Loader

ארפה ללא גלוטן

2015-04-26

רוב רובנו הכרנו את הארפה בזכות מאסטר שף, לשמחתי, כבר לפני כמה וכמה שנים טובות, המטפלת של הבן שלי, שהיא עולה חדשה מוונצואלה, הכינה פיתה מקמח תירס. לא ממש זכרנו/ידענו שקוראים לה ארפה, אבל כמובן שהיא חוסלה בכמויות.

עברו השנים, הבן גדל ואין לו מטפלת, חלפו להן העונות של מאסטר שף ורובנו שכחנו את הארפה…
חבל….
ארפה ללא גלוטן, הכנה מאוד מאוד פשוטה, טעימה בטירוף וכאמור ללא גלוטן – מיותר לציין 🙂

חשוב מאוד להשתמש בקמח תירס לבן – Harina Pan.
אומנם מעט קשה למצא אותו בסופר, אבל בחנויות של דרום אמריקאים הוא זמין.

המילויים המסורתיים של הפיתה הוונצואלית הם :

  • גבינות
  • סלט עוף + וואקמולי (סלט אבוקדו)
  • שקשוקה חריפה
  • בשר

בתאבון

שי ללא גלוטן

ארפה ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
6-7 פיתות 10 דקות
זמן בישול זמן המתנה
25 דקות 5 דקות
מנות זמן הכנה
6-7 פיתות 10 דקות
זמן בישול זמן המתנה
25 דקות 5 דקות
ארפה ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
6-7 פיתות 10 דקות
זמן בישול זמן המתנה
25 דקות 5 דקות
מנות זמן הכנה
6-7 פיתות 10 דקות
זמן בישול זמן המתנה
25 דקות 5 דקות
מרכיבים
מנות: פיתות
הוראות
  1. מחממים תנור לחום של 250 מעלות
  2. מערבבים את המים עם המלח והשמן, מוסיפים בהדרגה את קמח התירס הלבן, תוך כדי ערבוב, ולשים עד להתגבשות בצק רך. שוב - קמח התירס צריך להיות Harina Pan
    ארפה ללא גלוטן
  3. נותנים לבצק לנוח כ5-6 דקות ולשים עם הידיים טוב. מטרת "המנוחה" שנותנים לבצק, היא שגרגירי התירס יספגו את המים. מדובר בדגן שסופח את המים ואם נלוש לפני ספיחת המים, הבצק יהיה רטוב מידי.
  4. בוצעים מהבצק כדורים בגודל כדור טניס (110-120 גרם) ומשטחים לעובי 1 סנטימטר בצורה של פיתה.
  5. מחממים טוב מחבת ומורחים מעט שמן. מניחים את הארפה. מטגנים מצד אחד עד שמתקבל קראנץ' בצבע זהוב, והופכים. כשמתקבל קראנץ' גם בצד שני מוציאים ומעבירים לתנור (שחומם מראש ל-250 ) לכ-10 דקות, עד שהבצק מתנפח. * הערה: ניסיתי להכין את הארפה בסיר פיתות (גם אחרי מחבת) ולצערי זה ממש לא הצליח. אז חסכתי לכם את הניסיון....
  6. מכינים את המילוי הרצוי (במקרה הזה הכנתי עוף מוקפץ, מעט חריף עם טבעות בצל)
    ארפה ללא גלוטן
  7. פותחים את הארפה, ממלאים וחוגגים.
    ארפה ללא גלוטן
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

תגובות (14)

  1. posted by ללי crkc on 24/05/2015

    היי שי ,

    הכנתי לפי ההוראות רק עם קמח של חברת MINSA. הפיתות לא התנפחו באפייה ואף נשארו קשות ופריכות מבחוץ ולא אפויות מבפנים. עובי הארפות היה חצי ס"מ בערך. יש לך הצעה מה לשפר בפעם הבאה ?

    תודה

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 25/05/2015

      היי
      לצערי לא ממש. מדובר במתכון די פשוט. הדבר היחיד הוא אולי שהמחבת לא היה חם מספיק ולכן האדים ברחו לפני שהפיתה נאטמה.
      בהצלחה בפעם הבאה.

        הגב
  2. posted by חנן on 18/11/2015

    שלום> האם אפשר לדעת איזה הכשר מדוייק הקמח הזה ואיפה אפשר לקנות

    תודה

      הגב
  3. posted by שראל on 08/12/2015

    על האריזה של הקמח רשום עלול להכיל עקבות חיטה ושיבולת שועל ובמקום אחר שיש מעט מאוד גלוטן. האם זה קמח שניתן לשימוש גם לחולי צליאק או רק לנמנעים?

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 13/12/2015

      בקמח שאני השתמשתי לא הייתה אזהרת גלוטן.
      אם בקמח שאת משתמשת כתוב שמכיל גלוטן (אפילו קצת) – אין להשתמש בקמח!

        הגב
  4. posted by נעמה פרקש on 24/07/2016

    הי שי, האם יש אפשרות לאפות את הפיתות בתנור במקום הטיגון? תודה

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 29/07/2016

      מעולם לא ניסיתי, למען האמת.
      אם את רוצה לנסות, תדאגי שהתנור יהיה חם מאוד מאוד מאוד.
      הפיתה חייבת לקבל מכת חום מאוד חזקה.

        הגב
  5. posted by רוית on 15/08/2016

    אני קניתי קמח תירס של חברת אביב ירוק(ברשת ניצת הדובדבן) הוא ללא גלוטן וללא סוכר.. האם אצליח להגין איתו או שחייב את הסוג שפורסם כאן?
    תודה מראש

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 21/08/2016

      לא ניסיתי עם קמח תירס אחר, אבל למיטב ידיעתי אפשר רק עם הסוג הזה של התירס, אבל פעם חשבנו קוסקוס אפשר להכין רק מסולת ועוד כל מיני דברים "שסיפרנו" לנו שזה בלתי אפשרי… אז שווה לבדוק ואשמח לשמוע איך יצא.
      שי

        הגב
  6. posted by שני on 23/02/2017

    היי שי,
    מחבת טפלון תעשה את העבודה או שצריך מחבת מברזל?

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 25/02/2017

      יעשה את העבודה, יהיה קצת קשה יתר אבל יעשה את העבודה.

        הגב
  7. posted by יערה on 23/05/2017

    באיזה מחבת השתמשת? יש לי מחבתות מטפלון, מחבת סוטאז' משהו כזה ומחבת מברזל משהו כזה

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 28/05/2017

      עדיף מחבת ברזל שהיא לוהטת, אבל גם טפלון תעשה את העבודה.
      שי.

        הגב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Related Recipes:
  • לחם טף כפרי בניחוח צרפתי

  • לחם טף כפרי בניחוח איטלקי

  • פרעצל ללא גלוטן

  • בורקיטס פלפלים קלויים, גבינה ובזיליקום מבצק עלים מהיר

  • מיני פוקצי'ה

ארפה ללא גלוטן

2015-04-26

רוב רובנו הכרנו את הארפה בזכות מאסטר שף, לשמחתי, כבר לפני כמה וכמה שנים טובות, המטפלת של הבן שלי, שהיא עולה חדשה מוונצואלה, הכינה פיתה מקמח תירס. לא ממש זכרנו/ידענו שקוראים לה ארפה, אבל כמובן שהיא חוסלה בכמויות.

עברו השנים, הבן גדל ואין לו מטפלת, חלפו להן העונות של מאסטר שף ורובנו שכחנו את הארפה…
חבל….
ארפה ללא גלוטן, הכנה מאוד מאוד פשוטה, טעימה בטירוף וכאמור ללא גלוטן – מיותר לציין 🙂

חשוב מאוד להשתמש בקמח תירס לבן – Harina Pan.
אומנם מעט קשה למצא אותו בסופר, אבל בחנויות של דרום אמריקאים הוא זמין.

המילויים המסורתיים של הפיתה הוונצואלית הם :

  • גבינות
  • סלט עוף + וואקמולי (סלט אבוקדו)
  • שקשוקה חריפה
  • בשר

בתאבון

שי ללא גלוטן

ארפה ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
6-7 פיתות 10 דקות
זמן בישול זמן המתנה
25 דקות 5 דקות
מנות זמן הכנה
6-7 פיתות 10 דקות
זמן בישול זמן המתנה
25 דקות 5 דקות
ארפה ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
6-7 פיתות 10 דקות
זמן בישול זמן המתנה
25 דקות 5 דקות
מנות זמן הכנה
6-7 פיתות 10 דקות
זמן בישול זמן המתנה
25 דקות 5 דקות
מרכיבים
מנות: פיתות
הוראות
  1. מחממים תנור לחום של 250 מעלות
  2. מערבבים את המים עם המלח והשמן, מוסיפים בהדרגה את קמח התירס הלבן, תוך כדי ערבוב, ולשים עד להתגבשות בצק רך. שוב - קמח התירס צריך להיות Harina Pan
    ארפה ללא גלוטן
  3. נותנים לבצק לנוח כ5-6 דקות ולשים עם הידיים טוב. מטרת "המנוחה" שנותנים לבצק, היא שגרגירי התירס יספגו את המים. מדובר בדגן שסופח את המים ואם נלוש לפני ספיחת המים, הבצק יהיה רטוב מידי.
  4. בוצעים מהבצק כדורים בגודל כדור טניס (110-120 גרם) ומשטחים לעובי 1 סנטימטר בצורה של פיתה.
  5. מחממים טוב מחבת ומורחים מעט שמן. מניחים את הארפה. מטגנים מצד אחד עד שמתקבל קראנץ' בצבע זהוב, והופכים. כשמתקבל קראנץ' גם בצד שני מוציאים ומעבירים לתנור (שחומם מראש ל-250 ) לכ-10 דקות, עד שהבצק מתנפח. * הערה: ניסיתי להכין את הארפה בסיר פיתות (גם אחרי מחבת) ולצערי זה ממש לא הצליח. אז חסכתי לכם את הניסיון....
  6. מכינים את המילוי הרצוי (במקרה הזה הכנתי עוף מוקפץ, מעט חריף עם טבעות בצל)
    ארפה ללא גלוטן
  7. פותחים את הארפה, ממלאים וחוגגים.
    ארפה ללא גלוטן
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Related Recipes:
  • לחם טף כפרי בניחוח צרפתי

  • לחם טף כפרי בניחוח איטלקי

  • פרעצל ללא גלוטן

  • בורקיטס פלפלים קלויים, גבינה ובזיליקום מבצק עלים מהיר

  • מיני פוקצי'ה