לביבות קישוא ועדשים
2015-12-13- רמת קושי:קל
- Add to favorites
עדשים שחורות, אדומות, חומות…. בלביבות, במרק, באורז ואפילו בלחם.
איזה כייף שאין בהם גלוטן ואיזה טעם נפלא יש להם.
יש בהם משהו מנחם, משהו שמחמם את הבטן, אוכל שכייף לאכול בחורף.
השילוב בין הבצל המגורד, הקישוא , מחית העדשים והעדשים עצמם, נותן טעם נפלא ועשיר עם מרקם רענן, פריך וקריספי בחלקו החיצוני של הלביבה.
וגם כאן, כמו בכל המתכונים, ניתן להשתמש בתערובת הקמחים מסדרת הקמחים "שי של הטבע" (במקרה הזה קמח בצק דק – "שי של הטבע") או להרכיב את התערובת בעצמו
בתאבון 🙂
שי ללא גלוטן
- 4 כפות קמח בצק דק - שי של הטבע
- 2 כפות קמח עדשים
- 1 כף עמילן טפיוקה
- 1 כף קמח דורה לבנה
- 1/2 כפית קסנטן גאם
- 3/4 כוס עדשים חומות
- 3-4 יחידות קישוא
- 1 יחידה בצל גדול
- 1/2 יחידה שומר לא חובה, אבל בהחלט מוסיף טעם
- 8-10 גבעולי פטרוזיליה קצוצים / קרועים גס
- 2 יחידות ביצים
- מעט מלח גס לפי הטעם
- מעט פלפל שחור גרוס לפי הטעם
- מבשלים את העדשים בסיר עם כוס וחצי מים עד רמת אל-דנטה. מתחילים באש גבוהה ולאחר רתיחה מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-15 דקות.
- בנתיים מגרדים בפומפיה עם החלק העבה ביותר את הקישוא, בצל ושומר.
- טוחנים מחצית מהעדשים המבושלות בעזרת בלנדר חשמלי ידני.
- מחממים במחבת שמן בגובה של כחצי סנטימטר.
- משטחים מהעיסה ללביבה בצורה הרצויה (הכי נוח בצורה ובגודל של כף הטיגון שיש בבית). מכניסים בעזרת כף הטיגון את הלביבה לשמן הרותח. לאחר הכנסת 3-4 לביבות יש להנמיך את האש לבינונית.
- מטגנים 4-5 דקות והופכים בזהירות. חשוב לא להתפתה ולהפוך את הלביבה לפני הזמן על מנת לא לפרקה.
- מוציאים ומספיגים את השמן על הנייר סופג. עגבניות, טחינה ביתית והחיים יפים.... 🙂 בתאבון
תגובות (2)
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
Related Recipes:
לביבות קישוא ועדשים
2015-12-13- רמת קושי:קל
- Add to favorites
עדשים שחורות, אדומות, חומות…. בלביבות, במרק, באורז ואפילו בלחם.
איזה כייף שאין בהם גלוטן ואיזה טעם נפלא יש להם.
יש בהם משהו מנחם, משהו שמחמם את הבטן, אוכל שכייף לאכול בחורף.
השילוב בין הבצל המגורד, הקישוא , מחית העדשים והעדשים עצמם, נותן טעם נפלא ועשיר עם מרקם רענן, פריך וקריספי בחלקו החיצוני של הלביבה.
וגם כאן, כמו בכל המתכונים, ניתן להשתמש בתערובת הקמחים מסדרת הקמחים "שי של הטבע" (במקרה הזה קמח בצק דק – "שי של הטבע") או להרכיב את התערובת בעצמו
בתאבון 🙂
שי ללא גלוטן
- 4 כפות קמח בצק דק - שי של הטבע
- 2 כפות קמח עדשים
- 1 כף עמילן טפיוקה
- 1 כף קמח דורה לבנה
- 1/2 כפית קסנטן גאם
- 3/4 כוס עדשים חומות
- 3-4 יחידות קישוא
- 1 יחידה בצל גדול
- 1/2 יחידה שומר לא חובה, אבל בהחלט מוסיף טעם
- 8-10 גבעולי פטרוזיליה קצוצים / קרועים גס
- 2 יחידות ביצים
- מעט מלח גס לפי הטעם
- מעט פלפל שחור גרוס לפי הטעם
- מבשלים את העדשים בסיר עם כוס וחצי מים עד רמת אל-דנטה. מתחילים באש גבוהה ולאחר רתיחה מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-15 דקות.
- בנתיים מגרדים בפומפיה עם החלק העבה ביותר את הקישוא, בצל ושומר.
- טוחנים מחצית מהעדשים המבושלות בעזרת בלנדר חשמלי ידני.
- מחממים במחבת שמן בגובה של כחצי סנטימטר.
- משטחים מהעיסה ללביבה בצורה הרצויה (הכי נוח בצורה ובגודל של כף הטיגון שיש בבית). מכניסים בעזרת כף הטיגון את הלביבה לשמן הרותח. לאחר הכנסת 3-4 לביבות יש להנמיך את האש לבינונית.
- מטגנים 4-5 דקות והופכים בזהירות. חשוב לא להתפתה ולהפוך את הלביבה לפני הזמן על מנת לא לפרקה.
- מוציאים ומספיגים את השמן על הנייר סופג. עגבניות, טחינה ביתית והחיים יפים.... 🙂 בתאבון
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
posted by רותם on 16/12/2015
היי שי,
קמח חומוס יעבוד גם?
posted by שי ללא גלוטן on 19/12/2015
בהחלט.
חומוס, עדשים אדומות, עדשים צהובות, אפונה, שעועית הכל יעבוד.