ארפה ללא גלוטן
2015-04-26- רמת קושי:קל
- Add to favorites
רוב רובנו הכרנו את הארפה בזכות מאסטר שף, לשמחתי, כבר לפני כמה וכמה שנים טובות, המטפלת של הבן שלי, שהיא עולה חדשה מוונצואלה, הכינה פיתה מקמח תירס. לא ממש זכרנו/ידענו שקוראים לה ארפה, אבל כמובן שהיא חוסלה בכמויות.
עברו השנים, הבן גדל ואין לו מטפלת, חלפו להן העונות של מאסטר שף ורובנו שכחנו את הארפה…
חבל….
ארפה ללא גלוטן, הכנה מאוד מאוד פשוטה, טעימה בטירוף וכאמור ללא גלוטן – מיותר לציין 🙂
חשוב מאוד להשתמש בקמח תירס לבן – Harina Pan.
אומנם מעט קשה למצא אותו בסופר, אבל בחנויות של דרום אמריקאים הוא זמין.
המילויים המסורתיים של הפיתה הוונצואלית הם :
- גבינות
- סלט עוף + וואקמולי (סלט אבוקדו)
- שקשוקה חריפה
- בשר
בתאבון
שי ללא גלוטן
- 200 גרם קמח תירס - Harina Pan תירס לבן בלבד
- 470 מ"מ מים פושרים - קצת פחות מחצי ליטר
- 3/4 כפית מלח
- 1 כף שמן
- מחממים תנור לחום של 250 מעלות
- נותנים לבצק לנוח כ5-6 דקות ולשים עם הידיים טוב. מטרת "המנוחה" שנותנים לבצק, היא שגרגירי התירס יספגו את המים. מדובר בדגן שסופח את המים ואם נלוש לפני ספיחת המים, הבצק יהיה רטוב מידי.
- בוצעים מהבצק כדורים בגודל כדור טניס (110-120 גרם) ומשטחים לעובי 1 סנטימטר בצורה של פיתה.
- מחממים טוב מחבת ומורחים מעט שמן. מניחים את הארפה. מטגנים מצד אחד עד שמתקבל קראנץ' בצבע זהוב, והופכים. כשמתקבל קראנץ' גם בצד שני מוציאים ומעבירים לתנור (שחומם מראש ל-250 ) לכ-10 דקות, עד שהבצק מתנפח. * הערה: ניסיתי להכין את הארפה בסיר פיתות (גם אחרי מחבת) ולצערי זה ממש לא הצליח. אז חסכתי לכם את הניסיון....
תגובות (14)
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
Related Recipes:
ארפה ללא גלוטן
2015-04-26- רמת קושי:קל
- Add to favorites
רוב רובנו הכרנו את הארפה בזכות מאסטר שף, לשמחתי, כבר לפני כמה וכמה שנים טובות, המטפלת של הבן שלי, שהיא עולה חדשה מוונצואלה, הכינה פיתה מקמח תירס. לא ממש זכרנו/ידענו שקוראים לה ארפה, אבל כמובן שהיא חוסלה בכמויות.
עברו השנים, הבן גדל ואין לו מטפלת, חלפו להן העונות של מאסטר שף ורובנו שכחנו את הארפה…
חבל….
ארפה ללא גלוטן, הכנה מאוד מאוד פשוטה, טעימה בטירוף וכאמור ללא גלוטן – מיותר לציין 🙂
חשוב מאוד להשתמש בקמח תירס לבן – Harina Pan.
אומנם מעט קשה למצא אותו בסופר, אבל בחנויות של דרום אמריקאים הוא זמין.
המילויים המסורתיים של הפיתה הוונצואלית הם :
- גבינות
- סלט עוף + וואקמולי (סלט אבוקדו)
- שקשוקה חריפה
- בשר
בתאבון
שי ללא גלוטן
- 200 גרם קמח תירס - Harina Pan תירס לבן בלבד
- 470 מ"מ מים פושרים - קצת פחות מחצי ליטר
- 3/4 כפית מלח
- 1 כף שמן
- מחממים תנור לחום של 250 מעלות
- נותנים לבצק לנוח כ5-6 דקות ולשים עם הידיים טוב. מטרת "המנוחה" שנותנים לבצק, היא שגרגירי התירס יספגו את המים. מדובר בדגן שסופח את המים ואם נלוש לפני ספיחת המים, הבצק יהיה רטוב מידי.
