הבלינצ'ס של סבתא דבורה
2014-11-02- רמת קושי:בנוני
- Add to favorites
בלינצ'ס ללא גלוטן
סבתא דבורה התברכה בנכדים ונינים. לשתי נכדות יש צליאק (ולאחר מכן גם הנסיכה שלי הצטרפה לחגיגה והפכה לנינה עם צליאק).
המטבח של סבתא דבורה היה שם דבר. תמיד היה בו אוכל וכל הנכדים חגגו במטבח של סבתא דבורה.
כמובן שסבתא דבורה לא קיפחה אף נכד או נכדה גם לא את הצליאקים.
טעמו המופלא של הבלינצ'קס, כפי שהיא קרא לו,חקוק בזכרנו של כל נכד ונכדה, כל נין ונינה. ניסיונות רבים היו לחקות את הבלינצ'קס של סבתא דבורה. אבל כנראה שלידיים העושות אין תחליף.
כמו בכל המתכונים גם יש אופציה לערבוב קמחי מקור באופן עצמאי או שימוש בתערובות של "שי של הטבע".
במתכון זה השתמשתי בקמח רב תכליתי מסדרת שי של הטבע.
חג שבועות שמח.
שי ללא גלוטן
מרכיבים
קמח אופציה 1
- 300 גרם קמח רב תכליתי - שי של הטבע 2 כוסות
קמח - אופציה 2
- 100 גרם קמח אורז 1/3 כוס
- 50 גרם עמילן טפיוקה 1/4 כוס
- 50 גרם עמילן תופ"א 1/4 כוס
- 100 גרם קמח דוחן 3/4 כוס
- 5 גרם קסנטן גאם כפית
מילוי גבינה
- 250 - גרם גבינה גבינה לפי הטעם
- 1/2 - שקית פודינג ווניל
- מעט סוכר לבן
מנות:
הוראות
בלינצ'ס
- מערבבים את הקמחים ומלח.
- מוסיפים מים קרים עד קבלת מרקם כמו יוגורט.
- מוסיפים את הביצים ומערבבים עד שיהיה חלק לגמרי.
- מחממים 2 כפות שמן במחבת. כאשר השמן חם מוסיפים אותו לבלילה ומערבבים היטב.
- יוצקים מהבלילה למחבת החמה (אין צורך לשמן) ומטגנים משני הצדדים.
למילוי גבינה
- מכינים את האינסטנד פודינג לפי הוראות היצרן.
- מוסיפים את הגבינה וסוכר הווניל לפי הטעם.
רסק תפוחי עץ
- מבשלים תפוחי עץ גראנד או סמיט ירוק קלופים וחתוכים.
- מוסיפים מעט מים + מעט קינמון.
- מעבירים לאש נמוכה עד התרכחות.
- טועמים ומוסיפים סוכר לפי הצורך.
- מקררים ומרסקים עם בלנדר.
הרכבת המנה
- שמים בנדיבות מילוי גבינה על בלינצ'ס המוכן ומגלגלים.
- מטגנים קלות עם חמאה לפני ההגשה.
- יוצקים מעל רסק תפוחים ומגישים.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
תגובות (1)
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
Related Recipes:
הבלינצ'ס של סבתא דבורה
2014-11-02- רמת קושי:בנוני
- Add to favorites
בלינצ'ס ללא גלוטן
סבתא דבורה התברכה בנכדים ונינים. לשתי נכדות יש צליאק (ולאחר מכן גם הנסיכה שלי הצטרפה לחגיגה והפכה לנינה עם צליאק).
המטבח של סבתא דבורה היה שם דבר. תמיד היה בו אוכל וכל הנכדים חגגו במטבח של סבתא דבורה.
כמובן שסבתא דבורה לא קיפחה אף נכד או נכדה גם לא את הצליאקים.
טעמו המופלא של הבלינצ'קס, כפי שהיא קרא לו,חקוק בזכרנו של כל נכד ונכדה, כל נין ונינה. ניסיונות רבים היו לחקות את הבלינצ'קס של סבתא דבורה. אבל כנראה שלידיים העושות אין תחליף.
כמו בכל המתכונים גם יש אופציה לערבוב קמחי מקור באופן עצמאי או שימוש בתערובות של "שי של הטבע".
במתכון זה השתמשתי בקמח רב תכליתי מסדרת שי של הטבע.
חג שבועות שמח.
שי ללא גלוטן
מרכיבים
קמח אופציה 1
- 300 גרם קמח רב תכליתי - שי של הטבע 2 כוסות
קמח - אופציה 2
- 100 גרם קמח אורז 1/3 כוס
- 50 גרם עמילן טפיוקה 1/4 כוס
- 50 גרם עמילן תופ"א 1/4 כוס
- 100 גרם קמח דוחן 3/4 כוס
- 5 גרם קסנטן גאם כפית
מילוי גבינה
- 250 - גרם גבינה גבינה לפי הטעם
- 1/2 - שקית פודינג ווניל
- מעט סוכר לבן
מנות:
הוראות
בלינצ'ס
- מערבבים את הקמחים ומלח.
- מוסיפים מים קרים עד קבלת מרקם כמו יוגורט.
- מוסיפים את הביצים ומערבבים עד שיהיה חלק לגמרי.
- מחממים 2 כפות שמן במחבת. כאשר השמן חם מוסיפים אותו לבלילה ומערבבים היטב.
- יוצקים מהבלילה למחבת החמה (אין צורך לשמן) ומטגנים משני הצדדים.
למילוי גבינה
- מכינים את האינסטנד פודינג לפי הוראות היצרן.
- מוסיפים את הגבינה וסוכר הווניל לפי הטעם.
רסק תפוחי עץ
- מבשלים תפוחי עץ גראנד או סמיט ירוק קלופים וחתוכים.
- מוסיפים מעט מים + מעט קינמון.
- מעבירים לאש נמוכה עד התרכחות.
- טועמים ומוסיפים סוכר לפי הצורך.
- מקררים ומרסקים עם בלנדר.
הרכבת המנה
- שמים בנדיבות מילוי גבינה על בלינצ'ס המוכן ומגלגלים.
- מטגנים קלות עם חמאה לפני ההגשה.
- יוצקים מעל רסק תפוחים ומגישים.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
posted by אביטל on 26/12/2015
תודה על המתכונים הנפלאים! במה אפשר להחליף את קמח קונדיטור? קמח תפו"א מתאים?