עוגת מייפל ללא גלוטן
2015-12-11- רמת קושי:קל
-
Add to favorites
עוד עוגה קלה, פשוטה ונפלא והכי חשוב, ללא גלוטן – מיותר לציין.
אחרי המתכון לעוגת השוקולד מגיעה במלא הדר עוגת המייפל שהיא תמיד תמיד מככבת בימי הולדת וחגיגות ילדים.
את העוגה הזאת הכנתי בעזרת הנסיכה שלי וללא ספק מדובר בעוגה מאוד קלה ופשוטה להכנה גם לילדים.
בתאבון,
שי ללא גלוטן.
מרכיבים
קמח - אופציה 1
- 1 חבילה קמח רב תכליתי - שי של הטבע 500 גרם
קמח - אופציה 2
- 1.5 כוס קמח אורז מלא 250 גרם
- 1 כוס קמח דוחן 150 גרם
- 1/2 כוס עמילן תפו"א 50 גרם
- 1/2 כוס עמילן טפיוקה 50 גרם
- 1 כפית קסנטאן גאם או גואר גאם
יתר המצרכים
- 5 יחידות ביצים גודל - L
- 1.5 כוס סוכר חום 300 גרם
- 1.5 כוסות מיץ תפוזים 350 מ"ל - מיץ תפוזים טרי וסחוט במקום.
- 1 כוס שמן 240 מ"ל
- 1 שקית אבקת אפיה 10 גרם
- 1 כוס סירופ מייפל 300 גרם - סירופ מייפל אמיתי
- מעט אגוזים או קוקוס לקישוט
מנות: תבנית 26
הוראות
- מחממים תנור מראש ל- 180 מעלות.
- מקציפים ביצים וסוכר חום במשך כ- 3 עד 5 דקות.
- מוסיפים את שאר החומרים (חוץ מסירופ המייפל) וממשיכים להקציף עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
- מרפדים את התבנית בנייר אפייה או משמנים מעט את התבנית בעזרת חמאה רכה ומפזרים סוכר חום.
- יוצקים לתבנית ואופים בחום בינוני כ- 40 עד 45 דקות או עד שקיסם שנעצנו יוצא יבש.
- בתיאבון (:
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
תגובות (6)
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
Related Recipes:
עוגת מייפל ללא גלוטן
2015-12-11- רמת קושי:קל
-
Add to favorites
עוד עוגה קלה, פשוטה ונפלא והכי חשוב, ללא גלוטן – מיותר לציין.
אחרי המתכון לעוגת השוקולד מגיעה במלא הדר עוגת המייפל שהיא תמיד תמיד מככבת בימי הולדת וחגיגות ילדים.
את העוגה הזאת הכנתי בעזרת הנסיכה שלי וללא ספק מדובר בעוגה מאוד קלה ופשוטה להכנה גם לילדים.
בתאבון,
שי ללא גלוטן.
מרכיבים
קמח - אופציה 1
- 1 חבילה קמח רב תכליתי - שי של הטבע 500 גרם
קמח - אופציה 2
- 1.5 כוס קמח אורז מלא 250 גרם
- 1 כוס קמח דוחן 150 גרם
- 1/2 כוס עמילן תפו"א 50 גרם
- 1/2 כוס עמילן טפיוקה 50 גרם
- 1 כפית קסנטאן גאם או גואר גאם
יתר המצרכים
- 5 יחידות ביצים גודל - L
- 1.5 כוס סוכר חום 300 גרם
- 1.5 כוסות מיץ תפוזים 350 מ"ל - מיץ תפוזים טרי וסחוט במקום.
- 1 כוס שמן 240 מ"ל
- 1 שקית אבקת אפיה 10 גרם
- 1 כוס סירופ מייפל 300 גרם - סירופ מייפל אמיתי
- מעט אגוזים או קוקוס לקישוט
מנות: תבנית 26
הוראות
- מחממים תנור מראש ל- 180 מעלות.
- מקציפים ביצים וסוכר חום במשך כ- 3 עד 5 דקות.
- מוסיפים את שאר החומרים (חוץ מסירופ המייפל) וממשיכים להקציף עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
- מרפדים את התבנית בנייר אפייה או משמנים מעט את התבנית בעזרת חמאה רכה ומפזרים סוכר חום.
- יוצקים לתבנית ואופים בחום בינוני כ- 40 עד 45 דקות או עד שקיסם שנעצנו יוצא יבש.
- בתיאבון (:
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
posted by שרה on 05/02/2016
האם סירופ המייל האמיתי מתוצרת Bernard's הקנדי הוא נטול גלוטן? באיזה סירופ אתה משתמש?
posted by שי ללא גלוטן on 09/02/2016
לא מכיר ולא רוצה להטעות.
בעיקרון סירופ שהוא 100% מייפל, לא אמורה להיות איתו בעיה, אבל, שוב, לא מכיר…
posted by הודיה on 28/11/2019
מה אפשר לקחת במקום מיץ תפוזים?
posted by שי ללא גלוטן on 01/02/2020
היי הודיה,
כל נוזל אחר שתרצי מכל פרי הדר (בשביל הטעם) או מים רגילים אם יש בעיה עם פירות הדר.
שי
posted by שרית on 08/04/2020
הי שי,
המון תודה ?
האם בהחלפת קמח במתכונים רגילים מקמח לבן לקמח הרב תכליתי נדרש שינוי?
ראיתי שבדרך כלל כדאי לשים יותר אבקת האפייה. מסכים אתי? חוץ מזה עוד שינוי?
posted by שי ללא גלוטן on 09/04/2020
היי שרית,
אם ממירים אחד לאחד ממתכון עם קמח לבן לקמח הרב תכליתי, אז אכן כדאי לשים מעט יותר אבקת אפיה והחשוב ביותר הוא להגדיל את כמות הנוזלים בכ- 10% מהמתכון המקורי.
נוזלים זה יכול להיות מים, חלב,מיץ, ביצה וכו'.
שי