לחם טף כפרי בניחוח איטלקי
2021-01-08- רמת קושי:בנוני, קל
-
Add to favorites
לחם כפרי מקמח טף, ללא גלוטן, בניחוח איטלקי נותן לנו שילוב מדהים, בעיני, של צבעים (טף כהה עם עגבניות אדומות ועשבי תיבול ירוקים), טעמים ומרקם מופלא והכי חשוב – ללא גלוטן.
מה לא נאמר על הדגן המופלא הזה, טף?
הוא עשיר בברזל, עשיר בסידן, מכיל את כל שמונת חומצות האמינו החיוניות לגוף האדם, הוכרז כמזון על ע"י משרד הבריאות האמריקאי והכי חשוב, ללא גלוטן – מיותר לציין 🙂
אפשר לעצב את צורתו לפי איך שאוהבים / רוצים, אבל משום מה, לי הוא מתחבר בצורה כפרית עם מעט קמח שפיזרתי למעלה לפני האפייה הנותן לו טיפונת מרירות וגרגיריות המשתלבת נהדר עם המרקם של הלחם.
תהנו,
שי ללא גלוטן.
סדנאות
נקודות מכירה
מרכיבים
קמח - אופציה 1
- 500 גרם קמח טף Mix - שי של הטבע
קמח - אופציה 2
- 150 גרם קמח אורז מלא
- 130 גרם קמח טף מומלץ לשלב טף כהה וטף בהיר
- 70 גרם קמח דורה לבנה
- 50 גרם עמילן תפו"א
- 90 גרם עמילן טפיוקה
- 5 גרם קסנטן גאם כפית
- 5 גרם גואר גאם כפית - אם אין ניתן להמיר בקסנטן גאם
יתר המרכיבים
- 400-450 מ"ל מים
- 7-8 גרם שמרים יבשים כף שטוחה
- 2 כפות סוכר חום
- 100 גרם עגבניות מיובשות בשמן זית
- 1 יחידה ביצה לא חובה, אבל מומלץ
- 65 מ"ל שמן זית 1/4 כוס
- 1/2 כף מלח
- קמצוץ אורגנו
- קמצוץ בזיליקום
- קמצוץ טימין ממש ממש מעט!!!
מנות: כיכר
הוראות
- בעקרת המיקסר שמים 400 מ"ל מים קרירים + השמרים + הביצה
- מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה/בינונית
- מוסיפים בהדרגה את השמן ולשים עוד 4-5 דקות. אם הבצק מעט יבש (צריך לקבל מרקם של ממרח חומוס פחות או יותר) מוסיפים את יתרת המים ולשים עוד 2 דקות
- לשים עוד כ- 2-3 דקות עד קבלת בצק אחיד וגמיש.
- מתפיחים בתוך תבנית או עושים צורת כיכר לחם עגול ומתפיחים באזור חמים כ- 45 דקות.
- מחממים תנור לחום גבוה של 230 מעלות.
- בעזרת סכין חדה מאוד (אם יש סכין יפני, זה הכי טוב), עושים חריצים בחלקו העליון של הלחם ומפזרים מעט קמח רב תכליתי - שי של הטבע או דורה או דוחן. (קמח בהיר)
- אופים 20 דקות עם קערת מים בתנור ליצירת אדים.
- מנמיכים את חום התנור ל 210 מעלות ואופים עוד כ-15 דקות.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
תגובות (2)
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(4 / 5)
4 People rated this recipe
posted by מור on 06/04/2021
היי שי, אם רוצים להשמיט את העגבניות המיובשות צריך להוסיף משהו אחר במקום?
(מכינה בשביל ילדים שמעדיפים טעמים פשוטים…)
posted by שי ללא גלוטן on 07/05/2021
היי מור,
לא, ממש לא חייב לשים משהו במקום העגבניות.