קובנה, ללא גלוטן – מיותר לציין :)

2019-02-01
  • Prep Time : 0m
  • Cook Time : 0m
  • Ready In : 0m

קובנה ללא גלוטן, לחם תמני עם הרבה חמאה , מזכיר כמובן את הג’חנון ואני באופן אישי אוהב לאכול אותו עם סלט, שמן זית והרבה לימון.

הקובנה של אבנר מברדברי, המתכון המקורי (עם גלוטן) של מאיר אדוני והקמחים שלי… 🙂

שילוב לא רע….

שי ללא גלוטן

קובנה, ללא גלוטן - מיותר לציין 🙂
Print Recipe
מנות
1 מנה
מנות
1 מנה
קובנה, ללא גלוטן - מיותר לציין 🙂
Print Recipe
מנות
1 מנה
מנות
1 מנה
מרכיבים
מנות: מנה
הוראות
  1. שמים את כל חומרי הבצק חוץ מחמאה בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים כ- 7-10 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק גמיש.
  2. מוסיפים בהדרגה את החמאה וממשיכים ללוש עד איחוד מלא.
  3. מחלקים לכדורים של 50-60 גרם
  4. משמנים משטח עבודה בחמאה רכה (נייר אפייה או משטח סיליקון). מרדדים כל כדור בצק במערוך וממשיכים למתוח ולשטח בידיים ליצירת מלבן בצק דק ככל האפשר, כמעט שקוף, בגודל 20×25 ס"מ בערך. מורחים כל מלבן בצק בחמאה רכה בנדיבות, מגלגלים אותו לרולדה ואת הרולדה מגלגלים לצורת שבלול.
  5. חוזרים על הפעולה פעם נוספת
  6. מניחים בסיר סגור (סיר ג'חנון).
  7. אופים במשך כ 30 דקות על תנור שחומם מראש ל 180 מעלות. 5 דקות אחרונות, מומץ להסיר את מכסה הסיר ולאפות ללא מכסה.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Average Member Rating

(0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

0 people rated this recipe