דבלה טריפוליטאית

2014-11-02
  • Prep Time : 0m
  • Cook Time : 0m
  • Ready In : 0m
מתכון לדבלה(טריפוליטאית) ללא גלוטן.
אחד מהזיכרונות הכי מתוקים(תרתי משמע…) שיש לי מסבתי. דבלה בפורים. מי האמין ומי חשב שאי פעם אני אכין דבלה ללא גלוטן.
הבצק של הדבלה מזכיר מאוד בצק של פסטה הן בהכנה שלו והן ברכיבים.
אנחנו צריכים להגיע לבצק דק מאוד, אבל כזה שלא יקרע בזמן שאנחנ מטגנים את הדבלה ללא גלוטן.
גם כאן, כמו בכל המתכונים, אני מצרף שתי אופציות לשימוש בקמחים. אחת תערובת מסדת “שי של הטבע”, כאשר במקהר של הדבלה, שהיא מתוקה כמובן, נשתמש בתערובת רב תכליתית מסדרת “שי של הטבע” או אופציה 2 שנערבב את התערובת מקמחי מקור.
פורים שמח!!!

שי ללא גלוטן

דבלה
Print Recipe
דבלה ללא גלוטן. מעדן טריפוליטאי לפסח שבמקור הוא כמובן עם גלוטן. זיכרון ילדות מופלא שאין סיכוי שהנסיכה שלי לא תתענג עליו גם וללא גלוטן - מיותר לציין 🙂
דבלה
Print Recipe
דבלה ללא גלוטן. מעדן טריפוליטאי לפסח שבמקור הוא כמובן עם גלוטן. זיכרון ילדות מופלא שאין סיכוי שהנסיכה שלי לא תתענג עליו גם וללא גלוטן - מיותר לציין 🙂
מרכיבים
קמח - אופציה 1
קמח - אופציה 2
יתר המצרכים
לסירופ
מנות:
הוראות
לדבלה
  1. בקערה גדולה טורפים קלות את הביצים.
  2. מוסיפים את כל הקמחים (אופציה 1 או 2)
  3. לשים את הבצק עד לקבלת מרקם רך וגמיש.במידה והבצק אינו רך מספיק אפשר להוסיף מעט מים או ביצה.
  4. מחלקים ל 4 כדורים, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקירור למשך שעה.
  5. בעזרת מכונת פסטה מרדדים הכי דק שאפשר. יש להתחיל מהעבה ביותר ובהדרגה להגיע לדק.
  6. מחממים שמן לחום בינוני ובעזרת מזלג ארוך שיניים (אפשר כזה מששת) אוחזים בקצה של הבצק ומכניסים לשמן החם (הכי נוח בווק), את הקצה השני, אוחזים ביד השניה.
  7. מסובבים בעדינות את הבצק סביב עצמו במזלג הארוך שיניים, תוך כדי טיגון, עד ש"מסיימים" את הבצק. הופכים את הדבלה כדי שגם הצד השני יטוגן ומוציאים למסננת.
  8. שופכים את הסירופ על הדבלות ואפשר להוסיף סוכריות מי שרוצה.
לסירופ
  1. מרתיחים הכול ביחד ומצמצמים עד קבלת סירופ מעט(ודגש על המעט) סמיך.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Average Member Rating

(0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

0 people rated this recipe

דבלה טריפוליטאית

2014-11-02
  • Prep Time : 0m
  • Cook Time : 0m
  • Ready In : 0m
מתכון לדבלה(טריפוליטאית) ללא גלוטן.
אחד מהזיכרונות הכי מתוקים(תרתי משמע…) שיש לי מסבתי. דבלה בפורים. מי האמין ומי חשב שאי פעם אני אכין דבלה ללא גלוטן.
הבצק של הדבלה מזכיר מאוד בצק של פסטה הן בהכנה שלו והן ברכיבים.
אנחנו צריכים להגיע לבצק דק מאוד, אבל כזה שלא יקרע בזמן שאנחנ מטגנים את הדבלה ללא גלוטן.
גם כאן, כמו בכל המתכונים, אני מצרף שתי אופציות לשימוש בקמחים. אחת תערובת מסדת “שי של הטבע”, כאשר במקהר של הדבלה, שהיא מתוקה כמובן, נשתמש בתערובת רב תכליתית מסדרת “שי של הטבע” או אופציה 2 שנערבב את התערובת מקמחי מקור.
פורים שמח!!!

שי ללא גלוטן

דבלה
Print Recipe
דבלה ללא גלוטן. מעדן טריפוליטאי לפסח שבמקור הוא כמובן עם גלוטן. זיכרון ילדות מופלא שאין סיכוי שהנסיכה שלי לא תתענג עליו גם וללא גלוטן - מיותר לציין 🙂
דבלה
Print Recipe
דבלה ללא גלוטן. מעדן טריפוליטאי לפסח שבמקור הוא כמובן עם גלוטן. זיכרון ילדות מופלא שאין סיכוי שהנסיכה שלי לא תתענג עליו גם וללא גלוטן - מיותר לציין 🙂
מרכיבים
קמח - אופציה 1
קמח - אופציה 2
יתר המצרכים
לסירופ
מנות:
הוראות
לדבלה
  1. בקערה גדולה טורפים קלות את הביצים.
  2. מוסיפים את כל הקמחים (אופציה 1 או 2)
  3. לשים את הבצק עד לקבלת מרקם רך וגמיש.במידה והבצק אינו רך מספיק אפשר להוסיף מעט מים או ביצה.
  4. מחלקים ל 4 כדורים, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקירור למשך שעה.
  5. בעזרת מכונת פסטה מרדדים הכי דק שאפשר. יש להתחיל מהעבה ביותר ובהדרגה להגיע לדק.
  6. מחממים שמן לחום בינוני ובעזרת מזלג ארוך שיניים (אפשר כזה מששת) אוחזים בקצה של הבצק ומכניסים לשמן החם (הכי נוח בווק), את הקצה השני, אוחזים ביד השניה.
  7. מסובבים בעדינות את הבצק סביב עצמו במזלג הארוך שיניים, תוך כדי טיגון, עד ש"מסיימים" את הבצק. הופכים את הדבלה כדי שגם הצד השני יטוגן ומוציאים למסננת.
  8. שופכים את הסירופ על הדבלות ואפשר להוסיף סוכריות מי שרוצה.
לסירופ
  1. מרתיחים הכול ביחד ומצמצמים עד קבלת סירופ מעט(ודגש על המעט) סמיך.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Average Member Rating

(0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

0 people rated this recipe