עין המן – לחם איטלקי עם ביצה
2016-03-19- רמת קושי:בנוני
- Add to favorites
עין המן של מרוקאים או תימנים?
לחם ביצה של האיטלקים?
מה זה משנה…העיקר סיבה למסיבה וללא גלוטן מיותר לציין 🙂
את המתכון פיתחתי עבור סדנת הורים וילדים לכבוד פורים (ללוח סדנאות ללא גלוטן לחץ כאן), אבל הוא הופיע עוד פעמיים אצלנו בשבת בבוקר (והסיבה לכך היא שהיו רק שתי שבתות מאז…).
היות ומדובר בלחמניה שאינה מתוקה, כייף לאכול את הכל עם טחינה, רסק עגבניות, סחוג בקיצור תחליף קל להכנה של הג'חנון המתולוגי בשבתות.
אפשר להכין את הבצק והצורה לילה מראש ואז בשבת בבוקר לחגוג ולהנות מלחם/לחמניה.
התפחה איטית של לילה מראש תורמת לטעם עשיר יותר של הבצק, הביצה לא תידבק וקל מאוד יהיה לקלף אותה, אבל חשוב מאוד להכניס את הבצק למקרר לאחר שעיצבנו את צורת הלחמניה, כלומר בשלב ההתפחה השניה.
בתאבון.
* לצערי לא הספקתי לצלם את המאפה, אז עד הפעם הבאה מצורפת תמונה לא שלי.
שי ללא גלוטן
- 400 גרם קמח בצק דק - שי של הטבע 3.5 כוסות
- 150 גרם קמח דוחן 1 כוס + 3 כפות
- 150 גרם קמח אורז מלא 1 כוס + 3 כפות
- 50 גרם עמילן תפו"א 1/4 כוס
- 50 גרם עמילן תירס (קורנפלור) 1/4 כוס
- 100 גרם עמילן טפיוקה 1 כוס
- 8 גרם קסנטן גאם 1 כף שטוחה
- 5 גרם סיבים 1 כף - לא חובה
- 60 גרם סוכר 1/4 כוס
- 5 גרם מלח חצי כף שטוחה
- 250 מ"ל מים 1 כוס
- 125 מ"ל שמן 1/2 כוס
- 10 גרם שמרים יבשים 1 כף
- 2 יחידות ביצים לבצק
- 8-10 יחידות ביצים קשות לאפיה
- בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל החומרים למעט מלח ורטובים (שמן מים).
- מוסיפים בהדרגה את המים, תוך כדי לישה על מהירות איטית.
- מוסיפים את המלח והשמן (בהדרגה).
- לשים עוד כ 7-8 דקות עד קבלת בצק אחיד וגמיש.
- מעבירים לקערה, מכסים (לא ניילון נצמד) ומתפיחים כ- 45 דקות.
- מחלקים את הבצק כדורים שווים במשקל 110 - 100 גרם. יוצרים צורות של לחמניות ומכניסים באמצע את הביצה. כאן אני ממליץ ליצור חור במרכז הלחמניה , כלומר שתחתית הביצה לא תהיה על הבצק, ובעצם שיהיה מינימום מגע בין הבצק לביצה. ככה יותר נוח לקלף את הביצה. לא חובה...רק המלצה 🙂
- מניחים את הלחמניות על תבנית עם נייר אפיה ומתפיחים התפחה שניה כ-20 עד 25 דקות.
- מורחים ביצה על הלחמניות, מוסיפים שומשום למי שרוצה ואופים את הלחמניות בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות במשך 30 עד 35 דקות או עד השחמה.
- מצננים על רשת צינון.
תגובות (8)
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
posted by נעמי on 19/03/2016
שי שלום,
מדוע אין את הקמחים שאתה מציין, באזור חדרה, פרדס חנה כרכור, גן שמואל וכו'???
posted by שי ללא גלוטן on 20/03/2016
היי,
בגן שמואל (דג"ש) הקמחים קיימים.
מקווה שבקרוב הם יהיו קיימים בעוד חנויות בארץ.
לרשימת החנויות מוזמנת ללחוץ כאן
posted by Sivan on 15/11/2016
שלום שי!
באם יש לך מתכונים לבצקים ללא קסנטן גאם?
ושאלה נוספת – האם ניתן להמיר את קמח הסויה שמופיע במתכונים שונים בקמח חומוס?
posted by שי ללא גלוטן on 17/11/2016
בצקי שמרים כמעט תמיד יהיו עם קסנטן גאם.
עוגות ועוגיות , לא חובה, מאפי שמרים כן.
אין בעיה להחליף סויה בחומוס, למעט השוני בטעם.
שי ללא גלוטן
posted by מירה on 09/12/2016
קמח דוחן שקניתי צבעו אפור… כך זה צריך להיות?
posted by שי ללא גלוטן on 09/12/2016
יש אפור ויש את הצהבהב. אני פחות אוהב את האפור, בעיקר בגלל הטעם שלו, אבל כמובן שהוא בסדר ואין בעיה.
שי.
posted by שנהב on 06/02/2018
האם יצליחו לי מתכונים של לחם שפירסמת אם לא אוסיף סוכר? כבר שלוש שני שמנסה לאפות לחם ללא גלוטן וללא סוכר ללא הצלחה.
posted by שי ללא גלוטן on 10/03/2018
היי,
סוכר תורם לטעם ולתפיחה.
הלחם יצא דחוס יותר ללא סוכר, האם יש בעיה עם דבש / סילאן / אגבה וכו'?