המבורגר ללא גלוטן
2014-10-28- רמת קושי:קל
- Add to favorites
המבורגר ללא גלוטן
90% מהצלחת או כישלון ההמבורגר תהיה לפי סוג הבשר ואופן הטחינה שלו. ראשית, כמובן שחובה להשתמש בבשר טרי ולא קפוא. החלק המעניין יותר הוא בחירת סוג הבשר. בעיקרון יש לשלב בין בשר רזה בעל טעם דומיננטי כגון שייטל, סינטה, אנטריקוט וכד' ולבין בשר שמן כגון צוואר או ורד צלע. השילוב האופטימלי, לדעתי, הוא כ-60%-65% בשר רזה ו35%-40% בשר שמן. הבשר הרזה ייתן את הטעם בעוד שהבשר השמן ימס בצלייה ויעניק עסיסיות מופלא לבשר. אך אליה וקוץ בה, היות והמסת השומן תגרום לקציצה להיות רזה. אז מה עדיף רזה ועסיסי או מלא ופחות עסיסי?
איש איש וטעמו הוא.
איש איש וטעמו הוא.
כמובן שאי אפשר לוותר על לחמניה לכל החגיגה – לחמנית המבורגר ללא גלוטן
שי ללא גלוטן
מרכיבים
המבורגר
- 500 - גרם בשר בקר משולב טחון גס.
- 1 בצל גדול
- 1 שורש פטרוזיליה גדול
- מעט פלפל שחור גרוס
- 1/2 - כוס סודה
- מעט מלח
המבורגר בטעם מזרחי/הודי.
- 1 - כפית גארם מסאלה או בהרט
- 1/2 - כפית קינמון
מנות: יחידות
הוראות
- קוצצים דק את הבצל. את שורש הפטרוזליה קוצצים בעזרת פומפייה בחלק העבה ביותר. את שניהם מטגנים עם מעט שמן על אש נמוכה עד שהם מתרככים (יש להשתמש במכסה).
- מערבבים את הבשר עם כל יתר החומרים (צריך להקפיד שהבצל ושורש הפטרוזיליה התקררו) ולשים ממש מעט עם הידיים.
- שמים שקית בתוך רינג מתכת (ותודה לשף אמיר נבו על הטיפ של השקית) ממלאים בתערובת הבשר ומכסים בשוליים של השקית. את גודל הרינג יש לבחור לפי גודל ההמבורגר שנרצה. משהו באזור 220-250 גר' לאדם מבוגר זה סביר בהחלט.
- מוציאים את ההמבורגר מהרינג (מאוד קל שהוא עטוף בשקית) ושמים לפחות שעתיים במקרר.
- מלהיטים מחבת ברזל, צולים את הבשר עד למידה הרצויה, מוזגים כוסית ווסקי (עדיף כפולה) ולחגיגה!
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
Related Recipes:
המבורגר ללא גלוטן
2014-10-28- רמת קושי:קל
- Add to favorites
המבורגר ללא גלוטן
90% מהצלחת או כישלון ההמבורגר תהיה לפי סוג הבשר ואופן הטחינה שלו. ראשית, כמובן שחובה להשתמש בבשר טרי ולא קפוא. החלק המעניין יותר הוא בחירת סוג הבשר. בעיקרון יש לשלב בין בשר רזה בעל טעם דומיננטי כגון שייטל, סינטה, אנטריקוט וכד' ולבין בשר שמן כגון צוואר או ורד צלע. השילוב האופטימלי, לדעתי, הוא כ-60%-65% בשר רזה ו35%-40% בשר שמן. הבשר הרזה ייתן את הטעם בעוד שהבשר השמן ימס בצלייה ויעניק עסיסיות מופלא לבשר. אך אליה וקוץ בה, היות והמסת השומן תגרום לקציצה להיות רזה. אז מה עדיף רזה ועסיסי או מלא ופחות עסיסי?
איש איש וטעמו הוא.
איש איש וטעמו הוא.
כמובן שאי אפשר לוותר על לחמניה לכל החגיגה – לחמנית המבורגר ללא גלוטן
שי ללא גלוטן
מרכיבים
המבורגר
- 500 - גרם בשר בקר משולב טחון גס.
- 1 בצל גדול
- 1 שורש פטרוזיליה גדול
- מעט פלפל שחור גרוס
- 1/2 - כוס סודה
- מעט מלח
המבורגר בטעם מזרחי/הודי.
- 1 - כפית גארם מסאלה או בהרט
- 1/2 - כפית קינמון
מנות: יחידות
הוראות
- קוצצים דק את הבצל. את שורש הפטרוזליה קוצצים בעזרת פומפייה בחלק העבה ביותר. את שניהם מטגנים עם מעט שמן על אש נמוכה עד שהם מתרככים (יש להשתמש במכסה).
- מערבבים את הבשר עם כל יתר החומרים (צריך להקפיד שהבצל ושורש הפטרוזיליה התקררו) ולשים ממש מעט עם הידיים.
- שמים שקית בתוך רינג מתכת (ותודה לשף אמיר נבו על הטיפ של השקית) ממלאים בתערובת הבשר ומכסים בשוליים של השקית. את גודל הרינג יש לבחור לפי גודל ההמבורגר שנרצה. משהו באזור 220-250 גר' לאדם מבוגר זה סביר בהחלט.
- מוציאים את ההמבורגר מהרינג (מאוד קל שהוא עטוף בשקית) ושמים לפחות שעתיים במקרר.
- מלהיטים מחבת ברזל, צולים את הבשר עד למידה הרצויה, מוזגים כוסית ווסקי (עדיף כפולה) ולחגיגה!
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe