פנקייק פירות ללא גלוטן
2015-10-05- רמת קושי:קל
-
Add to favorites
פינוק שאי אפשר לוותר עליו ועם תוספת של פירות העונה וסירופ מייפל (אמיתי….) החגיגה מושלמת וללא גלוטן מיותר לציין 🙂
כאשר מדובר בבלילה (פנקייק, קרפ, וופל בלגי וכד') ולא בבצק שמרים החיים ללא גלוטן מאוד קלים ואנחנו לא צריכים לשבור את הראש באיזה קמחים להשתמש. אפשר לשלב קמחים רבים ביחסים שונים והדבר היחד שחשוב להתייחס אליו הוא טעמם של הקמחים (ברור שלא אשתמש בקמח חומוס או עדשים לפנקייק).
במתכון הבא השתמשתי בשלושה קמחים קמח דוחן, קמח אורז מלא וקמח טפיוקה. אין שום בעיה להחליף את הדוחן ואורז המלא באורז רגיל, בטף, בדורה, תירס לבן ומנגד אין בעיה להחליף את הטפיוקה בעמילן אחר כגון תפו"א או קורנפלור.
תוספת הפירות מוסיפה רכות ורטיבות לפנקייק וכמובן טעם נפלא. אפשר להשתמש בכל מה שאוהבים – פירות מתוקים כגון מנגו, בננה, אגס, תפוח, אפרסק וכו' או פירות חמוצים כגון קווי, אננס, תפוח ירוק וכד'. כל שילוב לפי מה שאוהבים הוא נפלא.
בתאבון
שי ללא גלוטן
- 2.5 כוסות קמח רב תכליתי - שי של הטבע 300 גרם
- 1 כוס קמח דוחן 120 גרם
- 1 כוס קמח אורז מלא 120 גרם
- 1/2 כוס עמילן טפיוקה 60 גרם
- 1/2 כפית קסנטאן גאם או גואר גאם לא חובה אם אין
- 1 שקית אבקת אפיה 10 גרם
- 1/4 - 1/2 כוס סוכר תלוי ברמת המתיקות שרוצים
- 1.5 כוסות חלב 375 מ"ל - ניתן להמיר למים למי שרוצה פרווה
- 0.5 כוסות שמנת להקצפה 125 מ"ל - ניתן להמיר למים למי שרוצה פרווה
- 1/4 - 1/2 כוס שמן במתכון חלבי 1/4 כוס ובפרווה 1/2 כוס
- 1 ביצה גדולה
- 0.5 כוסות מים 125 מ"ל
- מעט תמצית וניל
- פירות העונה חתוכים מנגו / אפרסק / אגס / בננה / תפוח וכו'
- סירופ מייפל / שוקולד
- מעט מלח
- הכי קל שבעולם.... שמים את כל המרכיבים, למעט הנוזלים (חלב, מים, שמנת ושמן) והפירות בקערת מיקסר עם מקציף בלון.
- מערבבים על מהירות נמוכה ומוסיפים בהדרגה את הנוזלים. * אם המרנו את החלב והשמנת למים, למתכון פרווה, יתכן ונצטרך כמות נוזלים נמוכה יותר.
- בהדרגה מוסיפים את השמן. * שימו לב לכמות השמן לפי מתכון חלבי או פרווה
- מגבירים את המהירות ומערבבים עד קבלת בלילה אחידה. הבלילה אמורה להיות ברמת סמיכות בינונית כמו מרק סמיך פחות או יותר.
- מחכים עד קבלת בועות בחלקו העליון של הפנקייק והופכים בזהירות.
- ממתינים עוד 30-60 שניות והפנקייק מוכן.
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe