קרם שקדים אפוי עם אגסים ביין וקינמון

2015-05-25
  • Prep Time : 0m
  • Cook Time : 0m
  • Ready In : 0m

קינוח שנולד במקרה, בטעות….

הכנתי קדאיף אורז עם אגסים ביין, נגמרו לי קדאיף האורז וזה מה שיצא "מהשאריות"….

בתאבון

שי ללא גלוטן

 

סלסלת אגסים ביין עם קרם שקד
Print Recipe
    מנות זמן הכנה
    12 יחידות 40 דקות
    זמן בישול
    25 דקות
    מנות זמן הכנה
    12 יחידות 40 דקות
    זמן בישול
    25 דקות
    סלסלת אגסים ביין עם קרם שקד
    Print Recipe
      מנות זמן הכנה
      12 יחידות 40 דקות
      זמן בישול
      25 דקות
      מנות זמן הכנה
      12 יחידות 40 דקות
      זמן בישול
      25 דקות
      מרכיבים
      קרם שקדים
      סירופ אגסים/תפוחים
      מנות: יחידות
      הוראות
      קרם שקדים
      1. במעבד מזון עם להב מתכת מקציפים את הסוכר עם החמאה.
      2. מוסיפים ביצה אחת עד להבלעה מלאה ולאחר מכן את השניה. ממשיכים להקציף עוד כמחצית הדקה.
      3. מוסיפים את השקדים, הקמח (טפיוקה/קורנפלור/תפו"א) וקסטן גאם. מערבבים עוד 30-40 שניות.
      4. ** הערה: את קרם השקדים ניתן להכין מראש ולשמור במקרר עד 3 ימיים.
      אגסים / תפוחים
      1. קולפים את האגסים / תפוחי עץ.
      2. מנקים את הליבה ופורסים ל 1/8. למי שיש את המכשיר המגניב שעושה את שתי הפעולות האלו ביחד, מה טוב 🙂
      סירופ
      1. שמים בסיר את היין/מים + הסוכר + מקל קינמון ומביאים לרתיחה.
      2. מנמיכים את האש ומצמצמים עד קבלת רוטב מעט סמיך (דגש על מעט)
      3. מוסיפים את האגסים / תפוחים ומבשלים עוד כ-5 דקות
      הרכבת המנה ואפיה
      1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
      2. מקמטים טוב טוב נייר אפיה (ממש לעשות צורת כדור), פותחים ומניחים על תבנית פאי. שופכים מהקרם שקדים עד 2/3 מגובה התבנית, מסדרים יפה את פלחי האגס / תפוח, שופכים 3-4 כפות מרוטב הסירופ ומפזרים מעט קינמון
      3. אופים כ- 30 דקות עד הזהבת הקרם.
      4. מוציאים, מצננים.
      הערות למתכון

       ** הכלים באדיבות קרן טיבי, אמנית כלי קרמיקה **

      לאתר של קרן

      שתף את המתכון

      תגובות מתכון

      תגובות (3)

      1. posted by דנה on ספטמבר 14, 2015

        יצא מצויין תודה.
        עשיתי עם מרגרינה וזה לא קלקל את הטעם .
        את הסירופ עשיתי עם מים ובמקום חלק מכמות המים- שוט וודקה (+ מקל קינמון ותמצית וניל אמיתית)
        הפחתתי את הסוכר בשליש הן מהסירופ והן מהקינוח. עדיין יצא מתוק מאוד מאוד אבל טעים.
        שנה טובה שי ותודה על המתכון הנהדר.

          הגב
      2. posted by נעמי on פברואר 27, 2018

        הי- יש דרך לעשות פרווה אבל בלי מרגרינה? שמן?

          הגב
        • posted by שי ללא גלוטן on אפריל 14, 2018

          אפשר עם שמן.
          כמובן שהטעם יהיה שונה לחלוטין, אבל מי שזה חשוב לו, אז אפשר.
          במקרה הזה, אני ממליץ על שמן קוקוס.
          שי

            הגב

      כתיבת תגובה

      האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

      Average Member Rating

      (0 / 5)

      0 5 0
      Rate this recipe

      0 people rated this recipe