עוגת גלידה מפנקת במגוון טעמים

2015-01-03
  • רמת קושי למתכון:
  • Prep Time : 0m
  • Cook Time : 0m
  • Ready In : 0m

עוגת גלידה ללא גלוטן

פעם גלידה הייתה מאכל קיץ בלבד, מזמן זה כבר לא כך ותמיד נחמד לקנח בעוגת גלידה טעימה. אם זה בחורף זה יהיה נפלא ליד שתייה חמה (תה עם נענע…) ואם זה בקיץ, זה תמיד יהיה מושלם.

העוגה הבאה ניתנת להכנה במגוון טעמים. והיא טעימה למבוגרים ולילדים.

בתאבון.

שי ללא גלוטן

גלידה בבית מפנקת במגוון טעמים
Print Recipe
מנות זמן הכנה
3 תבניות אינגליש קייק 20-25 דקות
זמן בישול זמן המתנה
10 דקות 10-12 שעות במקפיא
מנות זמן הכנה
3 תבניות אינגליש קייק 20-25 דקות
זמן בישול זמן המתנה
10 דקות 10-12 שעות במקפיא
גלידה בבית מפנקת במגוון טעמים
Print Recipe
מנות זמן הכנה
3 תבניות אינגליש קייק 20-25 דקות
זמן בישול זמן המתנה
10 דקות 10-12 שעות במקפיא
מנות זמן הכנה
3 תבניות אינגליש קייק 20-25 דקות
זמן בישול זמן המתנה
10 דקות 10-12 שעות במקפיא
מרכיבים
לגלידה
טעם - לבחור מבין האופציות
מנות: תבניות אינגליש קייק
הוראות
  1. ממיסים את החמאה. מסירים מהאש.
  2. מערבבים את האורז עם החמאה המומסת הסוכר החום והקוקוס (או כל פרי יבש אחר שהוספנו) ומערבבים.
  3. מפזרים את התערובת על תבנית שטוחה שרופדה מראש בנייר אפייה לקלייה של 10 דקות בחום נמוך של 100 מעלות.
  4. מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר הלבן.
  5. לאחר קבלת קצפת יציבה מוסיפים את החלמונים ותמצית הווניל ומקציפים.
  6. אם בחרנו להוסיף נוזלים (פרי הדר) בהדרגה מוסיפים אותו בזמן ההקצפה.
  7. אם בחרנו להוסיף מחית פרי או נענע גרוס, הל וכד' מקפלים אותם כעט לתוך הקצפת. חשוב שכל הפרי יתערבב באופן שווה בקצפת.
  8. מקציפים בקערה נפרדת את שני מכלי השמנת המתוקה.
  9. מקפלים את שתי הקצפות ביחד בזהירות ובתנועת עטיפה.
  10. שופכים כחצי כוס אורז (לאחר קלייה) בתחתית תבנית אינגלייש קייק. סה"כ יש לחזור על פעולה זו עם שלושת התבניות. ננצל כמחצית מכמות האורז הקלוי (1.5 כוסות מתוך ה-3)
  11. מחלקים את התערובת המאוחד לשלושת התבניות
  12. מפזרים עוד חצי כוס פרורי אורז קלוי על כל תבנית.
  13. מכסים היטב בניילון נצמד ולמקפיא למשך לילה אחד לפחות.
  14. טיפ: ככל שהגלידה תקפא מהר יותר כך היא תהיה רכה ונעימה יותר בפה. הסיבה שלפעמים אנו מרגישים מעיין "מחטי קרח" בגלידות זה בגלל שתהליך ההקפאה היה איטי מידי. ברוב המקרים אין לנו בבית מקפיא תעשייתי ("שוק פריזר") ולכן נשתדל לשים את הגלידה באזור הכי קר במקפיא ומבלי שיש דברים מסביב אשר מונעים מהאוויר הקר להגיע מהר ככול האפשר האפשר ולהקפיא את הגלידה.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

תגובות מתכון

תגובות (2)

  1. posted by סיגל on יוני 4, 2015

    האם ניתן להוסיף חלבה במקום קוקוס ? ואם כן, 100 גר ? תודה

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on יוני 5, 2015

      היי סיגל.
      בהחלט ניתן. כפי שכתבתי ה”טעם” הוא אופציונאלי ולכן אפשר להחליף הכל בכל ורעיונות חדשים ונפלאים (כמו חלווה) תמיד מתקבלים בברכה.
      בהצלחה וספרי איך יצא.

