קערת לחם למרק או סלט – ללא גלוטן

2014-11-06
  • Prep Time : 0m
  • Cook Time : 0m
  • Ready In : 0m

קערת לחם למרק או סלט

חגיגה אמיתית!!! מתי לאחרונה יצא לצליאקי לשתות מרק מקערת לחם ולא סתם לחם, לחם טרי, קראנצ’ ובריא?מצחיק איך שהחיסרון של חולי הצליאק הפך להיות היתרון שלהם. איך הרגישות לגלוטן פתחה בפנינו עולם חדש של טעמים ואפשרויות, עולם חדש של לחמים בריאים. איך מעז יצא מתוק ולא נותר לנו אלא לבחור בין סוגי לחמים שונים בטעמים ומלאי בריאות. לחם כפרי בצבע חום עז מקמח טף ,לחם צהבהב מקמח תירס, לחם לבן בריא בטירוף מקמח דוחן או לחם בריאות מקמח אורז מלא, בקיצור עולם טעמים ובריאות בלתי מוגבל.
את הלחם הזה אני מעדיף להכין מתערובת בצק דק – שי של הטבע או מהתערובת Mix טף – שי של הטבע ופחות מהתערובת הרב תכליתית. כאן אני דווקא רוצה טעם מעט חזק של הלחם שישתלב עם המרק או הסלט.
כמובן שהתערובת Mix טף יתן לנו לחם בצבע כהה יותר ובעל מרקם מעט (ודגש על מעט) דחוס יותר תערובת בצק דק שנקבל מעט טעם של חומוס.
בתאבון.

שי ללא גלוטן

קערת לחם למרק או סלט
Print Recipe
קערת לחם למרק או סלט, כזאת כמו שהייתה בשנות ה-80 וחבל שנעלמה, אה...אבל עם שינוי מהותי אחד... ללא גלוטן - מיותר לציין. במתכון זה אפשר להשתמש בתערובת קמח דק - שי של הטבע או בתערובת Mix טף - שי של הטבע או כמובן, לערבב קמחים באופן עצמי.
מנות זמן הכנה
2 כיכרות 30 דקות
זמן בישול זמן המתנה
45 דקות 1.5-2 שעות
מנות זמן הכנה
2 כיכרות 30 דקות
זמן בישול זמן המתנה
45 דקות 1.5-2 שעות
קערת לחם למרק או סלט
Print Recipe
קערת לחם למרק או סלט, כזאת כמו שהייתה בשנות ה-80 וחבל שנעלמה, אה...אבל עם שינוי מהותי אחד... ללא גלוטן - מיותר לציין. במתכון זה אפשר להשתמש בתערובת קמח דק - שי של הטבע או בתערובת Mix טף - שי של הטבע או כמובן, לערבב קמחים באופן עצמי.
מנות זמן הכנה
2 כיכרות 30 דקות
זמן בישול זמן המתנה
45 דקות 1.5-2 שעות
מנות זמן הכנה
2 כיכרות 30 דקות
זמן בישול זמן המתנה
45 דקות 1.5-2 שעות
מרכיבים
קמח - אופציה 1
קמח - אופציה 2
יתר המצרכים
מנות: כיכרות
הוראות
  1. מערבבים, במערבל מזון עם וו לישה, את כל היבשים ביחד להוציא את המלח.
  2. מוסיפים בהדרגה כמחצית מכמות המים, מוסיפים את המלח ואת יתרת המים.
  3. לשים כדקה ומוסיפים את השמן. לשים עוד כ- 6-7 דקות, עד קבלת בצק גמיש, אחיד ויחסית רטוב (יחסית לבצקים עם גלוטן).
  4. עוטפים את הבצק בקערת הלישה בשקית ניילון (לא ניילון נצמד) ומתפיחים כ 45-60 דקות. לשים בעדינות להוצאת האוויר. אם הבצק רטוב מידי בשלב זה ניתן להוסיף קמח עמילן בלבד ( תפו"א, טפיוקה, קורנפלור, תחליף גלעם).
  5. מחלקים את הבצק לשנים כאשר כל חלק אמור לשקול כ-450 גר'. עושים שני כדורים יפים ושוב התפחה של 35-45 דקות. בשלב זה אפשר להתחיל חמם את התנור לחום גבוה מאוד של 250-300 מעלות.
  6. מכניסים את הלחם לתנור שחומם מראש ל- 250-300 מעלות ומפזרים מעט מים על התבנית על מנת ליצור אדים. אחרי כחמש דקות מנמיכים את חום התנור ל-200 מעלות פותחים את דלת התנור ל4-5 שניות על מנת שהטמפרטורה תצנח לחום הרצוי. בשלב זה ניתן להוסיף עוד מים לאידוי. פעולה זו(5 דקות של חום גובה + יצירת אדים בתנור) גורמת לקריספיות של המעטפת החיצונית של הלחם.
  7. אופים כ- 35 דקות והלחם מוכן.
  8. אחרי שהלחם התקרר יש לחתוך את החלק העליון שלו, להוציא את החלק הפנימי ולשפוך את המרק ולהתחיל לחגוג. הערה קטנה לגבי החלק הפנימי, בשום אופן לא לזרוק אותו. לצערנו כולנו יודעים כמה יקרים הקמחים הללו ולשמחתנו כולנו גם יודעים עד כמה הם בריאים. ניתן לעשות מהחלק הפנימי לחם מטוגן(ביצה, חלב ולמחבת), ניתן לחתוך לריבועים להוסיף שמן זית וזעתר ולעשות קרוטונים ועוד ועוד ועוד. בקיצור לא לזרוק!!! אז קדימה להתחיל לפנטז שיש לנו קמין בבית ויש לנו שלג בחוץ ובואו נתענג על מרק ללא גלוטן בקערה ללא גלוטן.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

תגובות מתכון

תגובות (5)

  1. posted by ענבר on דצמבר 9, 2014

    באיזה קמח/קמחים ניתן להשתמש במקום Mix B?

      הגב
  2. posted by שי ללא גלוטן on דצמבר 9, 2014

    היי,
    את ה- Mix B את יכולה להחליף ב- 50% אורז (עדיף מלא), 25% תפו”א ו-25% טפיוקה.
    אם יש לך רק תפו”א או רק טפיוקה את יכולה להשתמש במה שיש (כלומר 50% אורז ו50% אחד השניים)
    שי

      הגב
  3. posted by גל נמני on ינואר 9, 2015

    ואם אין לי קמח דוחן…

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on ינואר 11, 2015

      כל קמח אחר שעשיר בחלבון ואתה “חי טוב” עם הטעם שלו (חומוס, עדשים, שעועית, אורז מלא, טף, אפונה וכו’)

        הגב
  4. posted by אודליה on ינואר 10, 2017

    היי
    משום מה תמיד חסר לי במלאי דורה לבנה. מה אפשר לשים במקום? וכמה קריטי זה אם יש לי קמח אורז לבן ולא מלא?
    תודה לך כרגיל

      הגב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Average Member Rating

(0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

0 people rated this recipe

קערת לחם למרק או סלט – ללא גלוטן

2014-11-06
  • Prep Time : 0m
  • Cook Time : 0m
  • Ready In : 0m

קערת לחם למרק או סלט

חגיגה אמיתית!!! מתי לאחרונה יצא לצליאקי לשתות מרק מקערת לחם ולא סתם לחם, לחם טרי, קראנצ’ ובריא?מצחיק איך שהחיסרון של חולי הצליאק הפך להיות היתרון שלהם. איך הרגישות לגלוטן פתחה בפנינו עולם חדש של טעמים ואפשרויות, עולם חדש של לחמים בריאים. איך מעז יצא מתוק ולא נותר לנו אלא לבחור בין סוגי לחמים שונים בטעמים ומלאי בריאות. לחם כפרי בצבע חום עז מקמח טף ,לחם צהבהב מקמח תירס, לחם לבן בריא בטירוף מקמח דוחן או לחם בריאות מקמח אורז מלא, בקיצור עולם טעמים ובריאות בלתי מוגבל.
את הלחם הזה אני מעדיף להכין מתערובת בצק דק – שי של הטבע או מהתערובת Mix טף – שי של הטבע ופחות מהתערובת הרב תכליתית. כאן אני דווקא רוצה טעם מעט חזק של הלחם שישתלב עם המרק או הסלט.
כמובן שהתערובת Mix טף יתן לנו לחם בצבע כהה יותר ובעל מרקם מעט (ודגש על מעט) דחוס יותר תערובת בצק דק שנקבל מעט טעם של חומוס.
בתאבון.

שי ללא גלוטן

קערת לחם למרק או סלט
Print Recipe
קערת לחם למרק או סלט, כזאת כמו שהייתה בשנות ה-80 וחבל שנעלמה, אה...אבל עם שינוי מהותי אחד... ללא גלוטן - מיותר לציין. במתכון זה אפשר להשתמש בתערובת קמח דק - שי של הטבע או בתערובת Mix טף - שי של הטבע או כמובן, לערבב קמחים באופן עצמי.
מנות זמן הכנה
2 כיכרות 30 דקות
זמן בישול זמן המתנה
45 דקות 1.5-2 שעות
מנות זמן הכנה
2 כיכרות 30 דקות
זמן בישול זמן המתנה
45 דקות 1.5-2 שעות
קערת לחם למרק או סלט
Print Recipe
קערת לחם למרק או סלט, כזאת כמו שהייתה בשנות ה-80 וחבל שנעלמה, אה...אבל עם שינוי מהותי אחד... ללא גלוטן - מיותר לציין. במתכון זה אפשר להשתמש בתערובת קמח דק - שי של הטבע או בתערובת Mix טף - שי של הטבע או כמובן, לערבב קמחים באופן עצמי.
מנות זמן הכנה
2 כיכרות 30 דקות
זמן בישול זמן המתנה
45 דקות 1.5-2 שעות
מנות זמן הכנה
2 כיכרות 30 דקות
זמן בישול זמן המתנה
45 דקות 1.5-2 שעות
מרכיבים
קמח - אופציה 1
קמח - אופציה 2
יתר המצרכים
מנות: כיכרות
הוראות
  1. מערבבים, במערבל מזון עם וו לישה, את כל היבשים ביחד להוציא את המלח.
  2. מוסיפים בהדרגה כמחצית מכמות המים, מוסיפים את המלח ואת יתרת המים.
  3. לשים כדקה ומוסיפים את השמן. לשים עוד כ- 6-7 דקות, עד קבלת בצק גמיש, אחיד ויחסית רטוב (יחסית לבצקים עם גלוטן).
  4. עוטפים את הבצק בקערת הלישה בשקית ניילון (לא ניילון נצמד) ומתפיחים כ 45-60 דקות. לשים בעדינות להוצאת האוויר. אם הבצק רטוב מידי בשלב זה ניתן להוסיף קמח עמילן בלבד ( תפו"א, טפיוקה, קורנפלור, תחליף גלעם).
  5. מחלקים את הבצק לשנים כאשר כל חלק אמור לשקול כ-450 גר'. עושים שני כדורים יפים ושוב התפחה של 35-45 דקות. בשלב זה אפשר להתחיל חמם את התנור לחום גבוה מאוד של 250-300 מעלות.
  6. מכניסים את הלחם לתנור שחומם מראש ל- 250-300 מעלות ומפזרים מעט מים על התבנית על מנת ליצור אדים. אחרי כחמש דקות מנמיכים את חום התנור ל-200 מעלות פותחים את דלת התנור ל4-5 שניות על מנת שהטמפרטורה תצנח לחום הרצוי. בשלב זה ניתן להוסיף עוד מים לאידוי. פעולה זו(5 דקות של חום גובה + יצירת אדים בתנור) גורמת לקריספיות של המעטפת החיצונית של הלחם.
  7. אופים כ- 35 דקות והלחם מוכן.
  8. אחרי שהלחם התקרר יש לחתוך את החלק העליון שלו, להוציא את החלק הפנימי ולשפוך את המרק ולהתחיל לחגוג. הערה קטנה לגבי החלק הפנימי, בשום אופן לא לזרוק אותו. לצערנו כולנו יודעים כמה יקרים הקמחים הללו ולשמחתנו כולנו גם יודעים עד כמה הם בריאים. ניתן לעשות מהחלק הפנימי לחם מטוגן(ביצה, חלב ולמחבת), ניתן לחתוך לריבועים להוסיף שמן זית וזעתר ולעשות קרוטונים ועוד ועוד ועוד. בקיצור לא לזרוק!!! אז קדימה להתחיל לפנטז שיש לנו קמין בבית ויש לנו שלג בחוץ ובואו נתענג על מרק ללא גלוטן בקערה ללא גלוטן.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Average Member Rating

(0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

0 people rated this recipe