fbpx

ארפה ללא גלוטן

Comments : 14 Posted in : לחמים ומאפים, מתכונים on by : שי ללא גלוטן תגיות: , ,

רוב רובנו הכרנו את הארפה בזכות מאסטר שף, לשמחתי, כבר לפני כמה וכמה שנים טובות, המטפלת של הבן שלי, שהיא עולה חדשה מוונצואלה, הכינה פיתה מקמח תירס. לא ממש זכרנו/ידענו שקוראים לה ארפה, אבל כמובן שהיא חוסלה בכמויות.

עברו השנים, הבן גדל ואין לו מטפלת, חלפו להן העונות של מאסטר שף ורובנו שכחנו את הארפה…
חבל….
ארפה ללא גלוטן, הכנה מאוד מאוד פשוטה, טעימה בטירוף וכאמור ללא גלוטן – מיותר לציין 🙂

חשוב מאוד להשתמש בקמח תירס לבן – Harina Pan.
אומנם מעט קשה למצא אותו בסופר, אבל בחנויות של דרום אמריקאים הוא זמין.

המילויים המסורתיים של הפיתה הוונצואלית הם :

  • גבינות
  • סלט עוף + וואקמולי (סלט אבוקדו)
  • שקשוקה חריפה
  • בשר

בתאבון

שי ללא גלוטן

ארפה ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
6-7 פיתות 10 דקות
זמן בישול זמן המתנה
25 דקות 5 דקות
מנות זמן הכנה
6-7 פיתות 10 דקות
זמן בישול זמן המתנה
25 דקות 5 דקות
ארפה ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
6-7 פיתות 10 דקות
זמן בישול זמן המתנה
25 דקות 5 דקות
מנות זמן הכנה
6-7 פיתות 10 דקות
זמן בישול זמן המתנה
25 דקות 5 דקות
מרכיבים
מנות: פיתות
הוראות
  1. מחממים תנור לחום של 250 מעלות
  2. מערבבים את המים עם המלח והשמן, מוסיפים בהדרגה את קמח התירס הלבן, תוך כדי ערבוב, ולשים עד להתגבשות בצק רך. שוב - קמח התירס צריך להיות Harina Pan
    ארפה ללא גלוטן
  3. נותנים לבצק לנוח כ5-6 דקות ולשים עם הידיים טוב. מטרת "המנוחה" שנותנים לבצק, היא שגרגירי התירס יספגו את המים. מדובר בדגן שסופח את המים ואם נלוש לפני ספיחת המים, הבצק יהיה רטוב מידי.
  4. בוצעים מהבצק כדורים בגודל כדור טניס (110-120 גרם) ומשטחים לעובי 1 סנטימטר בצורה של פיתה.
  5. מחממים טוב מחבת ומורחים מעט שמן. מניחים את הארפה. מטגנים מצד אחד עד שמתקבל קראנץ' בצבע זהוב, והופכים. כשמתקבל קראנץ' גם בצד שני מוציאים ומעבירים לתנור (שחומם מראש ל-250 ) לכ-10 דקות, עד שהבצק מתנפח. * הערה: ניסיתי להכין את הארפה בסיר פיתות (גם אחרי מחבת) ולצערי זה ממש לא הצליח. אז חסכתי לכם את הניסיון....
  6. מכינים את המילוי הרצוי (במקרה הזה הכנתי עוף מוקפץ, מעט חריף עם טבעות בצל)
    ארפה ללא גלוטן
  7. פותחים את הארפה, ממלאים וחוגגים.
    ארפה ללא גלוטן
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

14s COMMENTS

14 thoughts

  • ללי crkc
    מאי 24, 2015 at 8:19 am

    היי שי ,

    הכנתי לפי ההוראות רק עם קמח של חברת MINSA. הפיתות לא התנפחו באפייה ואף נשארו קשות ופריכות מבחוץ ולא אפויות מבפנים. עובי הארפות היה חצי ס"מ בערך. יש לך הצעה מה לשפר בפעם הבאה ?

    תודה

    • מאי 25, 2015 at 8:34 pm

      היי
      לצערי לא ממש. מדובר במתכון די פשוט. הדבר היחיד הוא אולי שהמחבת לא היה חם מספיק ולכן האדים ברחו לפני שהפיתה נאטמה.
      בהצלחה בפעם הבאה.

  • חנן
    נובמבר 18, 2015 at 3:28 pm

    שלום> האם אפשר לדעת איזה הכשר מדוייק הקמח הזה ואיפה אפשר לקנות

    תודה

  • שראל
    דצמבר 8, 2015 at 8:56 pm

    על האריזה של הקמח רשום עלול להכיל עקבות חיטה ושיבולת שועל ובמקום אחר שיש מעט מאוד גלוטן. האם זה קמח שניתן לשימוש גם לחולי צליאק או רק לנמנעים?

    • דצמבר 13, 2015 at 8:15 pm

      בקמח שאני השתמשתי לא הייתה אזהרת גלוטן.
      אם בקמח שאת משתמשת כתוב שמכיל גלוטן (אפילו קצת) – אין להשתמש בקמח!

  • נעמה פרקש
    יולי 24, 2016 at 2:50 pm

    הי שי, האם יש אפשרות לאפות את הפיתות בתנור במקום הטיגון? תודה

    • יולי 29, 2016 at 6:09 pm

      מעולם לא ניסיתי, למען האמת.
      אם את רוצה לנסות, תדאגי שהתנור יהיה חם מאוד מאוד מאוד.
      הפיתה חייבת לקבל מכת חום מאוד חזקה.

  • רוית
    אוגוסט 15, 2016 at 5:51 pm

    אני קניתי קמח תירס של חברת אביב ירוק(ברשת ניצת הדובדבן) הוא ללא גלוטן וללא סוכר.. האם אצליח להגין איתו או שחייב את הסוג שפורסם כאן?
    תודה מראש

    • אוגוסט 21, 2016 at 4:09 pm

      לא ניסיתי עם קמח תירס אחר, אבל למיטב ידיעתי אפשר רק עם הסוג הזה של התירס, אבל פעם חשבנו קוסקוס אפשר להכין רק מסולת ועוד כל מיני דברים "שסיפרנו" לנו שזה בלתי אפשרי… אז שווה לבדוק ואשמח לשמוע איך יצא.
      שי

  • שני
    פברואר 23, 2017 at 3:20 pm

    היי שי,
    מחבת טפלון תעשה את העבודה או שצריך מחבת מברזל?

    • פברואר 25, 2017 at 4:18 pm

      יעשה את העבודה, יהיה קצת קשה יתר אבל יעשה את העבודה.

  • יערה
    מאי 23, 2017 at 9:54 am

    באיזה מחבת השתמשת? יש לי מחבתות מטפלון, מחבת סוטאז' משהו כזה ומחבת מברזל משהו כזה

    • מאי 28, 2017 at 6:04 pm

      עדיף מחבת ברזל שהיא לוהטת, אבל גם טפלון תעשה את העבודה.
      שי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

ארפה ללא גלוטן

Posted in : לחמים ומאפים, מתכונים on by : שי ללא גלוטן תגיות: , ,

רוב רובנו הכרנו את הארפה בזכות מאסטר שף, לשמחתי, כבר לפני כמה וכמה שנים טובות, המטפלת של הבן שלי, שהיא עולה חדשה מוונצואלה, הכינה פיתה מקמח תירס. לא ממש זכרנו/ידענו שקוראים לה ארפה, אבל כמובן שהיא חוסלה בכמויות.

עברו השנים, הבן גדל ואין לו מטפלת, חלפו להן העונות של מאסטר שף ורובנו שכחנו את הארפה…
חבל….
ארפה ללא גלוטן, הכנה מאוד מאוד פשוטה, טעימה בטירוף וכאמור ללא גלוטן – מיותר לציין 🙂

חשוב מאוד להשתמש בקמח תירס לבן – Harina Pan.
אומנם מעט קשה למצא אותו בסופר, אבל בחנויות של דרום אמריקאים הוא זמין.

המילויים המסורתיים של הפיתה הוונצואלית הם :

  • גבינות
  • סלט עוף + וואקמולי (סלט אבוקדו)
  • שקשוקה חריפה
  • בשר

בתאבון

שי ללא גלוטן

ארפה ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
6-7 פיתות 10 דקות
זמן בישול זמן המתנה
25 דקות 5 דקות
מנות זמן הכנה
6-7 פיתות 10 דקות
זמן בישול זמן המתנה
25 דקות 5 דקות
ארפה ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
6-7 פיתות 10 דקות
זמן בישול זמן המתנה
25 דקות 5 דקות
מנות זמן הכנה
6-7 פיתות 10 דקות
זמן בישול זמן המתנה
25 דקות 5 דקות
מרכיבים
מנות: פיתות
הוראות
  1. מחממים תנור לחום של 250 מעלות
  2. מערבבים את המים עם המלח והשמן, מוסיפים בהדרגה את קמח התירס הלבן, תוך כדי ערבוב, ולשים עד להתגבשות בצק רך. שוב - קמח התירס צריך להיות Harina Pan
    ארפה ללא גלוטן
  3. נותנים לבצק לנוח כ5-6 דקות ולשים עם הידיים טוב. מטרת "המנוחה" שנותנים לבצק, היא שגרגירי התירס יספגו את המים. מדובר בדגן שסופח את המים ואם נלוש לפני ספיחת המים, הבצק יהיה רטוב מידי.
  4. בוצעים מהבצק כדורים בגודל כדור טניס (110-120 גרם) ומשטחים לעובי 1 סנטימטר בצורה של פיתה.
  5. מחממים טוב מחבת ומורחים מעט שמן. מניחים את הארפה. מטגנים מצד אחד עד שמתקבל קראנץ' בצבע זהוב, והופכים. כשמתקבל קראנץ' גם בצד שני מוציאים ומעבירים לתנור (שחומם מראש ל-250 ) לכ-10 דקות, עד שהבצק מתנפח. * הערה: ניסיתי להכין את הארפה בסיר פיתות (גם אחרי מחבת) ולצערי זה ממש לא הצליח. אז חסכתי לכם את הניסיון....
  6. מכינים את המילוי הרצוי (במקרה הזה הכנתי עוף מוקפץ, מעט חריף עם טבעות בצל)
    ארפה ללא גלוטן
  7. פותחים את הארפה, ממלאים וחוגגים.
    ארפה ללא גלוטן
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.