8 אוגוסט, 2015
לחמניות שוקולד / צימוקים ללא גלוטן

מרכיבים
קמח - אופציה 1
- 500 גרם קמח רב תכליתי - שי של הטבע 1 חבילה
קמח - אופציה 2
- 1 כוס קמח דורה לבנה 125 גרם
- 1 כוס קמח אורז מלא 125 גרם
- 1 כוס עמילן תפו"א 150 גרם
- 1/2 כוס עמילן תירס (קורנפלור) 100 גרם
- כף 1 קסנטאן גאם 8 גרם
יתר המצרכים
- 2 יחידות ביצים
- 1/2 כוס סוכר
- 1/2 כף מלח
- 1 כף שמרים יבשים 10 גרם
- 3/4 כוס מים 200 מ"ל
- 50 גרם חמאה בטמפ' החדר
- 1-2 חפיסות שוקולד חלב / מריר / לבן - לפי הטעם
- קומץ צימוקים + קימל בגרסת המקור ללא שוקולד
מנות: לחמניות
הוראות
- מערבבים במעבד מזון עם וו לישה את כל החומרים, למעט מלח ונוזלים.
- מוסיפים בהדרגה כמחצית מכמות המים ומוסיפים את המלח.
- מוסיפים יתרת המים.
- מוסיפים את חמאה.
- מתפיחים שוב 20-25 דקות. לאחר 20-25 דקות, מורחים ביצה טרופה.
- אופים כ- 15-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. מוציאים ומצננים על רשת צינון. כדאי לאוכל שהלחמניה חמה ואז יש מפל שוקולד שנמס לנו בפה... 🙂
הערות למתכון
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
9 thoughts
הי שי.
*האם ניתן לוותר על השוקולד?
בהחלט.
ניתן להמיר בצימוקים או כל דבר אחר שהולך טוב עם מתוק.
הכנתי אותן. הבצק יצא לי קצת יבש מדי. אגב אין אצלי התאמה בין הנפח למשקל. למשל כוס דורה לבנה לא שוקל (אצלי) 150 גרם. השאלה אם ללכת עם הנפח או עם המשקל?
היי.
תמיד עדי ללכת לפי המשקל.
אי אפשר לכתוב כוס ועוד 1/10 או כוס ועוד 1/8… וכד'.
לגבי הקצת יבש, אז פשוט להוסיף מעט נוזלים ולהתפיח במקום עם אדים.
שי.
שלום
אשמח לדעת במה ניתן להחליף את קמח הדורה. אין לי כרגע בבית… והאם זה קריטי עם קמח האורז שלי הוא לבן ולא מלא
תודה רבה!!!
מצטרפת לשתי השאלות 🙂
את הדורה הלבנה ניתן להחליף בקמח דוחן או אורז (עדיף מלא, אבל אני מבין שאין לך…).
לא קריטי. אין הבדל מהותי, למעט הפן הבריאותי, בין קמח אורז מלא לקמח אורז לבן רגיל.
היי שי,
רשמת מוסיפים את השמן, אך השמן לא מופיע ברכיבים כמה שמן להוסיף?
חמאה כמובן…
תודה על תשומת הלב.