13 פברואר, 2016
מיני פוקצ'ה עם רוטב בולונז

מיני פוקצ'ה, ללא גלוטן, עם רוטב בולונז או כל מילוי אחר שאוהבים.
על מנת שהבצק יהיה אוורירי מבפנים וקריספי מבחוץ, הבצק צריך להיות די רטוב. הדבר קצת יקשה את העבודה עם הבצק ולכן מומלץ לשמן את קערת ההתפחה.
מילוי של הרוטב בולונז (שהוא כמובן בשרי), היינו אופציונאלי וכמובן שכל מילוי אחר, בשרי או צמחוני מתקבל בברכה.
בתאבון,
שי ללא גלוטן
מרכיבים
קמח - אופציה 1
- 500 גרם קמח בצק דק - שי של הטבע
קמח - אופציה 2
- 200 גרם קמח אורז מלא
- 100 גרם עמילן טפיוקה
- 50 גרם עמילן תפו"א
- 50 גרם קמח דוחן או דורה לבנה
- 100 גרם קמח דוחן
- 5 גרם קסנטן גאם חצי כפית
יתר המצרכים
- 450 מ"ל מים
- 10 גרם שמרים יבשים
- 20 גרם שמן זית
- 10 גרם מלח
- 20 גרם סוכר
מנות: מיני פוקצ'ה
הוראות
- שמים את כל הקמחים + סוכר בקערה.
- בקערת מיקסר שמים את המים והשמרים.
- לאחר כדקה, מוסיפים את השמן.
- מפעילים על מהירות נמוכה ומוסיפים את כל הקמחים מהקערה בהדרגה.
- מוסיפים את המלח.
- לשים כ-10 דקות. נקבל בצק שהוא יחסית נוזלי, זה בסדר גמור.
- מקמחים מעט את הידיים ומחלקים את הבצק ליחידות של 80-100 גרם כל אחת. הופכים כל יחידה לצורת כדור. משטחים את הכדור על תבנית עם נייר אפיה בעובי של 1.5-2 ס"מ. הבצק מאוד רטוב, לכן זה יהיה מעט קשה. אם לא מסתדרים, אפשר לקמח את הידיים, אבל לא יותר מידי.
- מתפיחים עוד 20-25 דקות.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום הגבוה ביותר (250-300 מעלות תלוי בתנור) כ-5 עד 10 דקות תלוי בחום התנור.
- בתאבון
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
2 thoughts
שלום שי.
האם את ה5 גרם קסנטן גאם שמים יחד עם הקמחים בהתחלה?
עמית
כן.
את כל היבשים, למעט המלח, ניתן לשים ביחד עם הקמח ישר בהתחלה.