fbpx

מופלטה ללא גלוטן

Comments : 2 Posted in : קינוחים ומתוקים on by : שי ללא גלוטן תגיות:

מופלטה ללא גלוטן

חייב להודות שעד לפני שלוש ארבע שנים לא טעמתי מופלטה. תמיד שמעתי על זה, חיפשתי חברים מרוקאים…אבל כלום.
ואז טעמתי את המופלטה, ה-ואוו הגדול שכולם מדברים עליו לא היה, די מאכזב.
מאז טמעתי עוד ועוד ואני חייב לציין שגם אני התחלתי להתאהב בבצק המאוד פשוט ומאוד שמנוני הזה.
מיותר לציין שגרסת הללא גלוטן לא איחרה לבוא.
גם במתכון זה, מופיעות שתי אופציות לקמחים. האחת תערובות מהסדרה "שי של הטבע" והשני קמחי מקור. מסדרת "שי של הטבע" ניתן להשתמש בקמח "רב תכליתי – שי של הטבע" או "קמח בצק דק – שי של הטבע"
חג שמח.

שי ללא גלוטן

מופלטה ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
15-20 יחידות 10 דקות
זמן בישול
25 דקות
מנות זמן הכנה
15-20 יחידות 10 דקות
זמן בישול
25 דקות
מופלטה ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
15-20 יחידות 10 דקות
זמן בישול
25 דקות
מנות זמן הכנה
15-20 יחידות 10 דקות
זמן בישול
25 דקות
מרכיבים
קמח - אופציה 1
קמח - אופציה 2
יתר המצרכים
מנות: יחידות
הוראות
  1. מערבבים את כל המרכיבים, להוציא את המים והשמן, בקערת מיקסר ומערבבים עם וו לישה.
  2. מוסיפים את המים בהדרגה,העד קבלת מרקם אחיד, בצק יציב אך מעט דביק.
  3. שופכים את כוס השמן לקערה, מגלגלים כדורים בגודל כדור פינג פונג ומניחים בקערת השמן לכמחצית השעה.
  4. משטחים את הבצק דק ככול האפשר. במקרה שלנו (ללא גלוטן) הכי נוח לעבוד על נייר אפייה.
  5. מחממים מחבת על אש בינונית.
  6. מרימים בזהירות מנייר האפייה את הבצק השטוח ומניחים על המחבת .
  7. בינתיים משטחים כדור בצק נוסף. הופכים את הבצק שעל המחבת ומוסיפים לו שכבת בצק נוספת.
  8. בכל פעם שהופכים צד בערימה שמצטברת על המחבת, מוסיפים מופלטה חדשה, עד שמתקבלת שכבת מופלטות על המחבת.
  9. דבש, ריבה, חמאה מה שבא ברוך הבא....
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

2s COMMENTS

2 thoughts

  • ליאת
    אפריל 21, 2019 at 8:15 am

    בוקר טוב. האם ניתן להקפיא? ואם כן איך מומלץ להפשיר?

    • אפריל 26, 2019 at 11:15 am

      היי ליאת,
      בהחלט ניתן להקפיא ומומלץ להפשיר ולמחם במיקרו.
      שי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

מופלטה ללא גלוטן

Posted in : קינוחים ומתוקים on by : שי ללא גלוטן תגיות:

מופלטה ללא גלוטן

חייב להודות שעד לפני שלוש ארבע שנים לא טעמתי מופלטה. תמיד שמעתי על זה, חיפשתי חברים מרוקאים…אבל כלום.
ואז טעמתי את המופלטה, ה-ואוו הגדול שכולם מדברים עליו לא היה, די מאכזב.
מאז טמעתי עוד ועוד ואני חייב לציין שגם אני התחלתי להתאהב בבצק המאוד פשוט ומאוד שמנוני הזה.
מיותר לציין שגרסת הללא גלוטן לא איחרה לבוא.
גם במתכון זה, מופיעות שתי אופציות לקמחים. האחת תערובות מהסדרה "שי של הטבע" והשני קמחי מקור.
מסדרת "שי של הטבע" ניתן להשתמש בקמח "רב תכליתי – שי של הטבע" או "קמח בצק דק – שי של הטבע"
חג שמח.

שי ללא גלוטן


תאריכי סדנאות


רשימת חנויות

מופלטה ללא גלוטן

Print Recipe

מנות זמן הכנה
15-20 יחידות 10 דקות
זמן בישול
25 דקות

מנות זמן הכנה
15-20 יחידות 10 דקות
זמן בישול
25 דקות

מופלטה ללא גלוטן

Print Recipe

מנות זמן הכנה
15-20 יחידות 10 דקות
זמן בישול
25 דקות

מנות זמן הכנה
15-20 יחידות 10 דקות
זמן בישול
25 דקות

מרכיבים
קמח – אופציה 1

קמח – אופציה 2

יתר המצרכים


מנות: יחידות

הוראות
  1. מערבבים את כל המרכיבים, להוציא את המים והשמן, בקערת מיקסר ומערבבים עם וו לישה.

  2. מוסיפים את המים בהדרגה,העד קבלת מרקם אחיד, בצק יציב אך מעט דביק.

  3. שופכים את כוס השמן לקערה, מגלגלים כדורים בגודל כדור פינג פונג ומניחים בקערת השמן לכמחצית השעה.

  4. משטחים את הבצק דק ככול האפשר. במקרה שלנו (ללא גלוטן) הכי נוח לעבוד על נייר אפייה.

  5. מחממים מחבת על אש בינונית.

  6. מרימים בזהירות מנייר האפייה את הבצק השטוח ומניחים על המחבת .

  7. בינתיים משטחים כדור בצק נוסף. הופכים את הבצק שעל המחבת ומוסיפים לו שכבת בצק נוספת.

  8. בכל פעם שהופכים צד בערימה שמצטברת על המחבת, מוסיפים מופלטה חדשה, עד שמתקבלת שכבת מופלטות על המחבת.

  9. דבש, ריבה, חמאה מה שבא ברוך הבא….

שתף את המתכון

Powered byWP Ultimate Recipe

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.