אגסים ביין עם קרם שקדים בסלסלת קדאיף אורז
2015-05-25- רמת קושי:בנוני
- Add to favorites
את הקינוח הזה עושים במקור עם שיערות קדאיף. איטריות אורז דקות יחליפו את השיערות הקדאיף באופן מושלם, הם יצאו קריספיות, מתוקות, קלות לעיצוב ו…טעימות בטירוף.
בנוסף ניתן להכין את הקינוח הזה בשתי גרסאות. האחת עם יין ואגסים והשניה עם מי סוכר, קינמון ואגסים או תפוחים.
כמובן שגרסת היין טעימה יותר, יש בה את המתיקות והחמצמצות של היין, יש בה טעם פירותי, אבל היא לא מתאימה לילדים.
בכל מקרה ובכל גרסה מדובר בקינוח מדהים.
בתאבון
שי ללא גלוטן
מרכיבים
סלסלת איטריות אורז
- 1/2 חבילה איטריות אורז דקות
- 20 גרם חמאה בטמפ' החדר
- 20 גרם אבקת סוכר
קרם שקדים
- 100 גרם חמאה בטמפ' החדר
- 100 גרם סוכר לבן
- 100 גרם אבקת שקדים או שקדים מולבנים
- 10 גרם קמח טפיוקה או קורנפלור או עמילן תפו"א
- 2 יחידות ביצים
מנות: יחידות
הוראות
קרם שקדים
- במעבד מזון עם להב מתכת מקציפים את הסוכר עם החמאה.
- מוסיפים ביצה אחת עד להבלעה מלאה ולאחר מכן את השניה. ממשיכים להקציף עוד כמחצית הדקה.
- מוסיפים את השקדים והקמח (טפיוקה/קורנפלור/תפו"א) ומערבבים עוד 30-40 שניות.
- ** הערה: את קרם השקדים ניתן להכין מראש ולשמור במקרר עד 3 ימיים.
אגסים / תפוחים
- קולפים את האגסים / תפוחי עץ.
- מנקים את הליבה ופורסים ל 1/8. למי שיש את המכשיר המגניב שעושה את שתי הפעולות האלו ביחד, מה טוב 🙂
סירופ
- שמים בסיר את היין/מים + הסוכר + מקל קינמון ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומצמצמים עד קבלת רוטב מעט סמיך (דגש על מעט)
- מוסיפים את האגסים / תפוחים ומבשלים עוד כ-5 דקות
קדאיף
- מרתיחים מים בסיר. כאשר המים רותחים שמים את איטריות האורז. לאחר כ- 15 שניות!!! מוציאים את איטריות האורז. חשוב מאוד: איטריות האורז לא אמורות להיות מוכנות, אנחנו רוצים אותם ברמת "אל דנטה" פלוס.
- מוסיפים את החמאה (20 גרם) ואבקת הסוכר לקדאיף האורז, מערבבים ומקפיצים מעט במחבת (כ- 30 שניות - עד קבלת מרקם מעט קריספי)
הרכבת המנה ואפיה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מסדרים מעט קדאיף אורז בתוך תבנית קאפקייקס. מוסיפים קרם שקדים עד 2/3 גובה הקאפקייקס. מוסיפים באמצע פלח אגס/ תפוח עץ. שופכים כ-2 כפות מהסירופ על כל קאפקייקס.
- אופים כ- 30 דקות עד הזהבת הקרם.
- מוציאים, מצננים, מסדרים יפה ומגישים עם גלידה.
הערות למתכון
** הכלים באדיבות קרן טיבי, אמנית כלי קרמיקה **
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
Related Recipes:
אגסים ביין עם קרם שקדים בסלסלת קדאיף אורז
2015-05-25- רמת קושי:בנוני
- Add to favorites
מרכיבים
סלסלת איטריות אורז
- 1/2 חבילה איטריות אורז דקות
- 20 גרם חמאה בטמפ' החדר
- 20 גרם אבקת סוכר
קרם שקדים
- 100 גרם חמאה בטמפ' החדר
- 100 גרם סוכר לבן
- 100 גרם אבקת שקדים או שקדים מולבנים
- 10 גרם קמח טפיוקה או קורנפלור או עמילן תפו"א
- 2 יחידות ביצים
מנות: יחידות
הוראות
קרם שקדים
- במעבד מזון עם להב מתכת מקציפים את הסוכר עם החמאה.
- מוסיפים ביצה אחת עד להבלעה מלאה ולאחר מכן את השניה. ממשיכים להקציף עוד כמחצית הדקה.
- מוסיפים את השקדים והקמח (טפיוקה/קורנפלור/תפו"א) ומערבבים עוד 30-40 שניות.
- ** הערה: את קרם השקדים ניתן להכין מראש ולשמור במקרר עד 3 ימיים.
אגסים / תפוחים
- קולפים את האגסים / תפוחי עץ.
- מנקים את הליבה ופורסים ל 1/8. למי שיש את המכשיר המגניב שעושה את שתי הפעולות האלו ביחד, מה טוב 🙂
סירופ
- שמים בסיר את היין/מים + הסוכר + מקל קינמון ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומצמצמים עד קבלת רוטב מעט סמיך (דגש על מעט)
- מוסיפים את האגסים / תפוחים ומבשלים עוד כ-5 דקות
קדאיף
- מרתיחים מים בסיר. כאשר המים רותחים שמים את איטריות האורז. לאחר כ- 15 שניות!!! מוציאים את איטריות האורז. חשוב מאוד: איטריות האורז לא אמורות להיות מוכנות, אנחנו רוצים אותם ברמת "אל דנטה" פלוס.
- מוסיפים את החמאה (20 גרם) ואבקת הסוכר לקדאיף האורז, מערבבים ומקפיצים מעט במחבת (כ- 30 שניות - עד קבלת מרקם מעט קריספי)
הרכבת המנה ואפיה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מסדרים מעט קדאיף אורז בתוך תבנית קאפקייקס. מוסיפים קרם שקדים עד 2/3 גובה הקאפקייקס. מוסיפים באמצע פלח אגס/ תפוח עץ. שופכים כ-2 כפות מהסירופ על כל קאפקייקס.
- אופים כ- 30 דקות עד הזהבת הקרם.
- מוציאים, מצננים, מסדרים יפה ומגישים עם גלידה.
הערות למתכון
** הכלים באדיבות קרן טיבי, אמנית כלי קרמיקה **
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe