לחמניות שום – ללא גלוטן
2018-03-24- רמת קושי:בנוני
- Add to favorites
איטליה זה כאן וללא גלוטן – מיותר לציין 🙂
לחמניות שום נפלאות עם ניחוח משכר שפשוט כבשות כל אחד.
גם במתכון זה, ניתן למצא אופן הכנה עם תערובת קמחים מסדרת "שי של הטבע" שהפעם השתמשתי בקמח דק או לערבב קמחי מקור באופן עצמאי.
אז כן "שי של הטבע" או לא "שי של הטבע" העיקר שיש לנו איטליה ללא גלוטן ממש כאן!
בתאבון,
שי ללא גלוטן
מרכיבים
קמח - אופציה 1
- 500 גרם קמח בצק דק - שי של הטבע
קמח - אופציה 2
- 90 גרם קמח אורז מלא
- 100 גרם קמח דוחן
- 50 גרם קמח דורה לבנה
- 90 גרם עמילן טפיוקה
- 100 גרם עמילן תפו"א
- 50 גרם קמח חומוס
- 25 גרם קמח עדשים אדומות לא חובה
- 10 גרם קסנטן גאם כף
מנות: לחמניות
הוראות
- מניחים את כל היבשיים למעט המלח בקערת מיקסר
- מערבבים במהירות נמוכה עם וו לישה ומוספים את הביצה.
- מוסיפים בהדרגה את המים.
- מוסיפים את המלח והשמן.
- לשים כ- 7-8 דקות עד קבלת בצק אחיד וחלק.
- מניחים על תבנית יעודי ללחמניות ואם אין אז על תבנית עם נייר אפיה.
- מתפיחים 35-45 דקות. בנתים מחממים את התנור לחום בינוני של 230 מעלות.
- מברישים את הלחמניות עם עיסת השום, רוזמרין ושמן הזית
- אופים כ- 10 דקות בחום 230 מעלות ואז מורידים ל 200 מעלות (פותחים את התנור ל 5 שניות) לעוד 10-15 דקות, עד שהלחמניות שחומות ויפות.
- מוציאים ומצננים על רשת צינון.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
תגובות (1)
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
posted by ענבל on 05/09/2020
הי, 230 מעלות זה לא חום בינוני. התכוונת לחום גבוה או בינוני?