צ'ורוס ללא גלוטן
2015-09-13- רמת קושי:בנוני
- Add to favorites
צ'ורוס ללא גלוטן. עוד מעדן שקל מאוד להכין אבל יש לנו פחד מסוים ממה שנראה מעט מסובך ולא מוכר.
את הצ'ורוס ניתן להכין גם עם רסק תפוחים שהופך אותו למעדן נפלא יותר מהמקור.
כמובן שיש את עניין השמן….הטיגון העמוק. נכון שיא הבריאות זה לא, אבל פעם בכמה זמן מותר ועל הטעם קשה לוותר…
בתאבון.
שי ללא גלוטן
מרכיבים
קמח - אופציה 1
- 250 גרם קמח רב תכליתי - שי של הטבע
קמח - אופציה 2
- 100 גרם קמח אורז מלא
- 100 גרם קמח דוחן
- 40 גרם עמילן תפו"א
- 1 כפית קסנטן גאם
מנות: יחידות
הוראות
בצק רבוך
- מרתיחים על אש בינונית את החלב, מים, חמאה, מלח וסוכר.
- מוסיפים תוך כדי ערבוב את כל הקמחים (אופציה 1 או אופציה 2). יש לערבב היטב בעזרת כף עץ או מלמין עד להוצאת כל אדי הנוזלים.
- מעבירים למיקסר עם וו גיטרה ומערבבים לאט.
- כשהתערובת מתקררת ל65-70 מעלות, מוסיפים בהדרגה את הביצים / רסק תפוחי עץ.
- ממשיכים לערבב עד קבלת מרקם אחיד ומעט דביק.
צ'ורוס
- מרתיחים שמן בסיר עמוק. כאשר השמן רותח מנמיכים את האש לחום בינוני-נמוך.
- מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנתר משונן (גודל הצנתר - 10 עד 12)
- מזלפים, בזהירות, מעל השמן וחותכים עם מספרים. הצו'רוס יתנפח בטיגון ולכן לא כדאי לעשות אותם גדולים מדי.
- מוציאים ומניחים על ניר סופג.
- מפזרים סוכר וקינמון.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
Related Recipes:
צ'ורוס ללא גלוטן
2015-09-13- רמת קושי:בנוני
- Add to favorites
צ'ורוס ללא גלוטן. עוד מעדן שקל מאוד להכין אבל יש לנו פחד מסוים ממה שנראה מעט מסובך ולא מוכר.
את הצ'ורוס ניתן להכין גם עם רסק תפוחים שהופך אותו למעדן נפלא יותר מהמקור.
כמובן שיש את עניין השמן….הטיגון העמוק. נכון שיא הבריאות זה לא, אבל פעם בכמה זמן מותר ועל הטעם קשה לוותר…
בתאבון.
שי ללא גלוטן
מרכיבים
קמח - אופציה 1
- 250 גרם קמח רב תכליתי - שי של הטבע
קמח - אופציה 2
- 100 גרם קמח אורז מלא
- 100 גרם קמח דוחן
- 40 גרם עמילן תפו"א
- 1 כפית קסנטן גאם
מנות: יחידות
הוראות
בצק רבוך
- מרתיחים על אש בינונית את החלב, מים, חמאה, מלח וסוכר.
- מוסיפים תוך כדי ערבוב את כל הקמחים (אופציה 1 או אופציה 2). יש לערבב היטב בעזרת כף עץ או מלמין עד להוצאת כל אדי הנוזלים.
- מעבירים למיקסר עם וו גיטרה ומערבבים לאט.
- כשהתערובת מתקררת ל65-70 מעלות, מוסיפים בהדרגה את הביצים / רסק תפוחי עץ.
- ממשיכים לערבב עד קבלת מרקם אחיד ומעט דביק.
צ'ורוס
- מרתיחים שמן בסיר עמוק. כאשר השמן רותח מנמיכים את האש לחום בינוני-נמוך.
- מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנתר משונן (גודל הצנתר - 10 עד 12)
- מזלפים, בזהירות, מעל השמן וחותכים עם מספרים. הצו'רוס יתנפח בטיגון ולכן לא כדאי לעשות אותם גדולים מדי.
- מוציאים ומניחים על ניר סופג.
- מפזרים סוכר וקינמון.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
תגובות (2)
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
posted by דינה יששכר on 28/12/2019
הכנתי את המתכון צורוס ויצא מדהים, תודה רבה לך
posted by שי ללא גלוטן on 22/01/2020
היי דינה,
שמח לשמוע ותודה ענקית!! על הפרגון 🙂