11 דצמבר, 2015
עוגת מייפל ללא גלוטן

עוד עוגה קלה, פשוטה ונפלא והכי חשוב, ללא גלוטן – מיותר לציין.
אחרי המתכון לעוגת השוקולד מגיעה במלא הדר עוגת המייפל שהיא תמיד תמיד מככבת בימי הולדת וחגיגות ילדים.
את העוגה הזאת הכנתי בעזרת הנסיכה שלי וללא ספק מדובר בעוגה מאוד קלה ופשוטה להכנה גם לילדים.
בתאבון,
שי ללא גלוטן.
מרכיבים
קמח - אופציה 1
- 1 חבילה קמח רב תכליתי - שי של הטבע 500 גרם
קמח - אופציה 2
- 1.5 כוס קמח אורז מלא 250 גרם
- 1 כוס קמח דוחן 150 גרם
- 1/2 כוס עמילן תפו"א 50 גרם
- 1/2 כוס עמילן טפיוקה 50 גרם
- 1 כפית קסנטאן גאם או גואר גאם
יתר המצרכים
- 5 יחידות ביצים גודל - L
- 1.5 כוס סוכר חום 300 גרם
- 1.5 כוסות מיץ תפוזים 350 מ"ל - מיץ תפוזים טרי וסחוט במקום.
- 1 כוס שמן 240 מ"ל
- 1 שקית אבקת אפיה 10 גרם
- 1 כוס סירופ מייפל 300 גרם - סירופ מייפל אמיתי
- מעט אגוזים או קוקוס לקישוט
מנות: תבנית 26
הוראות
- מחממים תנור מראש ל- 180 מעלות.
- מקציפים ביצים וסוכר חום במשך כ- 3 עד 5 דקות.
- מוסיפים את שאר החומרים (חוץ מסירופ המייפל) וממשיכים להקציף עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
- מרפדים את התבנית בנייר אפייה או משמנים מעט את התבנית בעזרת חמאה רכה ומפזרים סוכר חום.
- יוצקים לתבנית ואופים בחום בינוני כ- 40 עד 45 דקות או עד שקיסם שנעצנו יוצא יבש.
- בתיאבון (:
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
6 thoughts
האם סירופ המייל האמיתי מתוצרת Bernard's הקנדי הוא נטול גלוטן? באיזה סירופ אתה משתמש?
לא מכיר ולא רוצה להטעות.
בעיקרון סירופ שהוא 100% מייפל, לא אמורה להיות איתו בעיה, אבל, שוב, לא מכיר…
מה אפשר לקחת במקום מיץ תפוזים?
היי הודיה,
כל נוזל אחר שתרצי מכל פרי הדר (בשביל הטעם) או מים רגילים אם יש בעיה עם פירות הדר.
שי
הי שי,
המון תודה ?
האם בהחלפת קמח במתכונים רגילים מקמח לבן לקמח הרב תכליתי נדרש שינוי?
ראיתי שבדרך כלל כדאי לשים יותר אבקת האפייה. מסכים אתי? חוץ מזה עוד שינוי?
היי שרית,
אם ממירים אחד לאחד ממתכון עם קמח לבן לקמח הרב תכליתי, אז אכן כדאי לשים מעט יותר אבקת אפיה והחשוב ביותר הוא להגדיל את כמות הנוזלים בכ- 10% מהמתכון המקורי.
נוזלים זה יכול להיות מים, חלב,מיץ, ביצה וכו'.
שי