טארט פרג
2019-02-03- רמת קושי:בנוני
- Add to favorites
טארט פרג מושלם של אורית חובב
הכינוי של פרג הוא – הזהב השחור ולא בכדי.
כן כן, יש אנשים שמכורים אליו ואחרים לא מבינים מה אוהבים בו.
אני נמנית אם אלו שמכורים אליו
זאת אורית, ואני? אני לא נותר לי אלא להסכים איתה!
פרג טרי (דגש על טרי) הוא ללא ספק אחד מהדברים הנפלאים ביותר שיש, ופאי פרג ללא גלוטן, זה לא פחות ממושלם.
במתכון זה אפשר להשתמש בקמח רב תכליתי מסדרת "שי של הטבע" או אפילו מתערובת mix טף, אף היא מסדרת "שי של הטבע".
מי שרוצה לערבב קמחי מקור ללא גלוטן באופן עצמאי, גם זה קל.
הייתי משתמש בקמח דוחן ללא גלוטן, סורגום ללא גלוטן, עמילן טפיוקה ותפו"א וכמובן מדביק את הכל עם חצי כפית של קסנטן גאם.
תהנו
מרכיבים
תערובת הפרג
- 360 מ"ל חלב כוס וחצי
- 1 כוס סוכר
- 350 גרם פרג טחון וטרי
- 100 גרם חמאה
- 5 כפות פירורי ביסקווטים ללא גלוטן - מיותר לציין 🙂
- 1 יח' תפוח עץ ירוק מקולף ומגורד
- גרידת לימון מלימון שלם
מנות: תבנית 28
הוראות
הכנת הבצק
- להכניס את כל המצרכים למעט הביצה והמים למג'ימיקס להפעיל בפולסים, עד שהתערובת הופכת להיות פירורית.
- כעת להוסיף ביצה ולהפעיל את המג'ימיקס , כמה סיבובים ויש לנו בצק פריך מושלם( אם הבצק מעט יבש אני מוסיפה מעט מים).
- לאסוף את הבצק לעיגול שטוח ,לניילן, לקרר חצי שעה.
- לרדד על נייר אפייה,להעביר לתבנית עם תחתית מתפרקת.
- לחורר עם מזלג ולהקפיא כחצי שעה.
ההכנת הפרג
- בסיר על הגז להרתיח חלב וסוכר
- להוסיף חמאה לחכות להמסתה
- להוסיף פרג ולבשל כמה דקות
- להוריד מהגז להוסיף פירורי ביסקוויטים תפוח מגורד, וגרידת לימון.
- לפזר מעל הקלתית ולאפות כ 30 דקות
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe