ג'חנון / מלאווח ללא גלוטן
2014-11-07- רמת קושי:בנוני
- Add to favorites
ג'חנון / מלאווח ללא גלוטן
חייב להודות שתמיד היה לי פחד מלהכין ג'חנון או מלאווח. עם או בלי גלוטן. נראה לי מסובך וקשה.
האמת? ממש משחק ילדים!
הערה לגבי מלאווח
הבצק של הג'חנון והמלאווח זהה. במידה ופתחנו את הבצק כמו שצריך(משמע דק מאוד מאוד) אפשר להשתמש בו גם מלאווח. לוקחים את בצק הג'חנון ופותחים לעיגול. בגלל שפתחנו דק מאוד את בצק הג'חנון, גם במלאווח נקבל הפרדה של עלים.
לתוצאות טובות יותר ומלאווח "לפי הספר" צריך לחזור על פעולת הקיפול 4 פעמים. אני בספק אם יש הבדל משמעותי ואם זה שווה את המאמץ.
לתוצאות טובות יותר ומלאווח "לפי הספר" צריך לחזור על פעולת הקיפול 4 פעמים. אני בספק אם יש הבדל משמעותי ואם זה שווה את המאמץ.
גם את המתכון ללא גלוטן הזה, ניתן להכיל מהתערובות שי של הטבע (במקרה הזה תערובת רב תכליתי ) או מערבוב קמחי מקור באופן עצמאי.
מרכיבים
קמח - אופציה 2
- 1.5 כוסות קמח אורז מלא 200 גרם
- 1.5 כוסות דורה לבנה 200 גרם
- 2 כוסות קמח דוחן 250 גרם
- 1.5 כוסות עמילן טפיוקה 175 גרם
- 1.5 כוסות עמילן תפו"א 175 גרם
- 1 כף סיבים תזונתיים ( 10 גר')
- 1 כף קסנטן גאם ( 8 גר')
מנות: יחידות
הוראות
הבצק
- מערבבים את כל היבשים, להוציא את הקסנטאן גאם במעבד מזון עם כוס מים.
- מוסיפים בהדרגה עוד כוס מים ואת הדבש. אחרי שהמים נספגים מוסיפים בהדרגה את הקסנטאן גאם ואת הכוס השלישית (בהדרגה כמובן).
- לשים את הבצק 6-8 דקות עד קבלת בצק אחיד בעל מרקם נוח וגמיש. עוטפים ומכניסים למקרר לכ- 4 שעות.
פתיחת הבצק
- מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 100 גר' כל אחד.
- משמנים מעט את הכדור ועל משטח סיליקון או נייר אפייה פותחים אותו דק ככל האפשר. עובי הבצק אמור להיות כעובי נייר אפייה או במילים אחרות דק בטירוף!!!
- בעדינות ומבלי לקרוע את הבצק מורחים מרגרינה על הבצק הפתוח. מקפלים (עם משטח הסיליקון או נייר אפייה – כמו שעושים סושי) שליש מהבצק לכיוון המרכז ומפרידים בזהירות מנייר האפייה או ממשטח הסיליקון. את השליש הפתוח מקפלים על החלק שקיפלנו ברגע זה. אנחנו אמורים לקבל בצק בצורת מלבן בעל שלוש שכבות.
- מגלגלים את הבצק לצורת גליל תוך כדי מתיחת קלה של הבצק. מניחים ישירות בסיר וחזרה למקרר לשעה לפחות. אם רוצים להקפיא אז עוטפים בשקית אוכל.
- לאפות בחום נמוך (כ-100 מעולת) במשך 8-9 שעות. אפשר להוסיף ביצים עטופות בנייר אפייה על מנת לקבל ביצים קשות בצבע חום וטעם מעט מתקתק.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
תגובות (25)
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(5 / 5)
1 People rated this recipe
Related Recipes:
ג'חנון / מלאווח ללא גלוטן
2014-11-07- רמת קושי:בנוני
- Add to favorites
ג'חנון / מלאווח ללא גלוטן
חייב להודות שתמיד היה לי פחד מלהכין ג'חנון או מלאווח. עם או בלי גלוטן. נראה לי מסובך וקשה.
האמת? ממש משחק ילדים!
הערה לגבי מלאווח
הבצק של הג'חנון והמלאווח זהה. במידה ופתחנו את הבצק כמו שצריך(משמע דק מאוד מאוד) אפשר להשתמש בו גם מלאווח. לוקחים את בצק הג'חנון ופותחים לעיגול. בגלל שפתחנו דק מאוד את בצק הג'חנון, גם במלאווח נקבל הפרדה של עלים.
לתוצאות טובות יותר ומלאווח "לפי הספר" צריך לחזור על פעולת הקיפול 4 פעמים. אני בספק אם יש הבדל משמעותי ואם זה שווה את המאמץ.
לתוצאות טובות יותר ומלאווח "לפי הספר" צריך לחזור על פעולת הקיפול 4 פעמים. אני בספק אם יש הבדל משמעותי ואם זה שווה את המאמץ.
גם את המתכון ללא גלוטן הזה, ניתן להכיל מהתערובות שי של הטבע (במקרה הזה תערובת רב תכליתי ) או מערבוב קמחי מקור באופן עצמאי.
מרכיבים
קמח - אופציה 2
- 1.5 כוסות קמח אורז מלא 200 גרם
- 1.5 כוסות דורה לבנה 200 גרם
- 2 כוסות קמח דוחן 250 גרם
- 1.5 כוסות עמילן טפיוקה 175 גרם
- 1.5 כוסות עמילן תפו"א 175 גרם
- 1 כף סיבים תזונתיים ( 10 גר')
- 1 כף קסנטן גאם ( 8 גר')
מנות: יחידות
הוראות
הבצק
- מערבבים את כל היבשים, להוציא את הקסנטאן גאם במעבד מזון עם כוס מים.
- מוסיפים בהדרגה עוד כוס מים ואת הדבש. אחרי שהמים נספגים מוסיפים בהדרגה את הקסנטאן גאם ואת הכוס השלישית (בהדרגה כמובן).
- לשים את הבצק 6-8 דקות עד קבלת בצק אחיד בעל מרקם נוח וגמיש. עוטפים ומכניסים למקרר לכ- 4 שעות.
פתיחת הבצק
- מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 100 גר' כל אחד.
- משמנים מעט את הכדור ועל משטח סיליקון או נייר אפייה פותחים אותו דק ככל האפשר. עובי הבצק אמור להיות כעובי נייר אפייה או במילים אחרות דק בטירוף!!!
- בעדינות ומבלי לקרוע את הבצק מורחים מרגרינה על הבצק הפתוח. מקפלים (עם משטח הסיליקון או נייר אפייה – כמו שעושים סושי) שליש מהבצק לכיוון המרכז ומפרידים בזהירות מנייר האפייה או ממשטח הסיליקון. את השליש הפתוח מקפלים על החלק שקיפלנו ברגע זה. אנחנו אמורים לקבל בצק בצורת מלבן בעל שלוש שכבות.
- מגלגלים את הבצק לצורת גליל תוך כדי מתיחת קלה של הבצק. מניחים ישירות בסיר וחזרה למקרר לשעה לפחות. אם רוצים להקפיא אז עוטפים בשקית אוכל.
- לאפות בחום נמוך (כ-100 מעולת) במשך 8-9 שעות. אפשר להוסיף ביצים עטופות בנייר אפייה על מנת לקבל ביצים קשות בצבע חום וטעם מעט מתקתק.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(5 / 5)
1 People rated this recipe
posted by אלה on 05/12/2014
תודה על המתכון.
מה אפשר לשים במקום קמח B MIX?
posted by שי ללא גלוטן on 05/12/2014
היי,
במקום Mix B את יכולה לשים 50% קמח אורז ו-50% קמח תפו"א
posted by אבישג on 06/12/2014
היי שי מה זה קמח MIX B?
posted by שי ללא גלוטן on 13/12/2014
היי,
Mix B זה תערובת קמח של שר. היא מיובאת ע"י דג"ש.
באופן אישי אני מאוד אוהב להשתמש באופן חלקי בקמח זה בשל מרקמו וטעמו.
אם אין לך את יכולה להמיר את הכמות ל- 50% קמח תפו"א ו-50 קמח אורז.
posted by עדי ליס on 06/01/2019
שי שלום. איפה אפשר לקנות ג'חנון ללא גלוטן מוכן לאפיה
posted by שי ללא גלוטן on 17/02/2019
היי עדי,
ממליץ בחום רב על ברדברי באור יהודה.
שי
posted by גלי on 16/07/2015
תודה, שי!
אבל מה אפשר במקום מרגרינה? שמן קנולה/קוקוס אפשרי? חמאת קקאו? אני לא משתמשת במרגרינה אבל גם לא רוצה חמאה. תודה!
posted by חוה on 16/07/2015
מצטרפת לשאלה – מה ניתן לשים במקום מרגרינה (:
posted by שי ללא גלוטן on 08/08/2015
אפשר להמיר בשמן קנולה.
לטעמי זה פחות טעים, אבל בהחלט עושה את העבודה.
posted by גל on 26/10/2015
תודה על המתכון.
שמן זית או חמאה לא יעשו את העבודה?
נראה לי חמאה תשדרג לא?
posted by שי ללא גלוטן on 05/11/2015
לא ניסיתי….זאת האמת )
posted by יהלום on 26/08/2016
היי שי
אפשר להמיר את קמח דורה הלבנה ואת קמח דוחן בקמח טף?
posted by שי ללא גלוטן on 26/08/2016
היי,
מעט בעייתי.
יהיה קצת יותר קשה לעבוד עם הבצק והתוצאה הסופית תהיה מעט דחוסה יותר.
שי
posted by אירית on 13/11/2016
האם אפשר בקמח כרגיל ןאם כן אז של הלחם או הרב תכליתי…
posted by שי ללא גלוטן on 17/11/2016
קמח כרגיל, למיטב ידיעתי, ברובו עמילן לעומת הקמח שלי שהוא ברובו דגנים כגון טף, דוחן, דורה, עדשים אדומות, חומוס וכו' ולכן הם יתנהגו באופן שונה.
posted by רונית זיימן on 24/12/2016
האם כוונתך לקמח תפוחי אדמה וקמח טפיוקה או עמילן תפוחי אדמה ועמילן טפיוקה הבנתי שזה לא אותו דבר. תודה
posted by שי ללא גלוטן on 25/12/2016
הי,
עמילן תפו"א ועמילן טפיוקה.
מה שאנחנו רואים בסופרים זה עמילן ולא קמח (גם תפו"א וגם טפיוקה).
קמח זה משהו שטוחנים כגון חיטה, שעורה, דוחן, חומוס, טף וכו'.
במקרה של התפו"א והטפיוקה, מוציאים מהם את העמילנים ולא טוחנים אותם(יש שיטה שבה מייבשים את התפו"א וטוחנים אותו לקמח, אבל לא נתקלתי בזה בארץ).
שי.
posted by רונית זיימן on 03/01/2017
לצעקי לא הבנתי. אס לקנות מה שבסופר"קמח תפוחי אדמה"או "קמח טפיוקה"?אין כתוב עמילן אק קמח
תודה
posted by שי ללא גלוטן on 16/01/2017
זה אותו הדבר. קמח תפו"א = עמילן תפו"א , קמח טפיוקה = עמילן טפיוקה.
posted by דנה on 29/06/2017
היי
איזה קמח אפשר במקום דורה לבנה?
תודה
posted by נטלי on 28/09/2017
הי,
האם ניתן להשתמש בקמח לבצק דק במקום הרב תכליתי?
posted by שי ללא גלוטן on 04/11/2017
היי,
בהחלט.
posted by אפרת on 11/11/2017
האם צריך לרפד את הסיר במשהו? אני יודעת שבג'חנון רגיל שמים פרוסות לחם.
posted by מור on 24/10/2018
היי שי, תודה על המתכון!
מנסה להבין את המתכון עם הקמח הרב-תכליתי. במידה ומשתמשים בו צריך קסנטאן גאם בנוסף? הוא פשוט מופיע תחת אפשרות הקמח השנייה. תודה 🙂
posted by שי ללא גלוטן on 03/11/2018
היי מור.
ממש לא. אם משתמשים בקמח הרב תכליתי, אין צורך להוסיף קסנטן גאם או כל תוסף אחר.
באופציה השניה אני נותן את האפשרות להרכיב לבד את התערובת ולכן חייבים קסנטן או גואר גאם.
שי