Loader

מצה ללא גלוטן (קטניות)

2014-11-08

מצות ללא גלוטן

פסח פסח פסח!
מצות עם שוקולד, מצות עם ריבה, מצות עם קוטג' – העיקר מצות ללא גלוטן!!!
חג שמח וכשר,
שי ללא גלוטן
מצות
Print Recipe
מצות
Print Recipe
מרכיבים
קמח - אופציה 1
קמח - אופציה 2
יתר המצרכים
מנות:
הוראות
הכנת הבצק
  1. שמים את כל החומרים(להוציא את המים) ובעזרת מערבל עם וו לישה ותוך כדי לישה מוסיפים בהדרגה את המים. * כמות המים תלויה בגודל הביצה ולכן לא בהכרח צריך להוסיף את כל הכמות.
  2. לאחר שמתקבל בצק גמיש ונוח לעבודה, יש לחלק כ-5 כדורים. לפתוח דק ככול האפשר לצורת ריבוע ולעשות חורים עם מזלג או גלגלת ציפה. * מומלץ לפתוח את הבצק על נייר אפייה, ככה הוא לא נדבק ונוח להרים אותו(שוב, יש לזכור כי צריך לפתוח את הבצק דק ככול האפשר ולכן הבצק יכול להיקרע).
אפייה במחבת
  1. מלהיטים מחבת ברזל עם פסים(כזה של סטייקים) ומניחים בזהירות את הבצק הפתוח. למי שיש מערוך גלגלת קטן אפשר עם המערוך ללחוץ על הבצק תוך כדי אפייה על המחבת(חזק בלי בושה...) וככה המצה תקבל את "הפסים" ודוגמא של מצה רגילה. למי שאין מערוך גלגלת קטן, יכול לעשות את אותה הפעולה עם תרבד ושוב עם הרבה כוח.
  2. יש לשים את המצה על רשת צינון לאחר הוצאתה מהמחבת.
אפייה בתנור
  1. מחממים תנור ל-200 מעולת (אם יש אבן שמות מה טוב) וכאשר השוליים מקבלים גוון חום/שחור (לאחר כ-5-7 דקות) המצה מוכנה.בתנור אנחנו לא נקבל את "הפסים" של המצה הרגילה אבל אפשר לעשות כמה מצות ביחד.
  2. יש לשים את המצה על רשת צינון לאחר הוצאתה מהתנור.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

תגובות (8)

  1. posted by הודיה on 19/03/2015

    הי שי, תודה על המתכונים הנפלאים (-:
    שאלות: מה זה קמח אורז דביק? ככה רשום עליו? אני מכירה רק את המלא והלבן.
    יש לי בבית קופסא מלאה של קסנטן גאם אבל כבר נפתחה ולכן לא אוכל להשתמש בה לפסח. לא ממש בא לי לרכוש חדשה במיוחד לחג. אני גם לא בטוחה אם יש עם הכשר לפסח )-: האם יש משהו אחר שיכול להחליף את הקסנאטן? במתכון הזה ובכלל…
    תודה ויום נפלא

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 19/03/2015

      היי הודיה.
      קמח אורז דביק, זה קמח אורז שמשווק ע"י דג"ש.זה קמח אורז רגיל שנטחן בטחינה דקה יותר מהטחינה הרגילה ולכן נשארו בו יותר עמילנים שהופך אותו לדביק יותר.
      אם לא מצאת או אין לך, אין שום בעיה להשתמש בקמח אורז לבן רגיל.
      לגבי הקסנטן גאם, גם עליו אפשר לוותר בטח ובטח אם את מוסיפה ביצה. הקסנטן ישמור מעט יותר על הטריות והקריספיות של המוצר, אבל מסכים איתך לחלוטין שגם אני לא הייתי קונה אותו רק בשביל פסח.
      בשני המקרים (אורז דביק וקסנטן גאם) מדובר במרכיבים שיעזרו לנו מעט לרדד את המצה לעובי הרצוי, דק מאוד, אבל אפשר גם להסתדר בלעדיהם.
      בהצלחה וחג שמח.

        הגב
  2. posted by ספיר on 22/03/2015

    איפה ניתן למצוא קמח אורז דביק וקסנטן גאם?

