מתכון מרכיבים: קמח חומוס
פראטה (בסיסית) ללא גלוטן
הפראטה הוא לחם שטוח והיתרון שלו מבחינתנו, שהוא אינו זקוק לגלוטן כמו לחם רגיל היות ואין בו שימוש בשמרים והוא, כאמור, שטוח. הפראטה הוא לחם הודי ובין הלחמים ההודים השטוחים (כגון פורי וצ'אפטי) הוא העבה ועשיר ביותר. יתרון נוסף, זה קלות ההכנה. 10 דקות עבודה ויש לנו לחם שטוח טעים ...
קראו עודקיש בולונז, עלי מנגולד ופיטריות
קיש בולונז עם קלתית נפלאה של בצק פריך מקמח דק – שי של הטבע והכי חשוב, ללא גלוטן – מיותר לציין 🙂 כאן, אני מעדיף את הקמח לבצק דק על הקמח הרב תכליתי, היות ואני רוצה לתת טעמים עמוקים יותר לבצק, להנות מעושר החלבונים שיש בו בזמן העבודה ולקבל בעצם ...
קראו עודלביבות ללא גלוטן
חנוכה ללא לביבות וסופגניות הוא לא ממש חנוכה. לביבות ללא גלוטן קל מאוד להכין והיות ולנו הצליאקים יש צי קמחים בבית יש לנו גם אין ספור אפשרויות לטעמים. אפשר להכין את הלביבות עם קמח חומוס למי שאוהב את הטעם, עם קמח עדשים, עם קמח דוחן, עם קמח טף בעל הערכים ...
קראו עודקלצונה ללא גלוטן
קלצונה ללא גלוטן הקלצונה המקורית כמובן עם גלוטן, אבל כאן הגרסה הלא פחות טובה והיא ללא הגלוטן – מיותר לציין. הקלצונה הוא בעצם פיצה מקופלת לשניים (המילה קלצונה מקורה במילה חיתול), כמו הפיצה גם כאן אין סוף אפשריות למילוי.הקלצונה האיטלקי האותנטי ממולא בבצל, חצילים, מוצרלה, עגבניות וכמובן שמן זית. אבל ...
קראו עודקערת לחם למרק או סלט – ללא גלוטן
קערת לחם למרק או סלט חגיגה אמיתית!!! מתי לאחרונה יצא לצליאקי לשתות מרק מקערת לחם ולא סתם לחם, לחם טרי, קראנצ' ובריא?מצחיק איך שהחיסרון של חולי הצליאק הפך להיות היתרון שלהם. איך הרגישות לגלוטן פתחה בפנינו עולם חדש של טעמים ואפשרויות, עולם חדש של לחמים בריאים. איך מעז יצא מתוק ...
קראו עודלחמניות פלאפל ללא גלוטן וסלט
לחמניות פלאפל ללא גלוטן וסלט עוד דוגמא לזה שהחיסרון הופך ליתרון. רק בזכות הרגישות לגלוטן נחשפנו למגוון אדיר של קמחים וכמובן של טעמים. קמח חומוס, קמח טף, קמח דוחן, קמח קינואה, קמח דורה, קמח תורמוס, הם רק חלק מעשרות! כן כן, עשרות סוגי קמחים ללא גלוטן הקיימים היום בשוק. קמח ...
קראו עודפיתות עדשים אדומות
פיתות עדשים ללא גלוטן קמח עדשים אדומות הוא אחד מהקמחים, ללא גלוטן, היותר נוחים שיש. בשל עושרו בחלבונים הוא מאוד מאוד גמיש ונוח לעבודה ולכן אנחנו יכולים לשים כמות קטנה יותר קסנטן גאם (או כל תחליף גלוטן אחר), צבעו האדום נעלם באפייה והופך להיות לבן וטעם העדשים אינו מורגש. שי ...
קראו עודגם כלבים יכולים להיות צליאקים ובמיוחד כלבים מהגזע סטר אירי.
מזל שפיצה ובורקס הם לא המעדן החביב עליהם....
טף - דגן הגדל בעיקר באתיופיה, הוכרז כמזון על מכיל את כל שמונה חומצות האמינו החיוניות לגוף האדם. הוא עשיר בברזל, מגנזיום, סידן, חלבון וויטמינים והוא קל לעיכול.
בעולם יש יותר מ80,000 זנים מוכרים של אורז !!!
אמרנט - הפלא האצטקי. באמרנט יש פי שלושה סיבים מאשר בחיטה, פי שניים יותר סידן מבחלב, עד 18% חלבונים, עשיר בסידן, בבברזל, בנחושת ובמגנזיום
החומוס מוזכר, כנראה, כבר בתקופת התנ"כ בשמו המקורי "חמצה" כאשר בועז הציע לרות המואביה לרדת על צלחת חומוס... "וַיֹּאמֶר לָה בֹעַז לְעֵת הָאֹכֶל, גֹּשִׁי הֲלֹם וְאָכַלְתְּ מִן הַלֶּחֶם, וְטָבַלְתְּ פִּתֵּךְ בַּחֹמֶץ"
שמה הלועזי של המחלה צליאק, מקורו במילה היוונית קוליאקוס , שפירושה "של הבטן" – כאבי בטן.
לפחות אצל הנסיכה שלי - כאבי בטן הם בהחלט התיאור הנכון 🙁
עֲמִילָן הוא פולימר, רב-סוכר המורכב מיחידות חוזרות של גלוקוז ובמילים אחרות עמילן הוא סוכר. לכן ככול שלועסים יותר את הלחם, כך טעמו נהיה מתוק יותר (שרשרת הסוכרים מתפרקת לגלוקוז).
הפוסטים הנצפים ביותר
- BARBARY – מוצרים ללא גלוטן (3,167)
- חנוכה – החג שלנו! (2,918)