פיצה ללא גלוטן
2014-11-06- רמת קושי:קל
-
Add to favorites
פיצה ללא גלוטן
הקלות המהירות והנוחות שבה מזמינים היום פיצה הרסה את אחד הפעילויות הכי כפיות במטבח(בכלל התעסקות עם בצק והריח שהוא מפיץ באפייה זה אחד מה-חוויות שיש). אבל הכנת פיצה לא לוקחת הרבה יותר זמן מעד בואו של האיש על הקטנוע , הטעם אינו בר השוואה, מנהל הבנק אינו מתקשר על מנת לאשר חריגת יתר בשל הזמנת פיצה והכי חשוב מבחינה בריאותית מדובר בחומרי גלם שונים לחלוטין מאלו הנמצאות בפיצריות.
לפני שנצלול עמוק עמוק לתוך המתכון, שלוש נקודות חשובות:
1. הרוטב.
כאן אנחנו קצת בבעיה. האם רוטב הפיצה הוא לנו או לילדים?
חייב להודות בבושת פנים, שנכשלתי בחינוך הילדים שלי ורוטב הפיצה המועדף עליהם זה רסק עגבניות, מים, שמן, מלח וזהו! גבינה צהובה מעל ואם הם רוצות להשתולל ולהתפרע אז גם זיתים או תירס.
המתכון כאן יש רוטב עגבניות מושקע, מעט פיקנטי ועשיר בטעמים. אפשר להכינו בגרסה הקצרה והמהירה או בגרסה המעט יותר ארוכה. לדעתי יש הבדל משמעותי בטעמים וכדאי להשקיע כמה דקות בגרסה הארוכה.
2. גבינות.
עוד סיבה נפלא למה לא להזמין פיצה.
הגבינה היא אולי המרכיב היחיד בפיצה שאינו נמצא במזווה ואם כבר הולכים לקנות גבינה צהובה אז באו נתפנק קצת.
המרכיב העיקרי הוא כמובן גבינה צהובה רגילה(העמק/גלבוע או כל אחת אחרת) ולה מוסיפים עוד שני סוגי גבינה לפי הטעם.
מומלץ בחום על גבינת עזים/כבשים היות ויש להם טעם דומיננטי וחזק וגבינת עובש המעניקה ריח חריף וטעם ייחודי(רוקפור, גורגונזולה, ברי ועוד רבים וטובים).
שוב, כאן כל אחד לפי טעמו.
3. תוספות.
כאן כל אחד יכול להתפרע לפי טעמו: פטריות, טונה, זיתים, אנשובי מה שמתחשק לכם. אל תשכחו שהגבינות מעט דומיננטיות אז צריך למצוא את האיזון הנכון. דבר אחד שהוא חובה זה עלי בזיליקום טריים (קרועים ביד ולא חתוכים בסכין) ועלי זעתר וכמובן מעט שמן זית.
שי ללא גלוטן
מנות | זמן הכנה |
2 פיצות דקות | 35 דקות |
זמן בישול | זמן המתנה |
20 דקות | 1 שעה |
|
|
אצלנו יש מסורת של פיצה ביום שני. כל יום שני בערב ארוחה משפחתית פיצה ללא גלוטן.
ממליץ בחום להכין כמות גדולה של רוטב פיצה, לחלק לשקיות קטנות, לאטום טוב ולהקפיא.
הרוטב הקפוא יכול לשמש גם רוטב מעולה לפסטה.
|
- 1 חבילה קמח רב תכליתי - שי של הטבע 500 גרם ( או קמח בצק דק - שי של הטבע)
- 1 כוס קמח טף 150 גרם
- 1 כוס עמילן טפיוקה 130 גרם
- 1/2 כוס עמילן תפו"א 70 גרם
- 1 כוס קמח אורז מלא 150 גרם
- 1.5 כפית קסנטן גאם 7-8 גרם
- 1 כף סיבים תזונתיים 10 גר'
- 1 כף שמרים יבשים 10 גר' או 30 גר' שמרים טריים
- 1 כף מלח 7 גר' - כף שטוחה
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות דבש
- 1.5 כוסות מים
- 3-4 עגבניות או קופסה קטנה עגבניות שלמות ומקולפות
- 8-10 עגבניות שרי
- 1-2 שיני שום קצוץ לפי הטעם
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף רסק עגבניות
- 1 כף מלח 7 גר' - כף שטוחה
- 1 כפית סוכר
- מעט אורגנו עדיף טרי, אפשר גם יבש.
- מעט בזיליקום עדיף טרי, אפשר גם יבש.
- פלפל חריף לפי הטעם (גם השום מוסיף חריפות)
- שמים במיקסר עם וו לישה את כל החומרים היבשים + הדבש, להוציא את המלח, ומערבבים כמה שניות.
- מוסיפים מחצית מכמות המים
- מוסיפים את המלח ויתר כמות המים
- מוסיפים בהדרגה את השמן ולשים עוד כ-6-7 דקות עד קבלת בצק גמיש ואחיד.
- מכסים את הבצק בשקית (לא ניילון נצמד על מנת שהבצק יוכל לנשום) הבצק צריך לתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו (כ45-60 דקות)
- לאחר התפחה, מחלקים את הבצק לשניים (במידה ומעדיפים פיצה דקה), מרדדים את הבצק לעיגול ומניחים על רשת פיצה מקומח. מורחים בעדינות את רוטב העגבניות, מפזרים גבינה ותוספות.
- אופים כ- 7-10 דקות בתנור שחומם מראש לחום גבוה מאוד של 250 מעלות
- טוחנים את כל החומרים במיקסר, טועמים ומתקנים לפי הצורך. יותר קצר ופשוט מזה אי אפשר...
- מחממים את השמן ומוסיפים את השום הקצוץ. אחרי כחצי דקה מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים 2-3 דקות על אש בינונית.
- חותכים גס את העגבניות, מוסיפים ומטגנים עוד 2-3 דקות
- מוסיפים את התבלינים, פלפל, מלח וסוכר. מטגנים 2-3 דקות.
- טוחנים הכל במיקסר. טועמים ומתקנים.
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe