Loader

עוגת גזר – ללא גלוטן

2016-04-09

יש משהו מוזר בעוגת גזר. עוגה נפלאה שלאחר שעוברים את המחסום הפסיכולוגי של השילוב בין ירקות (גזר במקרה שלנו) לבין עוגה,ובעיקר לאחר שטועמים אותה מגלים שהכל משתלב בטעמים נפלאים.

מוזר עוד יותר וטעים לא פחות זאת עוגת… בטטה. כן כן, גם עוגת בטטה יש והיא טעימה להפליא.

יש כמה וכמה גרסאות לעוגות גזר, רובן די דומות עם שינויים קלים לכאן או לכאן. יש את הסגנון האמריקאי עם כמות שמן גדולה, אוכמניות או צימוקים ואגוזי מלך. יש את האירופאיות שיש בהן יותר ביצים  וללא אוכמניות או צימוקים, אבל בכל מקרה הבסיס הוא אותו הבסיס והוא כמובן גזר, מעט קמח (נפלא לנו, הצליאקים או "סתם" שוחרי הבריאות) וקינמון…

עוגת גזר ללא גלוטן, תהנו.

שי ללא גלוטן

עוגת גזר - ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
1 תבנית אינגלייש קייק 25 דקות
זמן בישול
30 דקות
מנות זמן הכנה
1 תבנית אינגלייש קייק 25 דקות
זמן בישול
30 דקות
עוגת גזר - ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
1 תבנית אינגלייש קייק 25 דקות
זמן בישול
30 דקות
מנות זמן הכנה
1 תבנית אינגלייש קייק 25 דקות
זמן בישול
30 דקות
מרכיבים
קמח - אופציה 1
קמח - אופציה 2
יתר המצרכים
מנות: תבנית אינגלייש קייק
הוראות
  1. עוגות בחושות בעיקרון קלות מאוד להכנה, כאשר "סוד" ההצלחה הוא בהקצפת הביצים והסוכר וקיפול המרכיבים היבשים לתוכם. לא כזה סיפור, אבל צריך להיות עדינים.
  2. מקציפים את הסוכר והביצים במיקסר עם בלון הקצפה על מהירות גבוהה עד קבלת קצפת יציבה (5-6 דקות)
  3. בהדרגה ולאט מזליפים את השמן לקצפת הביצים.
  4. מערבבים בקערה את כל המרכיבים היבשים.
  5. מחליפים את המקצף במיקסר לוו גיטרה.
  6. מפעילים את המיקסר (עם הביצים והסוכר) על המהירות הנמוכה ביותר ומוסיפים בהדרגה מעט (1/3 פלוס מינוס) מהיבשים ומעט נוזלים (1/3 פלוס מינוס) וחוזרים שוב על הפעולה (יבשים, נוזלים, יבשים, נוזלים).
  7. משמנים תבנית עם מעט חמאה מסביב. שופכים מעט סוכר על דפנות התבנית ככה שידבק לחמאה. מי שרוצה יכול להשתמש במעט שמן במקום החמאה ולוותר על הסוכר. השילוב של החמאה והסוכר יתן טעם קרמלי מעט בדפנות העוגה, אבל יהפוך אותה, כמובן, לחלבית.
  8. אופים כ- 30 עד 35 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
  9. עושים את מבחן הקיסם ואם יוצא יבש, יש לנו עוגת גזר נפלאה! מי שרוצה (לא חובה) מפזרים בעזרת מסננת אבקת סוכר על העוגה. מכינים אספרסו... הפוך... תה... ומתענגים על כל ביס וביס... בתאבון 🙂
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Related Recipes:
  • קרפ צרפתי ללא גלוטן – תערובת קרפ

  • מגולגלות קינדר

  • אזני המן בלי מאמץ

  • עוגת הגבינה של אפרת

  • אזני המן קקאו שוקולדיים במלית שוקולד לבן

עוגת גזר – ללא גלוטן

2016-04-09

יש משהו מוזר בעוגת גזר. עוגה נפלאה שלאחר שעוברים את המחסום הפסיכולוגי של השילוב בין ירקות (גזר במקרה שלנו) לבין עוגה,ובעיקר לאחר שטועמים אותה מגלים שהכל משתלב בטעמים נפלאים.

מוזר עוד יותר וטעים לא פחות זאת עוגת… בטטה. כן כן, גם עוגת בטטה יש והיא טעימה להפליא.

יש כמה וכמה גרסאות לעוגות גזר, רובן די דומות עם שינויים קלים לכאן או לכאן. יש את הסגנון האמריקאי עם כמות שמן גדולה, אוכמניות או צימוקים ואגוזי מלך. יש את האירופאיות שיש בהן יותר ביצים  וללא אוכמניות או צימוקים, אבל בכל מקרה הבסיס הוא אותו הבסיס והוא כמובן גזר, מעט קמח (נפלא לנו, הצליאקים או "סתם" שוחרי הבריאות) וקינמון…

עוגת גזר ללא גלוטן, תהנו.

שי ללא גלוטן

עוגת גזר - ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
1 תבנית אינגלייש קייק 25 דקות
זמן בישול
30 דקות
מנות זמן הכנה
1 תבנית אינגלייש קייק 25 דקות
זמן בישול
30 דקות
עוגת גזר - ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
1 תבנית אינגלייש קייק 25 דקות
זמן בישול
30 דקות
מנות זמן הכנה
1 תבנית אינגלייש קייק 25 דקות
זמן בישול
30 דקות
מרכיבים
קמח - אופציה 1
קמח - אופציה 2
יתר המצרכים
מנות: תבנית אינגלייש קייק
הוראות
  1. עוגות בחושות בעיקרון קלות מאוד להכנה, כאשר "סוד" ההצלחה הוא בהקצפת הביצים והסוכר וקיפול המרכיבים היבשים לתוכם. לא כזה סיפור, אבל צריך להיות עדינים.
  2. מקציפים את הסוכר והביצים במיקסר עם בלון הקצפה על מהירות גבוהה עד קבלת קצפת יציבה (5-6 דקות)
  3. בהדרגה ולאט מזליפים את השמן לקצפת הביצים.
  4. מערבבים בקערה את כל המרכיבים היבשים.
  5. מחליפים את המקצף במיקסר לוו גיטרה.
  6. מפעילים את המיקסר (עם הביצים והסוכר) על המהירות הנמוכה ביותר ומוסיפים בהדרגה מעט (1/3 פלוס מינוס) מהיבשים ומעט נוזלים (1/3 פלוס מינוס) וחוזרים שוב על הפעולה (יבשים, נוזלים, יבשים, נוזלים).
  7. משמנים תבנית עם מעט חמאה מסביב. שופכים מעט סוכר על דפנות התבנית ככה שידבק לחמאה. מי שרוצה יכול להשתמש במעט שמן במקום החמאה ולוותר על הסוכר. השילוב של החמאה והסוכר יתן טעם קרמלי מעט בדפנות העוגה, אבל יהפוך אותה, כמובן, לחלבית.
  8. אופים כ- 30 עד 35 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
  9. עושים את מבחן הקיסם ואם יוצא יבש, יש לנו עוגת גזר נפלאה! מי שרוצה (לא חובה) מפזרים בעזרת מסננת אבקת סוכר על העוגה. מכינים אספרסו... הפוך... תה... ומתענגים על כל ביס וביס... בתאבון 🙂
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

תגובות (5)

  1. posted by טובה שומר on 28/04/2017

    שי שלום
    האם אפשר להחליף את הסוכר במייפל טבעי ?
    ואם כן כמה ?

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 24/06/2017

      בהחלט.
      מייפל שמים כ 80% מכמות הסוכר.
      שי.

        הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 24/06/2017

      היי.
      בעייתי מאוד להחליף את הסוכר במייפל.
      אחד מתפקידי הסוכר הוא לתת נפח לעוגה. הקצפת מייפל עם ביצים לא תיתן את התוצאה הרצויה.
      שי.

        הגב
  2. posted by אורית on 28/03/2019

    הי שי, במה אפשר להחליף את השמן הזה (קוקוס? ) ואת הסוכר (פרחי קוקוס?) ?? כל הצעה בריאה יותר תתקבל בברכה. המתכון נראה מצוין.

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 26/04/2019

      היי אורית,
      שמן קוקוס בהחלט יעשה את העבודה, לגבי הסוכר זה מעט בעייתי בגלל האווריריות שהסוכר נותן לעוגה (בזמן ההקצפה), אם את מוכנה לוותר על מעט אווריריות את יכולה להחליף את הסוכר בכל ממתיק אחר כגון פרחי קוקוס, סילן,דבש, אגבה וכו'
      שי

        הגב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Related Recipes:
  • קרפ צרפתי ללא גלוטן – תערובת קרפ

  • מגולגלות קינדר

  • אזני המן בלי מאמץ

  • עוגת הגבינה של אפרת

  • אזני המן קקאו שוקולדיים במלית שוקולד לבן