Loader

לחם כפרי עם אגוזי מלך

2016-01-24

[sg_popup id="1"][/sg_popup]לחם כפרי, ללא גלוטן, עם אגוזי מלך שנולד בט"ו בשבט, אבל מתאים ונפלא לכל השנה ומשום מה עושה חשק לאכול אותו עם סלט ירקות טרי, הרבה לימון ושמן זית… הניגוב בסוף של שמן הזית והלימון עם הלחם הנפלא הזה עושה חשק לעוד ועוד (שזה פחות טוב…. 🙂
אגוזי המלך מעניקים לו טעם ייחודי וארומה נפלא.

אפשר לעצב את צורתו לפי איך שאוהבים / רוצים, אבל מושם מה לי הוא מתחבר בצורה כפרית עם מעט קמח שפיזרתי למעלה לפני האפיה הנותן לו טיפונת מרירות וגרגיריות המשתלבת נהדר עם המרקם של הלחם.

תהנו,

שי ללא גלוטן.

לחם כפרי עם אגוזי מלך
Print Recipe
מנות זמן הכנה
1 כיכר 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
35 דרקות 45-60 דקות
מנות זמן הכנה
1 כיכר 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
35 דרקות 45-60 דקות
לחם כפרי עם אגוזי מלך
Print Recipe
מנות זמן הכנה
1 כיכר 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
35 דרקות 45-60 דקות
מנות זמן הכנה
1 כיכר 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
35 דרקות 45-60 דקות
מרכיבים
קמח - אופציה 1
קמח - אופציה 2
יתר המרכיבים
מנות: כיכר
הוראות
  1. מערבבים את כל היבשים למעט המלח והאגוזים בקערת המיקסר
  2. מפעילים את המיקסר עם וו לישה על מהירות נמוכה ומוסיפים את הביצה וההדרגה את המים. לשים לב להוסיף את המים בהדרגה. הבצק צריך להיות רטוב, אך לא בלילה. אם נראה לנו שיש מספיק נוזלים - עוצרים.
  3. מוסיפים את המלח ובהדרגה את השמן. לשים לב להוסיף את הזמן בהדרגה ולאט.
  4. לשים טוב כ- 7-8 דקות ומוסיפים את אגוזי המלך.
  5. לשים עוד כ- 2-3 דקות עד קבלת בצק אחיד וגמיש.
  6. מתפיחים בתוך תבנית או עושים צורת כיכר לחם עגול ומתפיחים באזור חמים כ- 45 דקות.
  7. מחממים תנור לחום גבוה של 230 מעלות.
  8. בעזרת סכין חדה מאוד (אם יש סכין יפני, זה הכי טוב), עושים חריצים בחלקו העליון של הלחם ומפזרים מעט קמח רב תכליתי - שי של הטבע או דורה או דוחן.
  9. אופים 20 דקות עם קערת מים בתנור ליצירת אדים.
  10. מנמיכים את חום התנור ל 210 מעלות ואופים עוד כ-15 דקות.
  11. בתאבון!
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

תגובות (12)

  1. posted by חגית נגולה on 12/10/2016

    לחם מופלא ! יפה למראה וטעים מאד – גם כשטרי וגם לאחר יום או לאחר הפשרה

      הגב
  2. posted by סורין on 12/01/2017

    כאשר אתה כותב להוסיף בהדרגה – אתה מתכוון תוך כדי לישה במיקסר?
    תודה

      הגב
  3. posted by אירנה on 16/02/2017

    עמילן תפו"א – הכוונה לקמח תפו"א? לקורנלפור? או שזה משהו אחר לגמרי?
    ולגבי עמילן טפיוקה – אם יש לי טפיוקה – אני יכולה לתחון לאבקה וזה הכוונה לעמילן טפיוקה?
    תודה!

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 20/02/2017

      עמילן תפו"א זה קמח תפו"א כפי שנמכר בארץ.
      למען הדיוק, זה לא ממש קמח (למרות שבארץ הוא נקרא קמח). קמח זה משהו שטוחנים כגון חיטה, שעורה, טף, דוחן, חומוס וכו'.
      כאן מדובר בעמילן ולא קמח.
      קורנפלור זה עמילן תירס (לא קמח תירס, אלא עמילן).
      לא, עמילן טפיוקה זה העמילנים שהוצאו מהטפיוקה עצמה.
      שי.

        הגב
  4. posted by אוהד on 07/07/2017

    הלחם שלי הרבה יותר חום.
    כבר בתהליך התערובת וההתפה היה נראה הרבה יותר חום משום מה.

      הגב
  5. posted by אוהד on 07/07/2017

    לחם יצא מצוין.
    מעט מריר בסיום אולי בגלל שמן הזית.
    מרקם מצוין.
    תודה

      הגב
  6. posted by מיכל on 02/01/2020

    שלום שי,
    רציתי להגיד תורה רבה רבה על מתכונים טעימים ומוצלחים ממש. הכנו את הלחם הזה ואת המתכון של הפיצה (הכנו במחבת) ושניהם יצאו מעולה.
    תודה רבה על אתר של מתכונים בריאים וטובים 🙂

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 22/01/2020

      היי מיכל,
      איזה כייף לשמוע 🙂
      תודה ענקית על הפרגון !!!

        הגב
  7. posted by לירון קסבי on 28/01/2020

    שלום,
    האם צריך למרוח ביצה על הבצק לפני האפייה?

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 01/02/2020

      היי לירון,
      לא, ממש אין צורך למרוח ביצה.
      אם את רוצה, את יכולה למרוח מעט שן זית ממש כאשר הלחם יוצא מהתנור ועדייו לוהט.
      שי

        הגב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Related Recipes:
  • לחם טף כפרי בניחוח צרפתי

  • לחם טף כפרי בניחוח איטלקי

  • פרעצל ללא גלוטן

  • בורקיטס פלפלים קלויים, גבינה ובזיליקום מבצק עלים מהיר

  • מיני פוקצי'ה