Loader

ג'חנון / מלאווח ללא גלוטן

2014-11-07

ג'חנון / מלאווח ללא גלוטן

חייב להודות שתמיד היה לי פחד מלהכין ג'חנון או מלאווח. עם או בלי גלוטן. נראה לי מסובך וקשה.
האמת? ממש משחק ילדים!
הערה לגבי מלאווח
הבצק של הג'חנון והמלאווח זהה. במידה ופתחנו את הבצק כמו שצריך(משמע דק מאוד מאוד) אפשר להשתמש בו גם מלאווח. לוקחים את בצק הג'חנון ופותחים לעיגול. בגלל שפתחנו דק מאוד את בצק הג'חנון, גם במלאווח נקבל הפרדה של עלים.
לתוצאות טובות יותר ומלאווח "לפי הספר" צריך לחזור על פעולת הקיפול 4 פעמים. אני בספק אם יש הבדל משמעותי ואם זה שווה את המאמץ.
גם את המתכון ללא גלוטן הזה, ניתן להכיל מהתערובות שי של הטבע (במקרה הזה תערובת רב תכליתי ) או מערבוב קמחי מקור באופן עצמאי.
ג'חנון / מלאווח גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
18 יחידות 2 שעות
זמן המתנה
4 שעות
מנות זמן הכנה
18 יחידות 2 שעות
זמן המתנה
4 שעות
ג'חנון / מלאווח גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
18 יחידות 2 שעות
זמן המתנה
4 שעות
מנות זמן הכנה
18 יחידות 2 שעות
זמן המתנה
4 שעות
מרכיבים
קמח - אופציה 2
יתר המצרכים
מנות: יחידות
הוראות
הבצק
  1. מערבבים את כל היבשים, להוציא את הקסנטאן גאם במעבד מזון עם כוס מים.
  2. מוסיפים בהדרגה עוד כוס מים ואת הדבש. אחרי שהמים נספגים מוסיפים בהדרגה את הקסנטאן גאם ואת הכוס השלישית (בהדרגה כמובן).
  3. לשים את הבצק 6-8 דקות עד קבלת בצק אחיד בעל מרקם נוח וגמיש. עוטפים ומכניסים למקרר לכ- 4 שעות.
פתיחת הבצק
  1. מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 100 גר' כל אחד.
  2. משמנים מעט את הכדור ועל משטח סיליקון או נייר אפייה פותחים אותו דק ככל האפשר. עובי הבצק אמור להיות כעובי נייר אפייה או במילים אחרות דק בטירוף!!!
  3. בעדינות ומבלי לקרוע את הבצק מורחים מרגרינה על הבצק הפתוח. מקפלים (עם משטח הסיליקון או נייר אפייה – כמו שעושים סושי) שליש מהבצק לכיוון המרכז ומפרידים בזהירות מנייר האפייה או ממשטח הסיליקון. את השליש הפתוח מקפלים על החלק שקיפלנו ברגע זה. אנחנו אמורים לקבל בצק בצורת מלבן בעל שלוש שכבות.
  4. מגלגלים את הבצק לצורת גליל תוך כדי מתיחת קלה של הבצק. מניחים ישירות בסיר וחזרה למקרר לשעה לפחות. אם רוצים להקפיא אז עוטפים בשקית אוכל.
  5. לאפות בחום נמוך (כ-100 מעולת) במשך 8-9 שעות. אפשר להוסיף ביצים עטופות בנייר אפייה על מנת לקבל ביצים קשות בצבע חום וטעם מעט מתקתק.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

תגובות (25)

  1. posted by אלה on 05/12/2014

    תודה על המתכון.
    מה אפשר לשים במקום קמח B MIX?

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 05/12/2014

      היי,
      במקום Mix B את יכולה לשים 50% קמח אורז ו-50% קמח תפו"א

        הגב
      • posted by אבישג on 06/12/2014

        היי שי מה זה קמח MIX B?

          הגב
        • posted by שי ללא גלוטן on 13/12/2014

          היי,
          Mix B זה תערובת קמח של שר. היא מיובאת ע"י דג"ש.
          באופן אישי אני מאוד אוהב להשתמש באופן חלקי בקמח זה בשל מרקמו וטעמו.
          אם אין לך את יכולה להמיר את הכמות ל- 50% קמח תפו"א ו-50 קמח אורז.

            הגב
      • posted by עדי ליס on 06/01/2019

        שי שלום. איפה אפשר לקנות ג'חנון ללא גלוטן מוכן לאפיה

          הגב
  2. posted by גלי on 16/07/2015

    תודה, שי!
    אבל מה אפשר במקום מרגרינה? שמן קנולה/קוקוס אפשרי? חמאת קקאו? אני לא משתמשת במרגרינה אבל גם לא רוצה חמאה. תודה!

      הגב
  3. posted by חוה on 16/07/2015

    מצטרפת לשאלה – מה ניתן לשים במקום מרגרינה (:

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 08/08/2015

      אפשר להמיר בשמן קנולה.
      לטעמי זה פחות טעים, אבל בהחלט עושה את העבודה.

        הגב
      • posted by גל on 26/10/2015

        תודה על המתכון.
        שמן זית או חמאה לא יעשו את העבודה?
        נראה לי חמאה תשדרג לא?

          הגב
  4. posted by יהלום on 26/08/2016

    היי שי
    אפשר להמיר את קמח דורה הלבנה ואת קמח דוחן בקמח טף?

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 26/08/2016

      היי,
      מעט בעייתי.
      יהיה קצת יותר קשה לעבוד עם הבצק והתוצאה הסופית תהיה מעט דחוסה יותר.
      שי

        הגב
      • posted by אירית on 13/11/2016

        האם אפשר בקמח כרגיל ןאם כן אז של הלחם או הרב תכליתי…

          הגב
        • posted by שי ללא גלוטן on 17/11/2016

          קמח כרגיל, למיטב ידיעתי, ברובו עמילן לעומת הקמח שלי שהוא ברובו דגנים כגון טף, דוחן, דורה, עדשים אדומות, חומוס וכו' ולכן הם יתנהגו באופן שונה.

            הגב
  5. posted by רונית זיימן on 24/12/2016

    האם כוונתך לקמח תפוחי אדמה וקמח טפיוקה או עמילן תפוחי אדמה ועמילן טפיוקה הבנתי שזה לא אותו דבר. תודה

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 25/12/2016

      הי,
      עמילן תפו"א ועמילן טפיוקה.
      מה שאנחנו רואים בסופרים זה עמילן ולא קמח (גם תפו"א וגם טפיוקה).
      קמח זה משהו שטוחנים כגון חיטה, שעורה, דוחן, חומוס, טף וכו'.
      במקרה של התפו"א והטפיוקה, מוציאים מהם את העמילנים ולא טוחנים אותם(יש שיטה שבה מייבשים את התפו"א וטוחנים אותו לקמח, אבל לא נתקלתי בזה בארץ).
      שי.

        הגב
    • posted by רונית זיימן on 03/01/2017

      לצעקי לא הבנתי. אס לקנות מה שבסופר"קמח תפוחי אדמה"או "קמח טפיוקה"?אין כתוב עמילן אק קמח
      תודה

        הגב
      • posted by שי ללא גלוטן on 16/01/2017

        זה אותו הדבר. קמח תפו"א = עמילן תפו"א , קמח טפיוקה = עמילן טפיוקה.

          הגב
  6. posted by דנה on 29/06/2017

    היי
    איזה קמח אפשר במקום דורה לבנה?
    תודה

      הגב
  7. posted by נטלי on 28/09/2017

    הי,

    האם ניתן להשתמש בקמח לבצק דק במקום הרב תכליתי?

      הגב
  8. posted by אפרת on 11/11/2017

    האם צריך לרפד את הסיר במשהו? אני יודעת שבג'חנון רגיל שמים פרוסות לחם.

