fbpx

מחמצת בטטה ובצל

Posted in : טבעוני, לחמים ומאפים, מתכונים on by : שי ללא גלוטן

לחם מחמצת ללא גלוטן אינו שונה בהרבה מלחם מחמצת עם גלוטן. החמצמצות נמצאת שם, הפריכות גם וכמובן שמדובר במשהו טבעי לחלוטין ללא שמרים תעשייתיים או חומרים משמרים.

גם כאן אפשר להשתולל עם תוספת טעמים והכוונה בל"השתולל" היא באמת להשתולל! תנו לדמיון לעבוד שעות נוספות.
לחם מחמצת עם בטטה, בצל מטוגן ורוזמרין. יצא מעדן – מיותר לציין 🙂

את המחמצת הזאת העשרתי בטעם נוסף והוא כוסמת (אגב, כוסמת – מותר, ללא גלוטן, כוסמין – אסור!!! עם גלוטן).
אני חייב להודות שהיו לי כמה וכמה ניסיונות לא מוצלחים עם קמח כוסמת, טעמו וריחו עזים מאוד ולא ממש התחברתי לקמח זה.
משום מה צץ בי הצורך לעשות עוד ניסיון עם קמח כוסמת והפעם בלחם מחמצת. התוצאות מדהימות. כמות קטנה של קמח כוסמת, נותנת טעם אגוזי עדין מאוד, ללא ריח לוואי והיא נבלעת בארומה העשירה ובטעמים העשירים של מחמצת האורז המלא.

כפי שתראו בהוראות ההכנה, את הכוסמת הוספתי למחמצת לילה לפני ובעצם הפכתי אותה לחלק מהמחמצת.

שי ללא גלוטן

 

מחמצת בטטה ובצל
Print Recipe
מנות זמן הכנה
1 כיכר גדולה 45 דקות
זמן בישול זמן המתנה
40 דקות 6-7 שעות
מנות זמן הכנה
1 כיכר גדולה 45 דקות
זמן בישול זמן המתנה
40 דקות 6-7 שעות
מחמצת בטטה ובצל
Print Recipe
מנות זמן הכנה
1 כיכר גדולה 45 דקות
זמן בישול זמן המתנה
40 דקות 6-7 שעות
מנות זמן הכנה
1 כיכר גדולה 45 דקות
זמן בישול זמן המתנה
40 דקות 6-7 שעות
מרכיבים
תוספות
בצק - לילה לפני
בצק - יום אפיה
מנות: כיכר גדולה
הוראות
לילה לפני
  1. לוקחים את המחמצת מוסיפים את המים ואת קמח הכוסמת. מערבבים טוב, מכסים חלקית ומשאירים כ - 6 שעות מחוץ למקרר.
  2. מעבירים ללילה במקרר.
בוקר
  1. קוצצים את הבצל, את הבטטה חותכים לקוביות בעובי חצי סנטימטר ומטגנים ביחד עם שמן הזית.
  2. לאחר 4-5 דקות מוסיפים את הרוזמרין הכתוש. מצננים היטב.
    מחמצת בטטה ללא גלוטן
  3. יוצקים לקערת המיקסר את המחמצת מאתמול + המים + כל החומרים למעט השמן והמלח.
  4. לשים במהירות נמוכה 7-8 דקות ומוסיפים את המלח + שמן.
  5. מגבירים מהירות ולשים עוד 2-3 דקות עד קבלת בצק אחיד. מעבירים לקערת פלסטיק, מכסים בניילון (לא נצמד!) ומתפיחים כשעתיים בטמפ' החדר
התפחה שניה ועיצוב
  1. מוסיפים את התוספות המטוגנות (כולל השמן) ומערבבים היטב. הערבוב צריך להיות עדין ובעזרת לקקן, אבל חשוב להקפיד על ערבוב מלא של התוספות עם הבצק
    מחמצת בטטה ללא גלוטן
  2. מתפיחים בטמפ' החדר כ- 6-7 שעות!
אפיה
  1. מחממים תנור ל-220 מעלות. אם יש אבן שמוט מה טוב. שמים כלי עם מעט מים ליצירת אדים (כלי מתאים לתנור, כמובן)
  2. אופים כ-35 דקות. מנמיכים את החום ל -210 מעלות ואופים עוד 20 דקות.
  3. מצננים היטב היטב היטב על רשת צינון.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

מחמצת בטטה ובצל

Comments : 2 Posted in : טבעוני, לחמים ומאפים, מתכונים on by : שי ללא גלוטן

לחם מחמצת ללא גלוטן אינו שונה בהרבה מלחם מחמצת עם גלוטן. החמצמצות נמצאת שם, הפריכות גם וכמובן שמדובר במשהו טבעי לחלוטין ללא שמרים תעשייתיים או חומרים משמרים.

גם כאן אפשר להשתולל עם תוספת טעמים והכוונה בל"השתולל" היא באמת להשתולל! תנו לדמיון לעבוד שעות נוספות.
לחם מחמצת עם בטטה, בצל מטוגן ורוזמרין. יצא מעדן – מיותר לציין 🙂

את המחמצת הזאת העשרתי בטעם נוסף והוא כוסמת (אגב, כוסמת – מותר, ללא גלוטן, כוסמין – אסור!!! עם גלוטן).
אני חייב להודות שהיו לי כמה וכמה ניסיונות לא מוצלחים עם קמח כוסמת, טעמו וריחו עזים מאוד ולא ממש התחברתי לקמח זה.
משום מה צץ בי הצורך לעשות עוד ניסיון עם קמח כוסמת והפעם בלחם מחמצת. התוצאות מדהימות. כמות קטנה של קמח כוסמת, נותנת טעם אגוזי עדין מאוד, ללא ריח לוואי והיא נבלעת בארומה העשירה ובטעמים העשירים של מחמצת האורז המלא.

כפי שתראו בהוראות ההכנה, את הכוסמת הוספתי למחמצת לילה לפני ובעצם הפכתי אותה לחלק מהמחמצת.

שי ללא גלוטן

 

מחמצת בטטה ובצל
Print Recipe
מנות זמן הכנה
1 כיכר גדולה 45 דקות
זמן בישול זמן המתנה
40 דקות 6-7 שעות
מנות זמן הכנה
1 כיכר גדולה 45 דקות
זמן בישול זמן המתנה
40 דקות 6-7 שעות
מחמצת בטטה ובצל
Print Recipe
מנות זמן הכנה
1 כיכר גדולה 45 דקות
זמן בישול זמן המתנה
40 דקות 6-7 שעות
מנות זמן הכנה
1 כיכר גדולה 45 דקות
זמן בישול זמן המתנה
40 דקות 6-7 שעות
מרכיבים
תוספות
בצק - לילה לפני
בצק - יום אפיה
מנות: כיכר גדולה
הוראות
לילה לפני
  1. לוקחים את המחמצת מוסיפים את המים ואת קמח הכוסמת. מערבבים טוב, מכסים חלקית ומשאירים כ - 6 שעות מחוץ למקרר.
  2. מעבירים ללילה במקרר.
בוקר
  1. קוצצים את הבצל, את הבטטה חותכים לקוביות בעובי חצי סנטימטר ומטגנים ביחד עם שמן הזית.
  2. לאחר 4-5 דקות מוסיפים את הרוזמרין הכתוש. מצננים היטב.
    מחמצת בטטה ללא גלוטן
  3. יוצקים לקערת המיקסר את המחמצת מאתמול + המים + כל החומרים למעט השמן והמלח.
  4. לשים במהירות נמוכה 7-8 דקות ומוסיפים את המלח + שמן.
  5. מגבירים מהירות ולשים עוד 2-3 דקות עד קבלת בצק אחיד. מעבירים לקערת פלסטיק, מכסים בניילון (לא נצמד!) ומתפיחים כשעתיים בטמפ' החדר
התפחה שניה ועיצוב
  1. מוסיפים את התוספות המטוגנות (כולל השמן) ומערבבים היטב. הערבוב צריך להיות עדין ובעזרת לקקן, אבל חשוב להקפיד על ערבוב מלא של התוספות עם הבצק
    מחמצת בטטה ללא גלוטן
  2. מתפיחים בטמפ' החדר כ- 6-7 שעות!
אפיה
  1. מחממים תנור ל-220 מעלות. אם יש אבן שמוט מה טוב. שמים כלי עם מעט מים ליצירת אדים (כלי מתאים לתנור, כמובן)
  2. אופים כ-35 דקות. מנמיכים את החום ל -210 מעלות ואופים עוד 20 דקות.
  3. מצננים היטב היטב היטב על רשת צינון.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

2s COMMENTS

2 thoughts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.