fbpx

ספנג' טריפוליטאי ללא גלוטן

Posted in : מתכונים, קינוחים ומתוקים on by : שי ללא גלוטן תגיות:

ספנג' טריפוליטאי  ללא גלוטן

חנוכה הוא חג הטריפוליטאים. אין מה לעשות, חג מיוחד עם נס פח השמן וללא גלוטן – מיותר לציין.
המרכיב העיקרי במטבח הטריפוליטאי המופלא (כן כן לא פחות ממופלא) הוא שמן כמובן. שמן שלא נגמר לעולם. ממש כמו אותו פח קטן.
הספנג', מעדן בצק מתוק, הוא אחד מזיכרונות הילדות המתוקים שלי, תרתי משמע, מסבתי.
מעדן כבר אמרתי?

שי ללא גלוטן

ספנג' טריפוליטאי ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
10 מנות 10 דקות
זמן בישול
15 דקות
מנות זמן הכנה
10 מנות 10 דקות
זמן בישול
15 דקות
ספנג' טריפוליטאי ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
10 מנות 10 דקות
זמן בישול
15 דקות
מנות זמן הכנה
10 מנות 10 דקות
זמן בישול
15 דקות
מרכיבים
קמח - אופציה 1
קמח - אופציה 2
יתר המצרכים
מנות: מנות
הוראות
בלילה
  1. שמים בקערה מערבל עם וו לישה את כל החומרים להוציא את המלח ומפעילים על מהירות נמוכה.בהדרגה מוסיפים את המים.הבצק צריך להיות דביק מאוד.
  2. מתפיחים את הבצק עד שהוא מכפיל את נפחו, לשים להוצאת האוויר ומתפיחים שוב.
  3. יאללה חג השמן... מחממים שמן בסיר לחום בינוני(לא רותח). מרטיבים את הידיים לוקחים מעט בצק, ובזהירות פותחים פותחים את הבצק לתוך השמן. בעזרת שני מזלגות פותחים את הספנג' בתוך השמן.
  4. מטגנים טוב משני הצדדים ומוציאים לנייר סופג.
  5. מפזרים סוכר לבן ומעט קינמון או טובלים במי סוכר.
מי סוכר
  1. מרתיחים כוס מים עבור כל כוס סוכר ומערבבים עד שהסוכר נמס לחלוטין.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ספנג' טריפוליטאי ללא גלוטן

Posted in : מתכונים, קינוחים ומתוקים on by : שי ללא גלוטן תגיות:

ספנג' טריפוליטאי  ללא גלוטן

חנוכה הוא חג הטריפוליטאים. אין מה לעשות, חג מיוחד עם נס פח השמן וללא גלוטן – מיותר לציין.
המרכיב העיקרי במטבח הטריפוליטאי המופלא (כן כן לא פחות ממופלא) הוא שמן כמובן. שמן שלא נגמר לעולם. ממש כמו אותו פח קטן.
הספנג', מעדן בצק מתוק, הוא אחד מזיכרונות הילדות המתוקים שלי, תרתי משמע, מסבתי.
מעדן כבר אמרתי?

שי ללא גלוטן

ספנג' טריפוליטאי ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
10 מנות 10 דקות
זמן בישול
15 דקות
מנות זמן הכנה
10 מנות 10 דקות
זמן בישול
15 דקות
ספנג' טריפוליטאי ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
10 מנות 10 דקות
זמן בישול
15 דקות
מנות זמן הכנה
10 מנות 10 דקות
זמן בישול
15 דקות
מרכיבים
קמח - אופציה 1
קמח - אופציה 2
יתר המצרכים
מנות: מנות
הוראות
בלילה
  1. שמים בקערה מערבל עם וו לישה את כל החומרים להוציא את המלח ומפעילים על מהירות נמוכה.בהדרגה מוסיפים את המים.הבצק צריך להיות דביק מאוד.
  2. מתפיחים את הבצק עד שהוא מכפיל את נפחו, לשים להוצאת האוויר ומתפיחים שוב.
  3. יאללה חג השמן... מחממים שמן בסיר לחום בינוני(לא רותח). מרטיבים את הידיים לוקחים מעט בצק, ובזהירות פותחים פותחים את הבצק לתוך השמן. בעזרת שני מזלגות פותחים את הספנג' בתוך השמן.
  4. מטגנים טוב משני הצדדים ומוציאים לנייר סופג.
  5. מפזרים סוכר לבן ומעט קינמון או טובלים במי סוכר.
מי סוכר
  1. מרתיחים כוס מים עבור כל כוס סוכר ומערבבים עד שהסוכר נמס לחלוטין.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *