Loader

לחמניות שוקולד / צימוקים ללא גלוטן

2015-08-08
הרבה זכרונות טובים יש לי מה"בולו" הטריפוליטאי. בתור ילד אהבתי לא את הבולו. רוב הילדים לא ממש אוהבים את הבולו היות וזו לחמניה שפונה יותר לחיך המבוגר יותר. אומנם מדובר בלחמניה מתוק, אבל היא עם צימוקים וקימל, אבל עד היום אני זוכר את הריח של הבולו הטרי שסבתי ז"ל הייתה מכינה והיה מתערבב עם הריח של הקפה השחור (כזה שמכינים על הגז עם פינג'ן ולא קיצור הדרך של מים רותחים בכוס…) כאשר אבי ואמי היו מתענגים על אותו בולו מופלא. כמובן שהבולו עבר גלגולים ו"התאמות" לגרסת ילדים. קצת יותר מתוק, ללא קימל, הרבה פחות צימוקים וכו'…. עכשיו הבולו המסורתי עובר גרסה נוספת…בולו שוקולד וללא גלוטן מיותר לציין 🙂 * כמובן שניתן לשים צימוקים במקום שוקולד ולפזר קימל וכך לחזור לגרסה המקורית.

שי ללא גלוטן

 
לחמניות שוקולד / צימוקים ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
10-12 לחמניות 25 דקות
זמן בישול זמן המתנה
10-15 דקות 1 שעה
מנות זמן הכנה
10-12 לחמניות 25 דקות
זמן בישול זמן המתנה
10-15 דקות 1 שעה
לחמניות שוקולד / צימוקים ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
10-12 לחמניות 25 דקות
זמן בישול זמן המתנה
10-15 דקות 1 שעה
מנות זמן הכנה
10-12 לחמניות 25 דקות
זמן בישול זמן המתנה
10-15 דקות 1 שעה
מרכיבים
קמח - אופציה 1
קמח - אופציה 2
יתר המצרכים
מנות: לחמניות
הוראות
  1. מערבבים במעבד מזון עם וו לישה את כל החומרים, למעט מלח ונוזלים.
  2. מוסיפים בהדרגה כמחצית מכמות המים ומוסיפים את המלח.
  3. מוסיפים יתרת המים.
  4. מוסיפים את חמאה.
  5. מעבירים לקערת פלסטיק ומתפיחים כ- 45 דקות במקום חמים (יש לכסות בשקית ניילון או במגבת לחה, אבל לא ניילון נצמד).
  6. לשים מעט, קורצים כדורים ובתוכם מחביאים את קוביית השוקולד. * בגרסת המבוגרים מוסיפים את הצימוקים + קימל במקום השוקולד ולשים שוב.
    לחמניות שוקולד ללא גלוטן
  7. מתפיחים שוב 20-25 דקות. לאחר 20-25 דקות, מורחים ביצה טרופה.
  8. אופים כ- 15-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. מוציאים ומצננים על רשת צינון. כדאי לאוכל שהלחמניה חמה ואז יש מפל שוקולד שנמס לנו בפה... 🙂
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

תגובות (9)

  1. posted by עמית on 11/08/2015

    הי שי.
    *האם ניתן לוותר על השוקולד?

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 17/08/2015

      בהחלט.
      ניתן להמיר בצימוקים או כל דבר אחר שהולך טוב עם מתוק.

        הגב
  2. posted by לנה on 12/08/2015

    הכנתי אותן. הבצק יצא לי קצת יבש מדי. אגב אין אצלי התאמה בין הנפח למשקל. למשל כוס דורה לבנה לא שוקל (אצלי) 150 גרם. השאלה אם ללכת עם הנפח או עם המשקל?

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 17/08/2015

      היי.
      תמיד עדי ללכת לפי המשקל.
      אי אפשר לכתוב כוס ועוד 1/10 או כוס ועוד 1/8… וכד'.
      לגבי הקצת יבש, אז פשוט להוסיף מעט נוזלים ולהתפיח במקום עם אדים.
      שי.

        הגב
  3. posted by אודליה on 23/08/2015

    שלום
    אשמח לדעת במה ניתן להחליף את קמח הדורה. אין לי כרגע בבית… והאם זה קריטי עם קמח האורז שלי הוא לבן ולא מלא
    תודה רבה!!!

      הגב
    • posted by ריקי on 23/08/2015

      מצטרפת לשתי השאלות 🙂

        הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 18/09/2015

      את הדורה הלבנה ניתן להחליף בקמח דוחן או אורז (עדיף מלא, אבל אני מבין שאין לך…).
      לא קריטי. אין הבדל מהותי, למעט הפן הבריאותי, בין קמח אורז מלא לקמח אורז לבן רגיל.

        הגב
  4. posted by ליאת on 30/09/2015

    היי שי,
    רשמת מוסיפים את השמן, אך השמן לא מופיע ברכיבים כמה שמן להוסיף?

      הגב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Average Member Rating

forkforkforkforkfork (1 / 5)

1 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Related Recipes:
  • לחם טף כפרי בניחוח צרפתי

  • לחם טף כפרי בניחוח איטלקי

  • פרעצל ללא גלוטן

  • בורקיטס פלפלים קלויים, גבינה ובזיליקום מבצק עלים מהיר

  • מיני פוקצי'ה