מצה ללא גלוטן (קטניות)

2014-11-08
  • Prep Time : 0m
  • Cook Time : 0m
  • Ready In : 0m

מצות ללא גלוטן

פסח פסח פסח!
מצות עם שוקולד, מצות עם ריבה, מצות עם קוטג' – העיקר מצות ללא גלוטן!!!
חג שמח וכשר,
שי ללא גלוטן
מצות
Print Recipe
    מצות
    Print Recipe
      מרכיבים
      קמח - אופציה 1
      קמח - אופציה 2
      יתר המצרכים
      מנות:
      הוראות
      הכנת הבצק
      1. שמים את כל החומרים(להוציא את המים) ובעזרת מערבל עם וו לישה ותוך כדי לישה מוסיפים בהדרגה את המים. * כמות המים תלויה בגודל הביצה ולכן לא בהכרח צריך להוסיף את כל הכמות.
      2. לאחר שמתקבל בצק גמיש ונוח לעבודה, יש לחלק כ-5 כדורים. לפתוח דק ככול האפשר לצורת ריבוע ולעשות חורים עם מזלג או גלגלת ציפה. * מומלץ לפתוח את הבצק על נייר אפייה, ככה הוא לא נדבק ונוח להרים אותו(שוב, יש לזכור כי צריך לפתוח את הבצק דק ככול האפשר ולכן הבצק יכול להיקרע).
      אפייה במחבת
      1. מלהיטים מחבת ברזל עם פסים(כזה של סטייקים) ומניחים בזהירות את הבצק הפתוח. למי שיש מערוך גלגלת קטן אפשר עם המערוך ללחוץ על הבצק תוך כדי אפייה על המחבת(חזק בלי בושה...) וככה המצה תקבל את "הפסים" ודוגמא של מצה רגילה. למי שאין מערוך גלגלת קטן, יכול לעשות את אותה הפעולה עם תרבד ושוב עם הרבה כוח.
      2. יש לשים את המצה על רשת צינון לאחר הוצאתה מהמחבת.
      אפייה בתנור
      1. מחממים תנור ל-200 מעולת (אם יש אבן שמות מה טוב) וכאשר השוליים מקבלים גוון חום/שחור (לאחר כ-5-7 דקות) המצה מוכנה.בתנור אנחנו לא נקבל את "הפסים" של המצה הרגילה אבל אפשר לעשות כמה מצות ביחד.
      2. יש לשים את המצה על רשת צינון לאחר הוצאתה מהתנור.
      שתף את המתכון

      תגובות מתכון

      תגובות (6)

      1. posted by הודיה on מרץ 19, 2015

        הי שי, תודה על המתכונים הנפלאים (-:
        שאלות: מה זה קמח אורז דביק? ככה רשום עליו? אני מכירה רק את המלא והלבן.
        יש לי בבית קופסא מלאה של קסנטן גאם אבל כבר נפתחה ולכן לא אוכל להשתמש בה לפסח. לא ממש בא לי לרכוש חדשה במיוחד לחג. אני גם לא בטוחה אם יש עם הכשר לפסח )-: האם יש משהו אחר שיכול להחליף את הקסנאטן? במתכון הזה ובכלל…
        תודה ויום נפלא

          הגב
        • posted by שי ללא גלוטן on מרץ 19, 2015

          היי הודיה.
          קמח אורז דביק, זה קמח אורז שמשווק ע"י דג"ש.זה קמח אורז רגיל שנטחן בטחינה דקה יותר מהטחינה הרגילה ולכן נשארו בו יותר עמילנים שהופך אותו לדביק יותר.
          אם לא מצאת או אין לך, אין שום בעיה להשתמש בקמח אורז לבן רגיל.
          לגבי הקסנטן גאם, גם עליו אפשר לוותר בטח ובטח אם את מוסיפה ביצה. הקסנטן ישמור מעט יותר על הטריות והקריספיות של המוצר, אבל מסכים איתך לחלוטין שגם אני לא הייתי קונה אותו רק בשביל פסח.
          בשני המקרים (אורז דביק וקסנטן גאם) מדובר במרכיבים שיעזרו לנו מעט לרדד את המצה לעובי הרצוי, דק מאוד, אבל אפשר גם להסתדר בלעדיהם.
          בהצלחה וחג שמח.

            הגב
      2. posted by ספיר on מרץ 22, 2015

        איפה ניתן למצוא קמח אורז דביק וקסנטן גאם?

          הגב
        • posted by שי ללא גלוטן on מרץ 22, 2015

          היי ספיר.
          שניהם (אורז דביק וקסנטן) משווקים חברת דג"ש ולכן ניתן למצא אותם כמעט בכל סופר.
          במידה ולא מצאת אורז דביק, ניתן להשתמש באורז לבן רגיל.

            הגב
      3. posted by שרון on אפריל 22, 2016

        מתכון קל ומהיר-, הכנתי מחצי כמות 4 מצות בצורות מעניינות, בטעם מצה! תודה!

          הגב

      כתיבת תגובה

      האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

      Average Member Rating

      (5 / 5)

      5 5 1
      Rate this recipe

      1 people rated this recipe