המבורגר צמחוני / טבעוני של טלי אמתי
2016-06-18- רמת קושי:קל
-
Add to favorites
מתכון מעולה להמבורגר צמחוני /טבעוני של טלי אמתי.
בהרכבת ההמבורגר משתמשים בביצה, הטבעונים שבנינו יכולים להמיר את הביצה ל- 1/4 כוס חלב אורז + חצי כפית גואר גאם (לא חובה).
בתיאבון!
מרכיבים
להמבורגר
- 1.25 כוסות עדשים ירוקות יבשות
- 1 מים רותחים להשריה
- 1 בצל בינוני
- 1 גזר גדול קלוף
- 1 קישוא בינוני
- 0.25 חבילת פטרוזיליה
- סלרי עדיף את העלים והחלק העליון של הגבעולים
- 0.5 קופסה קטנה פטריות חתוכות מנוקזות היטב מנוזלים
לתיבול
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית פפריקה מתוקה
להרכבת ההמבורגר
- 1/4 כוס חלב אורז או ביצה במתכון הצמחוני
- 1/2 כוס קמח קונדיטור או עמילן תפו"א / טפיוקה
- 1/2 כפית גואר גאם לא חובה ורק במתכון הטבעוני
- שמן לטיגון
מנות:
הוראות
- להשרות את העדשים במים רותחים במשך כ-4-5 שעות.
- לגרד במעבד מזון באמצעות המגרדת הדקה את הגזר, הקישוא והבצל.
- להחליף את המגרדת בסכין מתכת ולטחון את הירקות המגורדים שבקערה+הפטריות+ פטרוזיליה+ סלרי.
- להוסיף לירקות הטחונים את העדשים לאחר ניקוז הנוזלים. לטחון הכל יחד כחמש דקות. עד שדק אבל גבישי.
- להעביר לקערה, לערבב היטב ולהשהות במקרר כמה שעות, מכוסה בניילון.
- להוסיף את חלב האורז או הביצים (במתכון הצמחוני), התבלינים והקונדיטור. לערבב היטב.
- לחמם מחבת עם שמן עד גובה חצי מהקציצה- לא להרתיח את השמן!
- ליצור את ההמבורגר בגודל הרצוי- אני מכינה בעזרת רינג בגודל המבורגר. בכל פעם כף מלאה של תערובת. להדק היטב ולהחליק את הרינג כלפי מעלה בעדינות. להרים את הקציצה עם שפכטל ולהחליק אל השמן החם בעדינות.
- משך הטיגון ארוך יחסית. לא להתפתות להפוך מוקדם מדי(: לחכות שישתזף יפה ולהפוך בעזרת מזלג.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
Related Recipes:
המבורגר צמחוני / טבעוני של טלי אמתי
2016-06-18- רמת קושי:קל
-
Add to favorites
מתכון מעולה להמבורגר צמחוני /טבעוני של טלי אמתי.
בהרכבת ההמבורגר משתמשים בביצה, הטבעונים שבנינו יכולים להמיר את הביצה ל- 1/4 כוס חלב אורז + חצי כפית גואר גאם (לא חובה).
בתיאבון!
מרכיבים
להמבורגר
- 1.25 כוסות עדשים ירוקות יבשות
- 1 מים רותחים להשריה
- 1 בצל בינוני
- 1 גזר גדול קלוף
- 1 קישוא בינוני
- 0.25 חבילת פטרוזיליה
- סלרי עדיף את העלים והחלק העליון של הגבעולים
- 0.5 קופסה קטנה פטריות חתוכות מנוקזות היטב מנוזלים
לתיבול
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית פפריקה מתוקה
להרכבת ההמבורגר
- 1/4 כוס חלב אורז או ביצה במתכון הצמחוני
- 1/2 כוס קמח קונדיטור או עמילן תפו"א / טפיוקה
- 1/2 כפית גואר גאם לא חובה ורק במתכון הטבעוני
- שמן לטיגון
מנות:
הוראות
- להשרות את העדשים במים רותחים במשך כ-4-5 שעות.
- לגרד במעבד מזון באמצעות המגרדת הדקה את הגזר, הקישוא והבצל.
- להחליף את המגרדת בסכין מתכת ולטחון את הירקות המגורדים שבקערה+הפטריות+ פטרוזיליה+ סלרי.
- להוסיף לירקות הטחונים את העדשים לאחר ניקוז הנוזלים. לטחון הכל יחד כחמש דקות. עד שדק אבל גבישי.
- להעביר לקערה, לערבב היטב ולהשהות במקרר כמה שעות, מכוסה בניילון.
- להוסיף את חלב האורז או הביצים (במתכון הצמחוני), התבלינים והקונדיטור. לערבב היטב.
- לחמם מחבת עם שמן עד גובה חצי מהקציצה- לא להרתיח את השמן!
- ליצור את ההמבורגר בגודל הרצוי- אני מכינה בעזרת רינג בגודל המבורגר. בכל פעם כף מלאה של תערובת. להדק היטב ולהחליק את הרינג כלפי מעלה בעדינות. להרים את הקציצה עם שפכטל ולהחליק אל השמן החם בעדינות.
- משך הטיגון ארוך יחסית. לא להתפתות להפוך מוקדם מדי(: לחכות שישתזף יפה ולהפוך בעזרת מזלג.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe