מחמצת בטטה ובצל
2015-06-03- רמת קושי:בנוני, קל
-
Add to favorites
לחם מחמצת ללא גלוטן אינו שונה בהרבה מלחם מחמצת עם גלוטן. החמצמצות נמצאת שם, הפריכות גם וכמובן שמדובר במשהו טבעי לחלוטין ללא שמרים תעשייתיים או חומרים משמרים.
גם כאן אפשר להשתולל עם תוספת טעמים והכוונה בל"השתולל" היא באמת להשתולל! תנו לדמיון לעבוד שעות נוספות.
לחם מחמצת עם בטטה, בצל מטוגן ורוזמרין. יצא מעדן – מיותר לציין 🙂
את המחמצת הזאת העשרתי בטעם נוסף והוא כוסמת (אגב, כוסמת – מותר, ללא גלוטן, כוסמין – אסור!!! עם גלוטן).
אני חייב להודות שהיו לי כמה וכמה ניסיונות לא מוצלחים עם קמח כוסמת, טעמו וריחו עזים מאוד ולא ממש התחברתי לקמח זה.
משום מה צץ בי הצורך לעשות עוד ניסיון עם קמח כוסמת והפעם בלחם מחמצת. התוצאות מדהימות. כמות קטנה של קמח כוסמת, נותנת טעם אגוזי עדין מאוד, ללא ריח לוואי והיא נבלעת בארומה העשירה ובטעמים העשירים של מחמצת האורז המלא.
כפי שתראו בהוראות ההכנה, את הכוסמת הוספתי למחמצת לילה לפני ובעצם הפכתי אותה לחלק מהמחמצת.
שי ללא גלוטן
- 200 גרם מחמצת אורז מלא
- 100 גרם קמח כוסמת
- 100 גרם מים
- 250 גרם קמח דוחן
- 300 גרם קמח טפיוקה
- 400 גרם מים
- 1 כף סוכר חום
- 1 כף מלח שטוחה
- 1/2 כף גואר גאם לא חובה אם אין
- שומשום/קצח לפזור על הלחם
- לוקחים את המחמצת מוסיפים את המים ואת קמח הכוסמת. מערבבים טוב, מכסים חלקית ומשאירים כ - 6 שעות מחוץ למקרר.
- מעבירים ללילה במקרר.
- קוצצים את הבצל, את הבטטה חותכים לקוביות בעובי חצי סנטימטר ומטגנים ביחד עם שמן הזית.
- יוצקים לקערת המיקסר את המחמצת מאתמול + המים + כל החומרים למעט השמן והמלח.
- לשים במהירות נמוכה 7-8 דקות ומוסיפים את המלח + שמן.
- מגבירים מהירות ולשים עוד 2-3 דקות עד קבלת בצק אחיד. מעבירים לקערת פלסטיק, מכסים בניילון (לא נצמד!) ומתפיחים כשעתיים בטמפ' החדר
- מחממים תנור ל-220 מעלות. אם יש אבן שמוט מה טוב. שמים כלי עם מעט מים ליצירת אדים (כלי מתאים לתנור, כמובן)
- אופים כ-35 דקות. מנמיכים את החום ל -210 מעלות ואופים עוד 20 דקות.
- מצננים היטב היטב היטב על רשת צינון.
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
Related Recipes:
מחמצת בטטה ובצל
2015-06-03- רמת קושי:בנוני, קל
-
Add to favorites
לחם מחמצת ללא גלוטן אינו שונה בהרבה מלחם מחמצת עם גלוטן. החמצמצות נמצאת שם, הפריכות גם וכמובן שמדובר במשהו טבעי לחלוטין ללא שמרים תעשייתיים או חומרים משמרים.
גם כאן אפשר להשתולל עם תוספת טעמים והכוונה בל"השתולל" היא באמת להשתולל! תנו לדמיון לעבוד שעות נוספות.
לחם מחמצת עם בטטה, בצל מטוגן ורוזמרין. יצא מעדן – מיותר לציין 🙂
את המחמצת הזאת העשרתי בטעם נוסף והוא כוסמת (אגב, כוסמת – מותר, ללא גלוטן, כוסמין – אסור!!! עם גלוטן).
אני חייב להודות שהיו לי כמה וכמה ניסיונות לא מוצלחים עם קמח כוסמת, טעמו וריחו עזים מאוד ולא ממש התחברתי לקמח זה.
משום מה צץ בי הצורך לעשות עוד ניסיון עם קמח כוסמת והפעם בלחם מחמצת. התוצאות מדהימות. כמות קטנה של קמח כוסמת, נותנת טעם אגוזי עדין מאוד, ללא ריח לוואי והיא נבלעת בארומה העשירה ובטעמים העשירים של מחמצת האורז המלא.
כפי שתראו בהוראות ההכנה, את הכוסמת הוספתי למחמצת לילה לפני ובעצם הפכתי אותה לחלק מהמחמצת.
שי ללא גלוטן
- 200 גרם מחמצת אורז מלא
- 100 גרם קמח כוסמת
- 100 גרם מים
- 250 גרם קמח דוחן
- 300 גרם קמח טפיוקה
- 400 גרם מים
- 1 כף סוכר חום
- 1 כף מלח שטוחה
- 1/2 כף גואר גאם לא חובה אם אין
- שומשום/קצח לפזור על הלחם
- לוקחים את המחמצת מוסיפים את המים ואת קמח הכוסמת. מערבבים טוב, מכסים חלקית ומשאירים כ - 6 שעות מחוץ למקרר.
- מעבירים ללילה במקרר.
- קוצצים את הבצל, את הבטטה חותכים לקוביות בעובי חצי סנטימטר ומטגנים ביחד עם שמן הזית.
- יוצקים לקערת המיקסר את המחמצת מאתמול + המים + כל החומרים למעט השמן והמלח.
- לשים במהירות נמוכה 7-8 דקות ומוסיפים את המלח + שמן.
- מגבירים מהירות ולשים עוד 2-3 דקות עד קבלת בצק אחיד. מעבירים לקערת פלסטיק, מכסים בניילון (לא נצמד!) ומתפיחים כשעתיים בטמפ' החדר
- מחממים תנור ל-220 מעלות. אם יש אבן שמוט מה טוב. שמים כלי עם מעט מים ליצירת אדים (כלי מתאים לתנור, כמובן)
- אופים כ-35 דקות. מנמיכים את החום ל -210 מעלות ואופים עוד 20 דקות.
- מצננים היטב היטב היטב על רשת צינון.
תגובות (2)
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
posted by דיאנה on 05/01/2016
שוב שלום, איך אתה מכין מחמצת אורז מלא?
posted by שי ללא גלוטן on 13/01/2016
בבקשה.
https://www.shay-glutenfree.com/recipe/sourdough-bread/