Loader

לחם טף כפרי עם אגוזי מלך

2016-06-30

לחם כפרי מקמח טף, ללא גלוטן, עם אגוזי מלך עושה חשק לאכול אותו עם סלט ירקות טרי, הרבה לימון ושמן זית… הניגוב בסוף של שמן הזית והלימון עם הלחם הנפלא הזה עושה חשק לעוד ועוד (שזה פחות טוב…. 🙂
אגוזי המלך מעניקים לו טעם ייחודי וארומה נפלא.

מה לא נאמר על הדגן המופלא הזה, טף?
הוא עשיר בברזל, עשיר בסידן, מכיל את כל שמונת חומצות האמינו החיוניות לגוף האדם, הוכרז כמזון על ע"י משרד הבריאות האמריקאי והכי חשוב, ללא גלוטן – מיותר לציין 🙂

אפשר לעצב את צורתו לפי איך שאוהבים / רוצים, אבל משום מה, לי הוא מתחבר בצורה כפרית עם מעט קמח שפיזרתי למעלה לפני האפייה הנותן לו טיפונת מרירות וגרגיריות המשתלבת נהדר עם המרקם של הלחם.

תהנו,

שי ללא גלוטן.

לחם טף כפרי עם אגוזי מלך
Print Recipe
מנות זמן הכנה
1 כיכר 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
35 דרקות 45-60 דקות
מנות זמן הכנה
1 כיכר 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
35 דרקות 45-60 דקות
לחם טף כפרי עם אגוזי מלך
Print Recipe
מנות זמן הכנה
1 כיכר 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
35 דרקות 45-60 דקות
מנות זמן הכנה
1 כיכר 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
35 דרקות 45-60 דקות
מרכיבים
קמח - אופציה 1
קמח - אופציה 2
יתר המרכיבים
מנות: כיכר
הוראות
  1. מערבבים את כל היבשים למעט המלח והאגוזים בקערת המיקסר
  2. מפעילים את המיקסר עם וו לישה על מהירות נמוכה ומוסיפים את הביצה ובהדרגה את המים. לשים לב להוסיף את המים בהדרגה. הבצק צריך להיות רטוב, אך לא בלילה. אם נראה לנו שיש מספיק נוזלים - עוצרים.
  3. מוסיפים את המלח ובהדרגה את השמן. לשים לב להוסיף את השמן בהדרגה ולאט.
  4. לשים טוב כ- 7-8 דקות ומוסיפים את אגוזי המלך.
  5. לשים עוד כ- 2-3 דקות עד קבלת בצק אחיד וגמיש.
  6. מתפיחים בתוך תבנית או עושים צורת כיכר לחם עגול ומתפיחים באזור חמים כ- 45 דקות.
  7. מחממים תנור לחום גבוה של 230 מעלות.
  8. בעזרת סכין חדה מאוד (אם יש סכין יפני, זה הכי טוב), עושים חריצים בחלקו העליון של הלחם ומפזרים מעט קמח רב תכליתי - שי של הטבע או דורה או דוחן. (קמח בהיר)
  9. אופים 20 דקות עם קערת מים בתנור ליצירת אדים.
  10. מנמיכים את חום התנור ל 210 מעלות ואופים עוד כ-15 דקות.
  11. בתאבון!
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

תגובות (51)

  1. posted by אנה on 24/08/2016

    שלום שי,

    אפשר לדעת היכן ניתן לקנות קסנטן גאם?
    והאם אני יכולה להמיר את העמילן תפו"א בכל קמח עמילני אחר או שלא מומלץ?

    תודה

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 26/08/2016

      היי,
      קסנטן גאם ניתן לרכוש בכל חנות טבע וגם בסופרים לא חסר (בעיקר בשופרסל).
      כן ניתן להמיר עמילן תפו"א בעמילן אחר, למרות שמומלץ להשתמש ולו במעט עמילן תפו"א בשל כושר האלסטיות הגבוה שלו.
      אם אין, אפשר לחיות בלעדיו.
      שי.

        הגב
  2. posted by נוגה on 03/11/2016

    היי,
    יש לך רעיון למשהו במקום הביצה? איזה הבדל היא עושה אם מוציאים אותה?

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 04/11/2016

      הביצה הופכת את המרקם לרך יותר, אבל אפשר לוותר על הביצה מי שרוצה.
      שי

        הגב
  3. posted by כרם on 04/11/2016

    שלום שי,
    האם אפשרי להמיר את השמ"ז לשמן קנולה?

    תודה.

      הגב
  4. posted by אדווה on 28/12/2016

    ניסיתי להכין את הלחם באופה לחם. האם הוא אמור לצאת דחוס מאוד? לדעתי לא תפח כלל. ככה הוא צריך להיות או שהוא לא מתאים לאופה לחם?

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 10/01/2017

      עם אופה לחם זה מעט בעייתי. בשל כמות הנוזלים הלישה אינה הכי טובה וגם החום של האופה נמוך מידי.
      שי.

        הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 16/01/2017

      לא מתאים לאופה לחם.
      באופי לחם יש בעיה של לישה ושל כמות נוזלים.
      את יכולה להשתמש בתבנית של אופה הלחם, אבל יש לאפות בתנור בחום גבוה.

        הגב
  5. posted by טובי on 13/01/2017

    היי שי, במה ניתן להחליף את עמילן תפוחי האדמה?

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 16/01/2017

      כל עמילן אחר – טפיוקה, קורנפלור, קונדיטור (שזה קורנפלור).

        הגב
  6. posted by ענת on 22/01/2017

    שלום שי,
    האם אפשר לוותר על הסוכר?

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 27/01/2017

      לוותר לחלוטין על סוכרים אי אפשר כי השמרים ניזונים מהם.
      את הסוכר אפשר להחליף בדבש / סילאן / אגבה וכו'

        הגב
  7. posted by אלישבע on 02/02/2017

    יצא מעולה, טיפה מתוק לטעמי, אם אפחית הסוכר לחצי זו בעיה? עדיף להוסיף מלח?

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 02/02/2017

      הפחתת הסוכר לחצי זה מעט בעייתי כי זה יפגע גם בשמרים.
      אם זה מתוק לך אפשר להפחית ל 3/4 מהכמות.
      לא הייתי מוסיף מלח בשום מקרה.
      שי.

        הגב
  8. posted by רחלי on 17/03/2017

    שלום
    בקמח – אופציה 2 – זה כל הקמחים? או לבחור קמח אחד מכל מה שכתבת?

    150 גרם קמח אורז מלא
    130 גרם קמח טף מומלץ לשלב טף כהה וטף בהיר
    70 גרם קמח דורה לבנה
    50 גרם עמילן תפו"א
    90 גרם עמילן טפיוקה
    5 גרם קסנטן גאם כפית
    5 גרם גואר גאם כפית – אם אין ניתן להמיר בקסנטן גאם
    5 גרם

      הגב
  9. posted by רחלי on 17/03/2017

    סליחה. הבנתי.
    נתת אופציה או להשתמש בקמח שקניתי בחנות – מיקס טף
    או
    אופציה 2 להכין את הקמח בעצמי.
    נכון?

      הגב
  10. posted by צפרה on 28/03/2017

    האם נסית להשתמש במחמצת במקום שמרים יבשים? אם כן, מה הכמויות?

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 16/09/2017

      היי צפרה,
      בהחלט ויוצא מעולה.
      מצרף קישור למתכון של לחם מחמצת שבו תוכלי לראות את היחסים.
      לחם מחמצת

        הגב
  11. posted by עינב on 06/05/2017

    השתמשתי בקמח שלך, יצא מצויין, ללא גלוטן הכי טעים שעשיתי עד כה.
    תודה רבה.

      הגב
  12. posted by ליזה on 07/05/2017

    הי שי, האם משאירים את קערת המים לאורך כל האפיה?
    והאם ניתן להשתמש באגוזים אחרים או גרעינים במקום אגוזי מלך?
    המון תודה!

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 28/05/2017

      אין בעיה להשאיר את קערת המים, בתנאי שהיא כמובן מיועדת לאפיה.
      מבחינת האגוזים, כל מה שאת רוצה העיקר שזה ללא גלוטן – מיותר לציין 🙂
      שי

        הגב
  13. posted by ביאנה on 14/09/2017

    שלום שי
    באופציה 1, האם אפשר להשתמש רק בסוג אחד של קמח טף ולא במיקס
    תודה

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 16/09/2017

      היי ביאנה,
      לא אי אפשר היות והמיקס טף מכיל את כל מה שמצוין באופציה 2. בלחם חייב להיות אחוז מסוים של עמילן, קסנטן גאם ויתר הקמחים אשר מעדנים את הטף.
      שי.

        הגב
  14. posted by sigal on 29/09/2017

    בס"ד

    שלום וברכה,

    האם קמח המיקס שלכם הוא בהכשר מהדרין? רובין , בדץ העדה החרדית או הרב לנדאו.
    אשמח לדעת,

    תודה. רבה. סיגל

      הגב
  15. posted by רשין on 03/11/2017

    שלום ותודה על המתכון המוצלח כל כך!! רציתי לשאול בבקשה האם ניתן לעלות את כמות קמח הטף שבמתכון? או שמא תוכל להמליץ על מתכון אחר? אשמח לתשובתך.

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 04/11/2017

      תודה 🙂
      כן, בהחלט, אפשר לעלות את כמות הטף על חשבון הדורה לבנה (סורגום) או האורז המלא, או על חשבון העמילנים, אבל אז נקבל לחם דחוס יותר (וכמובן גם בריא יותר).
      שי.

        הגב
  16. posted by תמר on 05/12/2017

    האם אפשר במקום קמח טף מיקס, להשתמש בקמח טף כהה מהסדרה שלך ? או לערבב עם קמח בצק דק?

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 08/12/2017

      היי,
      קמח מקור (טף במקרה הזה) לא יכול להחליף תערובות היות והיא מכילה 6-7 סוגי קמחים ותוספים.
      תערובות הבצק דק, מכילה את כל מה שצריך ולכן אין בעיה להוסיף לה קמח טף ככה (עד 20% פחות או יותר).
      שי

        הגב
  17. posted by תמר on 23/12/2017

    הי. האם ניתן ללוש את הבצק ביד? בלי מקסר עם וו לישה ? ולגבי הנוזלים, רבע כוס שמן זית – כתבת 65 מ"ל.
    כמה כוסות מים שוות 400-450 מ"ל ?
    תודה

      הגב
  18. posted by אלנה on 11/04/2018

    הי שי!
    שאלה… האם ניתן לא להשתמש בשמרים?

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 14/04/2018

      כמו כל לחם אחר, ללא שמרים הוא לא יתפח.
      כמובן שאת יכולה לעשות לחם מחמצת.
      שי

        הגב
  19. posted by צליאקית מאושרת on 05/05/2018

    היי שי. הכנתי אתמול עם התערוב טף Mix ויצא סוף הדרך! הלחם הטעים ביותר שטעמתי
    בכל שנות הצליאק שלי (14 שנה).
    תודה!

      הגב
  20. posted by דור on 04/06/2018

    היי שי,
    למה צריך ללוש את התערובות אם בעצם לא מפתחים גלוטן?
    אני שואלת כי הכנתי את הלחם, הוא יצא טעים מאוד אבל המרקם היה מעט חולי. האם זה קשור?

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 16/06/2018

      היי,
      לא אין קשר בין המרקם החולי לבין הלישה.
      בעיקרון אתה צודק, הלישה מטרתה היא לפתח את רשת הגלוטן ואם אין לנו גלוטן לכן הלישה מיותרת, אבל תערובות קמחים ללא גלוטן מורכהות, בד"כ, מ 6-7 סוגי קמחים שונים בגדלים שונים ותכונות שונות.
      לישה / ערבוב של כ 8 עד 10 דקות, יבטיחו מרקם הומוגני ואיחוד מלא של כל המרכיבים, ולכן הוא חובה.
      שי

        הגב
  21. posted by שירה on 10/09/2018

    האם חייבים מיקסר בשביל להכין את הלחם?

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 03/11/2018

      היי שירה,
      קמח ללא גלוטן דורש כמות נוזלים יחסית גדולה ואנחנו מקבלים בצק עם מרקם שקשה מאוד ללוש אותו ביד, ולכן לישה במיקסר היא די הכרחית.
      אם תרצי ללוש ביד, תאלצי להפחית מכמות הנוזלים ואז הלחם יצא דחוס מידי.
      שי

        הגב
  22. posted by אסתל on 23/01/2019

    האם אפשר במקום 150 גרם קמח אורז מלא להשתמש ב 80 גרם קמח אורז מלא ו70 גרם קמח אמרנט?

      הגב
  23. posted by תמר on 30/01/2019

    שמתי קמח טף במקום הדורה, וקמח תפו"א במקום הטפיוקה, יצא לי דחוס מאד וטיפה מריר.
    איך אפשר לשפר זאת?

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 17/02/2019

      היי תמר,
      לגבי המרירות אין לי תשובה. הדורה אינה מריריה ולכן קשה לי לדעת מאיפה המרירות הגיעה.
      לגבי הדחיסות, כנראה שחסר מעט מים.
      שי

        הגב
  24. posted by גלית on 02/10/2019

    הכנתי מתערובת הקמחים באופציה 2. יצא ממש מעולה, הופתעתי!! ואיזה כיף שגם בריא. תודה רבה שי

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 05/10/2019

      היי גלית.
      איזה כייף לשמוע, תודה ענקית על הפרגון!!!
      שי

        הגב
  25. posted by עדי קול on 26/10/2019

    שבת שלום יש לי רק קמח טף בהיר האם אפשרי להשתמש בו?
    תודה עדי

      הגב
  26. posted by ענבל on 27/07/2020

    הי, אני מתקשה להשיג קמח דורה לאחרונה, מה אפשר לשים במקומו? תודה רבה

      הגב
  27. posted by ענבל on 27/07/2020

    הי, עוד לא ניסיתי, אבל התנור שלי, כאשר אני משתמשת בתוכנית טורבו, אופה דברים מהר מאד. רוב התוכניות שמיועדות לאפייה הן עם טורבו. האם הכוונה 230 מעלות על טורבו? תודה רבה

      הגב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 4
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

4 People rated this recipe

Related Recipes:
  • לחם טף כפרי בניחוח צרפתי

  • לחם טף כפרי בניחוח איטלקי

  • פרעצל ללא גלוטן

  • בורקיטס פלפלים קלויים, גבינה ובזיליקום מבצק עלים מהיר

  • מיני פוקצי'ה