לחם טף כפרי עם אגוזי מלך
2016-06-30- רמת קושי:בנוני, קל
- Add to favorites
לחם כפרי מקמח טף, ללא גלוטן, עם אגוזי מלך עושה חשק לאכול אותו עם סלט ירקות טרי, הרבה לימון ושמן זית… הניגוב בסוף של שמן הזית והלימון עם הלחם הנפלא הזה עושה חשק לעוד ועוד (שזה פחות טוב…. 🙂
אגוזי המלך מעניקים לו טעם ייחודי וארומה נפלא.
מה לא נאמר על הדגן המופלא הזה, טף?
הוא עשיר בברזל, עשיר בסידן, מכיל את כל שמונת חומצות האמינו החיוניות לגוף האדם, הוכרז כמזון על ע"י משרד הבריאות האמריקאי והכי חשוב, ללא גלוטן – מיותר לציין 🙂
אפשר לעצב את צורתו לפי איך שאוהבים / רוצים, אבל משום מה, לי הוא מתחבר בצורה כפרית עם מעט קמח שפיזרתי למעלה לפני האפייה הנותן לו טיפונת מרירות וגרגיריות המשתלבת נהדר עם המרקם של הלחם.
תהנו,
שי ללא גלוטן.
מרכיבים
קמח - אופציה 1
- 500 גרם קמח טף Mix - שי של הטבע
קמח - אופציה 2
- 150 גרם קמח אורז מלא
- 130 גרם קמח טף מומלץ לשלב טף כהה וטף בהיר
- 70 גרם קמח דורה לבנה
- 50 גרם עמילן תפו"א
- 90 גרם עמילן טפיוקה
- 5 גרם קסנטן גאם כפית
- 5 גרם גואר גאם כפית - אם אין ניתן להמיר בקסנטן גאם
- 5 גרם סיבים תזונתיים לא חובה
מנות: כיכר
הוראות
- מערבבים את כל היבשים למעט המלח והאגוזים בקערת המיקסר
- מפעילים את המיקסר עם וו לישה על מהירות נמוכה ומוסיפים את הביצה ובהדרגה את המים. לשים לב להוסיף את המים בהדרגה. הבצק צריך להיות רטוב, אך לא בלילה. אם נראה לנו שיש מספיק נוזלים - עוצרים.
- מוסיפים את המלח ובהדרגה את השמן. לשים לב להוסיף את השמן בהדרגה ולאט.
- לשים טוב כ- 7-8 דקות ומוסיפים את אגוזי המלך.
- לשים עוד כ- 2-3 דקות עד קבלת בצק אחיד וגמיש.
- מתפיחים בתוך תבנית או עושים צורת כיכר לחם עגול ומתפיחים באזור חמים כ- 45 דקות.
- מחממים תנור לחום גבוה של 230 מעלות.
- בעזרת סכין חדה מאוד (אם יש סכין יפני, זה הכי טוב), עושים חריצים בחלקו העליון של הלחם ומפזרים מעט קמח רב תכליתי - שי של הטבע או דורה או דוחן. (קמח בהיר)
- אופים 20 דקות עם קערת מים בתנור ליצירת אדים.
- מנמיכים את חום התנור ל 210 מעלות ואופים עוד כ-15 דקות.
- בתאבון!
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
תגובות (51)
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(4 / 5)
4 People rated this recipe
posted by אנה on 24/08/2016
שלום שי,
אפשר לדעת היכן ניתן לקנות קסנטן גאם?
והאם אני יכולה להמיר את העמילן תפו"א בכל קמח עמילני אחר או שלא מומלץ?
תודה
posted by שי ללא גלוטן on 26/08/2016
היי,
קסנטן גאם ניתן לרכוש בכל חנות טבע וגם בסופרים לא חסר (בעיקר בשופרסל).
כן ניתן להמיר עמילן תפו"א בעמילן אחר, למרות שמומלץ להשתמש ולו במעט עמילן תפו"א בשל כושר האלסטיות הגבוה שלו.
אם אין, אפשר לחיות בלעדיו.
שי.
posted by נוגה on 03/11/2016
היי,
יש לך רעיון למשהו במקום הביצה? איזה הבדל היא עושה אם מוציאים אותה?
posted by שי ללא גלוטן on 04/11/2016
הביצה הופכת את המרקם לרך יותר, אבל אפשר לוותר על הביצה מי שרוצה.
שי
posted by כרם on 04/11/2016
שלום שי,
האם אפשרי להמיר את השמ"ז לשמן קנולה?
תודה.
posted by שי ללא גלוטן on 04/11/2016
בהחלט.
שי
posted by אדווה on 28/12/2016
ניסיתי להכין את הלחם באופה לחם. האם הוא אמור לצאת דחוס מאוד? לדעתי לא תפח כלל. ככה הוא צריך להיות או שהוא לא מתאים לאופה לחם?
posted by שי ללא גלוטן on 10/01/2017
עם אופה לחם זה מעט בעייתי. בשל כמות הנוזלים הלישה אינה הכי טובה וגם החום של האופה נמוך מידי.
שי.
posted by שי ללא גלוטן on 16/01/2017
לא מתאים לאופה לחם.
באופי לחם יש בעיה של לישה ושל כמות נוזלים.
את יכולה להשתמש בתבנית של אופה הלחם, אבל יש לאפות בתנור בחום גבוה.
posted by טובי on 13/01/2017
היי שי, במה ניתן להחליף את עמילן תפוחי האדמה?
posted by שי ללא גלוטן on 16/01/2017
כל עמילן אחר – טפיוקה, קורנפלור, קונדיטור (שזה קורנפלור).
posted by ענת on 22/01/2017
שלום שי,
האם אפשר לוותר על הסוכר?
posted by שי ללא גלוטן on 27/01/2017
לוותר לחלוטין על סוכרים אי אפשר כי השמרים ניזונים מהם.
את הסוכר אפשר להחליף בדבש / סילאן / אגבה וכו'
posted by אלישבע on 02/02/2017
יצא מעולה, טיפה מתוק לטעמי, אם אפחית הסוכר לחצי זו בעיה? עדיף להוסיף מלח?
posted by שי ללא גלוטן on 02/02/2017
הפחתת הסוכר לחצי זה מעט בעייתי כי זה יפגע גם בשמרים.
אם זה מתוק לך אפשר להפחית ל 3/4 מהכמות.
לא הייתי מוסיף מלח בשום מקרה.
שי.
posted by רחלי on 17/03/2017
שלום
בקמח – אופציה 2 – זה כל הקמחים? או לבחור קמח אחד מכל מה שכתבת?
150 גרם קמח אורז מלא
130 גרם קמח טף מומלץ לשלב טף כהה וטף בהיר
70 גרם קמח דורה לבנה
50 גרם עמילן תפו"א
90 גרם עמילן טפיוקה
5 גרם קסנטן גאם כפית
5 גרם גואר גאם כפית – אם אין ניתן להמיר בקסנטן גאם
5 גרם
posted by רחלי on 17/03/2017
סליחה. הבנתי.
נתת אופציה או להשתמש בקמח שקניתי בחנות – מיקס טף
או
אופציה 2 להכין את הקמח בעצמי.
נכון?
posted by שי ללא גלוטן on 28/05/2017
נכון…
🙂
posted by צפרה on 28/03/2017
האם נסית להשתמש במחמצת במקום שמרים יבשים? אם כן, מה הכמויות?
posted by שי ללא גלוטן on 16/09/2017
היי צפרה,
בהחלט ויוצא מעולה.
מצרף קישור למתכון של לחם מחמצת שבו תוכלי לראות את היחסים.
לחם מחמצת
posted by עינב on 06/05/2017
השתמשתי בקמח שלך, יצא מצויין, ללא גלוטן הכי טעים שעשיתי עד כה.
תודה רבה.
posted by שי ללא גלוטן on 28/05/2017
תודה ענקית לך על פרגון מקסים!!
שי.
posted by ליזה on 07/05/2017
הי שי, האם משאירים את קערת המים לאורך כל האפיה?
והאם ניתן להשתמש באגוזים אחרים או גרעינים במקום אגוזי מלך?
המון תודה!
posted by שי ללא גלוטן on 28/05/2017
אין בעיה להשאיר את קערת המים, בתנאי שהיא כמובן מיועדת לאפיה.
מבחינת האגוזים, כל מה שאת רוצה העיקר שזה ללא גלוטן – מיותר לציין 🙂
שי
posted by ביאנה on 14/09/2017
שלום שי
באופציה 1, האם אפשר להשתמש רק בסוג אחד של קמח טף ולא במיקס
תודה
posted by שי ללא גלוטן on 16/09/2017
היי ביאנה,
לא אי אפשר היות והמיקס טף מכיל את כל מה שמצוין באופציה 2. בלחם חייב להיות אחוז מסוים של עמילן, קסנטן גאם ויתר הקמחים אשר מעדנים את הטף.
שי.
posted by sigal on 29/09/2017
בס"ד
שלום וברכה,
האם קמח המיקס שלכם הוא בהכשר מהדרין? רובין , בדץ העדה החרדית או הרב לנדאו.
אשמח לדעת,
תודה. רבה. סיגל
posted by שי ללא גלוטן on 04/11/2017
כשרות בד"צ העדה החרדית.
שי
posted by רשין on 03/11/2017
שלום ותודה על המתכון המוצלח כל כך!! רציתי לשאול בבקשה האם ניתן לעלות את כמות קמח הטף שבמתכון? או שמא תוכל להמליץ על מתכון אחר? אשמח לתשובתך.
posted by שי ללא גלוטן on 04/11/2017
תודה 🙂
כן, בהחלט, אפשר לעלות את כמות הטף על חשבון הדורה לבנה (סורגום) או האורז המלא, או על חשבון העמילנים, אבל אז נקבל לחם דחוס יותר (וכמובן גם בריא יותר).
