לחמניית המבורגר – ללא גלוטן
2014-10-30- רמת קושי:בנוני
- Add to favorites
לחמנית המבורגר ללא גלוטן
לחמנית המבורג מאופיינת בשני דברים עיקריים. ראשית עליה להיות אוורירית על מנת שהיא תספוג את מיצי ההמבורגר באופן מושלם ושנית היא אמורה להיות מעט מתקתקה.
אז יאללה – חסה, בצל, עגבנייה, קטשופ, חרדל ויאללה לחגיגה!!!
שי ללא גלוטן
מרכיבים
קמח - אופציה 1
- 2 שקיות קמח mix טף - שי של הטבע 1000 גרם
קמח - אופציה 2
- 1.5 כוסות קמח טף 350 גרם
- 3 כוסות קמח דוחן 350 גרם
- 3 כוסות קמח טפיוקה 300 גרם
- 1 כף קסנטאן גאם כ- 8 גרם
- 1 כף סיבים תזונתיים כ- 10 גרם
מנות: המבורגר
הוראות
- מערבבים במיקסר עם וו לישה את כל המרכיבים היבשים, למעט המלח.
- בהדרגה יוצקים כוס מים ומוסיפים את הביצים והמלח.
- לאחר כדקה מוסיפים בהדרגה את השמן ונותנים למיקסר לעבוד עוד כדקה או שתיים. אם יש צורך מוסיפים עוד חצי כוס המים הנותרים בהדרגה ולפי הצורך. לשים עוד מספר דקות ובסופו של יום הבצק צריך להיות חלק וגמיש.
- מכסים את הקערה בשקית ניילון (לא נצמד) ונותנים לבצק לתפוח כשעה וחצי עד הכפלת נפחו.
- לשים מעט ביד את הבצק, מחלקים ל5-6 כדורים (כל כדור אמור להיות במשקל 170-180 גר') ומניחים בתבנית על נייר אפייה להתפחה נוספת של כ45 דקות כאשר הבצק מכוסה במגבת לחה.
- מחממים תנור ל- 230 מעלות, מברישים את הלחמניות בחלמון ומפזרים סומסום ואופיים כחצי שעה.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
Related Recipes:
לחמניית המבורגר – ללא גלוטן
2014-10-30- רמת קושי:בנוני
- Add to favorites
לחמנית המבורגר ללא גלוטן
לחמנית המבורג מאופיינת בשני דברים עיקריים. ראשית עליה להיות אוורירית על מנת שהיא תספוג את מיצי ההמבורגר באופן מושלם ושנית היא אמורה להיות מעט מתקתקה.
אז יאללה – חסה, בצל, עגבנייה, קטשופ, חרדל ויאללה לחגיגה!!!
שי ללא גלוטן
מרכיבים
קמח - אופציה 1
- 2 שקיות קמח mix טף - שי של הטבע 1000 גרם
קמח - אופציה 2
- 1.5 כוסות קמח טף 350 גרם
- 3 כוסות קמח דוחן 350 גרם
- 3 כוסות קמח טפיוקה 300 גרם
- 1 כף קסנטאן גאם כ- 8 גרם
- 1 כף סיבים תזונתיים כ- 10 גרם
מנות: המבורגר
הוראות
- מערבבים במיקסר עם וו לישה את כל המרכיבים היבשים, למעט המלח.
- בהדרגה יוצקים כוס מים ומוסיפים את הביצים והמלח.
- לאחר כדקה מוסיפים בהדרגה את השמן ונותנים למיקסר לעבוד עוד כדקה או שתיים. אם יש צורך מוסיפים עוד חצי כוס המים הנותרים בהדרגה ולפי הצורך. לשים עוד מספר דקות ובסופו של יום הבצק צריך להיות חלק וגמיש.
- מכסים את הקערה בשקית ניילון (לא נצמד) ונותנים לבצק לתפוח כשעה וחצי עד הכפלת נפחו.
- לשים מעט ביד את הבצק, מחלקים ל5-6 כדורים (כל כדור אמור להיות במשקל 170-180 גר') ומניחים בתבנית על נייר אפייה להתפחה נוספת של כ45 דקות כאשר הבצק מכוסה במגבת לחה.
- מחממים תנור ל- 230 מעלות, מברישים את הלחמניות בחלמון ומפזרים סומסום ואופיים כחצי שעה.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
תגובות (5)
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
posted by לימור on 07/02/2016
במה אפשר להמיר קמח טף?
posted by שי ללא גלוטן on 09/02/2016
בכל קמח אחר שאינו עמילן כגון דוחן, דורה, אורז מלא, חומוס (למי שאוהב את הטעם) וכו'
posted by שלומית קנון on 21/02/2017
איך שומרים על הטריות של הלחמניות?
להקפיא לפני האפייה או אחרי
מה עדיף?
posted by שי ללא גלוטן on 20/01/2018
להקפיא אחרי אפיה, מיד אחרי צינון (20-25 דקות ולמקפיא)
posted by תמה on 13/01/2024
במתכון כתוב 850 מ"ל מים, אבל בהוראות כתוב כוס וחצי.
אפיה בחום 230 למשך חצי שעה – זה לא קצת יותר מדי?