ספנג' טריפוליטאי ללא גלוטן
2014-11-08- רמת קושי:בנוני
- Add to favorites
ספנג' טריפוליטאי ללא גלוטן
חנוכה הוא חג הטריפוליטאים. אין מה לעשות, חג מיוחד עם נס פח השמן וללא גלוטן – מיותר לציין.
המרכיב העיקרי במטבח הטריפוליטאי המופלא (כן כן לא פחות ממופלא) הוא שמן כמובן. שמן שלא נגמר לעולם. ממש כמו אותו פח קטן.
הספנג', מעדן בצק מתוק, הוא אחד מזיכרונות הילדות המתוקים שלי, תרתי משמע, מסבתי.
מעדן כבר אמרתי?
שי ללא גלוטן
- 500 גרם קמח רב תכליתי - שי של הטבע 1 שקית
- 150 גר' עמילן טפיוקה
- 100 גר' עמילן תפו"א
- 150 גר' קמח אורז מלא
- 100 גר' דורה לבנה
- 5-6 גרם קסנטן + גואר כף שטוחה
- 1 כף שמרים יבשים ( כף שטוחה, 7 גר')
- 1 כף אבקת סוכר
- 1 כפית מלח
- 2.5 כוסות מים קרים מאוד
- 1 כוסכוס סוכר ( עבור מי סוכר)
- 1 מים ( עבור מי סוכר)
- שמים בקערה מערבל עם וו לישה את כל החומרים להוציא את המלח ומפעילים על מהירות נמוכה.בהדרגה מוסיפים את המים.הבצק צריך להיות דביק מאוד.
- מתפיחים את הבצק עד שהוא מכפיל את נפחו, לשים להוצאת האוויר ומתפיחים שוב.
- יאללה חג השמן... מחממים שמן בסיר לחום בינוני(לא רותח). מרטיבים את הידיים לוקחים מעט בצק, ובזהירות פותחים פותחים את הבצק לתוך השמן. בעזרת שני מזלגות פותחים את הספנג' בתוך השמן.
- מטגנים טוב משני הצדדים ומוציאים לנייר סופג.
- מפזרים סוכר לבן ומעט קינמון או טובלים במי סוכר.
- מרתיחים כוס מים עבור כל כוס סוכר ומערבבים עד שהסוכר נמס לחלוטין.
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
Related Recipes:
ספנג' טריפוליטאי ללא גלוטן
2014-11-08- רמת קושי:בנוני
- Add to favorites
ספנג' טריפוליטאי ללא גלוטן
חנוכה הוא חג הטריפוליטאים. אין מה לעשות, חג מיוחד עם נס פח השמן וללא גלוטן – מיותר לציין.
המרכיב העיקרי במטבח הטריפוליטאי המופלא (כן כן לא פחות ממופלא) הוא שמן כמובן. שמן שלא נגמר לעולם. ממש כמו אותו פח קטן.
הספנג', מעדן בצק מתוק, הוא אחד מזיכרונות הילדות המתוקים שלי, תרתי משמע, מסבתי.
מעדן כבר אמרתי?
שי ללא גלוטן
- 500 גרם קמח רב תכליתי - שי של הטבע 1 שקית
- 150 גר' עמילן טפיוקה
- 100 גר' עמילן תפו"א
- 150 גר' קמח אורז מלא
- 100 גר' דורה לבנה
- 5-6 גרם קסנטן + גואר כף שטוחה
- 1 כף שמרים יבשים ( כף שטוחה, 7 גר')
- 1 כף אבקת סוכר
- 1 כפית מלח
- 2.5 כוסות מים קרים מאוד
- 1 כוסכוס סוכר ( עבור מי סוכר)
- 1 מים ( עבור מי סוכר)
- שמים בקערה מערבל עם וו לישה את כל החומרים להוציא את המלח ומפעילים על מהירות נמוכה.בהדרגה מוסיפים את המים.הבצק צריך להיות דביק מאוד.
- מתפיחים את הבצק עד שהוא מכפיל את נפחו, לשים להוצאת האוויר ומתפיחים שוב.
- יאללה חג השמן... מחממים שמן בסיר לחום בינוני(לא רותח). מרטיבים את הידיים לוקחים מעט בצק, ובזהירות פותחים פותחים את הבצק לתוך השמן. בעזרת שני מזלגות פותחים את הספנג' בתוך השמן.
- מטגנים טוב משני הצדדים ומוציאים לנייר סופג.
- מפזרים סוכר לבן ומעט קינמון או טובלים במי סוכר.
- מרתיחים כוס מים עבור כל כוס סוכר ומערבבים עד שהסוכר נמס לחלוטין.
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe