fbpx

לביבות קישוא ועדשים

Comments : 2 Posted in : מתכונים, מתכונים נוספים on by : שי ללא גלוטן תגיות: , , ,

עדשים שחורות, אדומות, חומות…. בלביבות, במרק, באורז ואפילו בלחם.
איזה כייף שאין בהם גלוטן ואיזה טעם נפלא יש להם.
יש בהם משהו מנחם, משהו שמחמם את הבטן, אוכל שכייף לאכול בחורף.

השילוב בין הבצל המגורד, הקישוא , מחית העדשים והעדשים עצמם, נותן טעם נפלא ועשיר עם מרקם רענן, פריך וקריספי בחלקו החיצוני של הלביבה.

וגם כאן, כמו בכל המתכונים, ניתן להשתמש בתערובת הקמחים מסדרת הקמחים "שי של הטבע" (במקרה הזה קמח בצק דק – "שי של הטבע") או להרכיב את התערובת בעצמו

בתאבון 🙂

שי ללא גלוטן

לביבות קישוא ועדשים
Print Recipe
מנות זמן הכנה
10-12 יחידות 25 דקות
זמן בישול
20 דקות
מנות זמן הכנה
10-12 יחידות 25 דקות
זמן בישול
20 דקות
לביבות קישוא ועדשים
Print Recipe
מנות זמן הכנה
10-12 יחידות 25 דקות
זמן בישול
20 דקות
מנות זמן הכנה
10-12 יחידות 25 דקות
זמן בישול
20 דקות
מרכיבים
קמח - אופציה 1
קמח - אופציה 2
יתר המצרכים
מנות: יחידות
הוראות
  1. מבשלים את העדשים בסיר עם כוס וחצי מים עד רמת אל-דנטה. מתחילים באש גבוהה ולאחר רתיחה מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-15 דקות.
  2. בנתיים מגרדים בפומפיה עם החלק העבה ביותר את הקישוא, בצל ושומר.
  3. טוחנים מחצית מהעדשים המבושלות בעזרת בלנדר חשמלי ידני.
  4. שמים את כל המרכיבים ביחד בקערה גדולה ומערבבים היטב עם הידיים.
    לביבות עדשים ללא גלוטן
  5. מחממים במחבת שמן בגובה של כחצי סנטימטר.
  6. משטחים מהעיסה ללביבה בצורה הרצויה (הכי נוח בצורה ובגודל של כף הטיגון שיש בבית). מכניסים בעזרת כף הטיגון את הלביבה לשמן הרותח. לאחר הכנסת 3-4 לביבות יש להנמיך את האש לבינונית.
  7. מטגנים 4-5 דקות והופכים בזהירות. חשוב לא להתפתה ולהפוך את הלביבה לפני הזמן על מנת לא לפרקה.
  8. מוציאים ומספיגים את השמן על הנייר סופג. עגבניות, טחינה ביתית והחיים יפים.... 🙂 בתאבון
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

2s COMMENTS

2 thoughts

  • רותם
    דצמבר 16, 2015 at 4:39 pm

    היי שי,
    קמח חומוס יעבוד גם?

    • דצמבר 19, 2015 at 9:35 am

      בהחלט.
      חומוס, עדשים אדומות, עדשים צהובות, אפונה, שעועית הכל יעבוד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

לביבות קישוא ועדשים

Posted in : מתכונים, מתכונים נוספים on by : שי ללא גלוטן תגיות: , , ,

עדשים שחורות, אדומות, חומות…. בלביבות, במרק, באורז ואפילו בלחם.
איזה כייף שאין בהם גלוטן ואיזה טעם נפלא יש להם.
יש בהם משהו מנחם, משהו שמחמם את הבטן, אוכל שכייף לאכול בחורף.

השילוב בין הבצל המגורד, הקישוא , מחית העדשים והעדשים עצמם, נותן טעם נפלא ועשיר עם מרקם רענן, פריך וקריספי בחלקו החיצוני של הלביבה.

וגם כאן, כמו בכל המתכונים, ניתן להשתמש בתערובת הקמחים מסדרת הקמחים "שי של הטבע" (במקרה הזה קמח בצק דק – "שי של הטבע") או להרכיב את התערובת בעצמו

בתאבון 🙂

שי ללא גלוטן

לביבות קישוא ועדשים
Print Recipe
מנות זמן הכנה
10-12 יחידות 25 דקות
זמן בישול
20 דקות
מנות זמן הכנה
10-12 יחידות 25 דקות
זמן בישול
20 דקות
לביבות קישוא ועדשים
Print Recipe
מנות זמן הכנה
10-12 יחידות 25 דקות
זמן בישול
20 דקות
מנות זמן הכנה
10-12 יחידות 25 דקות
זמן בישול
20 דקות
מרכיבים
קמח - אופציה 1
קמח - אופציה 2
יתר המצרכים
מנות: יחידות
הוראות
  1. מבשלים את העדשים בסיר עם כוס וחצי מים עד רמת אל-דנטה. מתחילים באש גבוהה ולאחר רתיחה מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-15 דקות.
  2. בנתיים מגרדים בפומפיה עם החלק העבה ביותר את הקישוא, בצל ושומר.
  3. טוחנים מחצית מהעדשים המבושלות בעזרת בלנדר חשמלי ידני.
  4. שמים את כל המרכיבים ביחד בקערה גדולה ומערבבים היטב עם הידיים.
    לביבות עדשים ללא גלוטן
  5. מחממים במחבת שמן בגובה של כחצי סנטימטר.
  6. משטחים מהעיסה ללביבה בצורה הרצויה (הכי נוח בצורה ובגודל של כף הטיגון שיש בבית). מכניסים בעזרת כף הטיגון את הלביבה לשמן הרותח. לאחר הכנסת 3-4 לביבות יש להנמיך את האש לבינונית.
  7. מטגנים 4-5 דקות והופכים בזהירות. חשוב לא להתפתה ולהפוך את הלביבה לפני הזמן על מנת לא לפרקה.
  8. מוציאים ומספיגים את השמן על הנייר סופג. עגבניות, טחינה ביתית והחיים יפים.... 🙂 בתאבון
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.