ שלא יפתח באפייה. רצוי להתפיח בתוך תבנית קאפקייקס. אם אין ניתן לעשות כדורים ולהניח בתבנית רגילה.
  7. להתפיח במקום חמים, 30 מעלות, כ- 40 דקות או הכפלת הנפח.
  8. לחמם תנור לחום של 230 מעלות.
  9. להבריש חלמון בעזרת מברשת. ניתן לפרז שומשום או קצח למי שהוא.
  10.  להכניס לתנור ל-10-12 דקות.
  11. להוציא ולצנן היטב על רשת צינון.
  12. לחתוך את לחמניית הביס ל-2 , לשים מעט סלט, טחינה ולהנות מכל ביס.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Average Member Rating

(0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

0 people rated this recipe

לחמניות פלאפל ללא גלוטן וסלט

2014-10-31
  • Prep Time : 0m
  • Cook Time : 0m
  • Ready In : 0m

לחמניות פלאפל ללא גלוטן וסלט

עוד דוגמא לזה שהחיסרון הופך ליתרון.
רק בזכות הרגישות לגלוטן נחשפנו למגוון אדיר של קמחים וכמובן של טעמים.
קמח חומוס, קמח טף, קמח דוחן, קמח קינואה, קמח דורה, קמח תורמוס, הם רק חלק מעשרות! כן כן, עשרות סוגי קמחים ללא גלוטן הקיימים היום בשוק.
קמח חומוס ללא גלוטן חזק מאוד בטעמים שלו לטוב ולרע. אם נשים את הכמות הנכונה ולא נאפה אותו יתר על המידה, זה בהחלט יהיה לטוב, אם נפספס מגלה את הרע (נקבל מאפה מר).
לחמניות ביס עם קמח חומוס, יגרמו לנו להרגיש כאילו אנחנו אוכלים פלאפל. עם קצת סלט וטחינה החגיגה תהיה מושלמת.
כמובן שניתן להכין את הלחמניות מתערובת מכונה מסדרת “שי של הטבע” – תערובת קמח לבצק דק. אופציה שניה היא לערבב את הקמחים באופן עצמאי.

שי ללא גלוטן

לחמניות פלאפל וסלט
Print Recipe
מנות זמן הכנה
15 יחידות 45 דקות
זמן בישול זמן המתנה
12 דקות 90 דקות
מנות זמן הכנה
15 יחידות 45 דקות
זמן בישול זמן המתנה
12 דקות 90 דקות
לחמניות פלאפל וסלט
Print Recipe
מנות זמן הכנה
15 יחידות 45 דקות
זמן בישול זמן המתנה
12 דקות 90 דקות
מנות זמן הכנה
15 יחידות 45 דקות
זמן בישול זמן המתנה
12 דקות 90 דקות
מרכיבים
קמח - אופציה 1
קמח - אופציה 2
יתר הרכיבים
מנות: יחידות
הוראות
  1. במיקסר עם וו לישה לערבב, במהירות נמוכה, את כל הקמחים ביחד (קבוצה 1 או קבוצה 2) + שמרים + דבש.
  2. להוסיף בהדרגה את המים.
  3. להוסיף את המלח.
  4. להוסיף שמן.
  5. להמשיך וללוש עוד כ-5-6 דקות את קבלת בצק אחיד ומעט דביק. חשוב שהבצק יהיה אחיד בשל ריבוי הקמחים.
  6. לחלק את הבצק לכדורים של 80 גר', לגלגל את הבצק היטב ע"מ שלא יפתח באפייה. רצוי להתפיח בתוך תבנית קאפקייקס. אם אין ניתן לעשות כדורים ולהניח בתבנית רגילה.
  7. להתפיח במקום חמים, 30 מעלות, כ- 40 דקות או הכפלת הנפח.
  8. לחמם תנור לחום של 230 מעלות.
  9. להבריש חלמון בעזרת מברשת. ניתן לפרז שומשום או קצח למי שהוא.
  10.  להכניס לתנור ל-10-12 דקות.
  11. להוציא ולצנן היטב על רשת צינון.
  12. לחתוך את לחמניית הביס ל-2 , לשים מעט סלט, טחינה ולהנות מכל ביס.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Average Member Rating

(0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

0 people rated this recipe