- בוצעים מהבצק כדורים בגודל כדור טניס (110-120 גרם) ומשטחים לעובי 1 סנטימטר בצורה של פיתה.
- מחממים טוב מחבת ומורחים מעט שמן. מניחים את הארפה. מטגנים מצד אחד עד שמתקבל קראנץ' בצבע זהוב, והופכים. כשמתקבל קראנץ' גם בצד שני מוציאים ומעבירים לתנור (שחומם מראש ל-250 ) לכ-10 דקות, עד שהבצק מתנפח. * הערה: ניסיתי להכין את הארפה בסיר פיתות (גם אחרי מחבת) ולצערי זה ממש לא הצליח. אז חסכתי לכם את הניסיון....
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
posted by ללי crkc on 24/05/2015
היי שי ,
הכנתי לפי ההוראות רק עם קמח של חברת MINSA. הפיתות לא התנפחו באפייה ואף נשארו קשות ופריכות מבחוץ ולא אפויות מבפנים. עובי הארפות היה חצי ס"מ בערך. יש לך הצעה מה לשפר בפעם הבאה ?
תודה
posted by שי ללא גלוטן on 25/05/2015
היי
לצערי לא ממש. מדובר במתכון די פשוט. הדבר היחיד הוא אולי שהמחבת לא היה חם מספיק ולכן האדים ברחו לפני שהפיתה נאטמה.
בהצלחה בפעם הבאה.
posted by חנן on 18/11/2015
שלום> האם אפשר לדעת איזה הכשר מדוייק הקמח הזה ואיפה אפשר לקנות
תודה
posted by שי ללא גלוטן on 28/11/2015
אין לי מושג לגבי כשרות.
posted by שראל on 08/12/2015
על האריזה של הקמח רשום עלול להכיל עקבות חיטה ושיבולת שועל ובמקום אחר שיש מעט מאוד גלוטן. האם זה קמח שניתן לשימוש גם לחולי צליאק או רק לנמנעים?
posted by שי ללא גלוטן on 13/12/2015
בקמח שאני השתמשתי לא הייתה אזהרת גלוטן.
אם בקמח שאת משתמשת כתוב שמכיל גלוטן (אפילו קצת) – אין להשתמש בקמח!
posted by נעמה פרקש on 24/07/2016
הי שי, האם יש אפשרות לאפות את הפיתות בתנור במקום הטיגון? תודה
posted by שי ללא גלוטן on 29/07/2016
מעולם לא ניסיתי, למען האמת.
אם את רוצה לנסות, תדאגי שהתנור יהיה חם מאוד מאוד מאוד.
הפיתה חייבת לקבל מכת חום מאוד חזקה.
posted by רוית on 15/08/2016
אני קניתי קמח תירס של חברת אביב ירוק(ברשת ניצת הדובדבן) הוא ללא גלוטן וללא סוכר.. האם אצליח להגין איתו או שחייב את הסוג שפורסם כאן?
תודה מראש
posted by שי ללא גלוטן on 21/08/2016
לא ניסיתי עם קמח תירס אחר, אבל למיטב ידיעתי אפשר רק עם הסוג הזה של התירס, אבל פעם חשבנו קוסקוס אפשר להכין רק מסולת ועוד כל מיני דברים "שסיפרנו" לנו שזה בלתי אפשרי… אז שווה לבדוק ואשמח לשמוע איך יצא.
שי
posted by שני on 23/02/2017
היי שי,
מחבת טפלון תעשה את העבודה או שצריך מחבת מברזל?
posted by שי ללא גלוטן on 25/02/2017
יעשה את העבודה, יהיה קצת קשה יתר אבל יעשה את העבודה.
posted by יערה on 23/05/2017
באיזה מחבת השתמשת? יש לי מחבתות מטפלון, מחבת סוטאז' משהו כזה ומחבת מברזל משהו כזה
posted by שי ללא גלוטן on 28/05/2017
עדיף מחבת ברזל שהיא לוהטת, אבל גם טפלון תעשה את העבודה.
שי.