קראנץ שוקולד

2016-02-13
  • Prep Time : 0m
  • Cook Time : 0m
  • Ready In : 0m

קראנץ שוקולד היא אחת מהעוגות שלוקחות אותי בחזרה לילדות. הריח המציף את הבית פשוט נפלא ומשכר והבעיה היחידה היא שהעוגה מתחסלת באותו הרגע…. והפתרון לכך הוא כמובן מתכון לשתי עוגות 🙂

נהוג להכין את עוגת השוקולד עם תוספת אגוזים. אצלנו אגוזים לא כל כך הולכים טוב בבית ולעומת זאת נסיכת הגלוטן שלי,  מאוד אוהבת קשיו ולכן המתכון הוא עם קשיו. כמובן שניתן לשים כל מה שרוצים.

בתאבון,

שי ללא גלטון

קראנץ שוקולד
Print Recipe
    מנות זמן הכנה
    2 יחידות 60 דקות
    זמן בישול זמן המתנה
    35 דקות 60 דקות
    מנות זמן הכנה
    2 יחידות 60 דקות
    זמן בישול זמן המתנה
    35 דקות 60 דקות
    קראנץ שוקולד
    Print Recipe
      מנות זמן הכנה
      2 יחידות 60 דקות
      זמן בישול זמן המתנה
      35 דקות 60 דקות
      מנות זמן הכנה
      2 יחידות 60 דקות
      זמן בישול זמן המתנה
      35 דקות 60 דקות
      מרכיבים
      קמח - אופציה 1
      קמח - אופציה 2
      יתר המצרכים לבצק
      מלית
      סירופ סוכר - לא חובה
      מנות: יחידות
      הוראות
      הכנת הבצק
      1. במיקסר עם וו לישה שמים את כל הקמחים + סוכר + שמרים. מתחילים לערבב על מהירות נמוכה ומוסיפים את הביצים + המים/חלב + ווניל.
      2. לאחר כ- 2 דקות, מוסיפים בהדרגה את החמאה + המלח ומערבבים עוד כ- 6-7 דקות. נקבל בצק רך אך מעט דביק.
      3. מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכשעה.
      ממלאים, מעצבים ומתפיחים:
      1. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים ומרדדים כל חלק על נייר אפיה למלבן בעובי 1/2 ס"מ. מורחים ממרח שוקולד בצורה שווה ומפזרים את התוספת (קשיו, אגוזים או מה שאוהבים).
      2. מגלגלים את הבצק לצורת נקניק. כל פעם מושכים את הבצק בעדינות פנימה על מנת שנקבל צורה אחידה ולא יהיה אוויר בתוך הגליל. עם סיום הגלגול מהדקים מעט עם שורש כף היד (לא עם האצבעות...)
      קראנץ או רולדה....?
      1. מי שרוצה להכין רולדה יכול לדלג על השלב הזה. חוצים את הגליל לאורכו בעזרת סכין חלק. מניחים את שני חצאי הגליל זה על זה בצורת X כשצידם הפתוח פונה לאותו צד, מלפפים לצמה ומהדקים בקצוות.
      2. מעבירים לתבנית את הצמה או הרולדה, מברישים עם ביצה ומתפיחים עוד 30-35 דקות. זה הזמן גם להתחיל ולחמם את התנור ל170 מעלות...
      3. אופים כ- 35 עד 40 דקות - עד הזהבה קלה.
      4. מוציאים את הקראנצים מהתנור ומברישים בסירופ בעודם חמים (הסירופ צריך להיות קר).
      שתף את המתכון

      תגובות מתכון

      תגובות (16)

      1. posted by מיטל וקנין on מרץ 2, 2016

        שלום. מחפשת גרסה פרווה לעוגה קראנץ' ללא שומן טראנס (מרגרינה). האם ניתן להחליף בשמן וכמה?

          הגב
        • posted by שי ללא גלוטן on מרץ 3, 2016

          כלל האצבע אומר שניתן להמיר את משקל החמאה ב 80% משקל שמן.
          כלומר אם יש 100 גרם חמאה ניתן לשים 80 גרם שמן.
          כמובן שמבחינת הטעם זה שונה וגם המרקם יהיה מעט שונה, אבל עדיין התוצאה תהיה טובה.
          במקרה הזה הייתי אולי משתמש בשמן קוקוס שכאן הוא ישתלב נפלא מבחינת הטעם עם השוקולד.
          בהצלחה.

            הגב
      2. posted by מיטל וקנין on מרץ 5, 2016

        תודה רבה. האם ניתן למצוא שמן קוקוס נטול גלוטן ואיפה?

          הגב
      3. posted by זיוה on נובמבר 7, 2017

        האם יש מצב להכין את השמרים אך ורק מהקמח שלך ללא כל התוספות של הקמחים ?

          הגב
        • posted by שי ללא גלוטן on נובמבר 8, 2017

          כמובן זיוה.
          אופציה 1 היא שימוש בקמח שלי (במקרה הזה – קמח רב תכליתי) ואופציה 2 היא ערבוב קמחים.
          אם משתמשים באופציה הראשונה, אין צורך להוסיף לערבב קמחים או להוסיף קסנטן / גואר גאם וכד'.

          שי

            הגב
      4. posted by נורית on אפריל 27, 2018

        היי! האם רצוי להטפיח בסביבה חמימה ועשירה בלחות כמו הלחמים?

          הגב
        • posted by שי ללא גלוטן on מאי 5, 2018

          לא, פחות מומלץ במקרה הזה, כי השוקולד ימס ויצא החוצה.
          שי

            הגב
      5. posted by גלית on אוקטובר 27, 2018

        יצא מעולה!
        תודה שי על המתכון!

          הגב
      6. posted by נעמה on דצמבר 15, 2018

        ואווו העוגת קראנץ הכי טעימה שאכלתי והיה קל לעבוד עם הבצק

          הגב
      7. posted by שחר on ינואר 25, 2019

        יש אפשרות להשתמש בקמח אורז לבן ולא מלא?

          הגב
        • posted by שי ללא גלוטן on פברואר 17, 2019

          היי שחר,
          כן בהחלט, אפשר להחליף את הקמח אורז מלא בקמח אורז לבן.
          שי

            הגב
      8. posted by ליטל on דצמבר 18, 2019

        הי שי, האם ניתן להשאיר את העוגה (לאחר המילוי והעיצוב) במקרר ללילה ולאפות בבוקר?

          הגב
      9. posted by טלי דרהם on ינואר 18, 2020

        האם אפשר להחליף בכל קמח ללא גלוטן?
        תודה על המתכון

          הגב
        • posted by שי ללא גלוטן on ינואר 22, 2020

          היי טלי,
          אפשר להשתמש בקמחי מקור ולא בעמילנים.
          תערובת שמכילה אחוז גבוה של עמילן לא תעשה את העבודה כמו שצריך.
          שי

            הגב

      כתיבת תגובה

      האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

      Average Member Rating

      (0 / 5)

      0 5 0
      Rate this recipe

      0 people rated this recipe