24 ינואר, 2015
קלצונה ללא גלוטן

קלצונה ללא גלוטן
הקלצונה המקורית כמובן עם גלוטן, אבל כאן הגרסה הלא פחות טובה והיא ללא הגלוטן – מיותר לציין.
הקלצונה הוא בעצם פיצה מקופלת לשניים (המילה קלצונה מקורה במילה חיתול), כמו הפיצה גם כאן אין סוף אפשריות למילוי.הקלצונה האיטלקי האותנטי ממולא בבצל, חצילים, מוצרלה, עגבניות וכמובן שמן זית. אבל כמו שאמרתי, אפשר להתפרע. קצלונה עם טונה, עם פטריות, עם זיתים, אנטי פסטי ובעצם כל דבר שאתם אוהבים. קלצונה מתקתקה או פיקנטית, עם גבינה צהובה או גבינה קשה אחרת. במילים אחרות – נא להתפנק לפי הטעם.
הבצק זהה לכל מילוי שנכין.
בתאבון.
שי ללא גלוטן
- 650 גרם קמח בצק דק - שי של הטבע 1 חבילה + 1 כוס
- 1 כוס קמח חומוס 140 גרם
- 1 כוס קמח דורה לבנה 150 גרם
- 1/2 כוס קמח אורז 50 גרם
- 1.5 כוסות קמח טפיוקה 150 גרם
- 1.5 כוסות קמח תפו"א 150 גרם
- 1 כף סיבים תזונתיים 10 גרם
- 1 כף שטוחה קסנטן גאם 8 גרם
- גבינות לפי הטעם מוצרלה/ גורגונזולה/ ברי/ עיזים ועוד
- אנטי פסטי חצילים / פלפלים / קישו וכו'
- רוטב פיצה
- עגבניות טריות
- רצועות בצל
- מערבבים במערבל מזון על מהירות נמוכה עם וו לשיה את כל היבשים כולל הדבש והשמרים, למעט המלח.
- מוסיפים בהדרגה כמחצית מכמות המים.
- מוסיפים את המלח ויתרת המים. לשים 2-3 דקות עד קבלת בצק אחיד.
- מוסיפים בהדרגה את השמן זית ולשים עוד 4-5 דקות.
- מתפיחים במקום חמים (28-30 מעלות) בערך 45-60 דקות או עד הכפלת הנפח.
- מקמחים קלות עם קמח עמילן (תפו"א / קורנפלור / טפיוקה / קונדיטור), לשים מעט להוצאת האוויר ומחלקים ל - 4 כדורים שווים.
- מרדדים כל כדור לצורת עיגול בקוטר של צלחת בינונית. שמים את המילוי הנבחר במרכז העיגול. חשוב להשאיר שוליים מספיק רחבים להידוק. המילוי: ניתן כאמור למלא במה שרוצים ולפי הטעם חשוב לא למלא יותר מידי על מנת לא לקרוע את הבצק ועל מנת שהסגירה תהיה טובה.
- מקפלים את הקלצונה לשניים ומהדקים בעזרת מזלג את השלוליים. מומלץ להרטיב קלות את המזלג על מנת להדביק את הבצק.
- מושכים בביצה טרופה את החלק העליון של הקלצונה, בוזקים שומשום או קצח (או גם וגם). אופים כ- 8-10 דקות בתנור שחומם מראש לחום גבוה של 220 מעלות.
- מוציאים, מצננים וטורפים.