דבלה טריפוליטאית
2014-11-02- רמת קושי:בנוני
- Add to favorites
מרכיבים
קמח - אופציה 1
- 400 גרם קמח רב תכליתי - שי של הטבע 3 כוסות
קמח - אופציה 2
- 175 גרם קמח דוחן כוס פחות 2-3 כפות
- 70 גרם דורה לבנה 1/2 כוס
- 55 גרם אורז מלא 1/4 כוס
- 75 גרם עמילן תפו"א 1/2 כוס
- 25 גרם עמילן 1/4 כוס
- 5 גרם קסנטאן גאם כף שטוחה
מנות:
הוראות
לדבלה
- בקערה גדולה טורפים קלות את הביצים.
- מוסיפים את כל הקמחים (אופציה 1 או 2)
- לשים את הבצק עד לקבלת מרקם רך וגמיש.במידה והבצק אינו רך מספיק אפשר להוסיף מעט מים או ביצה.
- מחלקים ל 4 כדורים, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקירור למשך שעה.
- בעזרת מכונת פסטה מרדדים הכי דק שאפשר. יש להתחיל מהעבה ביותר ובהדרגה להגיע לדק.
- מחממים שמן לחום בינוני ובעזרת מזלג ארוך שיניים (אפשר כזה מששת) אוחזים בקצה של הבצק ומכניסים לשמן החם (הכי נוח בווק), את הקצה השני, אוחזים ביד השניה.
- מסובבים בעדינות את הבצק סביב עצמו במזלג הארוך שיניים, תוך כדי טיגון, עד ש"מסיימים" את הבצק. הופכים את הדבלה כדי שגם הצד השני יטוגן ומוציאים למסננת.
- שופכים את הסירופ על הדבלות ואפשר להוסיף סוכריות מי שרוצה.
לסירופ
- מרתיחים הכול ביחד ומצמצמים עד קבלת סירופ מעט(ודגש על המעט) סמיך.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
Related Recipes:
דבלה טריפוליטאית
2014-11-02- רמת קושי:בנוני
- Add to favorites
מרכיבים
קמח - אופציה 1
- 400 גרם קמח רב תכליתי - שי של הטבע 3 כוסות
קמח - אופציה 2
- 175 גרם קמח דוחן כוס פחות 2-3 כפות
- 70 גרם דורה לבנה 1/2 כוס
- 55 גרם אורז מלא 1/4 כוס
- 75 גרם עמילן תפו"א 1/2 כוס
- 25 גרם עמילן 1/4 כוס
- 5 גרם קסנטאן גאם כף שטוחה
מנות:
הוראות
לדבלה
- בקערה גדולה טורפים קלות את הביצים.
- מוסיפים את כל הקמחים (אופציה 1 או 2)
- לשים את הבצק עד לקבלת מרקם רך וגמיש.במידה והבצק אינו רך מספיק אפשר להוסיף מעט מים או ביצה.
- מחלקים ל 4 כדורים, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקירור למשך שעה.
- בעזרת מכונת פסטה מרדדים הכי דק שאפשר. יש להתחיל מהעבה ביותר ובהדרגה להגיע לדק.
- מחממים שמן לחום בינוני ובעזרת מזלג ארוך שיניים (אפשר כזה מששת) אוחזים בקצה של הבצק ומכניסים לשמן החם (הכי נוח בווק), את הקצה השני, אוחזים ביד השניה.
- מסובבים בעדינות את הבצק סביב עצמו במזלג הארוך שיניים, תוך כדי טיגון, עד ש"מסיימים" את הבצק. הופכים את הדבלה כדי שגם הצד השני יטוגן ומוציאים למסננת.
- שופכים את הסירופ על הדבלות ואפשר להוסיף סוכריות מי שרוצה.
לסירופ
- מרתיחים הכול ביחד ומצמצמים עד קבלת סירופ מעט(ודגש על המעט) סמיך.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe