ניוקי ריקוטה ללא גלוטן
2014-10-31- רמת קושי:בנוני
- Add to favorites
ניוקי ריקוטה ללא גלוטן
במתכון זה מחליפה גבינת הריקוטה את תפו"א שבניוקי. התוצאה מופלאה, ניוקי אוורירי, נימוח וקל להכנה.
תוספת של רוטב פלפלים קלויים ושמנת תהפוך את המנה למושלמת.
היות ולגבינות יש טעמים עזים, בחרתי להשתמש בקמח רב תכליתי מסדרת שי של הטבע שהוא מאוד עדין בטעם שלו. אם בחרתם לערבב קמחים לבד (אופציה 2) יש להשתמש בקמחים עדינים בטעמם.
שי ללא גלוטן
ניוקי ריקוטה ללא גלוטן.
ללא קשר ל-ללא גלוטן, מדובר בניוקי נפלא שונה לגמרי מניוקי תפוחי האדמה. ניוקי עשיר מאוד בטעמים של הפרמיז'ן, הריקוטה, הביצים והחמאה כמובן.
במתכון זה אני מכין אותו עם תערובת רב תכליתי מסדרת שי של הטבע ואין מושלם מזה 🙂
בתאבון
מנות | זמן הכנה |
4 מנות | 30 דקות |
זמן בישול | זמן המתנה |
10 דקות | 2 שעות |
|
|
ניוקי ריקוטה ללא גלוטן.
ללא קשר ל-ללא גלוטן, מדובר בניוקי נפלא שונה לגמרי מניוקי תפוחי האדמה. ניוקי עשיר מאוד בטעמים של הפרמיז'ן, הריקוטה, הביצים והחמאה כמובן.
במתכון זה אני מכין אותו עם תערובת רב תכליתי מסדרת שי של הטבע ואין מושלם מזה 🙂
בתאבון
|
מרכיבים
קמח - אופציה 1
- 150 גרם קמח רב תכליתי - שי של הטבע 1 כוס
קמח - אופציה 2
- 50 גרם קמח דוחן 1/3 כוס
- 50 גרם קמח דורה לבנה 1/3 כוס
- 50 גרם עמילן טפיוקה 1/3 כוס
רוטב פלפלים קלויים ושמנת
- 3-4 פלפלי שושקה
- 2-3 שיני שום
- 250 מ"ל שמנת לבישול
- חמאה - לטיגון
- מעט עלי מרווה
- פלפל שחור
- מלח
מנות: מנות
הוראות
ניוקי
- מערבבים הכול טוב ועוטפים בניילון ניצמד. שמים לפחות שעתיים במקרר.
- מקמחים את משטח העבודה (אפשר בכל סוג של קמח ללא גלוטן), מגלגלים לצורת נחש בעובי של כס"מ וחותכים לצורת ניוקי.
- בסיר גדול מרתיחים מים עם מעט מלח ומכניסים כל פעם כמות לא גדולה של ניוקי(כמות גדולה תוריד באופן חד את טמפרטורה המים), ממתינים כ 30-45 שניות לאחר שהניוקי מתחיל לצוף ומוציאים.
רוטב פלפלים קלויים ושמנת
- מחממים תנור לחום גבוה מאוד וקולים 3-4 פלפלים שושקה (ארוכים ולא חריפים). מוצאים את הפלפלים ומיד סוגרים בשקית ניילון. לאחר כ-10 דקות ניתן לקלף בקלות את הקליפה ולנקות את פנים הפלפלים מהגרעינים.
- קוצצים דק 2-3 שיני שום ומטגנים עם חמאה ועלי מרווה. לאחר כדקה מוסיפים את הפלפלים הקלויים (אפשר חתוכים או רצועות), מוסיפים שמנת לבישול (קופסה קטנה) ואחרי חצי דקה את הניוקי. מבשלים ביחד עוד כדקה, מוסיפים מעט מלח + פלפל ומתכנים לפי הצורך.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
תגובות (2)
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
Related Recipes:
ניוקי ריקוטה ללא גלוטן
2014-10-31- רמת קושי:בנוני
- Add to favorites
ניוקי ריקוטה ללא גלוטן
במתכון זה מחליפה גבינת הריקוטה את תפו"א שבניוקי. התוצאה מופלאה, ניוקי אוורירי, נימוח וקל להכנה.
תוספת של רוטב פלפלים קלויים ושמנת תהפוך את המנה למושלמת.
היות ולגבינות יש טעמים עזים, בחרתי להשתמש בקמח רב תכליתי מסדרת שי של הטבע שהוא מאוד עדין בטעם שלו. אם בחרתם לערבב קמחים לבד (אופציה 2) יש להשתמש בקמחים עדינים בטעמם.
שי ללא גלוטן
ניוקי ריקוטה ללא גלוטן.
ללא קשר ל-ללא גלוטן, מדובר בניוקי נפלא שונה לגמרי מניוקי תפוחי האדמה. ניוקי עשיר מאוד בטעמים של הפרמיז'ן, הריקוטה, הביצים והחמאה כמובן.
במתכון זה אני מכין אותו עם תערובת רב תכליתי מסדרת שי של הטבע ואין מושלם מזה 🙂
בתאבון
מנות | זמן הכנה |
4 מנות | 30 דקות |
זמן בישול | זמן המתנה |
10 דקות | 2 שעות |
|
|
ניוקי ריקוטה ללא גלוטן.
ללא קשר ל-ללא גלוטן, מדובר בניוקי נפלא שונה לגמרי מניוקי תפוחי האדמה. ניוקי עשיר מאוד בטעמים של הפרמיז'ן, הריקוטה, הביצים והחמאה כמובן.
במתכון זה אני מכין אותו עם תערובת רב תכליתי מסדרת שי של הטבע ואין מושלם מזה 🙂
בתאבון
|
מרכיבים
קמח - אופציה 1
- 150 גרם קמח רב תכליתי - שי של הטבע 1 כוס
קמח - אופציה 2
- 50 גרם קמח דוחן 1/3 כוס
- 50 גרם קמח דורה לבנה 1/3 כוס
- 50 גרם עמילן טפיוקה 1/3 כוס
רוטב פלפלים קלויים ושמנת
- 3-4 פלפלי שושקה
- 2-3 שיני שום
- 250 מ"ל שמנת לבישול
- חמאה - לטיגון
- מעט עלי מרווה
- פלפל שחור
- מלח
מנות: מנות
הוראות
ניוקי
- מערבבים הכול טוב ועוטפים בניילון ניצמד. שמים לפחות שעתיים במקרר.
- מקמחים את משטח העבודה (אפשר בכל סוג של קמח ללא גלוטן), מגלגלים לצורת נחש בעובי של כס"מ וחותכים לצורת ניוקי.
- בסיר גדול מרתיחים מים עם מעט מלח ומכניסים כל פעם כמות לא גדולה של ניוקי(כמות גדולה תוריד באופן חד את טמפרטורה המים), ממתינים כ 30-45 שניות לאחר שהניוקי מתחיל לצוף ומוציאים.
רוטב פלפלים קלויים ושמנת
- מחממים תנור לחום גבוה מאוד וקולים 3-4 פלפלים שושקה (ארוכים ולא חריפים). מוצאים את הפלפלים ומיד סוגרים בשקית ניילון. לאחר כ-10 דקות ניתן לקלף בקלות את הקליפה ולנקות את פנים הפלפלים מהגרעינים.
- קוצצים דק 2-3 שיני שום ומטגנים עם חמאה ועלי מרווה. לאחר כדקה מוסיפים את הפלפלים הקלויים (אפשר חתוכים או רצועות), מוסיפים שמנת לבישול (קופסה קטנה) ואחרי חצי דקה את הניוקי. מבשלים ביחד עוד כדקה, מוסיפים מעט מלח + פלפל ומתכנים לפי הצורך.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
posted by עמית on 18/12/2015
שי, האם ניתן להקפיא את הניוקי לפני הבישול?
posted by שי ללא גלוטן on 19/12/2015
היי.
בהחלט ניתן להקפיא, אבל יכול להיות שהצבע מעט ישתנה (טיפה ישחיר).
אין עם זה שום בעיה . מבחינת הטעם אין הבדל.