בייגלס אמריקאי ללא גלוטן
2014-11-02- רמת קושי:בנוני
- Add to favorites
בייגלס אמריקאי ללא גלוטן
הבייגלס האמריקאי מאופיין בקריספיות מבחוץ ועסיסיות מבפנים. על מנת להגיע לתוצאה הזו יש לבשל את הבייגל ואח"כ לאפותו, אבל אל לנו להקדים את המאוחר…עוד נגיע לזה.כמובן שכדאי לאכול את הבייגלס כשהוא חם וטרי. עם חמאה, עם ריבה או כל דבר אחר, אבל אם מקפיאים אותם במהירות אחרי אפייתם, נקבל תוצאות נפלאות לאחר החימום מחדש.
שי ללא גלוטן
מרכיבים
קמח - אופציה 1
- 4 כוסות קמח רב תכליתי - שי של הטבע 500 גרם (שקית 1)
קמח - אופציה 2
- 1 כוס קמח דוחן 120 גרם
- 1.5 כוס קמח אורז מלא 170 גרם
- 0.5 כוס קמח תפו"א 60 גרם
- 1 כוסות קמח טפיוקה 150 גרם
- 1 כף קסנטאן גאם 10 גרם
- 1 כף סיבים תזונתיים 5 גרם
יתר המצרכים
- 2.5 - 2 כוסות מים
- 4 כפות סוכר חום
- 1 כפית מלח
- 5 גרם שמרים יבשים
- מי דבש לבישול (מרתיחים 2 ליטר מים עם 1/3 כוס דבש)
- 3 כפות שמן
מנות: יחידות
הוראות
- שמים בקערת מיקסר את כל החומרים היבשים להוציא את המלח.
- מערבלים בעזרת וו לישה ומוסיפים בהדרגה את המים. כמות המים יכולה לנוע בין שתיים לשתיים וחצי כוסות. הבצק צריך להיות הומוגני, מעט רטוב, אבל לא דביק מידי. חשוב לזכור שהקמחים "שלנו" סופחים לא מעט נוזלים בזמן ההתפחה, לכן לא צריך להבהל במידה והבצק רטוב מעט.
- מוסיפים את המלח ואח"כ את השמן.
- לאחר קבלת בצק רך וגמיש מתפיחים כשעתיים.
- מוציאים את האוויר, חותכים ל10 חלקים שווים ומכל חלק עושים ״נקניק״ ואח״כ בייגל.לכתוב עושים "נקניק" ואח"כ בייגל זה פשוט,קל ואולי גם קצת משעמעם. זה לא חייב להיות סתם נקניק. הבצק אמור להיות רך וגמיש וניתן לעשות בו צורות קשר, שילוב של שני נקניקים לבייגל אחד, טבעת רגילה או כל דבר אחר. אחלה משחק גם לילדים.
- מתפיחים שוב כחצי שעה לפחות.
- מכינים את מי הדבש. מרתיחים שני ליטר מים עם 1/3 כוס דבש.
- מבשלים את הבייגל כדקה מכל צד במי הדבש. פעולה זו תגרום לבייגל להיות מתקתק ורך מבפנים.
- לאחר הההרתחה מפזרים "תוספות" על הבייגל.הבייגל המקורי מקורו אצל יהודי פולין כאשר בסוף המאה ה-19 הביאו אותו מהגרים יהודים לניו יורק והפכו אותו לאחד הסמלים שלה. בניו יורק כמו בניו יורק הלכו על גדול יותר, טוב יותר וטעים יותר ואיתו נכנסו "התוספות".שומשום, זעתר, שבבי בצל, קצח, פרג, קימל, זרעי כמון, מלח גס בקיצור כל דבר שחשקה נפשכם בו יכול להיות אחלה תוספת לבייגל לאחר שהוא הוצא מהבישול.
- מסדרים בתבנית ואופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש לחום גבוה מאוד של 250 מעלות.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
תגובות (1)
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(5 / 5)
1 People rated this recipe
Related Recipes:
בייגלס אמריקאי ללא גלוטן
2014-11-02- רמת קושי:בנוני
- Add to favorites
בייגלס אמריקאי ללא גלוטן
הבייגלס האמריקאי מאופיין בקריספיות מבחוץ ועסיסיות מבפנים. על מנת להגיע לתוצאה הזו יש לבשל את הבייגל ואח"כ לאפותו, אבל אל לנו להקדים את המאוחר…עוד נגיע לזה.כמובן שכדאי לאכול את הבייגלס כשהוא חם וטרי. עם חמאה, עם ריבה או כל דבר אחר, אבל אם מקפיאים אותם במהירות אחרי אפייתם, נקבל תוצאות נפלאות לאחר החימום מחדש.
שי ללא גלוטן
מרכיבים
קמח - אופציה 1
- 4 כוסות קמח רב תכליתי - שי של הטבע 500 גרם (שקית 1)
קמח - אופציה 2
- 1 כוס קמח דוחן 120 גרם
- 1.5 כוס קמח אורז מלא 170 גרם
- 0.5 כוס קמח תפו"א 60 גרם
- 1 כוסות קמח טפיוקה 150 גרם
- 1 כף קסנטאן גאם 10 גרם
- 1 כף סיבים תזונתיים 5 גרם
יתר המצרכים
- 2.5 - 2 כוסות מים
- 4 כפות סוכר חום
- 1 כפית מלח
- 5 גרם שמרים יבשים
- מי דבש לבישול (מרתיחים 2 ליטר מים עם 1/3 כוס דבש)
- 3 כפות שמן
מנות: יחידות
הוראות
- שמים בקערת מיקסר את כל החומרים היבשים להוציא את המלח.
- מערבלים בעזרת וו לישה ומוסיפים בהדרגה את המים. כמות המים יכולה לנוע בין שתיים לשתיים וחצי כוסות. הבצק צריך להיות הומוגני, מעט רטוב, אבל לא דביק מידי. חשוב לזכור שהקמחים "שלנו" סופחים לא מעט נוזלים בזמן ההתפחה, לכן לא צריך להבהל במידה והבצק רטוב מעט.
- מוסיפים את המלח ואח"כ את השמן.
- לאחר קבלת בצק רך וגמיש מתפיחים כשעתיים.
- מוציאים את האוויר, חותכים ל10 חלקים שווים ומכל חלק עושים ״נקניק״ ואח״כ בייגל.לכתוב עושים "נקניק" ואח"כ בייגל זה פשוט,קל ואולי גם קצת משעמעם. זה לא חייב להיות סתם נקניק. הבצק אמור להיות רך וגמיש וניתן לעשות בו צורות קשר, שילוב של שני נקניקים לבייגל אחד, טבעת רגילה או כל דבר אחר. אחלה משחק גם לילדים.
- מתפיחים שוב כחצי שעה לפחות.
- מכינים את מי הדבש. מרתיחים שני ליטר מים עם 1/3 כוס דבש.
- מבשלים את הבייגל כדקה מכל צד במי הדבש. פעולה זו תגרום לבייגל להיות מתקתק ורך מבפנים.
- לאחר הההרתחה מפזרים "תוספות" על הבייגל.הבייגל המקורי מקורו אצל יהודי פולין כאשר בסוף המאה ה-19 הביאו אותו מהגרים יהודים לניו יורק והפכו אותו לאחד הסמלים שלה. בניו יורק כמו בניו יורק הלכו על גדול יותר, טוב יותר וטעים יותר ואיתו נכנסו "התוספות".שומשום, זעתר, שבבי בצל, קצח, פרג, קימל, זרעי כמון, מלח גס בקיצור כל דבר שחשקה נפשכם בו יכול להיות אחלה תוספת לבייגל לאחר שהוא הוצא מהבישול.
- מסדרים בתבנית ואופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש לחום גבוה מאוד של 250 מעלות.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(5 / 5)
1 People rated this recipe
posted by דנה on 01/04/2017
היי
במה ניתן להחליף את הקמח דוחן? קמח עדשים או טף יעבוד?
תודה!