קלצונה ללא גלוטן

2015-01-24
  • Prep Time : 0m
  • Cook Time : 0m
  • Ready In : 0m

קלצונה ללא גלוטן

הקלצונה המקורית כמובן עם גלוטן, אבל כאן הגרסה הלא פחות טובה והיא ללא הגלוטן – מיותר לציין.

הקלצונה הוא בעצם פיצה מקופלת לשניים (המילה קלצונה מקורה במילה חיתול), כמו הפיצה גם כאן אין סוף אפשריות למילוי.הקלצונה האיטלקי האותנטי ממולא בבצל, חצילים, מוצרלה, עגבניות וכמובן שמן זית. אבל כמו שאמרתי, אפשר להתפרע. קצלונה עם טונה, עם פטריות, עם זיתים, אנטי פסטי ובעצם כל דבר שאתם אוהבים. קלצונה מתקתקה או פיקנטית, עם גבינה צהובה או גבינה קשה אחרת. במילים אחרות – נא להתפנק לפי הטעם.
הבצק זהה לכל מילוי שנכין.

בתאבון.

שי ללא גלוטן

קלצונה ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
4 מנות 25 דקות
זמן בישול זמן המתנה
12 דקות 45-60 דקות
מנות זמן הכנה
4 מנות 25 דקות
זמן בישול זמן המתנה
12 דקות 45-60 דקות
קלצונה ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
4 מנות 25 דקות
זמן בישול זמן המתנה
12 דקות 45-60 דקות
מנות זמן הכנה
4 מנות 25 דקות
זמן בישול זמן המתנה
12 דקות 45-60 דקות
מרכיבים
קמחים - אופציה 1
קמחים - אופציה2
יתר המצרכים
למילוי
מנות: מנות
הוראות
  1. מערבבים במערבל מזון על מהירות נמוכה עם וו לשיה את כל היבשים כולל הדבש והשמרים, למעט המלח.
  2. מוסיפים בהדרגה כמחצית מכמות המים.
  3. מוסיפים את המלח ויתרת המים. לשים 2-3 דקות עד קבלת בצק אחיד.
  4. מוסיפים בהדרגה את השמן זית ולשים עוד 4-5 דקות.
  5. מתפיחים במקום חמים (28-30 מעלות) בערך 45-60 דקות או עד הכפלת הנפח.
  6. מקמחים קלות עם קמח עמילן (תפו"א / קורנפלור / טפיוקה / קונדיטור), לשים מעט להוצאת האוויר ומחלקים ל - 4 כדורים שווים.
  7. מרדדים כל כדור לצורת עיגול בקוטר של צלחת בינונית. שמים את המילוי הנבחר במרכז העיגול. חשוב להשאיר שוליים מספיק רחבים להידוק. המילוי: ניתן כאמור למלא במה שרוצים ולפי הטעם חשוב לא למלא יותר מידי על מנת לא לקרוע את הבצק ועל מנת שהסגירה תהיה טובה.
  8. מקפלים את הקלצונה לשניים ומהדקים בעזרת מזלג את השלוליים. מומלץ להרטיב קלות את המזלג על מנת להדביק את הבצק.
  9. מושכים בביצה טרופה את החלק העליון של הקלצונה, בוזקים שומשום או קצח (או גם וגם). אופים כ- 8-10 דקות בתנור שחומם מראש לחום גבוה של 220 מעלות.
  10. מוציאים, מצננים וטורפים.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Average Member Rating

(0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

0 people rated this recipe

קלצונה ללא גלוטן

2015-01-24
  • Prep Time : 0m
  • Cook Time : 0m
  • Ready In : 0m

קלצונה ללא גלוטן

הקלצונה המקורית כמובן עם גלוטן, אבל כאן הגרסה הלא פחות טובה והיא ללא הגלוטן – מיותר לציין.

הקלצונה הוא בעצם פיצה מקופלת לשניים (המילה קלצונה מקורה במילה חיתול), כמו הפיצה גם כאן אין סוף אפשריות למילוי.הקלצונה האיטלקי האותנטי ממולא בבצל, חצילים, מוצרלה, עגבניות וכמובן שמן זית. אבל כמו שאמרתי, אפשר להתפרע. קצלונה עם טונה, עם פטריות, עם זיתים, אנטי פסטי ובעצם כל דבר שאתם אוהבים. קלצונה מתקתקה או פיקנטית, עם גבינה צהובה או גבינה קשה אחרת. במילים אחרות – נא להתפנק לפי הטעם.
הבצק זהה לכל מילוי שנכין.

בתאבון.

שי ללא גלוטן

קלצונה ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
4 מנות 25 דקות
זמן בישול זמן המתנה
12 דקות 45-60 דקות
מנות זמן הכנה
4 מנות 25 דקות
זמן בישול זמן המתנה
12 דקות 45-60 דקות
קלצונה ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
4 מנות 25 דקות
זמן בישול זמן המתנה
12 דקות 45-60 דקות
מנות זמן הכנה
4 מנות 25 דקות
זמן בישול זמן המתנה
12 דקות 45-60 דקות
מרכיבים
קמחים - אופציה 1
קמחים - אופציה2
יתר המצרכים
למילוי
מנות: מנות
הוראות
  1. מערבבים במערבל מזון על מהירות נמוכה עם וו לשיה את כל היבשים כולל הדבש והשמרים, למעט המלח.
  2. מוסיפים בהדרגה כמחצית מכמות המים.
  3. מוסיפים את המלח ויתרת המים. לשים 2-3 דקות עד קבלת בצק אחיד.
  4. מוסיפים בהדרגה את השמן זית ולשים עוד 4-5 דקות.
  5. מתפיחים במקום חמים (28-30 מעלות) בערך 45-60 דקות או עד הכפלת הנפח.
  6. מקמחים קלות עם קמח עמילן (תפו"א / קורנפלור / טפיוקה / קונדיטור), לשים מעט להוצאת האוויר ומחלקים ל - 4 כדורים שווים.
  7. מרדדים כל כדור לצורת עיגול בקוטר של צלחת בינונית. שמים את המילוי הנבחר במרכז העיגול. חשוב להשאיר שוליים מספיק רחבים להידוק. המילוי: ניתן כאמור למלא במה שרוצים ולפי הטעם חשוב לא למלא יותר מידי על מנת לא לקרוע את הבצק ועל מנת שהסגירה תהיה טובה.
  8. מקפלים את הקלצונה לשניים ומהדקים בעזרת מזלג את השלוליים. מומלץ להרטיב קלות את המזלג על מנת להדביק את הבצק.
  9. מושכים בביצה טרופה את החלק העליון של הקלצונה, בוזקים שומשום או קצח (או גם וגם). אופים כ- 8-10 דקות בתנור שחומם מראש לחום גבוה של 220 מעלות.
  10. מוציאים, מצננים וטורפים.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

תגובות מתכון

תגובות (2)

  1. posted by מירה on אוקטובר 31, 2015

    מה אפשר במקום קמח דורה?

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on נובמבר 5, 2015

      כל קמח שאינו עמילן כגון דוחן, טף, אורז מלא, חומוס וכד’

        הגב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Average Member Rating

(0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

0 people rated this recipe