עוגיות חלבה
2014-11-08- רמת קושי:קל
- Add to favorites
עוגיות חלבה ללא גלוטן
עוגיות קטנות ומטריפות לאוהבי חלבה.
קלות מאוד להכנה ואשר להכין אותם בכייף עם הילדים.
יתרון נוסף שיש להם שהם יחסית די יבשות ולכן הם מחזיקות המון זמן ולא מתקלקלות.
גם כאן, קיימות שתי אופציות לקמחים. שימוש בתערובת מוכנה מסדרת "שי של הטבע" והפעם השתמשתי בקמח בצק דק – שי של הטבע או ניתן לערבב את הקמחים באופן עצמאי.
שי ללא גלוטן
- 300 גרם קמח בצק דק כ - 2 כוסות
- 125 גרם קמח דוחן 3/4 כוס
- 25 גרם קמח דורה לבנה 1/4 כוס
- 75 גרם עמילן טפיוקה חצי כוס
- 75 גרם עמילן תפו"א חצי כוס
- 3-5 גרם קסנטן גאם חצי כף
- 1/2 כף סיבים תזונתיים ( 5 גרם)
- 1 כוס ממרח חלבה
- 1/4 כוס שומשום
- 1/4 כוס קצח
- 200 גרם חמאה בטמפ` החדר
- במעבד מזון עם להב מתכת שמים את הקמחים, הסיבים, חמאה וממרח חלבה ומעבדים עד לקבלת כדור בצק (אם הבצק יבש ופירורי מוסיפים כף ממרח חלבה, ואם דביק מדי מוסיפים כף קמח טפיוקה / קמח בצק דק).
- מגלגלים את הבצק לכדורים בקוטר 3-4 ס"מ. שמים את השומשום בקערית ומגלגלים את כדורי הבצק בשומשום או בקצח.
- מניחים את כדורי הבצק באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומועכים כל כדור בעזרת תחתית של כוס עד שהוא משתטח לעיגול בעובי 1 ס"מ.
- אופים 10-12 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב .
- מצננים על רשת ובתאבון!
תגובות (4)
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
Related Recipes:
עוגיות חלבה
2014-11-08- רמת קושי:קל
- Add to favorites
עוגיות חלבה ללא גלוטן
עוגיות קטנות ומטריפות לאוהבי חלבה.
קלות מאוד להכנה ואשר להכין אותם בכייף עם הילדים.
יתרון נוסף שיש להם שהם יחסית די יבשות ולכן הם מחזיקות המון זמן ולא מתקלקלות.
גם כאן, קיימות שתי אופציות לקמחים. שימוש בתערובת מוכנה מסדרת "שי של הטבע" והפעם השתמשתי בקמח בצק דק – שי של הטבע או ניתן לערבב את הקמחים באופן עצמאי.
שי ללא גלוטן
- 300 גרם קמח בצק דק כ - 2 כוסות
- 125 גרם קמח דוחן 3/4 כוס
- 25 גרם קמח דורה לבנה 1/4 כוס
- 75 גרם עמילן טפיוקה חצי כוס
- 75 גרם עמילן תפו"א חצי כוס
- 3-5 גרם קסנטן גאם חצי כף
- 1/2 כף סיבים תזונתיים ( 5 גרם)
- 1 כוס ממרח חלבה
- 1/4 כוס שומשום
- 1/4 כוס קצח
- 200 גרם חמאה בטמפ` החדר
- במעבד מזון עם להב מתכת שמים את הקמחים, הסיבים, חמאה וממרח חלבה ומעבדים עד לקבלת כדור בצק (אם הבצק יבש ופירורי מוסיפים כף ממרח חלבה, ואם דביק מדי מוסיפים כף קמח טפיוקה / קמח בצק דק).
- מגלגלים את הבצק לכדורים בקוטר 3-4 ס"מ. שמים את השומשום בקערית ומגלגלים את כדורי הבצק בשומשום או בקצח.
- מניחים את כדורי הבצק באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומועכים כל כדור בעזרת תחתית של כוס עד שהוא משתטח לעיגול בעובי 1 ס"מ.
- אופים 10-12 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב .
- מצננים על רשת ובתאבון!
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
posted by הדס on 23/06/2015
במרכיבים אין חמאה . אולם בהוראות רשום חמאה ?
posted by שי ללא גלוטן on 08/08/2015
תודה על הערה, הדס.
תוקן.
posted by מיקי on 14/03/2019
אפשר להכין את זה עם קמח אורז חום?
posted by שי ללא גלוטן on 26/04/2019
היי מיקי,
כן בהחלט.
שי