Loader

לחמניית המבורגר – ללא גלוטן

2014-10-30

לחמנית המבורגר ללא גלוטן

לחמנית המבורג מאופיינת בשני דברים עיקריים. ראשית עליה להיות אוורירית על מנת שהיא תספוג את מיצי ההמבורגר באופן מושלם ושנית היא אמורה להיות מעט מתקתקה.
אז יאללה – חסה, בצל, עגבנייה, קטשופ, חרדל ויאללה לחגיגה!!!
שי ללא גלוטן
לחמניית המבורגר - ללא גלוטן
Print Recipe
מנות
5 המבורגר
מנות
5 המבורגר
לחמניית המבורגר - ללא גלוטן
Print Recipe
מנות
5 המבורגר
מנות
5 המבורגר
מרכיבים
קמח - אופציה 1
קמח - אופציה 2
יתר המצרכים
מנות: המבורגר
הוראות
  1. מערבבים במיקסר עם וו לישה את כל המרכיבים היבשים, למעט המלח.
  2. בהדרגה יוצקים כוס מים ומוסיפים את הביצים והמלח.
  3. לאחר כדקה מוסיפים בהדרגה את השמן ונותנים למיקסר לעבוד עוד כדקה או שתיים. אם יש צורך מוסיפים עוד חצי כוס המים הנותרים בהדרגה ולפי הצורך. לשים עוד מספר דקות ובסופו של יום הבצק צריך להיות חלק וגמיש.
  4. מכסים את הקערה בשקית ניילון (לא נצמד) ונותנים לבצק לתפוח כשעה וחצי עד הכפלת נפחו.
  5. לשים מעט ביד את הבצק, מחלקים ל5-6 כדורים (כל כדור אמור להיות במשקל 170-180 גר') ומניחים בתבנית על נייר אפייה להתפחה נוספת של כ45 דקות כאשר הבצק מכוסה במגבת לחה.
  6. מחממים תנור ל- 230  מעלות, מברישים את הלחמניות בחלמון ומפזרים סומסום ואופיים כחצי שעה.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Related Recipes:
  • לחם טף כפרי בניחוח צרפתי

  • לחם טף כפרי בניחוח איטלקי

  • פרעצל ללא גלוטן

  • בורקיטס פלפלים קלויים, גבינה ובזיליקום מבצק עלים מהיר

  • מיני פוקצי'ה

לחמניית המבורגר – ללא גלוטן

2014-10-30

לחמנית המבורגר ללא גלוטן

לחמנית המבורג מאופיינת בשני דברים עיקריים. ראשית עליה להיות אוורירית על מנת שהיא תספוג את מיצי ההמבורגר באופן מושלם ושנית היא אמורה להיות מעט מתקתקה.
אז יאללה – חסה, בצל, עגבנייה, קטשופ, חרדל ויאללה לחגיגה!!!
שי ללא גלוטן
לחמניית המבורגר - ללא גלוטן
Print Recipe
מנות
5 המבורגר
מנות
5 המבורגר
לחמניית המבורגר - ללא גלוטן
Print Recipe
מנות
5 המבורגר
מנות
5 המבורגר
מרכיבים
קמח - אופציה 1
קמח - אופציה 2
יתר המצרכים
מנות: המבורגר
הוראות
  1. מערבבים במיקסר עם וו לישה את כל המרכיבים היבשים, למעט המלח.
  2. בהדרגה יוצקים כוס מים ומוסיפים את הביצים והמלח.
  3. לאחר כדקה מוסיפים בהדרגה את השמן ונותנים למיקסר לעבוד עוד כדקה או שתיים. אם יש צורך מוסיפים עוד חצי כוס המים הנותרים בהדרגה ולפי הצורך. לשים עוד מספר דקות ובסופו של יום הבצק צריך להיות חלק וגמיש.
  4. מכסים את הקערה בשקית ניילון (לא נצמד) ונותנים לבצק לתפוח כשעה וחצי עד הכפלת נפחו.
  5. לשים מעט ביד את הבצק, מחלקים ל5-6 כדורים (כל כדור אמור להיות במשקל 170-180 גר') ומניחים בתבנית על נייר אפייה להתפחה נוספת של כ45 דקות כאשר הבצק מכוסה במגבת לחה.
  6. מחממים תנור ל- 230  מעלות, מברישים את הלחמניות בחלמון ומפזרים סומסום ואופיים כחצי שעה.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

תגובות (5)

  1. posted by לימור on 07/02/2016

    במה אפשר להמיר קמח טף?

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 09/02/2016

      בכל קמח אחר שאינו עמילן כגון דוחן, דורה, אורז מלא, חומוס (למי שאוהב את הטעם) וכו'

        הגב
  2. posted by שלומית קנון on 21/02/2017

    איך שומרים על הטריות של הלחמניות?
    להקפיא לפני האפייה או אחרי
    מה עדיף?

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 20/01/2018

      להקפיא אחרי אפיה, מיד אחרי צינון (20-25 דקות ולמקפיא)

        הגב
  3. posted by תמה on 13/01/2024

    במתכון כתוב 850 מ"ל מים, אבל בהוראות כתוב כוס וחצי.
    אפיה בחום 230 למשך חצי שעה – זה לא קצת יותר מדי?

      הגב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Related Recipes:
  • לחם טף כפרי בניחוח צרפתי

  • לחם טף כפרי בניחוח איטלקי

  • פרעצל ללא גלוטן

  • בורקיטס פלפלים קלויים, גבינה ובזיליקום מבצק עלים מהיר

  • מיני פוקצי'ה