לחם כפרי עם אגוזי מלך
2016-01-24- רמת קושי:בנוני, קל
- Add to favorites
[sg_popup id="1"][/sg_popup]לחם כפרי, ללא גלוטן, עם אגוזי מלך שנולד בט"ו בשבט, אבל מתאים ונפלא לכל השנה ומשום מה עושה חשק לאכול אותו עם סלט ירקות טרי, הרבה לימון ושמן זית… הניגוב בסוף של שמן הזית והלימון עם הלחם הנפלא הזה עושה חשק לעוד ועוד (שזה פחות טוב…. 🙂
אגוזי המלך מעניקים לו טעם ייחודי וארומה נפלא.
אפשר לעצב את צורתו לפי איך שאוהבים / רוצים, אבל מושם מה לי הוא מתחבר בצורה כפרית עם מעט קמח שפיזרתי למעלה לפני האפיה הנותן לו טיפונת מרירות וגרגיריות המשתלבת נהדר עם המרקם של הלחם.
תהנו,
שי ללא גלוטן.
מרכיבים
קמח - אופציה 1
- 500 גרם קמח רב תכליתי - שי של הטבע
קמח - אופציה 2
- 150 גרם קמח אורז מלא
- 130 גרם קמח דוחן
- 70 גרם קמח דורה לבנה
- 50 גרם עמילן תפו"א
- 90 גרם עמילן טפיוקה
- 5 גרם קסנטן גאם כפית
- 5 גרם גואר גאם כפית - אם אין ניתן להמיר בקסנטן גאם
- 5 גרם סיבים תזונתיים לא חובה
מנות: כיכר
הוראות
- מערבבים את כל היבשים למעט המלח והאגוזים בקערת המיקסר
- מפעילים את המיקסר עם וו לישה על מהירות נמוכה ומוסיפים את הביצה וההדרגה את המים. לשים לב להוסיף את המים בהדרגה. הבצק צריך להיות רטוב, אך לא בלילה. אם נראה לנו שיש מספיק נוזלים - עוצרים.
- מוסיפים את המלח ובהדרגה את השמן. לשים לב להוסיף את הזמן בהדרגה ולאט.
- לשים טוב כ- 7-8 דקות ומוסיפים את אגוזי המלך.
- לשים עוד כ- 2-3 דקות עד קבלת בצק אחיד וגמיש.
- מתפיחים בתוך תבנית או עושים צורת כיכר לחם עגול ומתפיחים באזור חמים כ- 45 דקות.
- מחממים תנור לחום גבוה של 230 מעלות.
- בעזרת סכין חדה מאוד (אם יש סכין יפני, זה הכי טוב), עושים חריצים בחלקו העליון של הלחם ומפזרים מעט קמח רב תכליתי - שי של הטבע או דורה או דוחן.
- אופים 20 דקות עם קערת מים בתנור ליצירת אדים.
- מנמיכים את חום התנור ל 210 מעלות ואופים עוד כ-15 דקות.
- בתאבון!
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
תגובות (12)
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
posted by חגית נגולה on 12/10/2016
לחם מופלא ! יפה למראה וטעים מאד – גם כשטרי וגם לאחר יום או לאחר הפשרה
posted by שי ללא גלוטן on 04/11/2016
תודה 🙂
posted by סורין on 12/01/2017
כאשר אתה כותב להוסיף בהדרגה – אתה מתכוון תוך כדי לישה במיקסר?
תודה
posted by שי ללא גלוטן on 16/01/2017
כן, למיקסר תוך כדי לישה במהירות נמוכה.
posted by אירנה on 16/02/2017
עמילן תפו"א – הכוונה לקמח תפו"א? לקורנלפור? או שזה משהו אחר לגמרי?
ולגבי עמילן טפיוקה – אם יש לי טפיוקה – אני יכולה לתחון לאבקה וזה הכוונה לעמילן טפיוקה?
תודה!
posted by שי ללא גלוטן on 20/02/2017
עמילן תפו"א זה קמח תפו"א כפי שנמכר בארץ.
למען הדיוק, זה לא ממש קמח (למרות שבארץ הוא נקרא קמח). קמח זה משהו שטוחנים כגון חיטה, שעורה, טף, דוחן, חומוס וכו'.
כאן מדובר בעמילן ולא קמח.
קורנפלור זה עמילן תירס (לא קמח תירס, אלא עמילן).
לא, עמילן טפיוקה זה העמילנים שהוצאו מהטפיוקה עצמה.
שי.
posted by אוהד on 07/07/2017
הלחם שלי הרבה יותר חום.
כבר בתהליך התערובת וההתפה היה נראה הרבה יותר חום משום מה.
posted by אוהד on 07/07/2017
לחם יצא מצוין.
מעט מריר בסיום אולי בגלל שמן הזית.
מרקם מצוין.
תודה
posted by מיכל on 02/01/2020
שלום שי,
רציתי להגיד תורה רבה רבה על מתכונים טעימים ומוצלחים ממש. הכנו את הלחם הזה ואת המתכון של הפיצה (הכנו במחבת) ושניהם יצאו מעולה.
תודה רבה על אתר של מתכונים בריאים וטובים 🙂
posted by שי ללא גלוטן on 22/01/2020
היי מיכל,
איזה כייף לשמוע 🙂
תודה ענקית על הפרגון !!!
posted by לירון קסבי on 28/01/2020
שלום,
האם צריך למרוח ביצה על הבצק לפני האפייה?
posted by שי ללא גלוטן on 01/02/2020
היי לירון,
לא, ממש אין צורך למרוח ביצה.
אם את רוצה, את יכולה למרוח מעט שן זית ממש כאשר הלחם יוצא מהתנור ועדייו לוהט.
שי