fbpx

ג'חנון / מלאווח ללא גלוטן

Comments : 25 Posted in : מתכונים נוספים on by : שי ללא גלוטן תגיות: , , , , , ,

ג'חנון / מלאווח ללא גלוטן

חייב להודות שתמיד היה לי פחד מלהכין ג'חנון או מלאווח. עם או בלי גלוטן. נראה לי מסובך וקשה.
האמת? ממש משחק ילדים!
הערה לגבי מלאווח
הבצק של הג'חנון והמלאווח זהה. במידה ופתחנו את הבצק כמו שצריך(משמע דק מאוד מאוד) אפשר להשתמש בו גם מלאווח. לוקחים את בצק הג'חנון ופותחים לעיגול. בגלל שפתחנו דק מאוד את בצק הג'חנון, גם במלאווח נקבל הפרדה של עלים.
לתוצאות טובות יותר ומלאווח "לפי הספר" צריך לחזור על פעולת הקיפול 4 פעמים. אני בספק אם יש הבדל משמעותי ואם זה שווה את המאמץ.
גם את המתכון ללא גלוטן הזה, ניתן להכיל מהתערובות שי של הטבע (במקרה הזה תערובת רב תכליתי ) או מערבוב קמחי מקור באופן עצמאי.
ג'חנון / מלאווח גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
18 יחידות 2 שעות
זמן המתנה
4 שעות
מנות זמן הכנה
18 יחידות 2 שעות
זמן המתנה
4 שעות
ג'חנון / מלאווח גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
18 יחידות 2 שעות
זמן המתנה
4 שעות
מנות זמן הכנה
18 יחידות 2 שעות
זמן המתנה
4 שעות
מרכיבים
קמח - אופציה 2
יתר המצרכים
מנות: יחידות
הוראות
הבצק
  1. מערבבים את כל היבשים, להוציא את הקסנטאן גאם במעבד מזון עם כוס מים.
  2. מוסיפים בהדרגה עוד כוס מים ואת הדבש. אחרי שהמים נספגים מוסיפים בהדרגה את הקסנטאן גאם ואת הכוס השלישית (בהדרגה כמובן).
  3. לשים את הבצק 6-8 דקות עד קבלת בצק אחיד בעל מרקם נוח וגמיש. עוטפים ומכניסים למקרר לכ- 4 שעות.
פתיחת הבצק
  1. מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 100 גר' כל אחד.
  2. משמנים מעט את הכדור ועל משטח סיליקון או נייר אפייה פותחים אותו דק ככל האפשר. עובי הבצק אמור להיות כעובי נייר אפייה או במילים אחרות דק בטירוף!!!
  3. בעדינות ומבלי לקרוע את הבצק מורחים מרגרינה על הבצק הפתוח. מקפלים (עם משטח הסיליקון או נייר אפייה – כמו שעושים סושי) שליש מהבצק לכיוון המרכז ומפרידים בזהירות מנייר האפייה או ממשטח הסיליקון. את השליש הפתוח מקפלים על החלק שקיפלנו ברגע זה. אנחנו אמורים לקבל בצק בצורת מלבן בעל שלוש שכבות.
  4. מגלגלים את הבצק לצורת גליל תוך כדי מתיחת קלה של הבצק. מניחים ישירות בסיר וחזרה למקרר לשעה לפחות. אם רוצים להקפיא אז עוטפים בשקית אוכל.
  5. לאפות בחום נמוך (כ-100 מעולת) במשך 8-9 שעות. אפשר להוסיף ביצים עטופות בנייר אפייה על מנת לקבל ביצים קשות בצבע חום וטעם מעט מתקתק.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

25s COMMENTS

25 thoughts

  • אלה
    דצמבר 5, 2014 at 4:34 pm

    תודה על המתכון.
    מה אפשר לשים במקום קמח B MIX?

    • דצמבר 5, 2014 at 7:05 pm

      היי,
      במקום Mix B את יכולה לשים 50% קמח אורז ו-50% קמח תפו"א

      • אבישג
        דצמבר 6, 2014 at 6:21 pm

        היי שי מה זה קמח MIX B?

        • דצמבר 13, 2014 at 6:28 pm

          היי,
          Mix B זה תערובת קמח של שר. היא מיובאת ע"י דג"ש.
          באופן אישי אני מאוד אוהב להשתמש באופן חלקי בקמח זה בשל מרקמו וטעמו.
          אם אין לך את יכולה להמיר את הכמות ל- 50% קמח תפו"א ו-50 קמח אורז.

      • עדי ליס
        ינואר 6, 2019 at 2:18 pm

        שי שלום. איפה אפשר לקנות ג'חנון ללא גלוטן מוכן לאפיה

        • פברואר 17, 2019 at 12:57 am

          היי עדי,
          ממליץ בחום רב על ברדברי באור יהודה.
          שי

  • גלי
    יולי 16, 2015 at 2:56 pm

    תודה, שי!
    אבל מה אפשר במקום מרגרינה? שמן קנולה/קוקוס אפשרי? חמאת קקאו? אני לא משתמשת במרגרינה אבל גם לא רוצה חמאה. תודה!

  • חוה
    יולי 16, 2015 at 11:17 pm

    מצטרפת לשאלה – מה ניתן לשים במקום מרגרינה (:

    • אוגוסט 8, 2015 at 9:46 am

      אפשר להמיר בשמן קנולה.
      לטעמי זה פחות טעים, אבל בהחלט עושה את העבודה.

      • גל
        אוקטובר 26, 2015 at 7:02 am

        תודה על המתכון.
        שמן זית או חמאה לא יעשו את העבודה?
        נראה לי חמאה תשדרג לא?

  • יהלום
    אוגוסט 26, 2016 at 8:09 am

    היי שי
    אפשר להמיר את קמח דורה הלבנה ואת קמח דוחן בקמח טף?

    • אוגוסט 26, 2016 at 8:30 am

      היי,
      מעט בעייתי.
      יהיה קצת יותר קשה לעבוד עם הבצק והתוצאה הסופית תהיה מעט דחוסה יותר.
      שי

      • אירית
        נובמבר 13, 2016 at 6:34 pm

        האם אפשר בקמח כרגיל ןאם כן אז של הלחם או הרב תכליתי…

        • נובמבר 17, 2016 at 9:30 pm

          קמח כרגיל, למיטב ידיעתי, ברובו עמילן לעומת הקמח שלי שהוא ברובו דגנים כגון טף, דוחן, דורה, עדשים אדומות, חומוס וכו' ולכן הם יתנהגו באופן שונה.

  • רונית זיימן
    דצמבר 24, 2016 at 3:45 pm

    האם כוונתך לקמח תפוחי אדמה וקמח טפיוקה או עמילן תפוחי אדמה ועמילן טפיוקה הבנתי שזה לא אותו דבר. תודה

    • דצמבר 25, 2016 at 8:14 pm

      הי,
      עמילן תפו"א ועמילן טפיוקה.
      מה שאנחנו רואים בסופרים זה עמילן ולא קמח (גם תפו"א וגם טפיוקה).
      קמח זה משהו שטוחנים כגון חיטה, שעורה, דוחן, חומוס, טף וכו'.
      במקרה של התפו"א והטפיוקה, מוציאים מהם את העמילנים ולא טוחנים אותם(יש שיטה שבה מייבשים את התפו"א וטוחנים אותו לקמח, אבל לא נתקלתי בזה בארץ).
      שי.

    • רונית זיימן
      ינואר 3, 2017 at 11:16 am

      לצעקי לא הבנתי. אס לקנות מה שבסופר"קמח תפוחי אדמה"או "קמח טפיוקה"?אין כתוב עמילן אק קמח
      תודה

      • ינואר 16, 2017 at 7:25 pm

        זה אותו הדבר. קמח תפו"א = עמילן תפו"א , קמח טפיוקה = עמילן טפיוקה.

  • דנה
    יוני 29, 2017 at 9:10 am

    היי
    איזה קמח אפשר במקום דורה לבנה?
    תודה

  • נטלי
    ספטמבר 28, 2017 at 4:50 pm

    הי,

    האם ניתן להשתמש בקמח לבצק דק במקום הרב תכליתי?

  • אפרת
    נובמבר 11, 2017 at 4:33 am

    האם צריך לרפד את הסיר במשהו? אני יודעת שבג'חנון רגיל שמים פרוסות לחם.

  • מור
    אוקטובר 24, 2018 at 8:08 pm

    היי שי, תודה על המתכון!
    מנסה להבין את המתכון עם הקמח הרב-תכליתי. במידה ומשתמשים בו צריך קסנטאן גאם בנוסף? הוא פשוט מופיע תחת אפשרות הקמח השנייה. תודה 🙂

    • נובמבר 3, 2018 at 12:35 pm

      היי מור.
      ממש לא. אם משתמשים בקמח הרב תכליתי, אין צורך להוסיף קסנטן גאם או כל תוסף אחר.
      באופציה השניה אני נותן את האפשרות להרכיב לבד את התערובת ולכן חייבים קסנטן או גואר גאם.
      שי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

ג'חנון / מלאווח ללא גלוטן

Posted in : מתכונים נוספים on by : שי ללא גלוטן תגיות: , , , , , ,

ג'חנון / מלאווח ללא גלוטן

חייב להודות שתמיד היה לי פחד מלהכין ג'חנון או מלאווח. עם או בלי גלוטן. נראה לי מסובך וקשה.
האמת? ממש משחק ילדים!
הערה לגבי מלאווח
הבצק של הג'חנון והמלאווח זהה. במידה ופתחנו את הבצק כמו שצריך(משמע דק מאוד מאוד) אפשר להשתמש בו גם מלאווח. לוקחים את בצק הג'חנון ופותחים לעיגול. בגלל שפתחנו דק מאוד את בצק הג'חנון, גם במלאווח נקבל הפרדה של עלים.
לתוצאות טובות יותר ומלאווח "לפי הספר" צריך לחזור על פעולת הקיפול 4 פעמים. אני בספק אם יש הבדל משמעותי ואם זה שווה את המאמץ.
גם את המתכון ללא גלוטן הזה, ניתן להכיל מהתערובות שי של הטבע (במקרה הזה תערובת רב תכליתי ) או מערבוב קמחי מקור באופן עצמאי.
ג'חנון / מלאווח גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
18 יחידות 2 שעות
זמן המתנה
4 שעות
מנות זמן הכנה
18 יחידות 2 שעות
זמן המתנה
4 שעות
ג'חנון / מלאווח גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
18 יחידות 2 שעות
זמן המתנה
4 שעות
מנות זמן הכנה
18 יחידות 2 שעות
זמן המתנה
4 שעות
מרכיבים
קמח - אופציה 2
יתר המצרכים
מנות: יחידות
הוראות
הבצק
  1. מערבבים את כל היבשים, להוציא את הקסנטאן גאם במעבד מזון עם כוס מים.
  2. מוסיפים בהדרגה עוד כוס מים ואת הדבש. אחרי שהמים נספגים מוסיפים בהדרגה את הקסנטאן גאם ואת הכוס השלישית (בהדרגה כמובן).
  3. לשים את הבצק 6-8 דקות עד קבלת בצק אחיד בעל מרקם נוח וגמיש. עוטפים ומכניסים למקרר לכ- 4 שעות.
פתיחת הבצק
  1. מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 100 גר' כל אחד.
  2. משמנים מעט את הכדור ועל משטח סיליקון או נייר אפייה פותחים אותו דק ככל האפשר. עובי הבצק אמור להיות כעובי נייר אפייה או במילים אחרות דק בטירוף!!!
  3. בעדינות ומבלי לקרוע את הבצק מורחים מרגרינה על הבצק הפתוח. מקפלים (עם משטח הסיליקון או נייר אפייה – כמו שעושים סושי) שליש מהבצק לכיוון המרכז ומפרידים בזהירות מנייר האפייה או ממשטח הסיליקון. את השליש הפתוח מקפלים על החלק שקיפלנו ברגע זה. אנחנו אמורים לקבל בצק בצורת מלבן בעל שלוש שכבות.
  4. מגלגלים את הבצק לצורת גליל תוך כדי מתיחת קלה של הבצק. מניחים ישירות בסיר וחזרה למקרר לשעה לפחות. אם רוצים להקפיא אז עוטפים בשקית אוכל.
  5. לאפות בחום נמוך (כ-100 מעולת) במשך 8-9 שעות. אפשר להוסיף ביצים עטופות בנייר אפייה על מנת לקבל ביצים קשות בצבע חום וטעם מעט מתקתק.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.