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 22/03/2015

      היי ספיר.
      שניהם (אורז דביק וקסנטן) משווקים חברת דג"ש ולכן ניתן למצא אותם כמעט בכל סופר.
      במידה ולא מצאת אורז דביק, ניתן להשתמש באורז לבן רגיל.

        הגב
  3. posted by שרון on 22/04/2016

    מתכון קל ומהיר-, הכנתי מחצי כמות 4 מצות בצורות מעניינות, בטעם מצה! תודה!

      הגב
  4. posted by שירה on 02/04/2020

    האם עמילן תפוח אדמה זהה לקמח תפוח אדמה?
    במידה והם שונים… אין לי עמילן תפא בבית… יש קמח תפ"א קורנפלור. האם משהו מהם מתחלף עמילן תפ"א?

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 09/04/2020

      היי שירה,
      כן עמילן תופ"א זה קמח תפו"א.
      לפחות בארץ וומה שאני מכיר, אין באמת דבר כזה קמח תפו"א.
      קמח זה משה שעובר טחינה, קמח חיטה זה חיטה טחונה, קמח חומוס, חומוס טחון, קמח אורז אורז טחון… וכו'.
      על מנת לטחון תפו"א הוא צריך לעבור תהליך מיוחד של ייבוש ורק אז לטחון אותו.
      מה שאת רואה על הדפים זה עמילן ולא קמח.
      שי

        הגב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Related Recipes:
  • החרוסת של סבתא

  • עלי סיגר במילוי בשר טחון וגרגרי חומוס

  • עלי סיגר ללא גלוטן

  • איטליה ללא גלוטן – טורטליני בשרי

  • בוריקיטס ללא גלוטן

מצה ללא גלוטן (קטניות)

2014-11-08

מצות ללא גלוטן

פסח פסח פסח!
מצות עם שוקולד, מצות עם ריבה, מצות עם קוטג' – העיקר מצות ללא גלוטן!!!
חג שמח וכשר,
שי ללא גלוטן
מצות
Print Recipe
מצות
Print Recipe
מרכיבים
קמח - אופציה 1
קמח - אופציה 2
יתר המצרכים
מנות:
הוראות
הכנת הבצק
  1. שמים את כל החומרים(להוציא את המים) ובעזרת מערבל עם וו לישה ותוך כדי לישה מוסיפים בהדרגה את המים. * כמות המים תלויה בגודל הביצה ולכן לא בהכרח צריך להוסיף את כל הכמות.
  2. לאחר שמתקבל בצק גמיש ונוח לעבודה, יש לחלק כ-5 כדורים. לפתוח דק ככול האפשר לצורת ריבוע ולעשות חורים עם מזלג או גלגלת ציפה. * מומלץ לפתוח את הבצק על נייר אפייה, ככה הוא לא נדבק ונוח להרים אותו(שוב, יש לזכור כי צריך לפתוח את הבצק דק ככול האפשר ולכן הבצק יכול להיקרע).
אפייה במחבת
  1. מלהיטים מחבת ברזל עם פסים(כזה של סטייקים) ומניחים בזהירות את הבצק הפתוח. למי שיש מערוך גלגלת קטן אפשר עם המערוך ללחוץ על הבצק תוך כדי אפייה על המחבת(חזק בלי בושה...) וככה המצה תקבל את "הפסים" ודוגמא של מצה רגילה. למי שאין מערוך גלגלת קטן, יכול לעשות את אותה הפעולה עם תרבד ושוב עם הרבה כוח.
  2. יש לשים את המצה על רשת צינון לאחר הוצאתה מהמחבת.
אפייה בתנור
  1. מחממים תנור ל-200 מעולת (אם יש אבן שמות מה טוב) וכאשר השוליים מקבלים גוון חום/שחור (לאחר כ-5-7 דקות) המצה מוכנה.בתנור אנחנו לא נקבל את "הפסים" של המצה הרגילה אבל אפשר לעשות כמה מצות ביחד.
  2. יש לשים את המצה על רשת צינון לאחר הוצאתה מהתנור.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Related Recipes:
  • החרוסת של סבתא

  • עלי סיגר במילוי בשר טחון וגרגרי חומוס

  • עלי סיגר ללא גלוטן

  • איטליה ללא גלוטן – טורטליני בשרי

  • בוריקיטס ללא גלוטן