fbpx

מצה (עמילנים בלבד)

Comments : 1 Posted in : מתכונים, מתכונים נוספים on by : שי ללא גלוטן תגיות: , ,

גרסה שלישית למצה ללא גלוטן וזאת הגרסה לאשכנזים….

צליאקים ספרדים יכולים להכין מצה מקמחי קטניות, צליאקים שאינם רגישים לשיבולת שועל יכולים להכין מצה מושלמת שעלייה ניתן גם לברך, מקמח שיבולת שועל.
אתם שואלים, מה נשאר ליוצאי עדות אשכנז, בלי הקטניות ושיבולת השועל? מצה מתערובת קמחי עמילן.

הטעם יוצא לא רע בכלל, היא פחות מחזיקה מעמד ממצת קטניות (בגלל מחסור בחלבון) וכאן אני די חייב להוסיף ביצה. אפשר בלי, והרבה שאלו אותי על עניין הביצה במצה, אבל כאן בשל המחסור בחלבונים יהיה לי מאוד קשה לוותר עליה בעיקר מבחינת חיבור הבצק והיות והביצה מכילה את החלבון שחסר לי.
גם תוספת הדבש במקום סוכר תורמת לדביקות הבצק.

בתאבון,

שי ללא גלוטן

מצה (עמילנים בלבד)
Print Recipe
מנות זמן הכנה
4-5 מצות 5-7 דקות
זמן בישול
3-4 דקות
מנות זמן הכנה
4-5 מצות 5-7 דקות
זמן בישול
3-4 דקות
מצה (עמילנים בלבד)
Print Recipe
מנות זמן הכנה
4-5 מצות 5-7 דקות
זמן בישול
3-4 דקות
מנות זמן הכנה
4-5 מצות 5-7 דקות
זמן בישול
3-4 דקות
מרכיבים
מנות: מצות
הוראות
  1. מחממים תנור לחום גבוה מאוד 250-300 מעלות או מלהיטים מחבת ברזל (סטייקים) עם פסים. ניתן להכין את המצה בשתי השיטות. עם נשתמש במחבת הסטייקים, נקבל מצה עם בצורה מושלמת, עם החורים והפסים ואפילו קצת שרוף בקצוות. החיסרון שלא תמיד יש לאדים לאן לברוח ולכן לפעמים המצה קצת תתנפח ולא תהיה קריספית (אלא אם רידדנו אותה ממש ממש דק). אופציה שנייה היא אפיה בתנור. נקבל מצה קריספית, יבשה מנוזלים והיא גם תחזיק מעמד זמן רב יותר. החיסרון שהוא שלא נקבל את הצורה המושלמת של המצה. בתנור ניתן לשים ישירות על אבן שמוט ולמי שאין פשוט להניח על תבנית הפוכה שהלהטנו אותה עם חימום התנור. אני ואהב יותר את הדרך השנייה (בתנור), אבל שתי הדרכים טובות מאוד.
  2. מהר מהר יש לנו 18 דקות להכנת המצה!!! מערבבים את כל החומרים ביחד ולשים במעבד מזון עם וו לישה עד קבלת מרקם אחיד.
  3. חותכים נייר אפיה לארבע (בדיוק לפי הקיפול שלו). לוקחים בצק בגודל של אגרוף כף יד ומרדדים על נייר האפיה. יתכן ונצטרך לרדד עם נייר אפיה גם על חלקו העליון של הבצק על מנת שהוא לא ידבר למערוך (בטח ובטח אם נחליט לוותר על הביצה)
  4. מחוררים את הבצק בעזרת מזלג או גלגלת פיצה ושמים, בזהירות, על המחבת או בתנור על התבנית ההפוכה והלוהטת. אחרי דקה או שתיים (תלוי בחום), הופכים. מוציאים ברגע שמוכן. חשוב מאוד לצנן היטב על רשת צינון.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

1 COMMENT

One thought on : 1

  • אודליה
    מרץ 22, 2017 at 2:29 pm

    שלום
    אשמח לדעת האם ניתן להחליף את הגואר גאם בקסאנטן גאם.
    תודה רבה לך

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

מצה (עמילנים בלבד)

Posted in : מתכונים, מתכונים נוספים on by : שי ללא גלוטן תגיות: , ,

גרסה שלישית למצה ללא גלוטן וזאת הגרסה לאשכנזים….

צליאקים ספרדים יכולים להכין מצה מקמחי קטניות, צליאקים שאינם רגישים לשיבולת שועל יכולים להכין מצה מושלמת שעלייה ניתן גם לברך, מקמח שיבולת שועל.
אתם שואלים, מה נשאר ליוצאי עדות אשכנז, בלי הקטניות ושיבולת השועל? מצה מתערובת קמחי עמילן.

הטעם יוצא לא רע בכלל, היא פחות מחזיקה מעמד ממצת קטניות (בגלל מחסור בחלבון) וכאן אני די חייב להוסיף ביצה. אפשר בלי, והרבה שאלו אותי על עניין הביצה במצה, אבל כאן בשל המחסור בחלבונים יהיה לי מאוד קשה לוותר עליה בעיקר מבחינת חיבור הבצק והיות והביצה מכילה את החלבון שחסר לי.
גם תוספת הדבש במקום סוכר תורמת לדביקות הבצק.

בתאבון,

שי ללא גלוטן

מצה (עמילנים בלבד)
Print Recipe
מנות זמן הכנה
4-5 מצות 5-7 דקות
זמן בישול
3-4 דקות
מנות זמן הכנה
4-5 מצות 5-7 דקות
זמן בישול
3-4 דקות
מצה (עמילנים בלבד)
Print Recipe
מנות זמן הכנה
4-5 מצות 5-7 דקות
זמן בישול
3-4 דקות
מנות זמן הכנה
4-5 מצות 5-7 דקות
זמן בישול
3-4 דקות
מרכיבים
מנות: מצות
הוראות
  1. מחממים תנור לחום גבוה מאוד 250-300 מעלות או מלהיטים מחבת ברזל (סטייקים) עם פסים. ניתן להכין את המצה בשתי השיטות. עם נשתמש במחבת הסטייקים, נקבל מצה עם בצורה מושלמת, עם החורים והפסים ואפילו קצת שרוף בקצוות. החיסרון שלא תמיד יש לאדים לאן לברוח ולכן לפעמים המצה קצת תתנפח ולא תהיה קריספית (אלא אם רידדנו אותה ממש ממש דק). אופציה שנייה היא אפיה בתנור. נקבל מצה קריספית, יבשה מנוזלים והיא גם תחזיק מעמד זמן רב יותר. החיסרון שהוא שלא נקבל את הצורה המושלמת של המצה. בתנור ניתן לשים ישירות על אבן שמוט ולמי שאין פשוט להניח על תבנית הפוכה שהלהטנו אותה עם חימום התנור. אני ואהב יותר את הדרך השנייה (בתנור), אבל שתי הדרכים טובות מאוד.
  2. מהר מהר יש לנו 18 דקות להכנת המצה!!! מערבבים את כל החומרים ביחד ולשים במעבד מזון עם וו לישה עד קבלת מרקם אחיד.
  3. חותכים נייר אפיה לארבע (בדיוק לפי הקיפול שלו). לוקחים בצק בגודל של אגרוף כף יד ומרדדים על נייר האפיה. יתכן ונצטרך לרדד עם נייר אפיה גם על חלקו העליון של הבצק על מנת שהוא לא ידבר למערוך (בטח ובטח אם נחליט לוותר על הביצה)
  4. מחוררים את הבצק בעזרת מזלג או גלגלת פיצה ושמים, בזהירות, על המחבת או בתנור על התבנית ההפוכה והלוהטת. אחרי דקה או שתיים (תלוי בחום), הופכים. מוציאים ברגע שמוכן. חשוב מאוד לצנן היטב על רשת צינון.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.