פנקייק פירות ללא גלוטן

2015-10-05
  • רמת קושי למתכון:
  • Prep Time : 0m
  • Cook Time : 0m
  • Ready In : 0m

פינוק שאי אפשר לוותר עליו ועם תוספת של פירות העונה וסירופ מייפל (אמיתי….) החגיגה מושלמת וללא גלוטן מיותר לציין 🙂

כאשר מדובר בבלילה (פנקייק, קרפ, וופל בלגי וכד') ולא בבצק שמרים החיים ללא גלוטן מאוד קלים ואנחנו לא צריכים לשבור את הראש באיזה קמחים להשתמש. אפשר לשלב קמחים רבים ביחסים שונים והדבר היחד שחשוב להתייחס אליו הוא טעמם של הקמחים (ברור שלא אשתמש בקמח חומוס או עדשים לפנקייק).

במתכון הבא השתמשתי בשלושה קמחים קמח דוחן, קמח אורז מלא וקמח טפיוקה. אין שום בעיה להחליף את הדוחן ואורז המלא באורז רגיל, בטף, בדורה, תירס לבן ומנגד אין בעיה להחליף את הטפיוקה בעמילן אחר כגון תפו"א או קורנפלור.

תוספת הפירות מוסיפה רכות ורטיבות לפנקייק וכמובן טעם נפלא. אפשר להשתמש בכל מה שאוהבים – פירות מתוקים כגון מנגו, בננה, אגס, תפוח, אפרסק וכו' או פירות חמוצים כגון קווי, אננס, תפוח ירוק וכד'. כל שילוב לפי מה שאוהבים הוא נפלא.

בתאבון

שי ללא גלוטן

 

פנקייק פירות ללא גלוטן
Print Recipe
    מנות זמן הכנה
    7-10 בינוניים 10 דקות
    זמן בישול
    20 דקות
    מנות זמן הכנה
    7-10 בינוניים 10 דקות
    זמן בישול
    20 דקות
    פנקייק פירות ללא גלוטן
    Print Recipe
      מנות זמן הכנה
      7-10 בינוניים 10 דקות
      זמן בישול
      20 דקות
      מנות זמן הכנה
      7-10 בינוניים 10 דקות
      זמן בישול
      20 דקות
      מרכיבים
      קמח - אופציה 1
      קמח - אופציה 2
      יתר המצרכים
      מנות: בינוניים
      הוראות
      1. חותכים את הפירות לכל צורה שרוצים, אבל שלא יהיו עבים.
        פנקייק ללא גלוטן
      2. הכי קל שבעולם.... שמים את כל המרכיבים, למעט הנוזלים (חלב, מים, שמנת ושמן) והפירות בקערת מיקסר עם מקציף בלון.
      3. מערבבים על מהירות נמוכה ומוסיפים בהדרגה את הנוזלים. * אם המרנו את החלב והשמנת למים, למתכון פרווה, יתכן ונצטרך כמות נוזלים נמוכה יותר.
      4. בהדרגה מוסיפים את השמן. * שימו לב לכמות השמן לפי מתכון חלבי או פרווה
      5. מגבירים את המהירות ומערבבים עד קבלת בלילה אחידה. הבלילה אמורה להיות ברמת סמיכות בינונית כמו מרק סמיך פחות או יותר.
      6. מחממים מחבת טפלון (אין צורך לשמן) ואם יש רינג עגול עדיף להכין את הפנקייק בתוך הרינג (רק בגלל הצורה והגובה, אין שום משמעות מעבר ליופי). שופכים מצקת מרק לרינג או ישירות למחבת , מניחים מעל את הפירות החתוכים. בעזרת גב של כף מכסים את הפירות בבלילה.
        פנקייק ללא גלוטן
      7. מחכים עד קבלת בועות בחלקו העליון של הפנקייק והופכים בזהירות.
      8. ממתינים עוד 30-60 שניות והפנקייק מוכן.
      9. עם סירופ מייפל... עם שוקולד... עם קצפת... עם כל מה שרוצים והעיקר ללא גלוטן טורפים ונהנים. בתאבון.
      שתף את המתכון

      תגובות מתכון

      תגובות (6)

      1. posted by דניאל on מאי 11, 2016

        השתמשתי בקמח שלך ועקבתי ארי ההוראות, והפנקייקים לא התבשלו – נשארו צמיגיים ורטובים באמצע במקום להיות תפוחים ואווריריים. ניסיתי להוסיף עוד מים, לשטח יותר את הפנקיים, אפילו מכשיר וופל בלגי, ולא עזר כלום. איך אפשר לתקן את זה?

          הגב
        • posted by שי ללא גלוטן on מאי 12, 2016

          היי,
          לדעתי הסיבה היחידה היא שהם לא בושלו מספיק.
          יתכן והחום במחבת היה חם מידי ולכן היה נראה שהם מוכנים מבחוץ, אבל בעצם לא היו מוכנים מבפנים.
          כאשר את שמה את הבלילה המחבת צריך להיות על חום גבוה, אבל אחרי 2-3 שניות להוריד את החום לבינוני מינוס.
          אותו כנ"ל במכשיר וופל בלגי, כנראה והיה צריך עוד כמה שניות.
          אין צורך להוסיף עוד מים ואין צורך לשטח אותם.
          אשמח לעדכון.
          בהצלחה,
          שי.

            הגב
      2. posted by אורלי on אוקטובר 6, 2016

        היי אפשר להחליף את הביצה ? אם כן באיזה תחליף הכי מומלץ?

          הגב
        • posted by שי ללא גלוטן on נובמבר 19, 2016

          את הביצה, בפנקייק, אפשר להחליף ברסק תפוח עץ או בבנה מרוסק.
          טעמה של הבננ ההרבה יותר דומיננטי ויורגש בפנקייק ואם זה בעייתי מבחינתך, אז עדיף את התפוח עץ.
          שי ללא גלוטן

            הגב
      3. posted by רבקה on ספטמבר 13, 2017

        הי! אפשר להשתמש גם בתערובת קמחים אחרת של שי של הטבע בשביל במתכון הזה?

          הגב
        • posted by שי ללא גלוטן on ספטמבר 16, 2017

          היי,
          אפשר להשתמש במיקס טף במקום הרב תכליתי. אומנם נקבל פנקייק בצבע חום, אבל למעט הצבע הפנקייק מושלם.
          תערובת הבצק דק, אינה מתאימה כאן.
          שי

            הגב

      כתיבת תגובה

      האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

      Average Member Rating

      (0 / 5)

      0 5 0
      Rate this recipe

      0 people rated this recipe