Loader

פנקייק פירות ללא גלוטן

2015-10-05

פינוק שאי אפשר לוותר עליו ועם תוספת של פירות העונה וסירופ מייפל (אמיתי….) החגיגה מושלמת וללא גלוטן מיותר לציין 🙂

כאשר מדובר בבלילה (פנקייק, קרפ, וופל בלגי וכד') ולא בבצק שמרים החיים ללא גלוטן מאוד קלים ואנחנו לא צריכים לשבור את הראש באיזה קמחים להשתמש. אפשר לשלב קמחים רבים ביחסים שונים והדבר היחד שחשוב להתייחס אליו הוא טעמם של הקמחים (ברור שלא אשתמש בקמח חומוס או עדשים לפנקייק).

במתכון הבא השתמשתי בשלושה קמחים קמח דוחן, קמח אורז מלא וקמח טפיוקה. אין שום בעיה להחליף את הדוחן ואורז המלא באורז רגיל, בטף, בדורה, תירס לבן ומנגד אין בעיה להחליף את הטפיוקה בעמילן אחר כגון תפו"א או קורנפלור.

תוספת הפירות מוסיפה רכות ורטיבות לפנקייק וכמובן טעם נפלא. אפשר להשתמש בכל מה שאוהבים – פירות מתוקים כגון מנגו, בננה, אגס, תפוח, אפרסק וכו' או פירות חמוצים כגון קווי, אננס, תפוח ירוק וכד'. כל שילוב לפי מה שאוהבים הוא נפלא.

בתאבון

שי ללא גלוטן

 

פנקייק פירות ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
7-10 בינוניים 10 דקות
זמן בישול
20 דקות
מנות זמן הכנה
7-10 בינוניים 10 דקות
זמן בישול
20 דקות
פנקייק פירות ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
7-10 בינוניים 10 דקות
זמן בישול
20 דקות
מנות זמן הכנה
7-10 בינוניים 10 דקות
זמן בישול
20 דקות
מרכיבים
קמח - אופציה 1
קמח - אופציה 2
יתר המצרכים
מנות: בינוניים
הוראות
  1. חותכים את הפירות לכל צורה שרוצים, אבל שלא יהיו עבים.
    פנקייק ללא גלוטן
  2. הכי קל שבעולם.... שמים את כל המרכיבים, למעט הנוזלים (חלב, מים, שמנת ושמן) והפירות בקערת מיקסר עם מקציף בלון.
  3. מערבבים על מהירות נמוכה ומוסיפים בהדרגה את הנוזלים. * אם המרנו את החלב והשמנת למים, למתכון פרווה, יתכן ונצטרך כמות נוזלים נמוכה יותר.
  4. בהדרגה מוסיפים את השמן. * שימו לב לכמות השמן לפי מתכון חלבי או פרווה
  5. מגבירים את המהירות ומערבבים עד קבלת בלילה אחידה. הבלילה אמורה להיות ברמת סמיכות בינונית כמו מרק סמיך פחות או יותר.
  6. מחממים מחבת טפלון (אין צורך לשמן) ואם יש רינג עגול עדיף להכין את הפנקייק בתוך הרינג (רק בגלל הצורה והגובה, אין שום משמעות מעבר ליופי). שופכים מצקת מרק לרינג או ישירות למחבת , מניחים מעל את הפירות החתוכים. בעזרת גב של כף מכסים את הפירות בבלילה.
    פנקייק ללא גלוטן
  7. מחכים עד קבלת בועות בחלקו העליון של הפנקייק והופכים בזהירות.
  8. ממתינים עוד 30-60 שניות והפנקייק מוכן.
  9. עם סירופ מייפל... עם שוקולד... עם קצפת... עם כל מה שרוצים והעיקר ללא גלוטן טורפים ונהנים. בתאבון.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Related Recipes:
  • קרפ צרפתי ללא גלוטן – תערובת קרפ

  • מגולגלות קינדר

  • אזני המן בלי מאמץ

  • עוגת הגבינה של אפרת

  • אזני המן קקאו שוקולדיים במלית שוקולד לבן