fbpx

לחמניית המבורגר – ללא גלוטן

Posted in : לחמים ומאפים, מתכונים on by : שי ללא גלוטן תגיות: , , , , , , , ,

לחמנית המבורגר ללא גלוטן

לחמנית המבורג מאופיינת בשני דברים עיקריים. ראשית עליה להיות אוורירית על מנת שהיא תספוג את מיצי ההמבורגר באופן מושלם ושנית היא אמורה להיות מעט מתקתקה.
אז יאללה – חסה, בצל, עגבנייה, קטשופ, חרדל ויאללה לחגיגה!!!
שי ללא גלוטן
לחמניית המבורגר - ללא גלוטן
Print Recipe
מנות
5 המבורגר
מנות
5 המבורגר
לחמניית המבורגר - ללא גלוטן
Print Recipe
מנות
5 המבורגר
מנות
5 המבורגר
מרכיבים
קמח - אופציה 1
קמח - אופציה 2
יתר המצרכים
מנות: המבורגר
הוראות
  1. מערבבים במיקסר עם וו לישה את כל המרכיבים היבשים, למעט המלח.
  2. בהדרגה יוצקים כוס מים ומוסיפים את הביצים והמלח.
  3. לאחר כדקה מוסיפים בהדרגה את השמן ונותנים למיקסר לעבוד עוד כדקה או שתיים. אם יש צורך מוסיפים עוד חצי כוס המים הנותרים בהדרגה ולפי הצורך. לשים עוד מספר דקות ובסופו של יום הבצק צריך להיות חלק וגמיש.
  4. מכסים את הקערה בשקית ניילון (לא נצמד) ונותנים לבצק לתפוח כשעה וחצי עד הכפלת נפחו.
  5. לשים מעט ביד את הבצק, מחלקים ל5-6 כדורים (כל כדור אמור להיות במשקל 170-180 גר') ומניחים בתבנית על נייר אפייה להתפחה נוספת של כ45 דקות כאשר הבצק מכוסה במגבת לחה.
  6. מחממים תנור ל- 230  מעלות, מברישים את הלחמניות בחלמון ומפזרים סומסום ואופיים כחצי שעה.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

לחמניית המבורגר – ללא גלוטן

Comments : 4 Posted in : לחמים ומאפים, מתכונים on by : שי ללא גלוטן תגיות: , , , , , , , ,

לחמנית המבורגר ללא גלוטן

לחמנית המבורג מאופיינת בשני דברים עיקריים. ראשית עליה להיות אוורירית על מנת שהיא תספוג את מיצי ההמבורגר באופן מושלם ושנית היא אמורה להיות מעט מתקתקה.
אז יאללה – חסה, בצל, עגבנייה, קטשופ, חרדל ויאללה לחגיגה!!!
שי ללא גלוטן
לחמניית המבורגר - ללא גלוטן
Print Recipe
מנות
5 המבורגר
מנות
5 המבורגר
לחמניית המבורגר - ללא גלוטן
Print Recipe
מנות
5 המבורגר
מנות
5 המבורגר
מרכיבים
קמח - אופציה 1
קמח - אופציה 2
יתר המצרכים
מנות: המבורגר
הוראות
  1. מערבבים במיקסר עם וו לישה את כל המרכיבים היבשים, למעט המלח.
  2. בהדרגה יוצקים כוס מים ומוסיפים את הביצים והמלח.
  3. לאחר כדקה מוסיפים בהדרגה את השמן ונותנים למיקסר לעבוד עוד כדקה או שתיים. אם יש צורך מוסיפים עוד חצי כוס המים הנותרים בהדרגה ולפי הצורך. לשים עוד מספר דקות ובסופו של יום הבצק צריך להיות חלק וגמיש.
  4. מכסים את הקערה בשקית ניילון (לא נצמד) ונותנים לבצק לתפוח כשעה וחצי עד הכפלת נפחו.
  5. לשים מעט ביד את הבצק, מחלקים ל5-6 כדורים (כל כדור אמור להיות במשקל 170-180 גר') ומניחים בתבנית על נייר אפייה להתפחה נוספת של כ45 דקות כאשר הבצק מכוסה במגבת לחה.
  6. מחממים תנור ל- 230  מעלות, מברישים את הלחמניות בחלמון ומפזרים סומסום ואופיים כחצי שעה.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

4s COMMENTS

4 thoughts

  • לימור
    פברואר 7, 2016 at 9:10 am

    במה אפשר להמיר קמח טף?

    • פברואר 9, 2016 at 5:17 pm

      בכל קמח אחר שאינו עמילן כגון דוחן, דורה, אורז מלא, חומוס (למי שאוהב את הטעם) וכו'

  • שלומית קנון
    פברואר 21, 2017 at 3:48 pm

    איך שומרים על הטריות של הלחמניות?
    להקפיא לפני האפייה או אחרי
    מה עדיף?

    • ינואר 20, 2018 at 7:48 pm

      להקפיא אחרי אפיה, מיד אחרי צינון (20-25 דקות ולמקפיא)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.