מופלטה ללא גלוטן
2014-11-08- רמת קושי:בנוני
- Add to favorites
מרכיבים
קמח - אופציה 1
- 450 גרם קמח רב תכליתי או קמח בצק דק
קמח - אופציה 2
- 150 גרם קמח אורז מלא 1 כוס
- 50 גרם קמח דורה 1/3 כוס
- 100 גרם קמח טף לבן או דוחן 3/4 כוס
- 100 גרם קמח טפיוקה 3/4 כוס
- 50 גרם קמח תפו"א 1/2 כוס
- 1 כפית שטוחה קסנטן גאם
יתר המצרכים
- 1 כפית מלח
- 1.5 כף סוכר
- 1 כפית שמרים יבשים (לא חובה)
- 300 מ"מ מים 1/4 1 כוסות
- 1 כוס שמן
מנות: יחידות
הוראות
- מערבבים את כל המרכיבים, להוציא את המים והשמן, בקערת מיקסר ומערבבים עם וו לישה.
- מוסיפים את המים בהדרגה,העד קבלת מרקם אחיד, בצק יציב אך מעט דביק.
- שופכים את כוס השמן לקערה, מגלגלים כדורים בגודל כדור פינג פונג ומניחים בקערת השמן לכמחצית השעה.
- משטחים את הבצק דק ככול האפשר. במקרה שלנו (ללא גלוטן) הכי נוח לעבוד על נייר אפייה.
- מחממים מחבת על אש בינונית.
- מרימים בזהירות מנייר האפייה את הבצק השטוח ומניחים על המחבת .
- בינתיים משטחים כדור בצק נוסף. הופכים את הבצק שעל המחבת ומוסיפים לו שכבת בצק נוספת.
- בכל פעם שהופכים צד בערימה שמצטברת על המחבת, מוסיפים מופלטה חדשה, עד שמתקבלת שכבת מופלטות על המחבת.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
תגובות (2)
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
Related Recipes:
מופלטה ללא גלוטן
2014-11-08- רמת קושי:בנוני
- Add to favorites
מופלטה ללא גלוטן
חייב להודות שעד לפני שלוש ארבע שנים לא טעמתי מופלטה. תמיד שמעתי על זה, חיפשתי חברים מרוקאים…אבל כלום.
ואז טעמתי את המופלטה, ה-ואוו הגדול שכולם מדברים עליו לא היה, די מאכזב.
מאז טמעתי עוד ועוד ואני חייב לציין שגם אני התחלתי להתאהב בבצק המאוד פשוט ומאוד שמנוני הזה.
מיותר לציין שגרסת הללא גלוטן לא איחרה לבוא.
גם במתכון זה, מופיעות שתי אופציות לקמחים. האחת תערובות מהסדרה "שי של הטבע" והשני קמחי מקור.
מסדרת "שי של הטבע" ניתן להשתמש בקמח "רב תכליתי – שי של הטבע" או "קמח בצק דק – שי של הטבע"
חג שמח.
שי ללא גלוטן
מרכיבים
קמח – אופציה 1
450 גרם
קמח רב תכליתי או קמח בצק דק
קמח – אופציה 2
150 גרם
קמח אורז מלא 1 כוס
50 גרם
קמח דורה 1/3 כוס
100 גרם
קמח טף לבן או דוחן 3/4 כוס
100 גרם
קמח טפיוקה 3/4 כוס
50 גרם
קמח תפו"א 1/2 כוס
1 כפית שטוחה
קסנטן גאם
יתר המצרכים
1 כפית
מלח
1.5 כף
סוכר
1 כפית
שמרים יבשים (לא חובה)
300 מ"מ
מים 1/4 1 כוסות
1 כוס
שמן
מנות: יחידות
הוראות
-
מערבבים את כל המרכיבים, להוציא את המים והשמן, בקערת מיקסר ומערבבים עם וו לישה.
-
מוסיפים את המים בהדרגה,העד קבלת מרקם אחיד, בצק יציב אך מעט דביק.
-
שופכים את כוס השמן לקערה, מגלגלים כדורים בגודל כדור פינג פונג ומניחים בקערת השמן לכמחצית השעה.
-
משטחים את הבצק דק ככול האפשר. במקרה שלנו (ללא גלוטן) הכי נוח לעבוד על נייר אפייה.
-
מחממים מחבת על אש בינונית.
-
מרימים בזהירות מנייר האפייה את הבצק השטוח ומניחים על המחבת .
-
בינתיים משטחים כדור בצק נוסף. הופכים את הבצק שעל המחבת ומוסיפים לו שכבת בצק נוספת.
-
בכל פעם שהופכים צד בערימה שמצטברת על המחבת, מוסיפים מופלטה חדשה, עד שמתקבלת שכבת מופלטות על המחבת.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
posted by ליאת on 21/04/2019
בוקר טוב. האם ניתן להקפיא? ואם כן איך מומלץ להפשיר?
posted by שי ללא גלוטן on 26/04/2019
היי ליאת,
בהחלט ניתן להקפיא ומומלץ להפשיר ולמחם במיקרו.
שי