fbpx

לחם תירס ללא גלוטן

Comments : 8 Posted in : לחמים ומאפים on by : שי ללא גלוטן

לחם תירס ללא גלוטן

לחם זה עשיר מאוד בעמילן וללא קמחים דומיננטים בטעמם. לכן מרקמו יהיה מעט רך וגמיש ללא טעם שולט.

מאוד מומלץ להוסיף "תוספות של טעם" כגון זיתים, עגבניות מיובשות, בצל/תרד מטוגן, טימין, גבינה בולגרית וכו'

לגבי משיחת שמן על הלחם על מנת ליצור קרום "קריספי" אני ממליץ לעשות זאת לקראת סוף האפייה (שלב 10), על מנת שהשמן והתבלינים לא ישרפו. למי שאין כוח, יכול לדלג על שלב זה ולמשוח את השמן כבר בהתחלה, אבל אז יש לחמם מראש את ל- 200 מעלות ולא 250 מעלות.

שי ללא גלוטן

לחם תירס
Print Recipe
מנות זמן הכנה
1 כיכר 25 דקות
זמן בישול זמן המתנה
35 דקות 45 דקות
מנות זמן הכנה
1 כיכר 25 דקות
זמן בישול זמן המתנה
35 דקות 45 דקות
לחם תירס
Print Recipe
מנות זמן הכנה
1 כיכר 25 דקות
זמן בישול זמן המתנה
35 דקות 45 דקות
מנות זמן הכנה
1 כיכר 25 דקות
זמן בישול זמן המתנה
35 דקות 45 דקות
מרכיבים
מנות: כיכר
הוראות
  1. מחממים תנור ל -250 מעלות
  2. מערבבים את כל החומרים היבשים (להוציא את המלח) במיקסר עם וו לישה
  3. מוסיפים בהדרגה חצי מכמות המים, מוסיפים את המלח ואת יתרת כמות המים
  4. מוסיפים בהדרגה את השמן. לשים עוד כ- 7-8 דקות
  5. מכסים את הבצק בניילון (לא ניילון נצמד על מנת שלשמרים יהיה חמצן) ומתפיחים כ- 45 דקות עד שעה בחום של 35 מעלות.
  6. מעצבים את הלחם לצורה הרצויה, כאשר הכי נוח להשתמש בתבנית יעודית ללחם. בצק הלחם די רטוב ולכן השימוש בתבנית מקל מאוד על חיינו.
  7. אופים את הלחם כ- 5 דקות. מורידים את חום התנור ל- 180 מעלות.
  8. פותחים את התנור(נגרום לחום לצנוח מ-250 לאזור 190-200) ומשפריצים מים על מנת ליצור אדים.
  9. אופים עוד 20 דקות .
  10. מושחים במהירות שמן זית ומפזרים זעתר או קצח על הלחם ואופים עוד כ- 15 דקות.
  11. מצננים על רשת צינון.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

8s COMMENTS

8 thoughts

  • לנה
    אוגוסט 12, 2015 at 5:19 am

    שלום שי,
    אתה משתמש בקמח התירס הדק, אבקתי, או בגרגרים כמו לפולנטה?

    • אוגוסט 17, 2015 at 5:05 pm

      קמח תירס דק. אם יש תירס לבן עדיף (קשה מאוד להשיג אותו, בד"כ קיים בחנויות של דרום אמריקאיות).

  • אסתר
    ינואר 11, 2016 at 9:22 pm

    הי, רציתי לשאול אם ישנה חלופה מתאימה במקום הביצים?

    • ינואר 13, 2016 at 7:51 am

      היי.
      הביצים מוסיפות פריכות ורכות ללחם, אבל אפשר לוותר אליהם.
      המרקם מעט יפגע, אבל לא כזה נורא.