        הגב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Average Member Rating

(0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

0 people rated this recipe

עוגת גלידה מפנקת במגוון טעמים

2015-01-03
  • רמת קושי למתכון:
  • Prep Time : 0m
  • Cook Time : 0m
  • Ready In : 0m

עוגת גלידה ללא גלוטן

פעם גלידה הייתה מאכל קיץ בלבד, מזמן זה כבר לא כך ותמיד נחמד לקנח בעוגת גלידה טעימה. אם זה בחורף זה יהיה נפלא ליד שתייה חמה (תה עם נענע…) ואם זה בקיץ, זה תמיד יהיה מושלם.

העוגה הבאה ניתנת להכנה במגוון טעמים. והיא טעימה למבוגרים ולילדים.

בתאבון.

שי ללא גלוטן

גלידה בבית מפנקת במגוון טעמים
Print Recipe
מנות זמן הכנה
3 תבניות אינגליש קייק 20-25 דקות
זמן בישול זמן המתנה
10 דקות 10-12 שעות במקפיא
מנות זמן הכנה
3 תבניות אינגליש קייק 20-25 דקות
זמן בישול זמן המתנה
10 דקות 10-12 שעות במקפיא
גלידה בבית מפנקת במגוון טעמים
Print Recipe
מנות זמן הכנה
3 תבניות אינגליש קייק 20-25 דקות
זמן בישול זמן המתנה
10 דקות 10-12 שעות במקפיא
מנות זמן הכנה
3 תבניות אינגליש קייק 20-25 דקות
זמן בישול זמן המתנה
10 דקות 10-12 שעות במקפיא
מרכיבים
לגלידה
טעם - לבחור מבין האופציות
מנות: תבניות אינגליש קייק
הוראות
  1. ממיסים את החמאה. מסירים מהאש.
  2. מערבבים את האורז עם החמאה המומסת הסוכר החום והקוקוס (או כל פרי יבש אחר שהוספנו) ומערבבים.
  3. מפזרים את התערובת על תבנית שטוחה שרופדה מראש בנייר אפייה לקלייה של 10 דקות בחום נמוך של 100 מעלות.
  4. מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר הלבן.
  5. לאחר קבלת קצפת יציבה מוסיפים את החלמונים ותמצית הווניל ומקציפים.
  6. אם בחרנו להוסיף נוזלים (פרי הדר) בהדרגה מוסיפים אותו בזמן ההקצפה.
  7. אם בחרנו להוסיף מחית פרי או נענע גרוס, הל וכד' מקפלים אותם כעט לתוך הקצפת. חשוב שכל הפרי יתערבב באופן שווה בקצפת.
  8. מקציפים בקערה נפרדת את שני מכלי השמנת המתוקה.
  9. מקפלים את שתי הקצפות ביחד בזהירות ובתנועת עטיפה.
  10. שופכים כחצי כוס אורז (לאחר קלייה) בתחתית תבנית אינגלייש קייק. סה"כ יש לחזור על פעולה זו עם שלושת התבניות. ננצל כמחצית מכמות האורז הקלוי (1.5 כוסות מתוך ה-3)
  11. מחלקים את התערובת המאוחד לשלושת התבניות
  12. מפזרים עוד חצי כוס פרורי אורז קלוי על כל תבנית.
  13. מכסים היטב בניילון נצמד ולמקפיא למשך לילה אחד לפחות.
  14. טיפ: ככל שהגלידה תקפא מהר יותר כך היא תהיה רכה ונעימה יותר בפה. הסיבה שלפעמים אנו מרגישים מעיין "מחטי קרח" בגלידות זה בגלל שתהליך ההקפאה היה איטי מידי. ברוב המקרים אין לנו בבית מקפיא תעשייתי ("שוק פריזר") ולכן נשתדל לשים את הגלידה באזור הכי קר במקפיא ומבלי שיש דברים מסביב אשר מונעים מהאוויר הקר להגיע מהר ככול האפשר האפשר ולהקפיא את הגלידה.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Average Member Rating

(0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

0 people rated this recipe