[sg_popup id="2" event="onload"][/sg_popup]* אמרנט – פי שלושה סיבים מאשר בחיטה, פי שניים יותר סידן מבחלב, עד 18% חלבונים, עשיר בסידן, בברזל, בנחושת, במגנזיום ובאומגה 3.
* טף – עשיר מאוד בברזל, סידן, חלבון. מכיל את כל 8 חומצות האמינו (כולל אחת די נדירה, ליזין, התורמת באופן משמעותי לצמחיה והתפתחות אצל ילדים). טף הוכרז במזון על ("סופר פוד").
אז מה יכול להיות מתבקש יותר מאשר לחם אמרנט עם זרעי טף וללא גלוטן – מיותר לציין ?
עולם הקמחים ללא גלוטן הולך וגדל וכל יום אנו מגלים קמח חדש, עם טעם חדש, עם מרקם שונה ועם ערכים תזונתיים מבורכים.
הדוחן, דורה, טף בהיא או כהה, חומוס, עדשים אדומות, מש, אמרנט, כוסמת, קינואה ועוד רבים וטובים שכולם ללא גלוטן.
השילובים שניתן להפיק מהם יוצרים לנו קמחים בריאים ונפלאים ללא גלוטן.
גם במתכון זה יש אפשרות להשתמש בתערובת מוכנה (קמח לבצק דק מסדרת "שי של הטבע" עם תוספת אמרנט) או לערבב קמחים לבד. התוצאה תהיה נפלאה בכל מקרה.
שי ללא גלוטן
שילוב מושלם בין מזון על ללא גלוטן (טף) לבין זרעי צמח האמרנט הדומה מאוד בערך התזונתיים לטף.
טעמו של האמרנט מעט אגוזי וגרגרי הטף הלא טחונים נותנים לנו לחם ללא גלוטן עם טעם מיוחד ומרקם נפלא.
לחם טבעוני ללא גלוטן - מיותר לציין 🙂
מנות |
זמן הכנה |
1 כיכר לחם |
20 דקת |
זמן בישול |
זמן המתנה |
40 דקות |
45 דקות |
מנות |
זמן הכנה |
1 כיכר לחם |
20 דקת |
|
זמן בישול |
זמן המתנה |
40 דקות |
45 דקות |
|
|
|
שילוב מושלם בין מזון על ללא גלוטן (טף) לבין זרעי צמח האמרנט הדומה מאוד בערך התזונתיים לטף.
טעמו של האמרנט מעט אגוזי וגרגרי הטף הלא טחונים נותנים לנו לחם ללא גלוטן עם טעם מיוחד ומרקם נפלא.
לחם טבעוני ללא גלוטן - מיותר לציין 🙂
מנות |
זמן הכנה |
1 כיכר לחם |
20 דקת |
זמן בישול |
זמן המתנה |
40 דקות |
45 דקות |
מנות |
זמן הכנה |
1 כיכר לחם |
20 דקת |
|
זמן בישול |
זמן המתנה |
40 דקות |
45 דקות |
|
|
הוראות
מערבבים את כל הקמחים (אופציה 1 או אופציה 2) עם השמרים, סוכר בקערה המיקסר עם וו לישה.
מוסיפים בהדרגה את המים וממשיכים לערבל על מהירות איטית תוך כדי עזרה לבצק עם לקקן (פשוט דוחפים בזהירות !!! את הבצק מהדפנות למרכז).
אחרי 4-5 דקות מוסיפים את המלח והשמן בהדרגה.
לשים עוד 4-5 דקות עד קבלת עיסה הומוגנית ואחידה.
הבצק אמור להיות די רטוב, מרקם משחתי.
מעבירים בעזרת לקקן את הבצק לתבנית הלחם.
מעצבים לצורה של כיכר (באמצע גבוה ויורדים בצדדים).
הערה חשובה: בגלל כמות הנוזלים, אנחנו חייבים להשתמש בתבנית אחרת הלחם "יפול" בזמן התפיחה בשל משקל המים.
אם אין תבנית, בלית ברירה, חובה להוריד מכמות הנוזלים.
מתפיחים כ 40 עד 45 דקות בתוך תנורי כבוי וקר עם סיר של מים רותחים על מנת ליצור "אמבט אדים" .
מוציאים מהתנור, מכסים את התבנית בשקית ומחממים את התנור ל 230 מעלות.
אופים כ 25 דקות, מנמיחים את החום ל 200 מעלות ואופים עוד 20 דקןת.
מוציאים ומושחים בשמן זית על חלקו העליון של הלחם.
מצננים היטב על רשת צינון.
posted by פזית on 14/11/2017
איפה משיגים קמח אמרנט נטול גלוטן?
posted by שי ללא גלוטן on 20/11/2017
היי,
קמח אמרנט ניתן להשיג בחנויות הטבע שמחזיקות את הקמחים שלי (לרשימה המלאה לחצי כאן)
שי
posted by ענבל on 03/02/2019
הכנתי את המתכון ויצא מאוד מוצלח.
יש לי שאלות:
1. איפה משיגים זרעי טף?
2. השתמשתי בציה במקום טף- האם אין צורך להשרות את הציה?לטחון וכו? מה בעצם מטרתה?
3. כשניסיתי ליצור אמבט אדים, התנור שלי קיצר את החשמל .( האם ליצור את אותו אפקט מבלי להשתמש באמבט האדים?
posted by שי ללא גלוטן on 17/02/2019
היי ענבל,
1. לדעתי יש בסופר זרעי טף, אבל כמו שכתבת זרעי צ'ה גם נפלאים.
2. השרייה של הצ'ה תתרום לנוחות עבודה עם הבצק, אבל לא חובה.
3. מתנצל על התנור…אם יש לך אפשרות אחרת ליצור אמבט אדים (בתוך קופסא סגורה או משהו בסגנון), אז זה בהחלט מומלץ.
שי
posted by הדר on 31/03/2019
הייי שי
במידה ואין לי תבנית ללחם אז בכמה להפחית את הנוזלים ?
posted by שי ללא גלוטן on 26/04/2019
היי הדר
5%-7% פחות נוזלים במידה ואין תבנית.
שי