פלוט צרפתי ללא גלוטן
2019-08-29מה היינו עושים בלי אבנר שבח בעלי ברדברי ה-מקום ללא גלוטן!
עוד מתכון מושלם שלו של פלוט צרפתי וכמובן, ללא גלוטן – מיותר לציין.
במתכון שמורכב מקמח רב תכליתי מסדרת שי של הטבע המכיל קמחי מקור כגון דוחן, אורז מלא, סורגום (דורה לבנה) בנוסף לשמן זית איכותי, זיתי קלמטה, גבינות נפלאות, שום, טימין טרי ועוד דברים נפלאים – האם יכול לצאת משהו שהוא פחות ממושלם…? אני בספק 🙂
אז כמו שאבנר אומר "אל תפסיקו לנשנש"
תהנו,
שי ללא גלוטן
מרכיבים
- 500 גרם קמח רב תכליתי - שי של הטבע
- 1 כף סוכר
- 1 כף שמרים יבשים (או פי 3 שמרים טריים)
- 1 כפית מלח
- 70 מ"ל שמן זית איכותי
- 450 מ"ל מים
- חופן עלי טימין טריים מ-5 ענפים
- 3 יח' שיני שום קצוצים
- 50 גרם פרמזן
- 50 גרם גאודה או קשקבל או גבינה קשה ארומתית אחרת
- חופן זיתי קלמטה קצוצים
מנות: יח'
הוראות
- בסיר מיקסר שמים קמח, סוכר שמרים ומתחילים ללוש במהירות נמוכה.
- מוסיפים חצי מכמות המים בזילוף איטי ומגבירים מעט מהירות.
- מוסיפים כפית מלח ואת השמן בזילוף איטי. ממשיכים להוסיף מים, עד שהבצק נדבק לדפנות המיקסר....מוסיפים שום, גבינות ועלי טימין....ממשיכים במהירות בינונית עד שמתקבלת עיסה משחתית ונוחה לעבודה.
- מוציאים את הבצק מסיר המיקסר ועזרת ידיים מקומחות יוצרים כדורים של כ 70 גר (גודל ביצה).
- בעזרת שתי ידיים יוצרים נקנקיה ומעבירים למגש עם נייר אפיה. מתפיחים כ 30 עד 45 דקות (תלוי בטמפ' החדר. מברישים עם שמן זית או ביצה ומפזרים שומשום/קצח/גרעינים או כל מה שבא ...
- מחממים תנור ל 190 מעלות ואופים כ 20 דקות עד להזהבה...ממתינים שיתקרר ולא מפסיקים לנשנש
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe