שבלולי קינמון ודבש ללא גלוטן
2014-11-02- רמת קושי:בנוני, קל
- Add to favorites
שבלולי קינמון ודבש ללא גלוטן
הפעם נפתח בחידה קטנה (ללא גלוטן כמובן…) מהו טעמו של קינמון?
חמוץ? מלוח? מתוק? אולי מר…?
חמוץ? מלוח? מתוק? אולי מר…?
ובכן קינמון הוא תבלין חסר טעם! "טעמו" היחיד הוא בריח שלו.
ונעבור לשלב הניסוי… אם תיקחו מעט קינמון טחון (חצי כפית), תסתמו את האף עם היד טוב טוב ותטעמו את הקינמון, לא תחושו שום טעם אפילו לא את אותו עיקצוץ קטן של הקינמון על הלשון. ממש כאילו אכלתם ברגע זה חצי כפית חול. המדהים הוא, שברגע שנשחרר את האף נרגיש את הקינמון במלא הדרו ועצמתו.
אלו היו 60 שניות על קינמון…
ונעבור לת'כלס שבלולי קינמון ללא גלוטן!
איזה כייף לפתוח את הבוקר עם ריח וטעם מופלא של שבלולי קינמון ללא גלוטן ואם לא בבוקר אז מה מושלם יותר מאשר שבלולי קינמון ללא גלוטן בשישי עם התה והנענע אחרי הארוחה.
טעמו המופלא של הקינמון (עם אף פתוח…) בשילוב חמאה וסוכר הופכים את שבלולי הקינמון למעדן אפילו לילדים קטנים, שבדרך כלל מעדיפים מאכלים הרבה יותר מתוקים ועם טעמים הרבה יותר עדינים. במקרה הזה, ההפוך הוא הנכון ושבלולי הקינמון מככבים בבתי.
שי ללא גלוטן
מרכיבים
קמח - אופציה 1
- 350 גרם קמח רב תכליתי - שי של הטבע 3 כוסות
קמח - אופציה 2
- 200 גרם קמח דוחן כוס וחצי
- 75 גרם קמח טפיוקה 3/4 כוס
- 75 גרם קמח תפו"א 3/4 כוס
- 7 גרם קסנטן גאם כף שטוחה
יתר המצרכים לבצק
- 50 גר' חמאה - בטמפ` החדר
- 1 ביצה
- 2/3 כוס חלב חמים
- 1 כפית מלח
- 1 כף שמרים יבשים
- 1/2 שקית אבקת אפייה
- 1/3 כוס סוכר לבן
לציפוי
- 1 ביצה טרופה (למרוח על השבלולים לפני אפייה)
- 2 כפות דבש חמים
מנות: יחידות
הוראות
- לשים את כל החומרים ביחד במערבל מזון עם וו לישה עד קבלת בצק חלק וגמיש. חשוב לזכור שמדובר בבצק שמרים אז חשוב לתת לו לתפוח מספיק(שעה וחצי לפחות).
- לאחר שהבצק תפח,פותחים אותו לריבוע גדול(גודל של נייר אפייה פחות או יותר),מורחים את החמאה(של המלית).
- שופכים את הסוכר+קינמון מגלגלים לנקניק.
- בעזרת סכין חד חותכים לשבלולים.
- מסדרים בתבנית ונותנים לשבלולים לתפוח כרבע שעה נוספת.
- לאחר כרבע שעה מורחים ביצה טרופה על השבלולים.
- בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות שמים את השבלולים ל 10-12 דקות עד השחמה.
- מחממים את הדבש במיקרו כ-10 שניות. כאשר הדבש נוזלי מורחים בעזרת מברשת על השבלולים החמים.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
Average Member Rating
(4 / 5)
2 People rated this recipe
Related Recipes:
שבלולי קינמון ודבש ללא גלוטן
2014-11-02- רמת קושי:בנוני, קל
- Add to favorites
שבלולי קינמון ודבש ללא גלוטן
הפעם נפתח בחידה קטנה (ללא גלוטן כמובן…) מהו טעמו של קינמון?
חמוץ? מלוח? מתוק? אולי מר…?
חמוץ? מלוח? מתוק? אולי מר…?
ובכן קינמון הוא תבלין חסר טעם! "טעמו" היחיד הוא בריח שלו.
ונעבור לשלב הניסוי… אם תיקחו מעט קינמון טחון (חצי כפית), תסתמו את האף עם היד טוב טוב ותטעמו את הקינמון, לא תחושו שום טעם אפילו לא את אותו עיקצוץ קטן של הקינמון על הלשון. ממש כאילו אכלתם ברגע זה חצי כפית חול. המדהים הוא, שברגע שנשחרר את האף נרגיש את הקינמון במלא הדרו ועצמתו.
אלו היו 60 שניות על קינמון…
ונעבור לת'כלס שבלולי קינמון ללא גלוטן!
איזה כייף לפתוח את הבוקר עם ריח וטעם מופלא של שבלולי קינמון ללא גלוטן ואם לא בבוקר אז מה מושלם יותר מאשר שבלולי קינמון ללא גלוטן בשישי עם התה והנענע אחרי הארוחה.
טעמו המופלא של הקינמון (עם אף פתוח…) בשילוב חמאה וסוכר הופכים את שבלולי הקינמון למעדן אפילו לילדים קטנים, שבדרך כלל מעדיפים מאכלים הרבה יותר מתוקים ועם טעמים הרבה יותר עדינים. במקרה הזה, ההפוך הוא הנכון ושבלולי הקינמון מככבים בבתי.
שי ללא גלוטן
מרכיבים
קמח - אופציה 1
- 350 גרם קמח רב תכליתי - שי של הטבע 3 כוסות
קמח - אופציה 2
- 200 גרם קמח דוחן כוס וחצי
- 75 גרם קמח טפיוקה 3/4 כוס
- 75 גרם קמח תפו"א 3/4 כוס
- 7 גרם קסנטן גאם כף שטוחה
יתר המצרכים לבצק
- 50 גר' חמאה - בטמפ` החדר
- 1 ביצה
- 2/3 כוס חלב חמים
- 1 כפית מלח
- 1 כף שמרים יבשים
- 1/2 שקית אבקת אפייה
- 1/3 כוס סוכר לבן
לציפוי
- 1 ביצה טרופה (למרוח על השבלולים לפני אפייה)
- 2 כפות דבש חמים
מנות: יחידות
הוראות
- לשים את כל החומרים ביחד במערבל מזון עם וו לישה עד קבלת בצק חלק וגמיש. חשוב לזכור שמדובר בבצק שמרים אז חשוב לתת לו לתפוח מספיק(שעה וחצי לפחות).
- לאחר שהבצק תפח,פותחים אותו לריבוע גדול(גודל של נייר אפייה פחות או יותר),מורחים את החמאה(של המלית).
- שופכים את הסוכר+קינמון מגלגלים לנקניק.
- בעזרת סכין חד חותכים לשבלולים.
- מסדרים בתבנית ונותנים לשבלולים לתפוח כרבע שעה נוספת.
- לאחר כרבע שעה מורחים ביצה טרופה על השבלולים.
- בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות שמים את השבלולים ל 10-12 דקות עד השחמה.
- מחממים את הדבש במיקרו כ-10 שניות. כאשר הדבש נוזלי מורחים בעזרת מברשת על השבלולים החמים.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(4 / 5)
2 People rated this recipe