Loader

שבלולי קינמון ודבש ללא גלוטן

2014-11-02

שבלולי קינמון ודבש ללא גלוטן

הפעם נפתח בחידה קטנה (ללא גלוטן כמובן…) מהו טעמו של קינמון?
חמוץ? מלוח? מתוק? אולי מר…?
ובכן קינמון הוא תבלין חסר טעם! "טעמו" היחיד הוא בריח שלו.
ונעבור לשלב הניסוי… אם תיקחו מעט קינמון טחון (חצי כפית), תסתמו את האף עם היד טוב טוב ותטעמו את הקינמון, לא תחושו שום טעם אפילו לא את אותו עיקצוץ קטן של הקינמון על הלשון. ממש כאילו אכלתם ברגע זה חצי כפית חול. המדהים הוא, שברגע שנשחרר את האף נרגיש את הקינמון במלא הדרו ועצמתו.
אלו היו 60 שניות על קינמון…
ונעבור לת'כלס שבלולי קינמון ללא גלוטן!
איזה כייף לפתוח את הבוקר עם ריח וטעם מופלא של שבלולי קינמון ללא גלוטן ואם לא בבוקר אז מה מושלם יותר מאשר שבלולי קינמון ללא גלוטן בשישי עם התה והנענע  אחרי הארוחה.
טעמו המופלא של הקינמון (עם אף פתוח…) בשילוב חמאה וסוכר הופכים את שבלולי הקינמון למעדן אפילו לילדים קטנים, שבדרך כלל מעדיפים מאכלים הרבה יותר מתוקים ועם טעמים הרבה יותר עדינים. במקרה הזה, ההפוך הוא הנכון ושבלולי הקינמון מככבים בבתי.
שי ללא גלוטן
שבלולי קינמון ודבש ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
20-25 יחידות 40 דקות
זמן בישול זמן המתנה
12-15 דקות 60-90 דקות
מנות זמן הכנה
20-25 יחידות 40 דקות
זמן בישול זמן המתנה
12-15 דקות 60-90 דקות
שבלולי קינמון ודבש ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
20-25 יחידות 40 דקות
זמן בישול זמן המתנה
12-15 דקות 60-90 דקות
מנות זמן הכנה
20-25 יחידות 40 דקות
זמן בישול זמן המתנה
12-15 דקות 60-90 דקות
מרכיבים
קמח - אופציה 1
קמח - אופציה 2
יתר המצרכים לבצק
למלית
לציפוי
מנות: יחידות
הוראות
  1. לשים את כל החומרים ביחד במערבל מזון עם וו לישה עד קבלת בצק חלק וגמיש. חשוב לזכור שמדובר בבצק שמרים אז חשוב לתת לו לתפוח מספיק(שעה וחצי לפחות).
  2. לאחר שהבצק תפח,פותחים אותו לריבוע גדול(גודל של נייר אפייה פחות או יותר),מורחים את החמאה(של המלית). ​
  3. שופכים את הסוכר+קינמון מגלגלים לנקניק.
  4. בעזרת סכין חד חותכים לשבלולים.
  5. מסדרים בתבנית ונותנים לשבלולים לתפוח כרבע שעה נוספת.
  6. לאחר כרבע שעה מורחים ביצה טרופה על השבלולים.
  7. בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות שמים את השבלולים ל 10-12 דקות עד השחמה.
  8. מחממים את הדבש במיקרו כ-10 שניות. כאשר הדבש נוזלי מורחים בעזרת מברשת על השבלולים החמים.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Related Recipes:
  • קרפ צרפתי ללא גלוטן – תערובת קרפ

  • מגולגלות קינדר

  • אזני המן בלי מאמץ

  • עוגת הגבינה של אפרת

  • אזני המן קקאו שוקולדיים במלית שוקולד לבן

שבלולי קינמון ודבש ללא גלוטן

2014-11-02

שבלולי קינמון ודבש ללא גלוטן

הפעם נפתח בחידה קטנה (ללא גלוטן כמובן…) מהו טעמו של קינמון?
חמוץ? מלוח? מתוק? אולי מר…?
ובכן קינמון הוא תבלין חסר טעם! "טעמו" היחיד הוא בריח שלו.
ונעבור לשלב הניסוי… אם תיקחו מעט קינמון טחון (חצי כפית), תסתמו את האף עם היד טוב טוב ותטעמו את הקינמון, לא תחושו שום טעם אפילו לא את אותו עיקצוץ קטן של הקינמון על הלשון. ממש כאילו אכלתם ברגע זה חצי כפית חול. המדהים הוא, שברגע שנשחרר את האף נרגיש את הקינמון במלא הדרו ועצמתו.
אלו היו 60 שניות על קינמון…
ונעבור לת'כלס שבלולי קינמון ללא גלוטן!
איזה כייף לפתוח את הבוקר עם ריח וטעם מופלא של שבלולי קינמון ללא גלוטן ואם לא בבוקר אז מה מושלם יותר מאשר שבלולי קינמון ללא גלוטן בשישי עם התה והנענע  אחרי הארוחה.
טעמו המופלא של הקינמון (עם אף פתוח…) בשילוב חמאה וסוכר הופכים את שבלולי הקינמון למעדן אפילו לילדים קטנים, שבדרך כלל מעדיפים מאכלים הרבה יותר מתוקים ועם טעמים הרבה יותר עדינים. במקרה הזה, ההפוך הוא הנכון ושבלולי הקינמון מככבים בבתי.
שי ללא גלוטן
שבלולי קינמון ודבש ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
20-25 יחידות 40 דקות
זמן בישול זמן המתנה
12-15 דקות 60-90 דקות
מנות זמן הכנה
20-25 יחידות 40 דקות
זמן בישול זמן המתנה
12-15 דקות 60-90 דקות
שבלולי קינמון ודבש ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
20-25 יחידות 40 דקות
זמן בישול זמן המתנה
12-15 דקות 60-90 דקות
מנות זמן הכנה
20-25 יחידות 40 דקות
זמן בישול זמן המתנה
12-15 דקות 60-90 דקות
מרכיבים
קמח - אופציה 1
קמח - אופציה 2
יתר המצרכים לבצק
למלית
לציפוי
מנות: יחידות
הוראות
  1. לשים את כל החומרים ביחד במערבל מזון עם וו לישה עד קבלת בצק חלק וגמיש. חשוב לזכור שמדובר בבצק שמרים אז חשוב לתת לו לתפוח מספיק(שעה וחצי לפחות).
  2. לאחר שהבצק תפח,פותחים אותו לריבוע גדול(גודל של נייר אפייה פחות או יותר),מורחים את החמאה(של המלית). ​
  3. שופכים את הסוכר+קינמון מגלגלים לנקניק.
  4. בעזרת סכין חד חותכים לשבלולים.
  5. מסדרים בתבנית ונותנים לשבלולים לתפוח כרבע שעה נוספת.
  6. לאחר כרבע שעה מורחים ביצה טרופה על השבלולים.
  7. בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות שמים את השבלולים ל 10-12 דקות עד השחמה.
  8. מחממים את הדבש במיקרו כ-10 שניות. כאשר הדבש נוזלי מורחים בעזרת מברשת על השבלולים החמים.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Related Recipes:
  • קרפ צרפתי ללא גלוטן – תערובת קרפ

  • מגולגלות קינדר

  • אזני המן בלי מאמץ

  • עוגת הגבינה של אפרת

  • אזני המן קקאו שוקולדיים במלית שוקולד לבן