שי.
posted by תמר on 05/12/2017
האם אפשר במקום קמח טף מיקס, להשתמש בקמח טף כהה מהסדרה שלך ? או לערבב עם קמח בצק דק?
posted by שי ללא גלוטן on 08/12/2017
היי,
קמח מקור (טף במקרה הזה) לא יכול להחליף תערובות היות והיא מכילה 6-7 סוגי קמחים ותוספים.
תערובות הבצק דק, מכילה את כל מה שצריך ולכן אין בעיה להוסיף לה קמח טף ככה (עד 20% פחות או יותר).
שי
posted by תמר on 23/12/2017
הי. האם ניתן ללוש את הבצק ביד? בלי מקסר עם וו לישה ? ולגבי הנוזלים, רבע כוס שמן זית – כתבת 65 מ"ל.
כמה כוסות מים שוות 400-450 מ"ל ?
תודה
posted by אלנה on 11/04/2018
הי שי!
שאלה… האם ניתן לא להשתמש בשמרים?
posted by שי ללא גלוטן on 14/04/2018
כמו כל לחם אחר, ללא שמרים הוא לא יתפח.
כמובן שאת יכולה לעשות לחם מחמצת.
שי
posted by צליאקית מאושרת on 05/05/2018
היי שי. הכנתי אתמול עם התערוב טף Mix ויצא סוף הדרך! הלחם הטעים ביותר שטעמתי
בכל שנות הצליאק שלי (14 שנה).
תודה!
posted by שי ללא גלוטן on 05/05/2018
איזה כייף לקבל תגובה כזאת!!!
תודה.
posted by דור on 04/06/2018
היי שי,
למה צריך ללוש את התערובות אם בעצם לא מפתחים גלוטן?
אני שואלת כי הכנתי את הלחם, הוא יצא טעים מאוד אבל המרקם היה מעט חולי. האם זה קשור?
posted by שי ללא גלוטן on 16/06/2018
היי,
לא אין קשר בין המרקם החולי לבין הלישה.
בעיקרון אתה צודק, הלישה מטרתה היא לפתח את רשת הגלוטן ואם אין לנו גלוטן לכן הלישה מיותרת, אבל תערובות קמחים ללא גלוטן מורכהות, בד"כ, מ 6-7 סוגי קמחים שונים בגדלים שונים ותכונות שונות.
לישה / ערבוב של כ 8 עד 10 דקות, יבטיחו מרקם הומוגני ואיחוד מלא של כל המרכיבים, ולכן הוא חובה.
שי
posted by שירה on 10/09/2018
האם חייבים מיקסר בשביל להכין את הלחם?
posted by שי ללא גלוטן on 03/11/2018
היי שירה,
קמח ללא גלוטן דורש כמות נוזלים יחסית גדולה ואנחנו מקבלים בצק עם מרקם שקשה מאוד ללוש אותו ביד, ולכן לישה במיקסר היא די הכרחית.
אם תרצי ללוש ביד, תאלצי להפחית מכמות הנוזלים ואז הלחם יצא דחוס מידי.
שי
posted by אסתל on 23/01/2019
האם אפשר במקום 150 גרם קמח אורז מלא להשתמש ב 80 גרם קמח אורז מלא ו70 גרם קמח אמרנט?
posted by שי ללא גלוטן on 17/02/2019
היי אסתל,
כן בהחלט אפשר.
שי
posted by תמר on 30/01/2019
שמתי קמח טף במקום הדורה, וקמח תפו"א במקום הטפיוקה, יצא לי דחוס מאד וטיפה מריר.
איך אפשר לשפר זאת?
posted by שי ללא גלוטן on 17/02/2019
היי תמר,
לגבי המרירות אין לי תשובה. הדורה אינה מריריה ולכן קשה לי לדעת מאיפה המרירות הגיעה.
לגבי הדחיסות, כנראה שחסר מעט מים.
שי
posted by גלית on 02/10/2019
הכנתי מתערובת הקמחים באופציה 2. יצא ממש מעולה, הופתעתי!! ואיזה כיף שגם בריא. תודה רבה שי
posted by שי ללא גלוטן on 05/10/2019
היי גלית.
איזה כייף לשמוע, תודה ענקית על הפרגון!!!
שי
posted by עדי קול on 26/10/2019
שבת שלום יש לי רק קמח טף בהיר האם אפשרי להשתמש בו?
תודה עדי
posted by שי ללא גלוטן on 01/02/2020
היי עדי,
כן בהחלט.
שי
posted by ענבל on 27/07/2020
הי, אני מתקשה להשיג קמח דורה לאחרונה, מה אפשר לשים במקומו? תודה רבה
posted by ענבל on 27/07/2020
הי, עוד לא ניסיתי, אבל התנור שלי, כאשר אני משתמשת בתוכנית טורבו, אופה דברים מהר מאד. רוב התוכניות שמיועדות לאפייה הן עם טורבו. האם הכוונה 230 מעלות על טורבו? תודה רבה