קובנה, ללא גלוטן – מיותר לציין :)
2019-02-01קובנה ללא גלוטן, לחם תמני עם הרבה חמאה , מזכיר כמובן את הג'חנון ואני באופן אישי אוהב לאכול אותו עם סלט, שמן זית והרבה לימון.
הקובנה של אבנר מברדברי, המתכון המקורי (עם גלוטן) של מאיר אדוני והקמחים שלי… 🙂
שילוב לא רע….
שי ללא גלוטן
מרכיבים
- 500 גרם קמח רב תכליתי - שי של הטבע 1 חבילה
- 20 גרם שמרים יבשים (או פי 3 שמרים טריים) 1.5 כפות
- 100 גרם סוכר
- 1 יח' ביצים
- 300 מ"ל מים
- 20 גרם מלח
- 50 גרם חמאה
- 100 גרם חמאה לפתיחת הבצק
מנות: מנה
הוראות
- שמים את כל חומרי הבצק חוץ מחמאה בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים כ- 7-10 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק גמיש.
- מוסיפים בהדרגה את החמאה וממשיכים ללוש עד איחוד מלא.
- מחלקים לכדורים של 50-60 גרם
- חוזרים על הפעולה פעם נוספת
- מניחים בסיר סגור (סיר ג'חנון).
- אופים במשך כ 30 דקות על תנור שחומם מראש ל 180 מעלות. 5 דקות אחרונות, מומץ להסיר את מכסה הסיר ולאפות ללא מכסה.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe