עוגת גזר – ללא גלוטן
2016-04-09- רמת קושי:קל
-
Add to favorites
יש משהו מוזר בעוגת גזר. עוגה נפלאה שלאחר שעוברים את המחסום הפסיכולוגי של השילוב בין ירקות (גזר במקרה שלנו) לבין עוגה,ובעיקר לאחר שטועמים אותה מגלים שהכל משתלב בטעמים נפלאים.
מוזר עוד יותר וטעים לא פחות זאת עוגת… בטטה. כן כן, גם עוגת בטטה יש והיא טעימה להפליא.
יש כמה וכמה גרסאות לעוגות גזר, רובן די דומות עם שינויים קלים לכאן או לכאן. יש את הסגנון האמריקאי עם כמות שמן גדולה, אוכמניות או צימוקים ואגוזי מלך. יש את האירופאיות שיש בהן יותר ביצים וללא אוכמניות או צימוקים, אבל בכל מקרה הבסיס הוא אותו הבסיס והוא כמובן גזר, מעט קמח (נפלא לנו, הצליאקים או "סתם" שוחרי הבריאות) וקינמון…
עוגת גזר ללא גלוטן, תהנו.
שי ללא גלוטן
- 110 גרם קמח רב תכליתי - שי של הטבע 3/4 כוס
- 40 גרם קמח דוחן 1/4 כוס + כף
- 25 גרם קמח אורז מלא 1/4 כוס
- 25 גרם קמח דורה לבנה 1/4 כוס
- 20 גרם עמילן טפיוקה 1/4 כוס פחות כף
- 4 גרם קסנטאן גאם כפית שטוחה
- 5 גרם סיבים תזונתיים כפית מלאה - לא חובה
- 100 גרם ביצים 3 ביצים
- 120 גרם שמן חמניות/ קנולה 3/4 כוס
- 180 גרם סוכר
- 5 גרם אבקת אפיה חצי שקית
- 5 גרם קינמון טחון טרי כפית
- 130 גרם גזר מגורד גס 2 גזרים בינוניים פלוס
- 30 גרם אגוזי מלך / גרנולה לא חובה - למי שאוהב
- מעט מלח
- עוגות בחושות בעיקרון קלות מאוד להכנה, כאשר "סוד" ההצלחה הוא בהקצפת הביצים והסוכר וקיפול המרכיבים היבשים לתוכם. לא כזה סיפור, אבל צריך להיות עדינים.
- מקציפים את הסוכר והביצים במיקסר עם בלון הקצפה על מהירות גבוהה עד קבלת קצפת יציבה (5-6 דקות)
- בהדרגה ולאט מזליפים את השמן לקצפת הביצים.
- מערבבים בקערה את כל המרכיבים היבשים.
- מחליפים את המקצף במיקסר לוו גיטרה.
- מפעילים את המיקסר (עם הביצים והסוכר) על המהירות הנמוכה ביותר ומוסיפים בהדרגה מעט (1/3 פלוס מינוס) מהיבשים ומעט נוזלים (1/3 פלוס מינוס) וחוזרים שוב על הפעולה (יבשים, נוזלים, יבשים, נוזלים).
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
Related Recipes:
עוגת גזר – ללא גלוטן
2016-04-09- רמת קושי:קל
-
Add to favorites
יש משהו מוזר בעוגת גזר. עוגה נפלאה שלאחר שעוברים את המחסום הפסיכולוגי של השילוב בין ירקות (גזר במקרה שלנו) לבין עוגה,ובעיקר לאחר שטועמים אותה מגלים שהכל משתלב בטעמים נפלאים.
מוזר עוד יותר וטעים לא פחות זאת עוגת… בטטה. כן כן, גם עוגת בטטה יש והיא טעימה להפליא.
יש כמה וכמה גרסאות לעוגות גזר, רובן די דומות עם שינויים קלים לכאן או לכאן. יש את הסגנון האמריקאי עם כמות שמן גדולה, אוכמניות או צימוקים ואגוזי מלך. יש את האירופאיות שיש בהן יותר ביצים וללא אוכמניות או צימוקים, אבל בכל מקרה הבסיס הוא אותו הבסיס והוא כמובן גזר, מעט קמח (נפלא לנו, הצליאקים או "סתם" שוחרי הבריאות) וקינמון…
עוגת גזר ללא גלוטן, תהנו.
שי ללא גלוטן
- 110 גרם קמח רב תכליתי - שי של הטבע 3/4 כוס
- 40 גרם קמח דוחן 1/4 כוס + כף
- 25 גרם קמח אורז מלא 1/4 כוס
- 25 גרם קמח דורה לבנה 1/4 כוס
- 20 גרם עמילן טפיוקה 1/4 כוס פחות כף
- 4 גרם קסנטאן גאם כפית שטוחה
- 5 גרם סיבים תזונתיים כפית מלאה - לא חובה
- 100 גרם ביצים 3 ביצים
- 120 גרם שמן חמניות/ קנולה 3/4 כוס
- 180 גרם סוכר
- 5 גרם אבקת אפיה חצי שקית
- 5 גרם קינמון טחון טרי כפית
- 130 גרם גזר מגורד גס 2 גזרים בינוניים פלוס
- 30 גרם אגוזי מלך / גרנולה לא חובה - למי שאוהב
- מעט מלח
- עוגות בחושות בעיקרון קלות מאוד להכנה, כאשר "סוד" ההצלחה הוא בהקצפת הביצים והסוכר וקיפול המרכיבים היבשים לתוכם. לא כזה סיפור, אבל צריך להיות עדינים.
- מקציפים את הסוכר והביצים במיקסר עם בלון הקצפה על מהירות גבוהה עד קבלת קצפת יציבה (5-6 דקות)
- בהדרגה ולאט מזליפים את השמן לקצפת הביצים.
- מערבבים בקערה את כל המרכיבים היבשים.
- מחליפים את המקצף במיקסר לוו גיטרה.
- מפעילים את המיקסר (עם הביצים והסוכר) על המהירות הנמוכה ביותר ומוסיפים בהדרגה מעט (1/3 פלוס מינוס) מהיבשים ומעט נוזלים (1/3 פלוס מינוס) וחוזרים שוב על הפעולה (יבשים, נוזלים, יבשים, נוזלים).
תגובות (5)
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
posted by טובה שומר on 28/04/2017
שי שלום
האם אפשר להחליף את הסוכר במייפל טבעי ?
ואם כן כמה ?
posted by שי ללא גלוטן on 24/06/2017
בהחלט.
מייפל שמים כ 80% מכמות הסוכר.
שי.
posted by שי ללא גלוטן on 24/06/2017
היי.
בעייתי מאוד להחליף את הסוכר במייפל.
אחד מתפקידי הסוכר הוא לתת נפח לעוגה. הקצפת מייפל עם ביצים לא תיתן את התוצאה הרצויה.
שי.
posted by אורית on 28/03/2019
הי שי, במה אפשר להחליף את השמן הזה (קוקוס? ) ואת הסוכר (פרחי קוקוס?) ?? כל הצעה בריאה יותר תתקבל בברכה. המתכון נראה מצוין.
posted by שי ללא גלוטן on 26/04/2019
היי אורית,
שמן קוקוס בהחלט יעשה את העבודה, לגבי הסוכר זה מעט בעייתי בגלל האווריריות שהסוכר נותן לעוגה (בזמן ההקצפה), אם את מוכנה לוותר על מעט אווריריות את יכולה להחליף את הסוכר בכל ממתיק אחר כגון פרחי קוקוס, סילן,דבש, אגבה וכו'
שי