מצה ללא גלוטן (קטניות)
2014-11-08- רמת קושי:בנוני
-
Add to favorites
מצות ללא גלוטן
פסח פסח פסח!
מצות עם שוקולד, מצות עם ריבה, מצות עם קוטג' – העיקר מצות ללא גלוטן!!!
מצה לאוכלי קיטניות. לחץ כאן למצה ללא קיטניות או כאן למצה משיבולת שועל
חג שמח וכשר,
שי ללא גלוטן
מרכיבים
קמח - אופציה 1
- 2 כוסות קמח בצק דק - שי של הטבע
קמח - אופציה 2
- 1 כוס קמח אורז מלא או דביק
- 1/2 כוס קמח טפיוקה
- 1/4 כוס עמילן תופ"א
- 1/4 כוס דורה לבנה
- 0.5 כפית שטוחה קסנטן גאם
מנות:
הוראות
הכנת הבצק
- שמים את כל החומרים(להוציא את המים) ובעזרת מערבל עם וו לישה ותוך כדי לישה מוסיפים בהדרגה את המים. * כמות המים תלויה בגודל הביצה ולכן לא בהכרח צריך להוסיף את כל הכמות.
- לאחר שמתקבל בצק גמיש ונוח לעבודה, יש לחלק כ-5 כדורים. לפתוח דק ככול האפשר לצורת ריבוע ולעשות חורים עם מזלג או גלגלת ציפה. * מומלץ לפתוח את הבצק על נייר אפייה, ככה הוא לא נדבק ונוח להרים אותו(שוב, יש לזכור כי צריך לפתוח את הבצק דק ככול האפשר ולכן הבצק יכול להיקרע).
אפייה במחבת
- מלהיטים מחבת ברזל עם פסים(כזה של סטייקים) ומניחים בזהירות את הבצק הפתוח. למי שיש מערוך גלגלת קטן אפשר עם המערוך ללחוץ על הבצק תוך כדי אפייה על המחבת(חזק בלי בושה...) וככה המצה תקבל את "הפסים" ודוגמא של מצה רגילה. למי שאין מערוך גלגלת קטן, יכול לעשות את אותה הפעולה עם תרבד ושוב עם הרבה כוח.
- יש לשים את המצה על רשת צינון לאחר הוצאתה מהמחבת.
אפייה בתנור
- מחממים תנור ל-200 מעולת (אם יש אבן שמות מה טוב) וכאשר השוליים מקבלים גוון חום/שחור (לאחר כ-5-7 דקות) המצה מוכנה.בתנור אנחנו לא נקבל את "הפסים" של המצה הרגילה אבל אפשר לעשות כמה מצות ביחד.
- יש לשים את המצה על רשת צינון לאחר הוצאתה מהתנור.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
תגובות (8)
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(5 / 5)
1 People rated this recipe
Related Recipes:
מצה ללא גלוטן (קטניות)
2014-11-08- רמת קושי:בנוני
-
Add to favorites
מצות ללא גלוטן
פסח פסח פסח!
מצות עם שוקולד, מצות עם ריבה, מצות עם קוטג' – העיקר מצות ללא גלוטן!!!
מצה לאוכלי קיטניות. לחץ כאן למצה ללא קיטניות או כאן למצה משיבולת שועל
חג שמח וכשר,
שי ללא גלוטן
מרכיבים
קמח - אופציה 1
- 2 כוסות קמח בצק דק - שי של הטבע
קמח - אופציה 2
- 1 כוס קמח אורז מלא או דביק
- 1/2 כוס קמח טפיוקה
- 1/4 כוס עמילן תופ"א
- 1/4 כוס דורה לבנה
- 0.5 כפית שטוחה קסנטן גאם
מנות:
הוראות
הכנת הבצק
- שמים את כל החומרים(להוציא את המים) ובעזרת מערבל עם וו לישה ותוך כדי לישה מוסיפים בהדרגה את המים. * כמות המים תלויה בגודל הביצה ולכן לא בהכרח צריך להוסיף את כל הכמות.
- לאחר שמתקבל בצק גמיש ונוח לעבודה, יש לחלק כ-5 כדורים. לפתוח דק ככול האפשר לצורת ריבוע ולעשות חורים עם מזלג או גלגלת ציפה. * מומלץ לפתוח את הבצק על נייר אפייה, ככה הוא לא נדבק ונוח להרים אותו(שוב, יש לזכור כי צריך לפתוח את הבצק דק ככול האפשר ולכן הבצק יכול להיקרע).
אפייה במחבת
- מלהיטים מחבת ברזל עם פסים(כזה של סטייקים) ומניחים בזהירות את הבצק הפתוח. למי שיש מערוך גלגלת קטן אפשר עם המערוך ללחוץ על הבצק תוך כדי אפייה על המחבת(חזק בלי בושה...) וככה המצה תקבל את "הפסים" ודוגמא של מצה רגילה. למי שאין מערוך גלגלת קטן, יכול לעשות את אותה הפעולה עם תרבד ושוב עם הרבה כוח.
- יש לשים את המצה על רשת צינון לאחר הוצאתה מהמחבת.
אפייה בתנור
- מחממים תנור ל-200 מעולת (אם יש אבן שמות מה טוב) וכאשר השוליים מקבלים גוון חום/שחור (לאחר כ-5-7 דקות) המצה מוכנה.בתנור אנחנו לא נקבל את "הפסים" של המצה הרגילה אבל אפשר לעשות כמה מצות ביחד.
- יש לשים את המצה על רשת צינון לאחר הוצאתה מהתנור.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(5 / 5)
1 People rated this recipe
posted by הודיה on 19/03/2015
הי שי, תודה על המתכונים הנפלאים (-:
שאלות: מה זה קמח אורז דביק? ככה רשום עליו? אני מכירה רק את המלא והלבן.
יש לי בבית קופסא מלאה של קסנטן גאם אבל כבר נפתחה ולכן לא אוכל להשתמש בה לפסח. לא ממש בא לי לרכוש חדשה במיוחד לחג. אני גם לא בטוחה אם יש עם הכשר לפסח )-: האם יש משהו אחר שיכול להחליף את הקסנאטן? במתכון הזה ובכלל…
תודה ויום נפלא
posted by שי ללא גלוטן on 19/03/2015
היי הודיה.
קמח אורז דביק, זה קמח אורז שמשווק ע"י דג"ש.זה קמח אורז רגיל שנטחן בטחינה דקה יותר מהטחינה הרגילה ולכן נשארו בו יותר עמילנים שהופך אותו לדביק יותר.
אם לא מצאת או אין לך, אין שום בעיה להשתמש בקמח אורז לבן רגיל.
לגבי הקסנטן גאם, גם עליו אפשר לוותר בטח ובטח אם את מוסיפה ביצה. הקסנטן ישמור מעט יותר על הטריות והקריספיות של המוצר, אבל מסכים איתך לחלוטין שגם אני לא הייתי קונה אותו רק בשביל פסח.
בשני המקרים (אורז דביק וקסנטן גאם) מדובר במרכיבים שיעזרו לנו מעט לרדד את המצה לעובי הרצוי, דק מאוד, אבל אפשר גם להסתדר בלעדיהם.
בהצלחה וחג שמח.
posted by ספיר on 22/03/2015
איפה ניתן למצוא קמח אורז דביק וקסנטן גאם?
posted by שי ללא גלוטן on 22/03/2015
היי ספיר.
שניהם (אורז דביק וקסנטן) משווקים חברת דג"ש ולכן ניתן למצא אותם כמעט בכל סופר.
במידה ולא מצאת אורז דביק, ניתן להשתמש באורז לבן רגיל.
posted by שרון on 22/04/2016
מתכון קל ומהיר-, הכנתי מחצי כמות 4 מצות בצורות מעניינות, בטעם מצה! תודה!
posted by שי ללא גלוטן on 30/04/2016
🙂
תהנו
posted by שירה on 02/04/2020
האם עמילן תפוח אדמה זהה לקמח תפוח אדמה?
במידה והם שונים… אין לי עמילן תפא בבית… יש קמח תפ"א קורנפלור. האם משהו מהם מתחלף עמילן תפ"א?
posted by שי ללא גלוטן on 09/04/2020
היי שירה,
כן עמילן תופ"א זה קמח תפו"א.
לפחות בארץ וומה שאני מכיר, אין באמת דבר כזה קמח תפו"א.
קמח זה משה שעובר טחינה, קמח חיטה זה חיטה טחונה, קמח חומוס, חומוס טחון, קמח אורז אורז טחון… וכו'.
על מנת לטחון תפו"א הוא צריך לעבור תהליך מיוחד של ייבוש ורק אז לטחון אותו.
מה שאת רואה על הדפים זה עמילן ולא קמח.
שי