קרם שקדים אפוי עם אגסים ביין וקינמון
2015-05-25- רמת קושי:בנוני, קל
- Add to favorites
קינוח שנולד במקרה, בטעות….
הכנתי קדאיף אורז עם אגסים ביין, נגמרו לי קדאיף האורז וזה מה שיצא "מהשאריות"….
בתאבון
שי ללא גלוטן
מרכיבים
קרם שקדים
- 100 גרם חמאה בטמפ' החדר
- 100 גרם סוכר לבן
- 100 גרם אבקת שקדים או שקדים מולבנים
- 10 גרם קמח טפיוקה או קורנפלור או עמילן תפו"א
- 2 יחידות ביצים
- 1/2 כפית קסנטן גאם
מנות: יחידות
הוראות
קרם שקדים
- במעבד מזון עם להב מתכת מקציפים את הסוכר עם החמאה.
- מוסיפים ביצה אחת עד להבלעה מלאה ולאחר מכן את השניה. ממשיכים להקציף עוד כמחצית הדקה.
- מוסיפים את השקדים, הקמח (טפיוקה/קורנפלור/תפו"א) וקסטן גאם. מערבבים עוד 30-40 שניות.
- ** הערה: את קרם השקדים ניתן להכין מראש ולשמור במקרר עד 3 ימיים.
אגסים / תפוחים
- קולפים את האגסים / תפוחי עץ.
- מנקים את הליבה ופורסים ל 1/8. למי שיש את המכשיר המגניב שעושה את שתי הפעולות האלו ביחד, מה טוב 🙂
סירופ
- שמים בסיר את היין/מים + הסוכר + מקל קינמון ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומצמצמים עד קבלת רוטב מעט סמיך (דגש על מעט)
- מוסיפים את האגסים / תפוחים ומבשלים עוד כ-5 דקות
הרכבת המנה ואפיה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מקמטים טוב טוב נייר אפיה (ממש לעשות צורת כדור), פותחים ומניחים על תבנית פאי. שופכים מהקרם שקדים עד 2/3 מגובה התבנית, מסדרים יפה את פלחי האגס / תפוח, שופכים 3-4 כפות מרוטב הסירופ ומפזרים מעט קינמון
- אופים כ- 30 דקות עד הזהבת הקרם.
- מוציאים, מצננים.
הערות למתכון
** הכלים באדיבות קרן טיבי, אמנית כלי קרמיקה **
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
Related Recipes:
קרם שקדים אפוי עם אגסים ביין וקינמון
2015-05-25- רמת קושי:בנוני, קל
- Add to favorites
קינוח שנולד במקרה, בטעות….
הכנתי קדאיף אורז עם אגסים ביין, נגמרו לי קדאיף האורז וזה מה שיצא "מהשאריות"….
בתאבון
שי ללא גלוטן
מרכיבים
קרם שקדים
- 100 גרם חמאה בטמפ' החדר
- 100 גרם סוכר לבן
- 100 גרם אבקת שקדים או שקדים מולבנים
- 10 גרם קמח טפיוקה או קורנפלור או עמילן תפו"א
- 2 יחידות ביצים
- 1/2 כפית קסנטן גאם
מנות: יחידות
הוראות
קרם שקדים
- במעבד מזון עם להב מתכת מקציפים את הסוכר עם החמאה.
- מוסיפים ביצה אחת עד להבלעה מלאה ולאחר מכן את השניה. ממשיכים להקציף עוד כמחצית הדקה.
- מוסיפים את השקדים, הקמח (טפיוקה/קורנפלור/תפו"א) וקסטן גאם. מערבבים עוד 30-40 שניות.
- ** הערה: את קרם השקדים ניתן להכין מראש ולשמור במקרר עד 3 ימיים.
אגסים / תפוחים
- קולפים את האגסים / תפוחי עץ.
- מנקים את הליבה ופורסים ל 1/8. למי שיש את המכשיר המגניב שעושה את שתי הפעולות האלו ביחד, מה טוב 🙂
סירופ
- שמים בסיר את היין/מים + הסוכר + מקל קינמון ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומצמצמים עד קבלת רוטב מעט סמיך (דגש על מעט)
- מוסיפים את האגסים / תפוחים ומבשלים עוד כ-5 דקות
הרכבת המנה ואפיה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מקמטים טוב טוב נייר אפיה (ממש לעשות צורת כדור), פותחים ומניחים על תבנית פאי. שופכים מהקרם שקדים עד 2/3 מגובה התבנית, מסדרים יפה את פלחי האגס / תפוח, שופכים 3-4 כפות מרוטב הסירופ ומפזרים מעט קינמון
- אופים כ- 30 דקות עד הזהבת הקרם.
- מוציאים, מצננים.
הערות למתכון
** הכלים באדיבות קרן טיבי, אמנית כלי קרמיקה **
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
תגובות (3)
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
posted by דנה on 14/09/2015
יצא מצויין תודה.
עשיתי עם מרגרינה וזה לא קלקל את הטעם .
את הסירופ עשיתי עם מים ובמקום חלק מכמות המים- שוט וודקה (+ מקל קינמון ותמצית וניל אמיתית)
הפחתתי את הסוכר בשליש הן מהסירופ והן מהקינוח. עדיין יצא מתוק מאוד מאוד אבל טעים.
שנה טובה שי ותודה על המתכון הנהדר.
posted by נעמי on 27/02/2018
הי- יש דרך לעשות פרווה אבל בלי מרגרינה? שמן?
posted by שי ללא גלוטן on 14/04/2018
אפשר עם שמן.
כמובן שהטעם יהיה שונה לחלוטין, אבל מי שזה חשוב לו, אז אפשר.
במקרה הזה, אני ממליץ על שמן קוקוס.
שי