fbpx

לחם כפרי עם אגוזי מלך

Comments : 12 Posted in : לחמים ומאפים, מתכונים on by : שי ללא גלוטן תגיות: , , , , ,

[sg_popup id="1"][/sg_popup]לחם כפרי, ללא גלוטן, עם אגוזי מלך שנולד בט"ו בשבט, אבל מתאים ונפלא לכל השנה ומשום מה עושה חשק לאכול אותו עם סלט ירקות טרי, הרבה לימון ושמן זית… הניגוב בסוף של שמן הזית והלימון עם הלחם הנפלא הזה עושה חשק לעוד ועוד (שזה פחות טוב…. 🙂
אגוזי המלך מעניקים לו טעם ייחודי וארומה נפלא.

אפשר לעצב את צורתו לפי איך שאוהבים / רוצים, אבל מושם מה לי הוא מתחבר בצורה כפרית עם מעט קמח שפיזרתי למעלה לפני האפיה הנותן לו טיפונת מרירות וגרגיריות המשתלבת נהדר עם המרקם של הלחם.

תהנו,

שי ללא גלוטן.

לחם כפרי עם אגוזי מלך
Print Recipe
מנות זמן הכנה
1 כיכר 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
35 דרקות 45-60 דקות
מנות זמן הכנה
1 כיכר 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
35 דרקות 45-60 דקות
לחם כפרי עם אגוזי מלך
Print Recipe
מנות זמן הכנה
1 כיכר 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
35 דרקות 45-60 דקות
מנות זמן הכנה
1 כיכר 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
35 דרקות 45-60 דקות
מרכיבים
קמח - אופציה 1
קמח - אופציה 2
יתר המרכיבים
מנות: כיכר
הוראות
  1. מערבבים את כל היבשים למעט המלח והאגוזים בקערת המיקסר
  2. מפעילים את המיקסר עם וו לישה על מהירות נמוכה ומוסיפים את הביצה וההדרגה את המים. לשים לב להוסיף את המים בהדרגה. הבצק צריך להיות רטוב, אך לא בלילה. אם נראה לנו שיש מספיק נוזלים - עוצרים.
  3. מוסיפים את המלח ובהדרגה את השמן. לשים לב להוסיף את הזמן בהדרגה ולאט.
  4. לשים טוב כ- 7-8 דקות ומוסיפים את אגוזי המלך.
  5. לשים עוד כ- 2-3 דקות עד קבלת בצק אחיד וגמיש.
  6. מתפיחים בתוך תבנית או עושים צורת כיכר לחם עגול ומתפיחים באזור חמים כ- 45 דקות.
  7. מחממים תנור לחום גבוה של 230 מעלות.
  8. בעזרת סכין חדה מאוד (אם יש סכין יפני, זה הכי טוב), עושים חריצים בחלקו העליון של הלחם ומפזרים מעט קמח רב תכליתי - שי של הטבע או דורה או דוחן.
  9. אופים 20 דקות עם קערת מים בתנור ליצירת אדים.
  10. מנמיכים את חום התנור ל 210 מעלות ואופים עוד כ-15 דקות.
  11. בתאבון!
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

12s COMMENTS

12 thoughts

  • חגית נגולה
    אוקטובר 12, 2016 at 6:42 pm

    לחם מופלא ! יפה למראה וטעים מאד – גם כשטרי וגם לאחר יום או לאחר הפשרה

  • סורין
    ינואר 12, 2017 at 7:02 am

    כאשר אתה כותב להוסיף בהדרגה – אתה מתכוון תוך כדי לישה במיקסר?
    תודה

  • אירנה
    פברואר 16, 2017 at 11:29 am

    עמילן תפו"א – הכוונה לקמח תפו"א? לקורנלפור? או שזה משהו אחר לגמרי?
    ולגבי עמילן טפיוקה – אם יש לי טפיוקה – אני יכולה לתחון לאבקה וזה הכוונה לעמילן טפיוקה?
    תודה!

    • פברואר 20, 2017 at 10:00 pm

      עמילן תפו"א זה קמח תפו"א כפי שנמכר בארץ.
      למען הדיוק, זה לא ממש קמח (למרות שבארץ הוא נקרא קמח). קמח זה משהו שטוחנים כגון חיטה, שעורה, טף, דוחן, חומוס וכו'.
      כאן מדובר בעמילן ולא קמח.
      קורנפלור זה עמילן תירס (לא קמח תירס, אלא עמילן).
      לא, עמילן טפיוקה זה העמילנים שהוצאו מהטפיוקה עצמה.
      שי.

  • אוהד
    יולי 7, 2017 at 3:52 pm

    הלחם שלי הרבה יותר חום.
    כבר בתהליך התערובת וההתפה היה נראה הרבה יותר חום משום מה.

  • אוהד
    יולי 7, 2017 at 4:07 pm

    לחם יצא מצוין.
    מעט מריר בסיום אולי בגלל שמן הזית.
    מרקם מצוין.
    תודה

  • מיכל
    ינואר 2, 2020 at 2:21 pm

    שלום שי,
    רציתי להגיד תורה רבה רבה על מתכונים טעימים ומוצלחים ממש. הכנו את הלחם הזה ואת המתכון של הפיצה (הכנו במחבת) ושניהם יצאו מעולה.
    תודה רבה על אתר של מתכונים בריאים וטובים 🙂

    • ינואר 22, 2020 at 9:29 am

      היי מיכל,
      איזה כייף לשמוע 🙂
      תודה ענקית על הפרגון !!!

  • לירון קסבי
    ינואר 28, 2020 at 1:50 pm

    שלום,
    האם צריך למרוח ביצה על הבצק לפני האפייה?

    • פברואר 1, 2020 at 1:18 pm

      היי לירון,
      לא, ממש אין צורך למרוח ביצה.
      אם את רוצה, את יכולה למרוח מעט שן זית ממש כאשר הלחם יוצא מהתנור ועדייו לוהט.
      שי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.