מעמול / עוגיות תמרים ללא גלוטן
2017-03-06- רמת קושי:קל
- Add to favorites
אחד מזיכרונות הילדות שלי, זה עוגיות המעמול של דודה שלי.
המצחיק הוא, שהיו לי יחסי אהבה / שנאה עם עוגיות המעמול (בזמנו הם היו כמובן מעמול עם גלוטן ולא כמו היום מעמול ללא גלוטן).
מצד אחד, לא התחברתי לממרח התמרים, מצד שני הריח המשכר של מי הוורדים, הטעם של שבבי קוקוס ושברי אגוזי המלך היה מופלא. מאז חלפו להן כמה שנים, את התמרים התחלתי לאהוב והגלוטן יצא מחי.
את אותו כלי מופלא שעושה את צורת המעמול אין לי, אבל דרישה למעמול ללא גלוטן יש!
מסתבר שגם נסיכת הצליאק שלי אוהבת את העוגיות האלה והם נחטפו ע"י הצליאקים ולא צליאקים הרבה לפני שהספקתי לצלם!
אז תודה לרותם רינות על התמונה.
את המעמול ללא גלוטן אפשר לעשות כרולדה, או בצורתה המקורית.
במתכון זה, מעמול ללא גלוטן, בחרתי להשתמש בתערובת mix טף, מסדרת "שי של הטבע". מי שרוצה יכול להמיר לתערובת רב תכליתי מסדרת הקמחים "שי של הטבע", או לערבב את הקמחים.
לטעמי (ולטעמו של הקהל…) הטף נותן ערך מוסף לטעם, מעבר לערכים התזונתיים הנפלאים שלו.
בתאבון,
שי ללא גלוטן
- 500 גרם קמח רב תכליתי - שי של הטבע 1 חבילה
- 125 גרם קמח טף 1 כוס
- 100 גרם קמח אורז מלא 3/4 כוס
- 50 גרם קמח דוחן 1/2 כוס
- 125 גרם עמילן טפיוקה 1.1/4 כוסות
- 100 גרם עמילן תפו"א 1 כוס
- 5 גרם קסנטן גאם 1 כפית
- 150 גרם ממרח תמרים
- 30-50 גרם קוקוס לפי הטעם
- 50 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
- הכנת הבצק לרולדה או למעמול זהה לחלוטין, היות ומדובר בדיוק באותו הבצק, אבל צורתו הסופית שונה.
- מערבבים את הקמחים עם יתר מרכיבי הבצק ולשים ביד עד קבלת בצק חלק ונוח לעבודה.
- עוטפים בניילון נצמד ומקררים 20 עד 30 דקות במקרר.
- מערבבים את התמרים עם הקוקוס ועם שברי אגוזי המלך. מכינים כ-20 כדורים בגודל קטן יחסי - קצת יותר גדול מזית (לוקחים חומר בעזרת כפית וזה והכמות בערך)
- לוקחים כדור בצק בגודל כדור פינג פונג - בערך פי 2 מהגודל של כדור המלית.
- מקמחים מעט ומרדדים את כדור הבצק על נייר אפיה. אפשר לרדד ביד.
- עוטפים את כדור המלית בבצק המרודד ובעצם יוצרים כדור גדול שתוכו כדור קטן.
- אופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות 15 עד 20 דקות
- מפזרים אבקת סוכר לאחר צינון מלא.
- מחלקים את הבצק ל - 2 חלקים שווים.
- מרדדים את הבצק על נייר אפיה (חשוב מאוד על נייר) לצורת מלבן.
- מורחים את המלית (תמרים + אגוזים + קוקוס) בעדינות על הבצק המרודד ומגלגלים לצורת רולדה. את הגלגול נעשה בעזרת הרמת נייר אפיה, כלומר בסגנון גלגול סושי.
- מושחים בביצה (טבעונים כמובן מדלגים על שלב זה).
- חוזרים על פעולות 2,3 ו - 4 עם הכדור השני.
- אופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות כ- 25 דקות או עד השחמה
תגובות (2)
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
posted by צליאקית מאושרת on 15/06/2018
היי שי,
כל כך רציתי להכין את העוגיות, אך המתכון שלך לא ברור. איך מכינים את הבצק? למה צריך להוסיף עוד 1/2 כוס שמן כשכבר מוסיפים 200 גר' חמאה?
אני הולכת להכין ולנחש….מקווה שיצליח!
posted by הילה on 06/11/2020
הי, חסרות הוראות כיצד להכין את המתכון.. אשמח להבין איך מכינים את הבצק עצמו.
תודה רבה