Loader

מעמול / עוגיות תמרים ללא גלוטן

2017-03-06

לא נמצאו תמונות נוספות.

אחד מזיכרונות הילדות שלי, זה עוגיות המעמול של דודה שלי.
המצחיק הוא, שהיו לי יחסי אהבה / שנאה עם עוגיות המעמול (בזמנו הם היו כמובן מעמול עם גלוטן ולא כמו היום מעמול ללא גלוטן).
מצד אחד, לא התחברתי לממרח התמרים, מצד שני הריח המשכר של מי הוורדים, הטעם של שבבי קוקוס ושברי אגוזי המלך היה מופלא. מאז חלפו להן כמה שנים, את התמרים התחלתי לאהוב והגלוטן יצא מחי.

את אותו כלי מופלא שעושה את צורת המעמול אין לי, אבל דרישה למעמול ללא גלוטן יש!

מסתבר שגם נסיכת הצליאק שלי אוהבת את העוגיות האלה והם נחטפו ע"י הצליאקים ולא צליאקים הרבה לפני שהספקתי לצלם!

אז תודה לרותם רינות על התמונה.
את המעמול ללא גלוטן אפשר לעשות כרולדה, או בצורתה המקורית.

במתכון זה, מעמול ללא גלוטן, בחרתי להשתמש בתערובת mix טף, מסדרת "שי של הטבע". מי שרוצה יכול להמיר לתערובת רב תכליתי מסדרת הקמחים "שי של הטבע", או לערבב את הקמחים.

לטעמי (ולטעמו של הקהל…) הטף נותן ערך מוסף לטעם, מעבר לערכים התזונתיים הנפלאים שלו.

בתאבון,

שי ללא גלוטן

מעמול / עוגיות תמרים ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
20 יחידות 30 דקות
זמן בישול
25 דקות
מנות זמן הכנה
20 יחידות 30 דקות
זמן בישול
25 דקות
מעמול / עוגיות תמרים ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
20 יחידות 30 דקות
זמן בישול
25 דקות
מנות זמן הכנה
20 יחידות 30 דקות
זמן בישול
25 דקות
מרכיבים
קמח - אופציה 1
קמח - אופציה 2
יתר המצרכים (הבצק)
מלית
מנות: יחידות
הוראות
הבצק (לרולדה או מעמול)
  1. הכנת הבצק לרולדה או למעמול זהה לחלוטין, היות ומדובר בדיוק באותו הבצק, אבל צורתו הסופית שונה.
  2. מערבבים את הקמחים עם יתר מרכיבי הבצק ולשים ביד עד קבלת בצק חלק ונוח לעבודה.
  3. עוטפים בניילון נצמד ומקררים 20 עד 30 דקות במקרר.
אופציה 1 - מעמול
  1. מערבבים את התמרים עם הקוקוס ועם שברי אגוזי המלך. מכינים כ-20 כדורים בגודל קטן יחסי - קצת יותר גדול מזית (לוקחים חומר בעזרת כפית וזה והכמות בערך)
  2. לוקחים כדור בצק בגודל כדור פינג פונג - בערך פי 2 מהגודל של כדור המלית.
  3. מקמחים מעט ומרדדים את כדור הבצק על נייר אפיה. אפשר לרדד ביד.
  4. עוטפים את כדור המלית בבצק המרודד ובעצם יוצרים כדור גדול שתוכו כדור קטן.
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות 15 עד 20 דקות
  6. מפזרים אבקת סוכר לאחר צינון מלא.
אופציה 2 - רולדה
  1. מחלקים את הבצק ל - 2 חלקים שווים.
  2. מרדדים את הבצק על נייר אפיה (חשוב מאוד על נייר) לצורת מלבן.
  3. מורחים את המלית (תמרים + אגוזים + קוקוס) בעדינות על הבצק המרודד ומגלגלים לצורת רולדה. את הגלגול נעשה בעזרת הרמת נייר אפיה, כלומר בסגנון גלגול סושי.
  4. מושחים בביצה (טבעונים כמובן מדלגים על שלב זה).
  5. חוזרים על פעולות 2,3 ו - 4 עם הכדור השני.
  6. אופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות כ- 25 דקות או עד השחמה
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

תגובות (2)

  1. posted by צליאקית מאושרת on 15/06/2018

    היי שי,
    כל כך רציתי להכין את העוגיות, אך המתכון שלך לא ברור. איך מכינים את הבצק? למה צריך להוסיף עוד 1/2 כוס שמן כשכבר מוסיפים 200 גר' חמאה?
    אני הולכת להכין ולנחש….מקווה שיצליח!

      הגב
  2. posted by הילה on 06/11/2020

    הי, חסרות הוראות כיצד להכין את המתכון.. אשמח להבין איך מכינים את הבצק עצמו.
    תודה רבה

      הגב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Related Recipes:
  • קרפ צרפתי ללא גלוטן – תערובת קרפ

  • מגולגלות קינדר

  • אזני המן בלי מאמץ

  • עוגת הגבינה של אפרת

  • החרוסת של סבתא