לחם תירס ללא גלוטן
2014-11-05- רמת קושי:בנוני
- Add to favorites
לחם תירס ללא גלוטן
לחם זה עשיר מאוד בעמילן וללא קמחים דומיננטים בטעמם. לכן מרקמו יהיה מעט רך וגמיש ללא טעם שולט.
מאוד מומלץ להוסיף "תוספות של טעם" כגון זיתים, עגבניות מיובשות, בצל/תרד מטוגן, טימין, גבינה בולגרית וכו'
לגבי משיחת שמן על הלחם על מנת ליצור קרום "קריספי" אני ממליץ לעשות זאת לקראת סוף האפייה (שלב 10), על מנת שהשמן והתבלינים לא ישרפו. למי שאין כוח, יכול לדלג על שלב זה ולמשוח את השמן כבר בהתחלה, אבל אז יש לחמם מראש את ל- 200 מעלות ולא 250 מעלות.
שי ללא גלוטן
- 1.5 כוסות קמח תירס
- 0.5 כוסות קמח אורז
- 2 כוסות קמח טפיוקה
- 2 כוסות קמח תפו"א
- 1 כף סיבים תזונתיים ( כ- 10 גר)
- 1 כף קסנטן גאם ( כ- 8 גר)
- 1 כף מלח ( כ- 8 גר')
- 1 ביצה
- 1 חלמון
- 1 כף חלבון אפונה ( כ- 10 גר' או כל חלבון אחר)
- 1 כף שמרים יבשים ( כ- 10 גר' או פי 30 שמרים טריים)
- 2 כפות דבש
- 4 כפות שמן זית
- 2.5-3 כוסות מים
- מחממים תנור ל -250 מעלות
- מערבבים את כל החומרים היבשים (להוציא את המלח) במיקסר עם וו לישה
- מוסיפים בהדרגה חצי מכמות המים, מוסיפים את המלח ואת יתרת כמות המים
- מוסיפים בהדרגה את השמן. לשים עוד כ- 7-8 דקות
- מכסים את הבצק בניילון (לא ניילון נצמד על מנת שלשמרים יהיה חמצן) ומתפיחים כ- 45 דקות עד שעה בחום של 35 מעלות.
- מעצבים את הלחם לצורה הרצויה, כאשר הכי נוח להשתמש בתבנית יעודית ללחם. בצק הלחם די רטוב ולכן השימוש בתבנית מקל מאוד על חיינו.
- אופים את הלחם כ- 5 דקות. מורידים את חום התנור ל- 180 מעלות.
- פותחים את התנור(נגרום לחום לצנוח מ-250 לאזור 190-200) ומשפריצים מים על מנת ליצור אדים.
- אופים עוד 20 דקות .
- מושחים במהירות שמן זית ומפזרים זעתר או קצח על הלחם ואופים עוד כ- 15 דקות.
- מצננים על רשת צינון.
תגובות (8)
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
Related Recipes:
לחם תירס ללא גלוטן
2014-11-05- רמת קושי:בנוני
- Add to favorites
לחם תירס ללא גלוטן
לחם זה עשיר מאוד בעמילן וללא קמחים דומיננטים בטעמם. לכן מרקמו יהיה מעט רך וגמיש ללא טעם שולט.
מאוד מומלץ להוסיף "תוספות של טעם" כגון זיתים, עגבניות מיובשות, בצל/תרד מטוגן, טימין, גבינה בולגרית וכו'
לגבי משיחת שמן על הלחם על מנת ליצור קרום "קריספי" אני ממליץ לעשות זאת לקראת סוף האפייה (שלב 10), על מנת שהשמן והתבלינים לא ישרפו. למי שאין כוח, יכול לדלג על שלב זה ולמשוח את השמן כבר בהתחלה, אבל אז יש לחמם מראש את ל- 200 מעלות ולא 250 מעלות.
