fbpx

קראנץ שוקולד

Comments : 2 Posted in : מתכונים, קינוחים ומתוקים on by : שי ללא גלוטן תגיות: , , ,

קראנץ שוקולד היא אחת מהעוגות שלוקחות אותי בחזרה לילדות. הריח המציף את הבית פשוט נפלא ומשכר והבעיה היחידה היא שהעוגה מתחסלת באותו הרגע…. והפתרון לכך הוא כמובן מתכון לשתי עוגות 🙂

נהוג להכין את עוגת השוקולד עם תוספת אגוזים. אצלנו אגוזים לא כל כך הולכים טוב בבית ולעומת זאת נסיכת הגלוטן שלי,  מאוד אוהבת קשיו ולכן המתכון הוא עם קשיו. כמובן שניתן לשים כל מה שרוצים.

בתאבון,

שי ללא גלטון

קראנץ שוקולד
Print Recipe
מנות זמן הכנה
2 יחידות 60 דקות
זמן בישול זמן המתנה
35 דקות 60 דקות
מנות זמן הכנה
2 יחידות 60 דקות
זמן בישול זמן המתנה
35 דקות 60 דקות
קראנץ שוקולד
Print Recipe
מנות זמן הכנה
2 יחידות 60 דקות
זמן בישול זמן המתנה
35 דקות 60 דקות
מנות זמן הכנה
2 יחידות 60 דקות
זמן בישול זמן המתנה
35 דקות 60 דקות
מרכיבים
קמח - אופציה 1
קמח - אופציה 2
יתר המצרכים לבצק
מלית
סירופ סוכר - לא חובה
מנות: יחידות
הוראות
הכנת הבצק
  1. במיקסר עם וו לישה שמים את כל הקמחים + סוכר + שמרים. מתחילים לערבב על מהירות נמוכה ומוסיפים את הביצים + המים/חלב + ווניל.
  2. לאחר כ- 2 דקות, מוסיפים בהדרגה את החמאה + המלח ומערבבים עוד כ- 6-7 דקות. נקבל בצק רך אך מעט דביק.
  3. מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכשעה.
ממלאים, מעצבים ומתפיחים:
  1. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים ומרדדים כל חלק על נייר אפיה למלבן בעובי 1/2 ס"מ. מורחים ממרח שוקולד בצורה שווה ומפזרים את התוספת (קשיו, אגוזים או מה שאוהבים).
  2. מגלגלים את הבצק לצורת נקניק. כל פעם מושכים את הבצק בעדינות פנימה על מנת שנקבל צורה אחידה ולא יהיה אוויר בתוך הגליל. עם סיום הגלגול מהדקים מעט עם שורש כף היד (לא עם האצבעות...)
קראנץ או רולדה....?
  1. מי שרוצה להכין רולדה יכול לדלג על השלב הזה. חוצים את הגליל לאורכו בעזרת סכין חלק. מניחים את שני חצאי הגליל זה על זה בצורת X כשצידם הפתוח פונה לאותו צד, מלפפים לצמה ומהדקים בקצוות.
  2. מעבירים לתבנית את הצמה או הרולדה, מברישים עם ביצה ומתפיחים עוד 30-35 דקות. זה הזמן גם להתחיל ולחמם את התנור ל170 מעלות...
  3. אופים כ- 35 עד 40 דקות - עד הזהבה קלה.
  4. מוציאים את הקראנצים מהתנור ומברישים בסירופ בעודם חמים (הסירופ צריך להיות קר).
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

2s COMMENTS

2 thoughts

  • יובל בן מרדכי
    יולי 29, 2020 at 5:24 pm

    מתכון מעולה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קראנץ שוקולד

Comments : 16 Posted in : מתכונים, קינוחים ומתוקים on by : שי ללא גלוטן תגיות: , , ,

קראנץ שוקולד היא אחת מהעוגות שלוקחות אותי בחזרה לילדות. הריח המציף את הבית פשוט נפלא ומשכר והבעיה היחידה היא שהעוגה מתחסלת באותו הרגע…. והפתרון לכך הוא כמובן מתכון לשתי עוגות 🙂

נהוג להכין את עוגת השוקולד עם תוספת אגוזים. אצלנו אגוזים לא כל כך הולכים טוב בבית ולעומת זאת נסיכת הגלוטן שלי,  מאוד אוהבת קשיו ולכן המתכון הוא עם קשיו. כמובן שניתן לשים כל מה שרוצים.

בתאבון,

שי ללא גלטון

קראנץ שוקולד
Print Recipe
מנות זמן הכנה
2 יחידות 60 דקות
זמן בישול זמן המתנה
35 דקות 60 דקות
מנות זמן הכנה
2 יחידות 60 דקות
זמן בישול זמן המתנה
35 דקות 60 דקות
קראנץ שוקולד
Print Recipe
מנות זמן הכנה
2 יחידות 60 דקות
זמן בישול זמן המתנה
35 דקות 60 דקות
מנות זמן הכנה
2 יחידות 60 דקות
זמן בישול זמן המתנה
35 דקות 60 דקות
מרכיבים
קמח - אופציה 1
קמח - אופציה 2
יתר המצרכים לבצק
מלית
סירופ סוכר - לא חובה
מנות: יחידות
הוראות
הכנת הבצק
  1. במיקסר עם וו לישה שמים את כל הקמחים + סוכר + שמרים. מתחילים לערבב על מהירות נמוכה ומוסיפים את הביצים + המים/חלב + ווניל.
  2. לאחר כ- 2 דקות, מוסיפים בהדרגה את החמאה + המלח ומערבבים עוד כ- 6-7 דקות. נקבל בצק רך אך מעט דביק.
  3. מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכשעה.
ממלאים, מעצבים ומתפיחים:
  1. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים ומרדדים כל חלק על נייר אפיה למלבן בעובי 1/2 ס"מ. מורחים ממרח שוקולד בצורה שווה ומפזרים את התוספת (קשיו, אגוזים או מה שאוהבים).
  2. מגלגלים את הבצק לצורת נקניק. כל פעם מושכים את הבצק בעדינות פנימה על מנת שנקבל צורה אחידה ולא יהיה אוויר בתוך הגליל. עם סיום הגלגול מהדקים מעט עם שורש כף היד (לא עם האצבעות...)
קראנץ או רולדה....?
  1. מי שרוצה להכין רולדה יכול לדלג על השלב הזה. חוצים את הגליל לאורכו בעזרת סכין חלק. מניחים את שני חצאי הגליל זה על זה בצורת X כשצידם הפתוח פונה לאותו צד, מלפפים לצמה ומהדקים בקצוות.
  2. מעבירים לתבנית את הצמה או הרולדה, מברישים עם ביצה ומתפיחים עוד 30-35 דקות. זה הזמן גם להתחיל ולחמם את התנור ל170 מעלות...
  3. אופים כ- 35 עד 40 דקות - עד הזהבה קלה.
  4. מוציאים את הקראנצים מהתנור ומברישים בסירופ בעודם חמים (הסירופ צריך להיות קר).
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

16s COMMENTS

16 thoughts

  • מיטל וקנין
    מרץ 2, 2016 at 9:44 am

    שלום. מחפשת גרסה פרווה לעוגה קראנץ’ ללא שומן טראנס (מרגרינה). האם ניתן להחליף בשמן וכמה?

    • מרץ 3, 2016 at 7:30 pm

      כלל האצבע אומר שניתן להמיר את משקל החמאה ב 80% משקל שמן.
      כלומר אם יש 100 גרם חמאה ניתן לשים 80 גרם שמן.
      כמובן שמבחינת הטעם זה שונה וגם המרקם יהיה מעט שונה, אבל עדיין התוצאה תהיה טובה.
      במקרה הזה הייתי אולי משתמש בשמן קוקוס שכאן הוא ישתלב נפלא מבחינת הטעם עם השוקולד.
      בהצלחה.

  • מיטל וקנין
    מרץ 5, 2016 at 8:44 am

    תודה רבה. האם ניתן למצוא שמן קוקוס נטול גלוטן ואיפה?

  • נובמבר 7, 2017 at 12:36 pm

    האם יש מצב להכין את השמרים אך ורק מהקמח שלך ללא כל התוספות של הקמחים ?

    • נובמבר 8, 2017 at 7:45 pm

      כמובן זיוה.
      אופציה 1 היא שימוש בקמח שלי (במקרה הזה – קמח רב תכליתי) ואופציה 2 היא ערבוב קמחים.
      אם משתמשים באופציה הראשונה, אין צורך להוסיף לערבב קמחים או להוסיף קסנטן / גואר גאם וכד’.

      שי

  • נורית
    אפריל 27, 2018 at 4:42 am

    היי! האם רצוי להטפיח בסביבה חמימה ועשירה בלחות כמו הלחמים?

    • מאי 5, 2018 at 5:59 pm

      לא, פחות מומלץ במקרה הזה, כי השוקולד ימס ויצא החוצה.
      שי

  • גלית
    אוקטובר 27, 2018 at 3:45 pm

    יצא מעולה!
    תודה שי על המתכון!

    • נובמבר 3, 2018 at 12:33 pm

      איזה כייף לשמוע!
      תודה רבה על הפרגון 🙂
      שי

  • נעמה
    דצמבר 15, 2018 at 12:30 pm

    ואווו העוגת קראנץ הכי טעימה שאכלתי והיה קל לעבוד עם הבצק

  • שחר
    ינואר 25, 2019 at 1:20 pm

    יש אפשרות להשתמש בקמח אורז לבן ולא מלא?

    • פברואר 17, 2019 at 12:53 am

      היי שחר,
      כן בהחלט, אפשר להחליף את הקמח אורז מלא בקמח אורז לבן.
      שי

  • ליטל
    דצמבר 18, 2019 at 3:07 am

    הי שי, האם ניתן להשאיר את העוגה (לאחר המילוי והעיצוב) במקרר ללילה ולאפות בבוקר?

  • טלי דרהם
    ינואר 18, 2020 at 8:13 pm

    האם אפשר להחליף בכל קמח ללא גלוטן?
    תודה על המתכון

    • ינואר 22, 2020 at 9:27 am

      היי טלי,
      אפשר להשתמש בקמחי מקור ולא בעמילנים.
      תערובת שמכילה אחוז גבוה של עמילן לא תעשה את העבודה כמו שצריך.
      שי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *