קניידלך ללא גלוטן
2015-03-30- רמת קושי:קל
- Add to favorites
עד שהכרתי את אשתי, לא ממש ידעתי מה זה קניידלך (בטח ובטח קניידלך ללא גלוטן… גם לא קרפלך למען האמת…).
מאז שטעמתי את הקניידלך של סבתא שלה, התאהבתי בדבר הזה. את הקניידלך של סבתא דבורה היה אפשר לחסל סתם ככה, ללא שום קשר למרק. משהו כמו שקדי מרק, שהמרק הוא רק התירוץ…
הסוד האמתי הוא בתבלינים, פלפל לבן, ג'ינג'ר, אגוז מוסקט למי שאוהב. יש כאלו שגם שמים בצל, פטרוזיליה ומכל טוב אחר.
גם הגרסה ללא גלוטן, היא מעדן אמתי. כדורים קטנים שפשוט כייף לחסל.
חג שמח.
שי ללא גלוטן
- 1.5 כוסות קמח אורז מלא
- 0.5 כוס קמח תפו"א
- 1 כוס מים רותחים
- 2 כף שמן
- 3 ביצים
- 1/2 כפית שטוחה פלפל לבן
- 1/2 כפית שטוחה ג'ינג'ר
- 1/2 כפית שטוחה אגוז מוסקט אופציונאלי
- 1/4 כפית אבקת אפיה אופציונלי - מוסיף אווריריות.
- 1 כפית מלח
- 1/4 כפית קסנטאן גאם אפשר בלי, אבל תהיה בעיה עם עיצוב הכדור
- מערבבים בקערה את כל היבשים
- אם העיסה לא חמה מידי, מוסיפים את הביצים ולשים טוב טוב עד איחוד הביצים בתוך העיסה וקבלת מרקם אחיד. ניתן לעבוד גם עם לקקן. אם העיסה חמה, ממתינים 4-5 דקות לצינון ואז מוסיפים את הביצים.
- מניחים שעה וחצי עד שעתיים במקרר.
- מכינים כדורים בגודל של כדור פינג פונג. הכדורים יגדלו בבישול עם המים
- מרתיחים בסיר מים. ברגע שהמים רותחים ומבעבעים מנמיכים את האש ומוסיפים בזהירות את הכדורים. מבשלים כ- 5-7 דקות ומוציאים.
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
Related Recipes:
קניידלך ללא גלוטן
2015-03-30- רמת קושי:קל
- Add to favorites
עד שהכרתי את אשתי, לא ממש ידעתי מה זה קניידלך (בטח ובטח קניידלך ללא גלוטן… גם לא קרפלך למען האמת…).
מאז שטעמתי את הקניידלך של סבתא שלה, התאהבתי בדבר הזה. את הקניידלך של סבתא דבורה היה אפשר לחסל סתם ככה, ללא שום קשר למרק. משהו כמו שקדי מרק, שהמרק הוא רק התירוץ…
הסוד האמתי הוא בתבלינים, פלפל לבן, ג'ינג'ר, אגוז מוסקט למי שאוהב. יש כאלו שגם שמים בצל, פטרוזיליה ומכל טוב אחר.
גם הגרסה ללא גלוטן, היא מעדן אמתי. כדורים קטנים שפשוט כייף לחסל.
חג שמח.
שי ללא גלוטן
- 1.5 כוסות קמח אורז מלא
- 0.5 כוס קמח תפו"א
- 1 כוס מים רותחים
- 2 כף שמן
- 3 ביצים
- 1/2 כפית שטוחה פלפל לבן
- 1/2 כפית שטוחה ג'ינג'ר
- 1/2 כפית שטוחה אגוז מוסקט אופציונאלי
- 1/4 כפית אבקת אפיה אופציונלי - מוסיף אווריריות.
- 1 כפית מלח
- 1/4 כפית קסנטאן גאם אפשר בלי, אבל תהיה בעיה עם עיצוב הכדור
- מערבבים בקערה את כל היבשים
- אם העיסה לא חמה מידי, מוסיפים את הביצים ולשים טוב טוב עד איחוד הביצים בתוך העיסה וקבלת מרקם אחיד. ניתן לעבוד גם עם לקקן. אם העיסה חמה, ממתינים 4-5 דקות לצינון ואז מוסיפים את הביצים.
- מניחים שעה וחצי עד שעתיים במקרר.
- מכינים כדורים בגודל של כדור פינג פונג. הכדורים יגדלו בבישול עם המים
- מרתיחים בסיר מים. ברגע שהמים רותחים ומבעבעים מנמיכים את האש ומוסיפים בזהירות את הכדורים. מבשלים כ- 5-7 דקות ומוציאים.
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe