13 פברואר, 2016
קראנץ שוקולד

קראנץ שוקולד היא אחת מהעוגות שלוקחות אותי בחזרה לילדות. הריח המציף את הבית פשוט נפלא ומשכר והבעיה היחידה היא שהעוגה מתחסלת באותו הרגע…. והפתרון לכך הוא כמובן מתכון לשתי עוגות 🙂
נהוג להכין את עוגת השוקולד עם תוספת אגוזים. אצלנו אגוזים לא כל כך הולכים טוב בבית ולעומת זאת נסיכת הגלוטן שלי, מאוד אוהבת קשיו ולכן המתכון הוא עם קשיו. כמובן שניתן לשים כל מה שרוצים.
בתאבון,
שי ללא גלטון
- 500 גרם קמח רב תכליתי - שי של הטבע
- 1 כוס קמח אורז מלא 150 גרם
- 1 כוס קמח דוחן 150 גרם
- 2/3 כוס עמילן טפיוקה 100 גרם
- 1/3 כוס עמילן תופ"א 75 גרם
- 4-5 כפות עמילן תירס (קורנפלור) 25 גרם
- 1 כף שטוחה קסנטאן גאם או גואר גאם 7-8 גרם
- 1 כף סיבים תזונתיים 5 גרם - לא חובה
- 1/2 כוס סוכר 100 גרם
- 2 כפיות שמרים יבשים 6 גרם
- 2 יחידות ביצים
- 180 מ"ל מים או חלב או חצי חצי....
- 115 גרם חמאה בטמפ` החדר
- 1 כפית תמצית וניל
- מעט מלח
- 300 גרם ממרח שוקולד מה שאוהבים....
- 50 גרם אגוזים , שקדים, קשיו מה שאוהבים...
- במיקסר עם וו לישה שמים את כל הקמחים + סוכר + שמרים. מתחילים לערבב על מהירות נמוכה ומוסיפים את הביצים + המים/חלב + ווניל.
- לאחר כ- 2 דקות, מוסיפים בהדרגה את החמאה + המלח ומערבבים עוד כ- 6-7 דקות. נקבל בצק רך אך מעט דביק.
- מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכשעה.
- מחלקים את הבצק ל-2 חלקים ומרדדים כל חלק על נייר אפיה למלבן בעובי 1/2 ס"מ. מורחים ממרח שוקולד בצורה שווה ומפזרים את התוספת (קשיו, אגוזים או מה שאוהבים).
- אופים כ- 35 עד 40 דקות - עד הזהבה קלה.
- מוציאים את הקראנצים מהתנור ומברישים בסירופ בעודם חמים (הסירופ צריך להיות קר).
2 thoughts
מתכון מעולה
תודה רבה 🙂