fbpx

עין המן – לחם איטלקי עם ביצה

Comments : 8 Posted in : לחמים ומאפים, מתכונים on by : שי ללא גלוטן תגיות: , , , , ,

עין המן של מרוקאים או תימנים?
לחם ביצה של האיטלקים?
מה זה משנה…העיקר סיבה למסיבה וללא גלוטן מיותר לציין 🙂

את המתכון פיתחתי עבור סדנת הורים וילדים לכבוד פורים (ללוח סדנאות ללא גלוטן לחץ כאן), אבל הוא הופיע עוד פעמיים אצלנו בשבת בבוקר (והסיבה לכך היא שהיו רק שתי שבתות מאז…).

היות ומדובר בלחמניה שאינה מתוקה, כייף לאכול את הכל עם טחינה, רסק עגבניות, סחוג בקיצור תחליף קל להכנה של הג'חנון המתולוגי בשבתות.

אפשר להכין את הבצק והצורה לילה מראש ואז בשבת בבוקר לחגוג ולהנות מלחם/לחמניה.
התפחה איטית של לילה מראש תורמת לטעם עשיר יותר של הבצק, הביצה לא תידבק וקל מאוד יהיה לקלף אותה, אבל חשוב מאוד להכניס את הבצק למקרר לאחר שעיצבנו את צורת הלחמניה, כלומר בשלב ההתפחה השניה.

בתאבון.

* לצערי לא הספקתי לצלם את המאפה, אז עד הפעם הבאה מצורפת תמונה לא שלי.

שי ללא גלוטן

עין המן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
8-10 יחידות 40 דקות
זמן בישול זמן המתנה
35 דקות 60 דקות
מנות זמן הכנה
8-10 יחידות 40 דקות
זמן בישול זמן המתנה
35 דקות 60 דקות
עין המן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
8-10 יחידות 40 דקות
זמן בישול זמן המתנה
35 דקות 60 דקות
מנות זמן הכנה
8-10 יחידות 40 דקות
זמן בישול זמן המתנה
35 דקות 60 דקות
מרכיבים
קמח - אופציה 1
קמח - אופציה 2
יתר המצרכים
מנות: יחידות
הוראות
  1. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל החומרים למעט מלח ורטובים (שמן מים).
  2. מוסיפים בהדרגה את המים, תוך כדי לישה על מהירות איטית.
  3. מוסיפים את המלח והשמן (בהדרגה).
  4. לשים עוד כ 7-8 דקות עד קבלת בצק אחיד וגמיש.
  5. מעבירים לקערה, מכסים (לא ניילון נצמד) ומתפיחים כ- 45 דקות.
  6. מחלקים את הבצק כדורים שווים במשקל 110 - 100 גרם. יוצרים צורות של לחמניות ומכניסים באמצע את הביצה. כאן אני ממליץ ליצור חור במרכז הלחמניה , כלומר שתחתית הביצה לא תהיה על הבצק, ובעצם שיהיה מינימום מגע בין הבצק לביצה. ככה יותר נוח לקלף את הביצה. לא חובה...רק המלצה 🙂
  7. מניחים את הלחמניות על תבנית עם נייר אפיה ומתפיחים התפחה שניה כ-20 עד 25 דקות.
  8. מורחים ביצה על הלחמניות, מוסיפים שומשום למי שרוצה ואופים את הלחמניות בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות במשך 30 עד 35 דקות או עד השחמה.
  9. מצננים על רשת צינון.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

8s COMMENTS

8 thoughts

  • נעמי
    מרץ 19, 2016 at 1:13 pm

    שי שלום,
    מדוע אין את הקמחים שאתה מציין, באזור חדרה, פרדס חנה כרכור, גן שמואל וכו'???

    • מרץ 20, 2016 at 6:31 pm

      היי,
      בגן שמואל (דג"ש) הקמחים קיימים.
      מקווה שבקרוב הם יהיו קיימים בעוד חנויות בארץ.
      לרשימת החנויות מוזמנת ללחוץ כאן

  • Sivan
    נובמבר 15, 2016 at 6:36 am

    שלום שי!
    באם יש לך מתכונים לבצקים ללא קסנטן גאם?
    ושאלה נוספת – האם ניתן להמיר את קמח הסויה שמופיע במתכונים שונים בקמח חומוס?

    • נובמבר 17, 2016 at 9:58 pm

      בצקי שמרים כמעט תמיד יהיו עם קסנטן גאם.
      עוגות ועוגיות , לא חובה, מאפי שמרים כן.
      אין בעיה להחליף סויה בחומוס, למעט השוני בטעם.
      שי ללא גלוטן

  • מירה
    דצמבר 9, 2016 at 6:08 pm

    קמח דוחן שקניתי צבעו אפור… כך זה צריך להיות?

    • דצמבר 9, 2016 at 9:11 pm

      יש אפור ויש את הצהבהב. אני פחות אוהב את האפור, בעיקר בגלל הטעם שלו, אבל כמובן שהוא בסדר ואין בעיה.
      שי.

  • שנהב
    פברואר 6, 2018 at 8:18 pm

    האם יצליחו לי מתכונים של לחם שפירסמת אם לא אוסיף סוכר? כבר שלוש שני שמנסה לאפות לחם ללא גלוטן וללא סוכר ללא הצלחה.

    • מרץ 10, 2018 at 3:26 pm

      היי,
      סוכר תורם לטעם ולתפיחה.
      הלחם יצא דחוס יותר ללא סוכר, האם יש בעיה עם דבש / סילאן / אגבה וכו'?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.