Loader

קראנץ שוקולד

2016-02-13

קראנץ שוקולד היא אחת מהעוגות שלוקחות אותי בחזרה לילדות. הריח המציף את הבית פשוט נפלא ומשכר והבעיה היחידה היא שהעוגה מתחסלת באותו הרגע…. והפתרון לכך הוא כמובן מתכון לשתי עוגות 🙂

נהוג להכין את עוגת השוקולד עם תוספת אגוזים. אצלנו אגוזים לא כל כך הולכים טוב בבית ולעומת זאת נסיכת הגלוטן שלי,  מאוד אוהבת קשיו ולכן המתכון הוא עם קשיו. כמובן שניתן לשים כל מה שרוצים.

בתאבון,

שי ללא גלטון

קראנץ שוקולד
Print Recipe
מנות זמן הכנה
2 יחידות 60 דקות
זמן בישול זמן המתנה
35 דקות 60 דקות
מנות זמן הכנה
2 יחידות 60 דקות
זמן בישול זמן המתנה
35 דקות 60 דקות
קראנץ שוקולד
Print Recipe
מנות זמן הכנה
2 יחידות 60 דקות
זמן בישול זמן המתנה
35 דקות 60 דקות
מנות זמן הכנה
2 יחידות 60 דקות
זמן בישול זמן המתנה
35 דקות 60 דקות
מרכיבים
קמח - אופציה 1
קמח - אופציה 2
יתר המצרכים לבצק
מלית
סירופ סוכר - לא חובה
מנות: יחידות
הוראות
הכנת הבצק
  1. במיקסר עם וו לישה שמים את כל הקמחים + סוכר + שמרים. מתחילים לערבב על מהירות נמוכה ומוסיפים את הביצים + המים/חלב + ווניל.
  2. לאחר כ- 2 דקות, מוסיפים בהדרגה את החמאה + המלח ומערבבים עוד כ- 6-7 דקות. נקבל בצק רך אך מעט דביק.
  3. מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכשעה.
ממלאים, מעצבים ומתפיחים:
  1. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים ומרדדים כל חלק על נייר אפיה למלבן בעובי 1/2 ס"מ. מורחים ממרח שוקולד בצורה שווה ומפזרים את התוספת (קשיו, אגוזים או מה שאוהבים).
  2. מגלגלים את הבצק לצורת נקניק. כל פעם מושכים את הבצק בעדינות פנימה על מנת שנקבל צורה אחידה ולא יהיה אוויר בתוך הגליל. עם סיום הגלגול מהדקים מעט עם שורש כף היד (לא עם האצבעות...)
קראנץ או רולדה....?
  1. מי שרוצה להכין רולדה יכול לדלג על השלב הזה. חוצים את הגליל לאורכו בעזרת סכין חלק. מניחים את שני חצאי הגליל זה על זה בצורת X כשצידם הפתוח פונה לאותו צד, מלפפים לצמה ומהדקים בקצוות.
  2. מעבירים לתבנית את הצמה או הרולדה, מברישים עם ביצה ומתפיחים עוד 30-35 דקות. זה הזמן גם להתחיל ולחמם את התנור ל170 מעלות...
  3. אופים כ- 35 עד 40 דקות - עד הזהבה קלה.
  4. מוציאים את הקראנצים מהתנור ומברישים בסירופ בעודם חמים (הסירופ צריך להיות קר).
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

תגובות (2)

  1. posted by יובל בן מרדכי on 29/07/2020

    מתכון מעולה

      הגב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Related Recipes:
  • קרפ צרפתי ללא גלוטן – תערובת קרפ

  • מגולגלות קינדר

  • אזני המן בלי מאמץ

  • עוגת הגבינה של אפרת

  • אזני המן קקאו שוקולדיים במלית שוקולד לבן

קראנץ שוקולד

2016-02-13

קראנץ שוקולד היא אחת מהעוגות שלוקחות אותי בחזרה לילדות. הריח המציף את הבית פשוט נפלא ומשכר והבעיה היחידה היא שהעוגה מתחסלת באותו הרגע…. והפתרון לכך הוא כמובן מתכון לשתי עוגות 🙂

נהוג להכין את עוגת השוקולד עם תוספת אגוזים. אצלנו אגוזים לא כל כך הולכים טוב בבית ולעומת זאת נסיכת הגלוטן שלי,  מאוד אוהבת קשיו ולכן המתכון הוא עם קשיו. כמובן שניתן לשים כל מה שרוצים.

