fbpx

עוגת גזר – ללא גלוטן

Posted in : מתכונים, קינוחים ומתוקים on by : שי ללא גלוטן תגיות: , , ,

יש משהו מוזר בעוגת גזר. עוגה נפלאה שלאחר שעוברים את המחסום הפסיכולוגי של השילוב בין ירקות (גזר במקרה שלנו) לבין עוגה,ובעיקר לאחר שטועמים אותה מגלים שהכל משתלב בטעמים נפלאים.

מוזר עוד יותר וטעים לא פחות זאת עוגת… בטטה. כן כן, גם עוגת בטטה יש והיא טעימה להפליא.

יש כמה וכמה גרסאות לעוגות גזר, רובן די דומות עם שינויים קלים לכאן או לכאן. יש את הסגנון האמריקאי עם כמות שמן גדולה, אוכמניות או צימוקים ואגוזי מלך. יש את האירופאיות שיש בהן יותר ביצים  וללא אוכמניות או צימוקים, אבל בכל מקרה הבסיס הוא אותו הבסיס והוא כמובן גזר, מעט קמח (נפלא לנו, הצליאקים או "סתם" שוחרי הבריאות) וקינמון…

עוגת גזר ללא גלוטן, תהנו.

שי ללא גלוטן

עוגת גזר - ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
1 תבנית אינגלייש קייק 25 דקות
זמן בישול
30 דקות
מנות זמן הכנה
1 תבנית אינגלייש קייק 25 דקות
זמן בישול
30 דקות
עוגת גזר - ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
1 תבנית אינגלייש קייק 25 דקות
זמן בישול
30 דקות
מנות זמן הכנה
1 תבנית אינגלייש קייק 25 דקות
זמן בישול
30 דקות
מרכיבים
קמח - אופציה 1
קמח - אופציה 2
יתר המצרכים
מנות: תבנית אינגלייש קייק
הוראות
  1. עוגות בחושות בעיקרון קלות מאוד להכנה, כאשר "סוד" ההצלחה הוא בהקצפת הביצים והסוכר וקיפול המרכיבים היבשים לתוכם. לא כזה סיפור, אבל צריך להיות עדינים.
  2. מקציפים את הסוכר והביצים במיקסר עם בלון הקצפה על מהירות גבוהה עד קבלת קצפת יציבה (5-6 דקות)
  3. בהדרגה ולאט מזליפים את השמן לקצפת הביצים.
  4. מערבבים בקערה את כל המרכיבים היבשים.
  5. מחליפים את המקצף במיקסר לוו גיטרה.
  6. מפעילים את המיקסר (עם הביצים והסוכר) על המהירות הנמוכה ביותר ומוסיפים בהדרגה מעט (1/3 פלוס מינוס) מהיבשים ומעט נוזלים (1/3 פלוס מינוס) וחוזרים שוב על הפעולה (יבשים, נוזלים, יבשים, נוזלים).
  7. משמנים תבנית עם מעט חמאה מסביב. שופכים מעט סוכר על דפנות התבנית ככה שידבק לחמאה. מי שרוצה יכול להשתמש במעט שמן במקום החמאה ולוותר על הסוכר. השילוב של החמאה והסוכר יתן טעם קרמלי מעט בדפנות העוגה, אבל יהפוך אותה, כמובן, לחלבית.
  8. אופים כ- 30 עד 35 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
  9. עושים את מבחן הקיסם ואם יוצא יבש, יש לנו עוגת גזר נפלאה! מי שרוצה (לא חובה) מפזרים בעזרת מסננת אבקת סוכר על העוגה. מכינים אספרסו... הפוך... תה... ומתענגים על כל ביס וביס... בתאבון 🙂
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוגת גזר – ללא גלוטן

Comments : 5 Posted in : מתכונים, קינוחים ומתוקים on by : שי ללא גלוטן תגיות: , , ,

יש משהו מוזר בעוגת גזר. עוגה נפלאה שלאחר שעוברים את המחסום הפסיכולוגי של השילוב בין ירקות (גזר במקרה שלנו) לבין עוגה,ובעיקר לאחר שטועמים אותה מגלים שהכל משתלב בטעמים נפלאים.

מוזר עוד יותר וטעים לא פחות זאת עוגת… בטטה. כן כן, גם עוגת בטטה יש והיא טעימה להפליא.

יש כמה וכמה גרסאות לעוגות גזר, רובן די דומות עם שינויים קלים לכאן או לכאן. יש את הסגנון האמריקאי עם כמות שמן גדולה, אוכמניות או צימוקים ואגוזי מלך. יש את האירופאיות שיש בהן יותר ביצים  וללא אוכמניות או צימוקים, אבל בכל מקרה הבסיס הוא אותו הבסיס והוא כמובן גזר, מעט קמח (נפלא לנו, הצליאקים או "סתם" שוחרי הבריאות) וקינמון…

עוגת גזר ללא גלוטן, תהנו.

שי ללא גלוטן

עוגת גזר - ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
1 תבנית אינגלייש קייק 25 דקות
זמן בישול
30 דקות
מנות זמן הכנה
1 תבנית אינגלייש קייק 25 דקות
זמן בישול
30 דקות
עוגת גזר - ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
1 תבנית אינגלייש קייק 25 דקות
זמן בישול
30 דקות
מנות זמן הכנה
1 תבנית אינגלייש קייק 25 דקות
זמן בישול
30 דקות
מרכיבים
קמח - אופציה 1
קמח - אופציה 2
יתר המצרכים
מנות: תבנית אינגלייש קייק
הוראות
  1. עוגות בחושות בעיקרון קלות מאוד להכנה, כאשר "סוד" ההצלחה הוא בהקצפת הביצים והסוכר וקיפול המרכיבים היבשים לתוכם. לא כזה סיפור, אבל צריך להיות עדינים.
  2. מקציפים את הסוכר והביצים במיקסר עם בלון הקצפה על מהירות גבוהה עד קבלת קצפת יציבה (5-6 דקות)
  3. בהדרגה ולאט מזליפים את השמן לקצפת הביצים.
  4. מערבבים בקערה את כל המרכיבים היבשים.
  5. מחליפים את המקצף במיקסר לוו גיטרה.
  6. מפעילים את המיקסר (עם הביצים והסוכר) על המהירות הנמוכה ביותר ומוסיפים בהדרגה מעט (1/3 פלוס מינוס) מהיבשים ומעט נוזלים (1/3 פלוס מינוס) וחוזרים שוב על הפעולה (יבשים, נוזלים, יבשים, נוזלים).
  7. משמנים תבנית עם מעט חמאה מסביב. שופכים מעט סוכר על דפנות התבנית ככה שידבק לחמאה. מי שרוצה יכול להשתמש במעט שמן במקום החמאה ולוותר על הסוכר. השילוב של החמאה והסוכר יתן טעם קרמלי מעט בדפנות העוגה, אבל יהפוך אותה, כמובן, לחלבית.
  8. אופים כ- 30 עד 35 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
  9. עושים את מבחן הקיסם ואם יוצא יבש, יש לנו עוגת גזר נפלאה! מי שרוצה (לא חובה) מפזרים בעזרת מסננת אבקת סוכר על העוגה. מכינים אספרסו... הפוך... תה... ומתענגים על כל ביס וביס... בתאבון 🙂
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

5s COMMENTS

5 thoughts

  • אפריל 28, 2017 at 3:52 pm

    שי שלום
    האם אפשר להחליף את הסוכר במייפל טבעי ?
    ואם כן כמה ?

    • יוני 24, 2017 at 7:31 pm

      היי.
      בעייתי מאוד להחליף את הסוכר במייפל.
      אחד מתפקידי הסוכר הוא לתת נפח לעוגה. הקצפת מייפל עם ביצים לא תיתן את התוצאה הרצויה.
      שי.

  • אורית
    מרץ 28, 2019 at 9:28 pm

    הי שי, במה אפשר להחליף את השמן הזה (קוקוס? ) ואת הסוכר (פרחי קוקוס?) ?? כל הצעה בריאה יותר תתקבל בברכה. המתכון נראה מצוין.

    • אפריל 26, 2019 at 11:20 am

      היי אורית,
      שמן קוקוס בהחלט יעשה את העבודה, לגבי הסוכר זה מעט בעייתי בגלל האווריריות שהסוכר נותן לעוגה (בזמן ההקצפה), אם את מוכנה לוותר על מעט אווריריות את יכולה להחליף את הסוכר בכל ממתיק אחר כגון פרחי קוקוס, סילן,דבש, אגבה וכו'
      שי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.