      הגב
  9. posted by מור on 24/10/2018

    היי שי, תודה על המתכון!
    מנסה להבין את המתכון עם הקמח הרב-תכליתי. במידה ומשתמשים בו צריך קסנטאן גאם בנוסף? הוא פשוט מופיע תחת אפשרות הקמח השנייה. תודה 🙂

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 03/11/2018

      היי מור.
      ממש לא. אם משתמשים בקמח הרב תכליתי, אין צורך להוסיף קסנטן גאם או כל תוסף אחר.
      באופציה השניה אני נותן את האפשרות להרכיב לבד את התערובת ולכן חייבים קסנטן או גואר גאם.
      שי

        הגב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Related Recipes:
  • החרוסת של סבתא

  • עלי סיגר במילוי בשר טחון וגרגרי חומוס

  • עלי סיגר ללא גלוטן

  • איטליה ללא גלוטן – טורטליני בשרי

  • בוריקיטס ללא גלוטן

ג'חנון / מלאווח ללא גלוטן

2014-11-07

ג'חנון / מלאווח ללא גלוטן

חייב להודות שתמיד היה לי פחד מלהכין ג'חנון או מלאווח. עם או בלי גלוטן. נראה לי מסובך וקשה.
האמת? ממש משחק ילדים!
הערה לגבי מלאווח
הבצק של הג'חנון והמלאווח זהה. במידה ופתחנו את הבצק כמו שצריך(משמע דק מאוד מאוד) אפשר להשתמש בו גם מלאווח. לוקחים את בצק הג'חנון ופותחים לעיגול. בגלל שפתחנו דק מאוד את בצק הג'חנון, גם במלאווח נקבל הפרדה של עלים.
לתוצאות טובות יותר ומלאווח "לפי הספר" צריך לחזור על פעולת הקיפול 4 פעמים. אני בספק אם יש הבדל משמעותי ואם זה שווה את המאמץ.
גם את המתכון ללא גלוטן הזה, ניתן להכיל מהתערובות שי של הטבע (במקרה הזה תערובת רב תכליתי ) או מערבוב קמחי מקור באופן עצמאי.
ג'חנון / מלאווח גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
18 יחידות 2 שעות
זמן המתנה
4 שעות
מנות זמן הכנה
18 יחידות 2 שעות
זמן המתנה
4 שעות
ג'חנון / מלאווח גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
18 יחידות 2 שעות
זמן המתנה
4 שעות
מנות זמן הכנה
18 יחידות 2 שעות
זמן המתנה
4 שעות
מרכיבים
קמח - אופציה 2
יתר המצרכים
מנות: יחידות
הוראות
הבצק
  1. מערבבים את כל היבשים, להוציא את הקסנטאן גאם במעבד מזון עם כוס מים.
  2. מוסיפים בהדרגה עוד כוס מים ואת הדבש. אחרי שהמים נספגים מוסיפים בהדרגה את הקסנטאן גאם ואת הכוס השלישית (בהדרגה כמובן).
  3. לשים את הבצק 6-8 דקות עד קבלת בצק אחיד בעל מרקם נוח וגמיש. עוטפים ומכניסים למקרר לכ- 4 שעות.
פתיחת הבצק
  1. מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 100 גר' כל אחד.
  2. משמנים מעט את הכדור ועל משטח סיליקון או נייר אפייה פותחים אותו דק ככל האפשר. עובי הבצק אמור להיות כעובי נייר אפייה או במילים אחרות דק בטירוף!!!
  3. בעדינות ומבלי לקרוע את הבצק מורחים מרגרינה על הבצק הפתוח. מקפלים (עם משטח הסיליקון או נייר אפייה – כמו שעושים סושי) שליש מהבצק לכיוון המרכז ומפרידים בזהירות מנייר האפייה או ממשטח הסיליקון. את השליש הפתוח מקפלים על החלק שקיפלנו ברגע זה. אנחנו אמורים לקבל בצק בצורת מלבן בעל שלוש שכבות.
  4. מגלגלים את הבצק לצורת גליל תוך כדי מתיחת קלה של הבצק. מניחים ישירות בסיר וחזרה למקרר לשעה לפחות. אם רוצים להקפיא אז עוטפים בשקית אוכל.
  5. לאפות בחום נמוך (כ-100 מעולת) במשך 8-9 שעות. אפשר להוסיף ביצים עטופות בנייר אפייה על מנת לקבל ביצים קשות בצבע חום וטעם מעט מתקתק.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Related Recipes:
  • החרוסת של סבתא

  • עלי סיגר במילוי בשר טחון וגרגרי חומוס

  • עלי סיגר ללא גלוטן

  • איטליה ללא גלוטן – טורטליני בשרי

  • בוריקיטס ללא גלוטן