Loader

קיש בולונז, עלי מנגולד ופיטריות

2016-04-19

קיש בולונז עם קלתית נפלאה של בצק פריך מקמח דק – שי של הטבע והכי חשוב, ללא גלוטן – מיותר לציין 🙂
כאן, אני מעדיף את הקמח לבצק דק על הקמח הרב תכליתי, היות ואני רוצה לתת טעמים עמוקים יותר לבצק, להנות מעושר החלבונים שיש בו בזמן העבודה ולקבל בעצם בצק פריך מושלם לאפיה מלוחה.

כמובן שאפשר להשתמש גם בבצק הרב תכליתי או לערבב את הקמחים באופן עצמי ללא קשר לסדרת התערובות שי של הטבע ואני אפרט על כך במתכון.

לגבי בחירת הבשר הטחון, בעיקרון יש לשלב בין בשר רזה בעל טעם דומיננטי כגון שייטל, סינטה, אנטריקוט וכד’ ולבין בשר שמן כגון צוואר או ורד צלע. השילוב האופטימלי, לדעתי, הוא כ-60%-65% בשר רזה ו35%-40% בשר שמן. הבשר הרזה ייתן את הטעם בעוד שהבשר השמן ימס בצלייה ויעניק עסיסיות מופלא לבשר.

לשומרי כשרות אפשר להכין את הגרסה בשרית בלבד ומי שאינו שומר, יכול כמובן להעשיר את טעמו של הבצק עם חמאה.

בתאבון 🙂

שי ללא גלוטן

קיש בולונז , עלי מנגולד ופיטריות
Print Recipe
מנות זמן הכנה
1 תבנית פאי 28 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
35 דקות 30 דקות
מנות זמן הכנה
1 תבנית פאי 28 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
35 דקות 30 דקות
קיש בולונז , עלי מנגולד ופיטריות
Print Recipe
מנות זמן הכנה
1 תבנית פאי 28 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
35 דקות 30 דקות
מנות זמן הכנה
1 תבנית פאי 28 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
35 דקות 30 דקות
מרכיבים
קמח - אופציה 1
קמח - אופציה 2
יתר המצרכים
רוטב בולונז
מנות: תבנית פאי 28
הוראות
קלתית הקיש
  1. שמים במעבד מזון עם להב מתכת את כל הקמחים + מלח + חמאה כשהיא קרה וחתוכה לקוביות. * מי שמכין עם שמן ולא חמאה, יש לשים את השמן בהדרגה תוך כדי פעולת מעבד המזון.
  2. מערבבים עד קבלת פירורים קטנים ואחידים
  3. מוסיפים את אבקת הסוכר ומערבבים עוד ממש קצת.
  4. מוסיפים את הביצה ובפולסים קצרים מעבדים את הבצק. אם חסר אפשר להוסיף עוד כף או שתיים של מים קרים. הבצק צריך להיות במרקם פרורי, אז לא להתפתות ולהוסיף מים אם אין צורך.
  5. מוציאים, מאחדים את הבצק לצורת כדור (לא לשים, אלא לאחד אותו היות ומדובר בבצק לא הומוגני ופרורי).
  6. משטחים קלות על ניילון נצמד (עובי של 1 ס"מ בערך) ומקררים היטב במשך 30-45 דקות
בזמן שהבצק במקרר, יש לנו זמן פנוי ל...הכין את הרוטב בולונז
  1. קוצצים לקוביות את הבצל והשום ומטגנים מעט עם שמן זית (3-4 דקות)
  2. פורסים את עלי המנגולד ומוסיפים למחבת.
  3. מוסיפים את הרסק עגבניות ומטגנים עוד כמה דקות.
  4. מוסיפים את הבשר הטחון. חשוב מאוד שהבשר יהיה מופשר לחלוטין ולא קפוא.
  5. מבשלים כ- 5-6 דקות על אש בנונית עד שכל נוזלי הבשר מתאדים. מוסיפים את העגבניות, מלח, פלפל, כמון וכל תבלין אחר שאוהבים לפי הטעם.
  6. מוסיפים עוד כחצי כוס מים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה/בנונית כ- 15 דקות.
הרכבת ואפית הקיש
  1. מרדדים את הבצק על נייר אפייה, עושים חורים עם מזלג ומסדרים בתוך תבנית עגולה כאשר מהדקים את הקלתית לדפנות התבנית.
  2. משקולות! מניחים נייר אפייה מעל הקלתית כאשר הנייר גם סביב הדפנות. על נייר האפייה שמים גרגירי שעועית/חומוס/עדשים כל דבר שתירצו שעמיד בחום.
  3. אופים כ-10 דקות בחום של 200 מעלות ועוד כ-5 דקות ללא המשקולות(על מנת להוציא את המשקולות, מרימים בזהירות את נייר האפייה ופשוט שולפים אותו מהתבנית).
  4. מוסיפים את מלית (בולונז) , מפזרים בחלק העליון פיטריות, מוצרלה (למי שלא שומר כשרות), בזיליקום טרי או כל דבר אחר שאוהבים, בוזקים מעט שמן זית מעל ואופים בחום 150 מעלות עוד כ30-35 דקות.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Related Recipes:
  • החרוסת של סבתא

  • עלי סיגר במילוי בשר טחון וגרגרי חומוס

  • עלי סיגר ללא גלוטן

  • איטליה ללא גלוטן – טורטליני בשרי

  • בוריקיטס ללא גלוטן

קיש בולונז, עלי מנגולד ופיטריות

2016-04-19

קיש בולונז עם קלתית נפלאה של בצק פריך מקמח דק – שי של הטבע והכי חשוב, ללא גלוטן – מיותר לציין 🙂
כאן, אני מעדיף את הקמח לבצק דק על הקמח הרב תכליתי, היות ואני רוצה לתת טעמים עמוקים יותר לבצק, להנות מעושר החלבונים שיש בו בזמן העבודה ולקבל בעצם בצק פריך מושלם לאפיה מלוחה.

כמובן שאפשר להשתמש גם בבצק הרב תכליתי או לערבב את הקמחים באופן עצמי ללא קשר לסדרת התערובות שי של הטבע ואני אפרט על כך במתכון.

לגבי בחירת הבשר הטחון, בעיקרון יש לשלב בין בשר רזה בעל טעם דומיננטי כגון שייטל, סינטה, אנטריקוט וכד’ ולבין בשר שמן כגון צוואר או ורד צלע. השילוב האופטימלי, לדעתי, הוא כ-60%-65% בשר רזה ו35%-40% בשר שמן. הבשר הרזה ייתן את הטעם בעוד שהבשר השמן ימס בצלייה ויעניק עסיסיות מופלא לבשר.

לשומרי כשרות אפשר להכין את הגרסה בשרית בלבד ומי שאינו שומר, יכול כמובן להעשיר את טעמו של הבצק עם חמאה.

בתאבון 🙂

שי ללא גלוטן

קיש בולונז , עלי מנגולד ופיטריות
Print Recipe
מנות זמן הכנה
1 תבנית פאי 28 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
35 דקות 30 דקות
מנות זמן הכנה
1 תבנית פאי 28 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
35 דקות 30 דקות
קיש בולונז , עלי מנגולד ופיטריות
Print Recipe
מנות זמן הכנה
1 תבנית פאי 28 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
35 דקות 30 דקות
מנות זמן הכנה
1 תבנית פאי 28 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
35 דקות 30 דקות
מרכיבים
קמח - אופציה 1
קמח - אופציה 2
יתר המצרכים
רוטב בולונז
מנות: תבנית פאי 28
הוראות
קלתית הקיש
  1. שמים במעבד מזון עם להב מתכת את כל הקמחים + מלח + חמאה כשהיא קרה וחתוכה לקוביות. * מי שמכין עם שמן ולא חמאה, יש לשים את השמן בהדרגה תוך כדי פעולת מעבד המזון.
  2. מערבבים עד קבלת פירורים קטנים ואחידים
  3. מוסיפים את אבקת הסוכר ומערבבים עוד ממש קצת.
  4. מוסיפים את הביצה ובפולסים קצרים מעבדים את הבצק. אם חסר אפשר להוסיף עוד כף או שתיים של מים קרים. הבצק צריך להיות במרקם פרורי, אז לא להתפתות ולהוסיף מים אם אין צורך.
  5. מוציאים, מאחדים את הבצק לצורת כדור (לא לשים, אלא לאחד אותו היות ומדובר בבצק לא הומוגני ופרורי).
  6. משטחים קלות על ניילון נצמד (עובי של 1 ס"מ בערך) ומקררים היטב במשך 30-45 דקות
בזמן שהבצק במקרר, יש לנו זמן פנוי ל...הכין את הרוטב בולונז
  1. קוצצים לקוביות את הבצל והשום ומטגנים מעט עם שמן זית (3-4 דקות)
  2. פורסים את עלי המנגולד ומוסיפים למחבת.
  3. מוסיפים את הרסק עגבניות ומטגנים עוד כמה דקות.
  4. מוסיפים את הבשר הטחון. חשוב מאוד שהבשר יהיה מופשר לחלוטין ולא קפוא.
  5. מבשלים כ- 5-6 דקות על אש בנונית עד שכל נוזלי הבשר מתאדים. מוסיפים את העגבניות, מלח, פלפל, כמון וכל תבלין אחר שאוהבים לפי הטעם.
  6. מוסיפים עוד כחצי כוס מים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה/בנונית כ- 15 דקות.
הרכבת ואפית הקיש
  1. מרדדים את הבצק על נייר אפייה, עושים חורים עם מזלג ומסדרים בתוך תבנית עגולה כאשר מהדקים את הקלתית לדפנות התבנית.
  2. משקולות! מניחים נייר אפייה מעל הקלתית כאשר הנייר גם סביב הדפנות. על נייר האפייה שמים גרגירי שעועית/חומוס/עדשים כל דבר שתירצו שעמיד בחום.
  3. אופים כ-10 דקות בחום של 200 מעלות ועוד כ-5 דקות ללא המשקולות(על מנת להוציא את המשקולות, מרימים בזהירות את נייר האפייה ופשוט שולפים אותו מהתבנית).
  4. מוסיפים את מלית (בולונז) , מפזרים בחלק העליון פיטריות, מוצרלה (למי שלא שומר כשרות), בזיליקום טרי או כל דבר אחר שאוהבים, בוזקים מעט שמן זית מעל ואופים בחום 150 מעלות עוד כ30-35 דקות.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Related Recipes:
  • החרוסת של סבתא

  • עלי סיגר במילוי בשר טחון וגרגרי חומוס

  • עלי סיגר ללא גלוטן

  • איטליה ללא גלוטן – טורטליני בשרי

  • בוריקיטס ללא גלוטן