fbpx

לחם טף כפרי עם אגוזי מלך

Comments : 51 Posted in : לחמים ומאפים, מתכונים on by : שי ללא גלוטן תגיות: , , , , ,

לחם כפרי מקמח טף, ללא גלוטן, עם אגוזי מלך עושה חשק לאכול אותו עם סלט ירקות טרי, הרבה לימון ושמן זית… הניגוב בסוף של שמן הזית והלימון עם הלחם הנפלא הזה עושה חשק לעוד ועוד (שזה פחות טוב…. 🙂
אגוזי המלך מעניקים לו טעם ייחודי וארומה נפלא.

מה לא נאמר על הדגן המופלא הזה, טף?
הוא עשיר בברזל, עשיר בסידן, מכיל את כל שמונת חומצות האמינו החיוניות לגוף האדם, הוכרז כמזון על ע"י משרד הבריאות האמריקאי והכי חשוב, ללא גלוטן – מיותר לציין 🙂

אפשר לעצב את צורתו לפי איך שאוהבים / רוצים, אבל משום מה, לי הוא מתחבר בצורה כפרית עם מעט קמח שפיזרתי למעלה לפני האפייה הנותן לו טיפונת מרירות וגרגיריות המשתלבת נהדר עם המרקם של הלחם.

תהנו,

שי ללא גלוטן.

לחם טף כפרי עם אגוזי מלך
Print Recipe
מנות זמן הכנה
1 כיכר 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
35 דרקות 45-60 דקות
מנות זמן הכנה
1 כיכר 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
35 דרקות 45-60 דקות
לחם טף כפרי עם אגוזי מלך
Print Recipe
מנות זמן הכנה
1 כיכר 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
35 דרקות 45-60 דקות
מנות זמן הכנה
1 כיכר 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
35 דרקות 45-60 דקות
מרכיבים
קמח - אופציה 1
קמח - אופציה 2
יתר המרכיבים
מנות: כיכר
הוראות
  1. מערבבים את כל היבשים למעט המלח והאגוזים בקערת המיקסר
  2. מפעילים את המיקסר עם וו לישה על מהירות נמוכה ומוסיפים את הביצה ובהדרגה את המים. לשים לב להוסיף את המים בהדרגה. הבצק צריך להיות רטוב, אך לא בלילה. אם נראה לנו שיש מספיק נוזלים - עוצרים.
  3. מוסיפים את המלח ובהדרגה את השמן. לשים לב להוסיף את השמן בהדרגה ולאט.
  4. לשים טוב כ- 7-8 דקות ומוסיפים את אגוזי המלך.
  5. לשים עוד כ- 2-3 דקות עד קבלת בצק אחיד וגמיש.
  6. מתפיחים בתוך תבנית או עושים צורת כיכר לחם עגול ומתפיחים באזור חמים כ- 45 דקות.
  7. מחממים תנור לחום גבוה של 230 מעלות.
  8. בעזרת סכין חדה מאוד (אם יש סכין יפני, זה הכי טוב), עושים חריצים בחלקו העליון של הלחם ומפזרים מעט קמח רב תכליתי - שי של הטבע או דורה או דוחן. (קמח בהיר)
  9. אופים 20 דקות עם קערת מים בתנור ליצירת אדים.
  10. מנמיכים את חום התנור ל 210 מעלות ואופים עוד כ-15 דקות.
  11. בתאבון!
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

51s COMMENTS

51 thoughts

  • אנה
    אוגוסט 24, 2016 at 4:51 pm

    שלום שי,

    אפשר לדעת היכן ניתן לקנות קסנטן גאם?
    והאם אני יכולה להמיר את העמילן תפו"א בכל קמח עמילני אחר או שלא מומלץ?

    תודה

    • אוגוסט 26, 2016 at 8:33 am

      היי,
      קסנטן גאם ניתן לרכוש בכל חנות טבע וגם בסופרים לא חסר (בעיקר בשופרסל).
      כן ניתן להמיר עמילן תפו"א בעמילן אחר, למרות שמומלץ להשתמש ולו במעט עמילן תפו"א בשל כושר האלסטיות הגבוה שלו.
      אם אין, אפשר לחיות בלעדיו.
      שי.

  • נוגה
    נובמבר 3, 2016 at 9:43 am

    היי,
    יש לך רעיון למשהו במקום הביצה? איזה הבדל היא עושה אם מוציאים אותה?

    • נובמבר 4, 2016 at 3:31 pm

      הביצה הופכת את המרקם לרך יותר, אבל אפשר לוותר על הביצה מי שרוצה.
      שי

  • כרם
    נובמבר 4, 2016 at 3:31 pm

    שלום שי,
    האם אפשרי להמיר את השמ"ז לשמן קנולה?

    תודה.

  • אדווה
    דצמבר 28, 2016 at 6:17 am

    ניסיתי להכין את הלחם באופה לחם. האם הוא אמור לצאת דחוס מאוד? לדעתי לא תפח כלל. ככה הוא צריך להיות או שהוא לא מתאים לאופה לחם?

    • ינואר 10, 2017 at 6:12 pm

      עם אופה לחם זה מעט בעייתי. בשל כמות הנוזלים הלישה אינה הכי טובה וגם החום של האופה נמוך מידי.
      שי.

    • ינואר 16, 2017 at 7:20 pm

      לא מתאים לאופה לחם.
      באופי לחם יש בעיה של לישה ושל כמות נוזלים.
      את יכולה להשתמש בתבנית של אופה הלחם, אבל יש לאפות בתנור בחום גבוה.

  • טובי
    ינואר 13, 2017 at 8:02 am

    היי שי, במה ניתן להחליף את עמילן תפוחי האדמה?

    • ינואר 16, 2017 at 7:28 pm

      כל עמילן אחר – טפיוקה, קורנפלור, קונדיטור (שזה קורנפלור).

  • ענת
    ינואר 22, 2017 at 12:29 pm

    שלום שי,
    האם אפשר לוותר על הסוכר?

    • ינואר 27, 2017 at 8:01 am

      לוותר לחלוטין על סוכרים אי אפשר כי השמרים ניזונים מהם.
      את הסוכר אפשר להחליף בדבש / סילאן / אגבה וכו'

  • אלישבע
    פברואר 2, 2017 at 5:45 pm

    יצא מעולה, טיפה מתוק לטעמי, אם אפחית הסוכר לחצי זו בעיה? עדיף להוסיף מלח?

    • פברואר 2, 2017 at 7:40 pm

      הפחתת הסוכר לחצי זה מעט בעייתי כי זה יפגע גם בשמרים.
      אם זה מתוק לך אפשר להפחית ל 3/4 מהכמות.
      לא הייתי מוסיף מלח בשום מקרה.
      שי.

  • רחלי
    מרץ 17, 2017 at 4:43 am

    שלום
    בקמח – אופציה 2 – זה כל הקמחים? או לבחור קמח אחד מכל מה שכתבת?

    150 גרם קמח אורז מלא
    130 גרם קמח טף מומלץ לשלב טף כהה וטף בהיר
    70 גרם קמח דורה לבנה
    50 גרם עמילן תפו"א
    90 גרם עמילן טפיוקה
    5 גרם קסנטן גאם כפית
    5 גרם גואר גאם כפית – אם אין ניתן להמיר בקסנטן גאם
    5 גרם

  • רחלי
    מרץ 17, 2017 at 4:46 am

    סליחה. הבנתי.
    נתת אופציה או להשתמש בקמח שקניתי בחנות – מיקס טף
    או
    אופציה 2 להכין את הקמח בעצמי.
    נכון?

  • צפרה
    מרץ 28, 2017 at 9:20 am

    האם נסית להשתמש במחמצת במקום שמרים יבשים? אם כן, מה הכמויות?

    • ספטמבר 16, 2017 at 7:26 am

      היי צפרה,
      בהחלט ויוצא מעולה.
      מצרף קישור למתכון של לחם מחמצת שבו תוכלי לראות את היחסים.
      לחם מחמצת

  • עינב
    מאי 6, 2017 at 10:36 am

    השתמשתי בקמח שלך, יצא מצויין, ללא גלוטן הכי טעים שעשיתי עד כה.
    תודה רבה.

  • ליזה
    מאי 7, 2017 at 6:58 am

    הי שי, האם משאירים את קערת המים לאורך כל האפיה?
    והאם ניתן להשתמש באגוזים אחרים או גרעינים במקום אגוזי מלך?
    המון תודה!

    • מאי 28, 2017 at 6:02 pm

      אין בעיה להשאיר את קערת המים, בתנאי שהיא כמובן מיועדת לאפיה.
      מבחינת האגוזים, כל מה שאת רוצה העיקר שזה ללא גלוטן – מיותר לציין 🙂
      שי

  • ביאנה
    ספטמבר 14, 2017 at 2:32 pm

    שלום שי
    באופציה 1, האם אפשר להשתמש רק בסוג אחד של קמח טף ולא במיקס
    תודה

    • ספטמבר 16, 2017 at 7:10 am

      היי ביאנה,
      לא אי אפשר היות והמיקס טף מכיל את כל מה שמצוין באופציה 2. בלחם חייב להיות אחוז מסוים של עמילן, קסנטן גאם ויתר הקמחים אשר מעדנים את הטף.
      שי.

  • sigal
    ספטמבר 29, 2017 at 9:47 am

    בס"ד

    שלום וברכה,

    האם קמח המיקס שלכם הוא בהכשר מהדרין? רובין , בדץ העדה החרדית או הרב לנדאו.
    אשמח לדעת,

    תודה. רבה. סיגל

  • רשין
    נובמבר 3, 2017 at 10:32 am

    שלום ותודה על המתכון המוצלח כל כך!! רציתי לשאול בבקשה האם ניתן לעלות את כמות קמח הטף שבמתכון? או שמא תוכל להמליץ על מתכון אחר? אשמח לתשובתך.

    • נובמבר 4, 2017 at 7:34 am

      תודה 🙂
      כן, בהחלט, אפשר לעלות את כמות הטף על חשבון הדורה לבנה (סורגום) או האורז המלא, או על חשבון העמילנים, אבל אז נקבל לחם דחוס יותר (וכמובן גם בריא יותר).
      שי.

  • תמר
    דצמבר 5, 2017 at 12:43 pm

    האם אפשר במקום קמח טף מיקס, להשתמש בקמח טף כהה מהסדרה שלך ? או לערבב עם קמח בצק דק?

    • דצמבר 8, 2017 at 6:59 pm

      היי,
      קמח מקור (טף במקרה הזה) לא יכול להחליף תערובות היות והיא מכילה 6-7 סוגי קמחים ותוספים.
      תערובות הבצק דק, מכילה את כל מה שצריך ולכן אין בעיה להוסיף לה קמח טף ככה (עד 20% פחות או יותר).
      שי

  • תמר
    דצמבר 23, 2017 at 11:37 am

    הי. האם ניתן ללוש את הבצק ביד? בלי מקסר עם וו לישה ? ולגבי הנוזלים, רבע כוס שמן זית – כתבת 65 מ"ל.
    כמה כוסות מים שוות 400-450 מ"ל ?
    תודה

  • אלנה
    אפריל 11, 2018 at 3:29 pm

    הי שי!
    שאלה… האם ניתן לא להשתמש בשמרים?

    • אפריל 14, 2018 at 12:59 pm

      כמו כל לחם אחר, ללא שמרים הוא לא יתפח.
      כמובן שאת יכולה לעשות לחם מחמצת.
      שי

  • צליאקית מאושרת
    מאי 5, 2018 at 5:31 pm

    היי שי. הכנתי אתמול עם התערוב טף Mix ויצא סוף הדרך! הלחם הטעים ביותר שטעמתי
    בכל שנות הצליאק שלי (14 שנה).
    תודה!

  • דור
    יוני 4, 2018 at 6:37 am

    היי שי,
    למה צריך ללוש את התערובות אם בעצם לא מפתחים גלוטן?
    אני שואלת כי הכנתי את הלחם, הוא יצא טעים מאוד אבל המרקם היה מעט חולי. האם זה קשור?

    • יוני 16, 2018 at 3:19 pm

      היי,
      לא אין קשר בין המרקם החולי לבין הלישה.
      בעיקרון אתה צודק, הלישה מטרתה היא לפתח את רשת הגלוטן ואם אין לנו גלוטן לכן הלישה מיותרת, אבל תערובות קמחים ללא גלוטן מורכהות, בד"כ, מ 6-7 סוגי קמחים שונים בגדלים שונים ותכונות שונות.
      לישה / ערבוב של כ 8 עד 10 דקות, יבטיחו מרקם הומוגני ואיחוד מלא של כל המרכיבים, ולכן הוא חובה.
      שי

  • שירה
    ספטמבר 10, 2018 at 5:22 pm

    האם חייבים מיקסר בשביל להכין את הלחם?

    • נובמבר 3, 2018 at 1:03 pm

      היי שירה,
      קמח ללא גלוטן דורש כמות נוזלים יחסית גדולה ואנחנו מקבלים בצק עם מרקם שקשה מאוד ללוש אותו ביד, ולכן לישה במיקסר היא די הכרחית.
      אם תרצי ללוש ביד, תאלצי להפחית מכמות הנוזלים ואז הלחם יצא דחוס מידי.
      שי

  • אסתל
    ינואר 23, 2019 at 5:43 am

    האם אפשר במקום 150 גרם קמח אורז מלא להשתמש ב 80 גרם קמח אורז מלא ו70 גרם קמח אמרנט?

  • תמר
    ינואר 30, 2019 at 11:48 am

    שמתי קמח טף במקום הדורה, וקמח תפו"א במקום הטפיוקה, יצא לי דחוס מאד וטיפה מריר.
    איך אפשר לשפר זאת?

    • פברואר 17, 2019 at 12:55 am

      היי תמר,
      לגבי המרירות אין לי תשובה. הדורה אינה מריריה ולכן קשה לי לדעת מאיפה המרירות הגיעה.
      לגבי הדחיסות, כנראה שחסר מעט מים.
      שי

  • גלית
    אוקטובר 2, 2019 at 9:58 pm

    הכנתי מתערובת הקמחים באופציה 2. יצא ממש מעולה, הופתעתי!! ואיזה כיף שגם בריא. תודה רבה שי

    • אוקטובר 5, 2019 at 9:19 am

      היי גלית.
      איזה כייף לשמוע, תודה ענקית על הפרגון!!!
      שי

  • עדי קול
    אוקטובר 26, 2019 at 9:40 am

    שבת שלום יש לי רק קמח טף בהיר האם אפשרי להשתמש בו?
    תודה עדי

  • ענבל
    יולי 27, 2020 at 12:13 pm

    הי, אני מתקשה להשיג קמח דורה לאחרונה, מה אפשר לשים במקומו? תודה רבה

  • ענבל
    יולי 27, 2020 at 12:16 pm

    הי, עוד לא ניסיתי, אבל התנור שלי, כאשר אני משתמשת בתוכנית טורבו, אופה דברים מהר מאד. רוב התוכניות שמיועדות לאפייה הן עם טורבו. האם הכוונה 230 מעלות על טורבו? תודה רבה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.