בתאבון,

שי ללא גלטון

קראנץ שוקולד
Print Recipe
מנות זמן הכנה
2 יחידות 60 דקות
זמן בישול זמן המתנה
35 דקות 60 דקות
מנות זמן הכנה
2 יחידות 60 דקות
זמן בישול זמן המתנה
35 דקות 60 דקות
קראנץ שוקולד
Print Recipe
מנות זמן הכנה
2 יחידות 60 דקות
זמן בישול זמן המתנה
35 דקות 60 דקות
מנות זמן הכנה
2 יחידות 60 דקות
זמן בישול זמן המתנה
35 דקות 60 דקות
מרכיבים
קמח - אופציה 1
קמח - אופציה 2
יתר המצרכים לבצק
מלית
סירופ סוכר - לא חובה
מנות: יחידות
הוראות
הכנת הבצק
  1. במיקסר עם וו לישה שמים את כל הקמחים + סוכר + שמרים. מתחילים לערבב על מהירות נמוכה ומוסיפים את הביצים + המים/חלב + ווניל.
  2. לאחר כ- 2 דקות, מוסיפים בהדרגה את החמאה + המלח ומערבבים עוד כ- 6-7 דקות. נקבל בצק רך אך מעט דביק.
  3. מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכשעה.
ממלאים, מעצבים ומתפיחים:
  1. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים ומרדדים כל חלק על נייר אפיה למלבן בעובי 1/2 ס"מ. מורחים ממרח שוקולד בצורה שווה ומפזרים את התוספת (קשיו, אגוזים או מה שאוהבים).
  2. מגלגלים את הבצק לצורת נקניק. כל פעם מושכים את הבצק בעדינות פנימה על מנת שנקבל צורה אחידה ולא יהיה אוויר בתוך הגליל. עם סיום הגלגול מהדקים מעט עם שורש כף היד (לא עם האצבעות...)
קראנץ או רולדה....?
  1. מי שרוצה להכין רולדה יכול לדלג על השלב הזה. חוצים את הגליל לאורכו בעזרת סכין חלק. מניחים את שני חצאי הגליל זה על זה בצורת X כשצידם הפתוח פונה לאותו צד, מלפפים לצמה ומהדקים בקצוות.
  2. מעבירים לתבנית את הצמה או הרולדה, מברישים עם ביצה ומתפיחים עוד 30-35 דקות. זה הזמן גם להתחיל ולחמם את התנור ל170 מעלות...
  3. אופים כ- 35 עד 40 דקות - עד הזהבה קלה.
  4. מוציאים את הקראנצים מהתנור ומברישים בסירופ בעודם חמים (הסירופ צריך להיות קר).
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

תגובות (16)

  1. posted by מיטל וקנין on 02/03/2016

    שלום. מחפשת גרסה פרווה לעוגה קראנץ' ללא שומן טראנס (מרגרינה). האם ניתן להחליף בשמן וכמה?

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 03/03/2016

      כלל האצבע אומר שניתן להמיר את משקל החמאה ב 80% משקל שמן.
      כלומר אם יש 100 גרם חמאה ניתן לשים 80 גרם שמן.
      כמובן שמבחינת הטעם זה שונה וגם המרקם יהיה מעט שונה, אבל עדיין התוצאה תהיה טובה.
      במקרה הזה הייתי אולי משתמש בשמן קוקוס שכאן הוא ישתלב נפלא מבחינת הטעם עם השוקולד.
      בהצלחה.

        הגב
  2. posted by מיטל וקנין on 05/03/2016

    תודה רבה. האם ניתן למצוא שמן קוקוס נטול גלוטן ואיפה?

      הגב
  3. posted by זיוה on 07/11/2017

    האם יש מצב להכין את השמרים אך ורק מהקמח שלך ללא כל התוספות של הקמחים ?

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 08/11/2017

      כמובן זיוה.
      אופציה 1 היא שימוש בקמח שלי (במקרה הזה – קמח רב תכליתי) ואופציה 2 היא ערבוב קמחים.
      אם משתמשים באופציה הראשונה, אין צורך להוסיף לערבב קמחים או להוסיף קסנטן / גואר גאם וכד'.

      שי

        הגב
  4. posted by נורית on 27/04/2018

    היי! האם רצוי להטפיח בסביבה חמימה ועשירה בלחות כמו הלחמים?

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 05/05/2018

      לא, פחות מומלץ במקרה הזה, כי השוקולד ימס ויצא החוצה.
      שי

        הגב
  5. posted by גלית on 27/10/2018

    יצא מעולה!
    תודה שי על המתכון!

      הגב
  6. posted by נעמה on 15/12/2018

    ואווו העוגת קראנץ הכי טעימה שאכלתי והיה קל לעבוד עם הבצק

      הגב
  7. posted by שחר on 25/01/2019

    יש אפשרות להשתמש בקמח אורז לבן ולא מלא?

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 17/02/2019

      היי שחר,
      כן בהחלט, אפשר להחליף את הקמח אורז מלא בקמח אורז לבן.
      שי

        הגב
  8. posted by ליטל on 18/12/2019

    הי שי, האם ניתן להשאיר את העוגה (לאחר המילוי והעיצוב) במקרר ללילה ולאפות בבוקר?

      הגב
  9. posted by טלי דרהם on 18/01/2020

    האם אפשר להחליף בכל קמח ללא גלוטן?
    תודה על המתכון

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 22/01/2020

      היי טלי,
      אפשר להשתמש בקמחי מקור ולא בעמילנים.
      תערובת שמכילה אחוז גבוה של עמילן לא תעשה את העבודה כמו שצריך.
      שי

        הגב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Related Recipes:
  • קרפ צרפתי ללא גלוטן – תערובת קרפ

  • מגולגלות קינדר

  • אזני המן בלי מאמץ

  • עוגת הגבינה של אפרת

  • אזני המן קקאו שוקולדיים במלית שוקולד לבן