  • שרון
    מרץ 19, 2016 at 12:22 pm

    הי שי,
    תודה על המתכונים! הכנתי את הקוסקוס אתמול מקמח תירס דק ויצא מצויין 🙂
    איזה קמח אורז אתה קונה?
    איפה אתה קונה חלבון אפונה והאם הוא קריטי ללחם?
    איזה סיבים תזונתיים אתה קונה?
    אני רוצה להוסיף ויטמיני B למאפים, איך אתה ממליץ לעשות זאת?
    תודה מראש…

    • מרץ 20, 2016 at 6:38 pm

      היי.
      תודה.
      הקוסקוס באמת מעולה.
      חלבון אפונה ממש לא קריטי.
      אני קונה סיבים של נטורלקייקס.
      אני נוהג להשתמש בקמחים בעלי ערך תוזנתי גבוה כגון דוחן, דורה, טף, עדשים, אפונה, חומוס, שיבולת שועל (למי שמותר) וכד'.
      קמחים אלו מכילים כבר ויטמין B, לכן אני לא רואה צורך להוסיף ממקור נוסף.
      פשוט נסי להשתמש במינימום קמחי עמילן (עמילן בגדול זה סוכר) ולהעשיר את המאפים בקמחים שציינתי.
      שי.

  • הילה
    אוקטובר 30, 2018 at 6:59 pm

    טעים מאוד!
    מתכון מעולה, תודה רבה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

לחם תירס ללא גלוטן

Posted in : לחמים ומאפים on by : שי ללא גלוטן

לחם תירס ללא גלוטן

לחם זה עשיר מאוד בעמילן וללא קמחים דומיננטים בטעמם. לכן מרקמו יהיה מעט רך וגמיש ללא טעם שולט.

מאוד מומלץ להוסיף "תוספות של טעם" כגון זיתים, עגבניות מיובשות, בצל/תרד מטוגן, טימין, גבינה בולגרית וכו'

לגבי משיחת שמן על הלחם על מנת ליצור קרום "קריספי" אני ממליץ לעשות זאת לקראת סוף האפייה (שלב 10), על מנת שהשמן והתבלינים לא ישרפו. למי שאין כוח, יכול לדלג על שלב זה ולמשוח את השמן כבר בהתחלה, אבל אז יש לחמם מראש את ל- 200 מעלות ולא 250 מעלות.

שי ללא גלוטן

לחם תירס
Print Recipe
מנות זמן הכנה
1 כיכר 25 דקות
זמן בישול זמן המתנה
35 דקות 45 דקות
מנות זמן הכנה
1 כיכר 25 דקות
זמן בישול זמן המתנה
35 דקות 45 דקות
לחם תירס
Print Recipe
מנות זמן הכנה
1 כיכר 25 דקות
זמן בישול זמן המתנה
35 דקות 45 דקות
מנות זמן הכנה
1 כיכר 25 דקות
זמן בישול זמן המתנה
35 דקות 45 דקות
מרכיבים
מנות: כיכר
הוראות
  1. מחממים תנור ל -250 מעלות
  2. מערבבים את כל החומרים היבשים (להוציא את המלח) במיקסר עם וו לישה
  3. מוסיפים בהדרגה חצי מכמות המים, מוסיפים את המלח ואת יתרת כמות המים
  4. מוסיפים בהדרגה את השמן. לשים עוד כ- 7-8 דקות
  5. מכסים את הבצק בניילון (לא ניילון נצמד על מנת שלשמרים יהיה חמצן) ומתפיחים כ- 45 דקות עד שעה בחום של 35 מעלות.
  6. מעצבים את הלחם לצורה הרצויה, כאשר הכי נוח להשתמש בתבנית יעודית ללחם. בצק הלחם די רטוב ולכן השימוש בתבנית מקל מאוד על חיינו.
  7. אופים את הלחם כ- 5 דקות. מורידים את חום התנור ל- 180 מעלות.
  8. פותחים את התנור(נגרום לחום לצנוח מ-250 לאזור 190-200) ומשפריצים מים על מנת ליצור אדים.
  9. אופים עוד 20 דקות .
  10. מושחים במהירות שמן זית ומפזרים זעתר או קצח על הלחם ואופים עוד כ- 15 דקות.
  11. מצננים על רשת צינון.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.