fbpx

קרם שקדים אפוי עם אגסים ביין וקינמון

Posted in : מתכונים, קינוחים ומתוקים on by : שי ללא גלוטן

קינוח שנולד במקרה, בטעות….

הכנתי קדאיף אורז עם אגסים ביין, נגמרו לי קדאיף האורז וזה מה שיצא "מהשאריות"….

בתאבון

שי ללא גלוטן

 

סלסלת אגסים ביין עם קרם שקד
Print Recipe
מנות זמן הכנה
12 יחידות 40 דקות
זמן בישול
25 דקות
מנות זמן הכנה
12 יחידות 40 דקות
זמן בישול
25 דקות
סלסלת אגסים ביין עם קרם שקד
Print Recipe
מנות זמן הכנה
12 יחידות 40 דקות
זמן בישול
25 דקות
מנות זמן הכנה
12 יחידות 40 דקות
זמן בישול
25 דקות
מרכיבים
קרם שקדים
סירופ אגסים/תפוחים
מנות: יחידות
הוראות
קרם שקדים
  1. במעבד מזון עם להב מתכת מקציפים את הסוכר עם החמאה.
  2. מוסיפים ביצה אחת עד להבלעה מלאה ולאחר מכן את השניה. ממשיכים להקציף עוד כמחצית הדקה.
  3. מוסיפים את השקדים, הקמח (טפיוקה/קורנפלור/תפו"א) וקסטן גאם. מערבבים עוד 30-40 שניות.
  4. ** הערה: את קרם השקדים ניתן להכין מראש ולשמור במקרר עד 3 ימיים.
אגסים / תפוחים
  1. קולפים את האגסים / תפוחי עץ.
  2. מנקים את הליבה ופורסים ל 1/8. למי שיש את המכשיר המגניב שעושה את שתי הפעולות האלו ביחד, מה טוב 🙂
סירופ
  1. שמים בסיר את היין/מים + הסוכר + מקל קינמון ומביאים לרתיחה.
  2. מנמיכים את האש ומצמצמים עד קבלת רוטב מעט סמיך (דגש על מעט)
  3. מוסיפים את האגסים / תפוחים ומבשלים עוד כ-5 דקות
הרכבת המנה ואפיה
  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. מקמטים טוב טוב נייר אפיה (ממש לעשות צורת כדור), פותחים ומניחים על תבנית פאי. שופכים מהקרם שקדים עד 2/3 מגובה התבנית, מסדרים יפה את פלחי האגס / תפוח, שופכים 3-4 כפות מרוטב הסירופ ומפזרים מעט קינמון
  3. אופים כ- 30 דקות עד הזהבת הקרם.
  4. מוציאים, מצננים.
הערות למתכון

 ** הכלים באדיבות קרן טיבי, אמנית כלי קרמיקה **

לאתר של קרן

שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

קרם שקדים אפוי עם אגסים ביין וקינמון

Comments : 3 Posted in : מתכונים, קינוחים ומתוקים on by : שי ללא גלוטן

קינוח שנולד במקרה, בטעות….

הכנתי קדאיף אורז עם אגסים ביין, נגמרו לי קדאיף האורז וזה מה שיצא "מהשאריות"….

בתאבון

שי ללא גלוטן

 

סלסלת אגסים ביין עם קרם שקד
Print Recipe
מנות זמן הכנה
12 יחידות 40 דקות
זמן בישול
25 דקות
מנות זמן הכנה
12 יחידות 40 דקות
זמן בישול
25 דקות
סלסלת אגסים ביין עם קרם שקד
Print Recipe
מנות זמן הכנה
12 יחידות 40 דקות
זמן בישול
25 דקות
מנות זמן הכנה
12 יחידות 40 דקות
זמן בישול
25 דקות
מרכיבים
קרם שקדים
סירופ אגסים/תפוחים
מנות: יחידות
הוראות
קרם שקדים
  1. במעבד מזון עם להב מתכת מקציפים את הסוכר עם החמאה.
  2. מוסיפים ביצה אחת עד להבלעה מלאה ולאחר מכן את השניה. ממשיכים להקציף עוד כמחצית הדקה.
  3. מוסיפים את השקדים, הקמח (טפיוקה/קורנפלור/תפו"א) וקסטן גאם. מערבבים עוד 30-40 שניות.
  4. ** הערה: את קרם השקדים ניתן להכין מראש ולשמור במקרר עד 3 ימיים.
אגסים / תפוחים
  1. קולפים את האגסים / תפוחי עץ.
  2. מנקים את הליבה ופורסים ל 1/8. למי שיש את המכשיר המגניב שעושה את שתי הפעולות האלו ביחד, מה טוב 🙂
סירופ
  1. שמים בסיר את היין/מים + הסוכר + מקל קינמון ומביאים לרתיחה.
  2. מנמיכים את האש ומצמצמים עד קבלת רוטב מעט סמיך (דגש על מעט)
  3. מוסיפים את האגסים / תפוחים ומבשלים עוד כ-5 דקות
הרכבת המנה ואפיה
  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. מקמטים טוב טוב נייר אפיה (ממש לעשות צורת כדור), פותחים ומניחים על תבנית פאי. שופכים מהקרם שקדים עד 2/3 מגובה התבנית, מסדרים יפה את פלחי האגס / תפוח, שופכים 3-4 כפות מרוטב הסירופ ומפזרים מעט קינמון
  3. אופים כ- 30 דקות עד הזהבת הקרם.
  4. מוציאים, מצננים.
הערות למתכון

 ** הכלים באדיבות קרן טיבי, אמנית כלי קרמיקה **

לאתר של קרן

שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

3s COMMENTS

3 thoughts

  • דנה
    ספטמבר 14, 2015 at 3:24 pm

    יצא מצויין תודה.
    עשיתי עם מרגרינה וזה לא קלקל את הטעם .
    את הסירופ עשיתי עם מים ובמקום חלק מכמות המים- שוט וודקה (+ מקל קינמון ותמצית וניל אמיתית)
    הפחתתי את הסוכר בשליש הן מהסירופ והן מהקינוח. עדיין יצא מתוק מאוד מאוד אבל טעים.
    שנה טובה שי ותודה על המתכון הנהדר.

  • נעמי
    פברואר 27, 2018 at 8:00 pm

    הי- יש דרך לעשות פרווה אבל בלי מרגרינה? שמן?

    • אפריל 14, 2018 at 1:12 pm

      אפשר עם שמן.
      כמובן שהטעם יהיה שונה לחלוטין, אבל מי שזה חשוב לו, אז אפשר.
      במקרה הזה, אני ממליץ על שמן קוקוס.
      שי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.