לביבות ללא גלוטן
2015-12-07- רמת קושי:קל
- Add to favorites
חנוכה ללא לביבות וסופגניות הוא לא ממש חנוכה.
לביבות ללא גלוטן קל מאוד להכין והיות ולנו הצליאקים יש צי קמחים בבית יש לנו גם אין ספור אפשרויות לטעמים.
אפשר להכין את הלביבות עם קמח חומוס למי שאוהב את הטעם, עם קמח עדשים, עם קמח דוחן, עם קמח טף בעל הערכים התזונתיים הגבוהים שלו, אורז מלא ועוד ועוד.
להבדיל מהסופגניות ללא גלוטן (וסופגניות בכלל) שמכינים פחות או יותר פעם בשנה, את הלביבות אנחנו מכינים הרבה יותר. הם טעימים עם גבינה לבנה, עם לבנה, עם טחינה, עם סחוג… בקיצור משתלבים נהדר עם כל טעם שאנחו אוהבים לארוחת ערב.
אז לא רק בחנוכה, לביבות לכל השנה 🙂
בתאבון,
שי ללא גלוטן
- 2 יחידות בטטה בינוני מגורד גס בפומפיה
- 1-2 יחידות בצל בינוני לפי הטעם - מגורד גס בפומפיה
- 3 יחידות תפו"א בינוני מגורד גס בפופיה
- 3 יחידות ביצים
- 3 כפות קמח חומוס
- מעט פלפל שחור
- מעט מלח
- שמן לטיגון
- מערבבים בקערה את כל המרכיבים, כולל את הקמח ומערבבים ביד היטב.
- שמים שמן בגובה של סנטימטר עד סנטימרט וחצי במחבת ומחממים את השמן לחום בינוני + על אש גבוהה.
- יוצקים ביד לביבה בגודל ובצורת הכף יד, פחות או יותר ומניחים אותה על תרבד מתכת.
- בזהירות מכניסים את הלביבה בעזרת התרבד לשמן החם. מנמיחים את האש ללהבה בינונית ואפילו בינונית מינוס.
- מטגנים עוד 2-3 דקות ומוציאים לנייר סופג.
- אוכלים שחם ונהנים מכל ביס.... בתאבון
תגובות (2)
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
Related Recipes:
לביבות ללא גלוטן
2015-12-07- רמת קושי:קל
- Add to favorites
חנוכה ללא לביבות וסופגניות הוא לא ממש חנוכה.
לביבות ללא גלוטן קל מאוד להכין והיות ולנו הצליאקים יש צי קמחים בבית יש לנו גם אין ספור אפשרויות לטעמים.
אפשר להכין את הלביבות עם קמח חומוס למי שאוהב את הטעם, עם קמח עדשים, עם קמח דוחן, עם קמח טף בעל הערכים התזונתיים הגבוהים שלו, אורז מלא ועוד ועוד.
להבדיל מהסופגניות ללא גלוטן (וסופגניות בכלל) שמכינים פחות או יותר פעם בשנה, את הלביבות אנחנו מכינים הרבה יותר. הם טעימים עם גבינה לבנה, עם לבנה, עם טחינה, עם סחוג… בקיצור משתלבים נהדר עם כל טעם שאנחו אוהבים לארוחת ערב.
אז לא רק בחנוכה, לביבות לכל השנה 🙂
בתאבון,
שי ללא גלוטן
- 2 יחידות בטטה בינוני מגורד גס בפומפיה
- 1-2 יחידות בצל בינוני לפי הטעם - מגורד גס בפומפיה
- 3 יחידות תפו"א בינוני מגורד גס בפופיה
- 3 יחידות ביצים
- 3 כפות קמח חומוס
- מעט פלפל שחור
- מעט מלח
- שמן לטיגון
- מערבבים בקערה את כל המרכיבים, כולל את הקמח ומערבבים ביד היטב.
- שמים שמן בגובה של סנטימטר עד סנטימרט וחצי במחבת ומחממים את השמן לחום בינוני + על אש גבוהה.
- יוצקים ביד לביבה בגודל ובצורת הכף יד, פחות או יותר ומניחים אותה על תרבד מתכת.
- בזהירות מכניסים את הלביבה בעזרת התרבד לשמן החם. מנמיחים את האש ללהבה בינונית ואפילו בינונית מינוס.
- מטגנים עוד 2-3 דקות ומוציאים לנייר סופג.
- אוכלים שחם ונהנים מכל ביס.... בתאבון
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
posted by רחל on 13/12/2015
תכתוב שחמותך[סבתא של הנסיכה ] עושה אותן עם תפוחי אדמה וקשוא ויוצא מצוין.רחל
posted by שי ללא גלוטן on 13/12/2015
חמותי, הסבתא של הנסיכה, עושה אותן עם תפוחי אדמה ויוצא מצויין….
עם חמותי לא כדאי לי להסתבך 🙂 🙂 🙂