שי ללא גלוטן
- 1.5 כוסות קמח תירס
- 0.5 כוסות קמח אורז
- 2 כוסות קמח טפיוקה
- 2 כוסות קמח תפו"א
- 1 כף סיבים תזונתיים ( כ- 10 גר)
- 1 כף קסנטן גאם ( כ- 8 גר)
- 1 כף מלח ( כ- 8 גר')
- 1 ביצה
- 1 חלמון
- 1 כף חלבון אפונה ( כ- 10 גר' או כל חלבון אחר)
- 1 כף שמרים יבשים ( כ- 10 גר' או פי 30 שמרים טריים)
- 2 כפות דבש
- 4 כפות שמן זית
- 2.5-3 כוסות מים
- מחממים תנור ל -250 מעלות
- מערבבים את כל החומרים היבשים (להוציא את המלח) במיקסר עם וו לישה
- מוסיפים בהדרגה חצי מכמות המים, מוסיפים את המלח ואת יתרת כמות המים
- מוסיפים בהדרגה את השמן. לשים עוד כ- 7-8 דקות
- מכסים את הבצק בניילון (לא ניילון נצמד על מנת שלשמרים יהיה חמצן) ומתפיחים כ- 45 דקות עד שעה בחום של 35 מעלות.
- מעצבים את הלחם לצורה הרצויה, כאשר הכי נוח להשתמש בתבנית יעודית ללחם. בצק הלחם די רטוב ולכן השימוש בתבנית מקל מאוד על חיינו.
- אופים את הלחם כ- 5 דקות. מורידים את חום התנור ל- 180 מעלות.
- פותחים את התנור(נגרום לחום לצנוח מ-250 לאזור 190-200) ומשפריצים מים על מנת ליצור אדים.
- אופים עוד 20 דקות .
- מושחים במהירות שמן זית ומפזרים זעתר או קצח על הלחם ואופים עוד כ- 15 דקות.
- מצננים על רשת צינון.
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
posted by לנה on 12/08/2015
שלום שי,
אתה משתמש בקמח התירס הדק, אבקתי, או בגרגרים כמו לפולנטה?
posted by שי ללא גלוטן on 17/08/2015
קמח תירס דק. אם יש תירס לבן עדיף (קשה מאוד להשיג אותו, בד"כ קיים בחנויות של דרום אמריקאיות).
posted by אסתר on 11/01/2016
הי, רציתי לשאול אם ישנה חלופה מתאימה במקום הביצים?
posted by שי ללא גלוטן on 13/01/2016
היי.
הביצים מוסיפות פריכות ורכות ללחם, אבל אפשר לוותר אליהם.
המרקם מעט יפגע, אבל לא כזה נורא.
posted by שרון on 19/03/2016
הי שי,
תודה על המתכונים! הכנתי את הקוסקוס אתמול מקמח תירס דק ויצא מצויין 🙂
איזה קמח אורז אתה קונה?
איפה אתה קונה חלבון אפונה והאם הוא קריטי ללחם?
איזה סיבים תזונתיים אתה קונה?
אני רוצה להוסיף ויטמיני B למאפים, איך אתה ממליץ לעשות זאת?
תודה מראש…
posted by שי ללא גלוטן on 20/03/2016
היי.
תודה.
הקוסקוס באמת מעולה.
חלבון אפונה ממש לא קריטי.
אני קונה סיבים של נטורלקייקס.
אני נוהג להשתמש בקמחים בעלי ערך תוזנתי גבוה כגון דוחן, דורה, טף, עדשים, אפונה, חומוס, שיבולת שועל (למי שמותר) וכד'.
קמחים אלו מכילים כבר ויטמין B, לכן אני לא רואה צורך להוסיף ממקור נוסף.
פשוט נסי להשתמש במינימום קמחי עמילן (עמילן בגדול זה סוכר) ולהעשיר את המאפים בקמחים שציינתי.
שי.
posted by הילה on 30/10/2018
טעים מאוד!
מתכון מעולה, תודה רבה!
posted by שי ללא גלוטן on 03/11/2018
תודה רבה!!!
🙂